עבור לתוכן

המאוורר שבלוח אם אל עובד (יש תמונה)

Featured Replies

פורסם

החלטתי לנקות קצת את המחשב (לשאוב וכו') וכשהמארז היה פתוח שמתי לב שאחד מהמאווררים שעל הלוח אם לא עובד בכלל.

תמונה של הלוח אם

http://www.saudifree.com/up/pic4/saudifree_889ec.jpg

בנוסף, איך מפעילים את המד טמפרטורה? תסתכלו בצד שמאל למטה יש חיישן דיגיטלי מובנה על הלוח אם. הוא אף פעם לא עובד וכשהוא עובד לכמה שניות זה כותב "FF".

יש לי לוח אם של EPOX.

• תגובות 35
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא חיישן טמפרטורה.

זה מסך המציג BIOS Post Codes בזמן אתחול המחשב על מנת לאבחן תקלות.

פורסם

תחליף את המאוורר...

תקפוץ לחנות אמינה עם הדגם של הלוח ותבקש מאוורר תואם,

יכול להיות שהם יבקשו שתביא את הלוח...

פורסם

לפי התמונה זה נראה כמו מאוורר סטנדרטי של 40mm, תמדוד אותו עם סרגל ליתר ביטחון.

פורסם
  • מחבר

לפי התמונה זה נראה כמו מאוורר סטנדרטי של 40mm, תמדוד אותו עם סרגל ליתר ביטחון.

ומה זה אומר? מה הוא צריך לקרר?

פורסם

את הציפסט...

אחרת הוא ילך קקן... ואיתו כל הלוח...

פורסם

קשה לי להאמין שהצ'יפסט יישרף בגלל טמפ' קיצונית ושזה נפתר ע"י מאוורר שהוא יותר ויזואלי מאשר מועיל

איזה צ'יפסט זה?

פורסם

קשה לי להאמין שהצ'יפסט יישרף בגלל טמפ' קיצונית ושזה נפתר ע"י מאוורר שהוא יותר ויזואלי מאשר מועיל

איזה צ'יפסט זה?

הוא לא ישרף אבל המאוורר הוא יותר מויזואלי. אצלי ציפסט nForce4 Ultra שהוספתי לו מאוורר 20 והוא הוריד לי את הטמפרטורה ב 15 מעלות...

פורסם

מה ישר קפצם? להחליף מאורר? אולי תציעו לו קירור מים? :screwy:

נו האמת אולי המאורר בכלל לא מחובר?

ולא הצ'יפסט לא ישרף, אפילו אם זה NF4.

פותח האשכול, לך לפי החוט ותראה אם הוא מחובר לאנשהו.

עריכה:

אחרי חיפוש קצר הצ'יפסט שלו הוא nForce3 אז יעלה באש / יתפוצץ / "ילך קקן" הוא לא.

פורסם

כן אבל זה מאוורר מקורי של הלוח, ואם היצרן החליט לשים מאוורר אז בטח לא סתם. ב NF4 אין מאוורר במקור למרות שהוא מגיע לכמעט 70 מעלות ללא מאוורר.

פורסם

כן אבל זה מאוורר מקורי של הלוח, ואם היצרן החליט לשים מאוורר אז בטח לא סתם. ב NF4 אין מאוורר במקור למרות שהוא מגיע לכמעט 70 מעלות ללא מאוורר.

זה שהיצרן שם לא אומר שחייב.. אז נחמד מצידם, צ'יפרן אותו.

עובדה, המחשב שלו לא "הלך קקן".

פורסם

הוא לא ישרף אבל המאוורר הוא יותר מויזואלי. אצלי ציפסט nForce4 Ultra שהוספתי לו מאוורר 20 והוא הוריד לי את הטמפרטורה ב 15 מעלות...

תשווה באמת, NF4 לא צ'יפסט קריר

אגב משתמש מהפורום עם לוח דומה (צ'יפסט nF3 250GB לוח של EPoX) עבד בלי המאוורר כמה שבועות והזמין Spire 40MM

אני והוא התקנו אותו אצלו

פורסם

גם אני חושב שציפסטים עומדים בטמפרטורות גבוהות ולא קורה כלום, ו nForce4 הוא דוגמה טובה. אבל כולנו יודעים שטפרטורה גבוהה גורמת לשחיקה עד כמה?. לא לי הפיתרונים...

פורסם

מה שאני עשיתי כשהמאוורר אמנם לא הפסיק לעבוד, אך ראיתי שהוא כבד פעולה ובקושי זז או לפעמים לא פועל בכלל: פירקתי אותו מהתושבת ראיתי שיש לך 2 ברגים אז זאת לא בעיה, פתחתי אותו - בד"כ יש מדבקה שמכסה על המנגנון, תקלף אותה בעדינות ותשמור אותה בצד, תנקה אבק אם יש בפנים ולאחר מכן תזליף שמן מכונות או משהו בסגנון אני השתמשתי ב WD40 סובב את המאוורר ביד לאט לאט עד שהוא ישתחרר, נקה שאריות שמן, החזר את המדבקה למקומה (אם היא לא תופסת שים מדבקה אחרת במקום), החזר את המאוורר למקומו בתושבת וחבר את כבל החשמל שלו. הוא אמור לעבוד אלא אם הוא נשרף ואז כל הפורצדורה הנ"ל לא רלוונטית.

פורסם

בסך הכל מאוורר של 20 שקל תחליף אותו וזהו.

בשביל סכום כזה חבל על דיבורי הכדאיות והנחיצות.

אם אתה רוצה, אתה יכול לנקות אותו ולשמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים