עבור לתוכן

פיתוח ה-RD790 הסתיים, דוגמאות בדרך

Featured Replies

פורסם

a4b810ed-25f1-4900-80d8-a8d90a0504a2.jpg

האתר Hardspell פרסם שערכת השבבים החדשה של AMD, ה-RD790 המיועדת לשוק הגבוה במיוחד (High-End) סיימה את פיתוחה והדוגמאות כבר בדרך.

שם הקוד של ה-RD790 הוא "Hammerhead" והיא מציעה עד לשלושה חריצי PCIe היכולים לשמש שלושה כרטיסי מסך בתצורת Crossfire, תכונה ש-AMD מקווה שתעזור לה בהבסת שני כרטיסי 8800ULTRA ב-SLI של חברת Nvidia המתחרה. בנוסף לכך, ערכת השבבים גם תומכת ב-HyperTransport 3.0 ובמעבדי Phenom הצפויים.

RD790 מיוצרת ע"י החברה הטייוואנית TSMC בליתוגרפיה של 65nm והיא מציעה צריכת חשמל טובה במיוחד. צריכת החשמל היא 3W במנוחה ועד 10W בעומס, בעוד שערכת השבבים הצפוייה של אינטל, ה-X38, דורשת 14.4W במנוחה ועד 35W בעומס.

יצרניות לוחות-האם עסוקות בייצור לוחות חדשים המבוססים על ערכת השבבים. המוצרים יושלמו בספטמבר, עם השקתה של ערכת השבבים ע"י AMD (כנראה לקראת סוף ספטמבר).

ה"גשר הדרומי" החדש מבית AMD, ה-SB700, ישוחרר רק בנובמבר - לכן ערכת השבבים תיאלץ להשתמש עד אז בגשר הדרומי הנוכחי, ה-SB600. עוד, מעבדי Phenom הראשונים, המבוססים על ארכיטקטורת K10, יהיו מעבדי Phenom FX המיועדים לתושבת 1207+ - כך שערכת השבבים תשמש בתחילה רק בתושבת זו. בסוף 2007, גרסת הערכה עם תושבת ה-AM2+ תופיע עם מעבדי Phenom X4 ו-Phenom X2.

*זהו תרגום של הכתבה, שנכתבה באנגלית קלוקלת (כנראה תרגום מסינית, שהרי האתר סיני) - ניסיתי לתרגם בצורה הכי טובה שאפשר.

פורסם

מקווה שזה והK10 יחזירו את כתר הביצועים לAMD. :xyxthumbs:

פורסם

הלוואי

על הנייר הוא נראה די טוב...

פורסם

RD790 מיוצרת ע"י החברה הטייוואנית TSMC בליתוגרפיה של 65nm והיא מציעה צריכת חשמל טובה במיוחד. צריכת החשמל היא 3W במנוחה ועד 10W בעומס, בעוד שערכת השבבים הצפוייה של אינטל, ה-X38, דורשת 14.4W במנוחה ועד 35W בעומס.

עוד יתרון של AMD במרוץ ביצועים על כל וואט. :yelclap:

פורסם
שם הקוד של ה-RD790 הוא "Hammerhead" והיא מציעה עד לשלושה חריצי PCIe היכולים לשמש שלושה כרטיסי מסך בתצורת Crossfire, תכונה ש-AMD מקווה שתעזור לה בהבסת שני כרטיסי 8800ULTRA ב-SLI של חברת Nvidia המתחרה. בנוסף לכך, ערכת השבבים גם תומכת ב-HyperTransport 3.0 ובמעבדי Phenom הצפויים.

הם כנראה שכחו שקיים quad sli.

עוד יתרון של AMD במרוץ ביצועים על כל וואט. :yelclap:

זה רק לוח אם ::)

פורסם
  • מחבר

הם כנראה שכחו שקיים quad sli.

זה רק לוח אם ::)

א. אאל"ט, qsli אף פעם לא עבד כמו שציפו ממנו והוא לא תומך DX10.

ב. עדיין נחשב מאוד מוצלח, לדעתי - לוח אם עם כ"כ הרבה יכולות (יחסית) עם צריכת חשמל כ"כ נמוכה, אני לא אתנגד אם AMD ישוויצו בזה קצת ;) אבל לא צריך להגזים. אני יותר אתרשם אם Phenom יהיה מוצלח במיוחד מאשר אם לוח האם שלו יהיה מוצלח במיוחד... למרות שכדאי ששניהם יהיו. :)

פורסם

1.לא הוא צריך לתמוך בDX10 אלא כרטיסי DX10 צריכים לתמוך בו.

2.נכון, יותר מדי התרגשות בגלל משהו זניח יחסית, לוח אם.

פורסם

יש רק 2 כרטיסי מסך שתומכים ב QSLI, ומי שלא קרא חדשות בזמן האחרון SAPPHIRE ועוד כמה חברות התחילו ליצר כרטיסי מסך בעלי 2 GPU, תחשבו על מערך של 2 כרטיסי מסך ב CF, כל אחד עם 2 GPU ועוד כרטיס עם 2 GPU ככרטיס פיזיקלי :screwy: זה יעלה כמו בית אבל זה יהיה הרבה יותר חזק ב QSLI או מ SLI של 8800ULTRA.

אני די בטוח שבסוף הצריכת חשמל בסוף תיהיה גבוהה יותר, פחות משל ה X38 אבל לא בהפשר כזה גדול.

פורסם

2GPU על כרטיס מסך אחד קיימים כבר שנים, זה לא משהו חדש.

פורסם

מה שהוא מתכוון זה ש6 כרטיסי מסך או ליבות של כרטיסים לא הולכים ברגל ובטוח יקרעו כל קוואד סלי שיהיה

פורסם

קודם שיהיה שיפור ביצועים :lol:

מה שקורה כרגע בשוק הזה שמוספים כל הזמן יותר ויותר GPUים אבל הניצול שלהם כמעט אפסי. מנגד כמובן עומדים פאקטורים כמו ספק מפלצתי שיעלה אלפי שקלים ואולי צריך אפילו שניים כאלו,לוחות אם יקרים מאוד,מארז גדול,חום הנוראי שיצטרך לקטון ע"י איורור איכותי והרבה ממנו.

הטכנולוגיה הזו פשוט עדיין לא בשלה לmain street.

פורסם

ה X1950PRO של SAPPHIRE הציג שיפור ביצועים לא רע.

X1650GEMINI של GECUBE גם הגיע רחוק מאוד.

SAPPHIRE ו MSI הוציאו גירסאות של HD2X00 עם 2 ליבות ותמיכה ב CF (אין ביקורות על הדברים האלה), זה כן יעיל מבחינת ביצועים (המחיר בדרך כלל מוגזם), הכרטיס היחיד שלא מנצל את ריבוי הליבות שלו זה ה 7950 של NVIDIA ב QSLI הוא הציג ביצועים זהים למה שהוא הציג שהשתמשו רק בכרטיס אחד.

פורסם

תמיכה ב3 כרטיסים זה טוב ויפה - אבל אני בספק אם זה רלוונטי ליותר מ3% ממשתמשי הPC

פורסם

אתה מתכוון 0.3%?

פורסם

אני בספק כמה אנשים יקנו את זה, בעולם רוב האנשים קונים LOW ו MID RANGE, בקושי קנו ת8800GTX וסביר להניח שאת הCROSSIFRE X6 אף אחד לא יקח, למה שלא יעשו GPU חזק מאוד במחיר MAINSTREAM? החלון של כל קברן גיימר שאף פעם לא יתגשם, אני רק מקווה שהK10 יביא זמן קשה מאוד לאינטל ויעמיד את AMD על הרגליים אותו דבר בנוגע לR700.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים