עבור לתוכן

dual ddr לא עובד בלוח אם (חשד ל-slot פגום)סיבה מספקת לדרוש החלפת הלוח ?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם מבוסס nforce 2 שעדיין נימצא במסגרת האחריות .

לאחרונה הוספתי לו עוד סטיק של mb512 ,אולם כל נסיונותי להגיע למצב שבו נעשה שימוש ב-dual channel ניכשלו (נעשה שימוש בשני סטיקים זהים והם הוכנסו לשני הסלוטים בצבע זהה שתומכים ב-dual ddr )

בסופו של דבר נאלצתי לשים את הסטיק השני בסלוט שאינו תומך ב-dual ddr , כך שאומנם הצלחתי להגדיל את הזכרון ל-1024 ,אולם לא בצורה אופטימלית היות והמערכת לא רצה ב-dual ddr .

יש לציין שבמצב זה המחשב עובד מצויין .

האם לדעתכם זאת סיבה מספקת להחלפת לוח אם בן שלוש שנים (האחריות מסתיימת עוד כחודש ) ?

קשה לי להאמין שבכלל ימצא בידי היבואן \ החנות לוח אם זהה להחלפה . (ככל הידוע לי יצורם של לוחות אלו הופסקו כבר לפני כשלוש שנים )

ברור מאליו שהזכרונות (ddr 1 400mhz ) והמעבד ( amd xp 3200 ) לא יתאימו לאף לוח אם שניתן להשיג כיום .

זאת לא הבעייה שלי שהמוכר לא יוכל (ככל הנראה ) להשיג לי במיסגרת האחריות שעליו הוא חתום לוח אם זהה.

כך שנראה לי הגיוני לדרוש מהמוכר לעמוד בתנאי האחריות ולדרוש לקבל לוח זהה תקין או לחילופין שיספק על חשבונו לוח אם אחר אבל עם מעבד דומה לו בעוצמתו +זיכרון בנפח ובמהירות דומה.

מה אתם הייתם עושים במקומי ? ומה התרחיש הסביר שיקרה במצב הזה ?

פורסם

הייתי בודק בהוראות היצרן באיזה סלוטים אתה צריך לחברם.

הייתי מתקין CPU-Z ורואה מה התוצאה.

הייתי בודק עם MEMTEST לראות שאין בעיה בזכרונות

פורסם

איזה לוח זה והאם הביוס שלו הכי מעודכן?

בכל אופן מניסיון ההבדל בביצועים בין ערוץ כפול וערוץ בודד בלוחות מסוג NF2 הם קטנים מאוד.

פורסם

א. אם הסלוט לא בסדר (תנסה לשים בו את הסטיק הראשון שהיה לך כדי לבדוק) זאת סיבה לנצל אחריות

אבל לא בטוח שיש כאלה בכלל ושתקבל לוח אחר לסוקט A

ב. DC לא מוסיף למערכת שלך כמעט כלום

פורסם

אם יציעו לך בתור תחליף לוח אם שמבוסס על צ'יפסט שהוא לא NFORCE 2 הייתי שוקל מאוד עם להחליף אותו או לא. כי בד"כ הלוחות מבוססי VIA או SIS הם נחותים יותר לעומת לוחות מבוסס NF2

פורסם
  • מחבר

הייתי בודק בהוראות היצרן באיזה סלוטים אתה צריך לחברם.

הייתי מתקין CPU-Z ורואה מה התוצאה.

הייתי בודק עם MEMTEST לראות שאין בעיה בזכרונות

הסלוטים שתומכים ב-dual channel בלוח של abit מסומנים בצבע ניפרד בברור , כך שאין מצב לטעות.

MEMTEST לא מראה שום בעייה בזיכרונות.

ברגע שאני שם את הסטיק זיכרון בסלוט (הפגום לכאורה ) השני שאמור לתמוך ב-dual channel המערכת אפילו לא עושה boot והמסך בכלל לא נידלק.

גם ניסיון לנקות אותו עם אוויר דחוס לא עזר.

א. אם הסלוט לא בסדר (תנסה לשים בו את הסטיק הראשון שהיה לך כדי לבדוק) זאת סיבה לנצל אחריות

אבל לא בטוח שיש כאלה בכלל ושתקבל לוח אחר לסוקט A

ב. DC לא מוסיף למערכת שלך כמעט כלום

עשיתי זאת כל הכנסה של זיכרון ולא חשוב איזה מבין השניים שיש לי לסלוט הפגום לכאורה , פשוט לא מאפשרת boot בכלל

כנראה שהמסקנה הבילתי נימנעת היא שאחד מבין שני הסלוטים שתומכים ב- dual channel פשוט דפוק.

איזה לוח זה והאם הביוס שלו הכי מעודכן?

בכל אופן מניסיון ההבדל בביצועים בין ערוץ כפול וערוץ בודד בלוחות מסוג NF2 הם קטנים מאוד.

הביוס מעודכן לגירסא האחרונה.

עוד רעיונות יתקבלו בברכה .

אגב ,אם למוכר לא תהיה אפשרות להשיג לוח דומה מבוסס nf2 כתחליף , אזי אני מתכוון לדרוש ממנו כתחליף לוח מבוסס nf3.

האם זאת דרישה סבירה ,בהתחשב 'כמובן בנסיבות ? והאם זה בכלל ריאלי להשיג לוח nf3 .(מבחינתי שהמוכר יספוג על חשבונו את החלפת המעבד -barton amd xp שלא יתאים ככל הניראה ללוח ה-nf3 )

פורסם

שמת לב לתצורה ה"מוזרה" של הסלוטים?

יש לך 2 ביחד שמהווים ביחד ערוץ, ועוד אחד בודד שהוא ערוץ בפני עצמו

כדי לנצל DualChannel אתה חייב לשים את אותה כמות זיכרון בכל ערוץ (כלומר ב-2 שבד"כ הם הצמודים תהיה כמות X ובבודד גם כמות X)

פורסם

אתה באמת מאמין שבגלל לוח פגום יחליפו לך את הלוח ל NF3 ואת המעבד לאתלון 64? נראה ל קצת מופרך.

פורסם
  • מחבר

אתה באמת מאמין שבגלל לוח פגום יחליפו לך את הלוח ל NF3 ואת המעבד לאתלון 64? נראה ל קצת מופרך.

אם יש לך פיתרון אחר שגם אני וגם המוכר יוכלו לחיות איתו , אני בכייף מוכן לאמץ אותו .

עד אז ,אני רואה רק 3 אפשריות מתקבלות על הדעת .

כדלהלן:

1. המוכר מוצא לי לוח זהה או דומה מבוסס nf2 ( ממש לא סביר שזה יקרה )

2. המוכר מחזיר לי את הכסף ששילמתי (גם ממש לא סביר בהכירי את אופיו של המוכר )

3. המוכר מביא לי לוח nf3 ישן, אבל עובד מבוסס 939 \ 754 +מעבד 939 או 754 דומה לשלי בעוצמה

מבין כל התרחישים האפשריים ,דווקא תרחיש מספר 3 נראה לי הכי סביר וזאת משום ש:

1. עדיין פה ושם , יש לוחות אם nf3 939 \ 754 ) +מעבדי 939 או 754

2.ידוע לי שהמוכר מדי פעם עושה עסקות trade in ונותן כמה גרושים הנחה על המחשב הישן לאנשים שמזמינים אצלו מחשב חדש

לכן דווקא נראה לי שזאת האפשרות הטובה ביותר גם בשבילו וגם בשבילי (יענו win win situation)

אף אחד לא מרוויח ואף אחד לא יוצא מופסד

מה אתם אומרים על כך

פורסם
  • מחבר

האם יש כאן למישהו רעיון פרקטי איך לפתור את העניין ?

אני מוכן לכל פשרה סבירה שלא תחייב אותי בהוצאות נוספות , כלומר לוח שיוכל לקבל מעבד amd xp barton ,ddr-1

הצעות ?

פורסם

איזה לוח זה?

בתור התחלה בטח יאשימו את הזיכרון שלך באי תאימות ללוח

אם זה לא יעזור מקיסמום ימצאו לך איזה לוח חלופי משומש/משופץ או שיחזירו לך את השווי של הלוח היום

פורסם

יחזירו שווי בחיים לא. יציעו לו לשדרג בתוספת או שיתנו לו לוח אם ישן משומש או משופץ שיש להם במלאי.

פורסם

האם יש כאן למישהו רעיון פרקטי איך לפתור את העניין ?

אני מוכן לכל פשרה סבירה שלא תחייב אותי בהוצאות נוספות , כלומר לוח שיוכל לקבל מעבד amd xp barton ,ddr-1

הצעות ?

לתת למוכר שישבור את הראש איך להשיג לך לוח לסוקט A?

פורסם

מחזק טענה!

אבל אל תיתן למוכר לתת לך במקום משהו זבל או להכריח אותך להוסיף כסף לשידרוג לא הכרחי. אם הוא אומר לך שאתה חייב להוסיף כי אין לו כלום במלאי, תגיד לנו על מה וכמה ואנחנו נשתדל לעזור.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

יחזירו שווי בחיים לא. יציעו לו לשדרג בתוספת או שיתנו לו לוח אם ישן משומש או משופץ שיש להם במלאי.

אפילו באתר yad2 אין זכר ללוחות nf2

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?q=nf2

לא נראה לי הגיוני שהמוכר יצליח להשיג לוח nf2 כלשהוא ועל לוחות via sis אני לא מוכן לשמוע .

כך שזה יכול להיגמר מבחינתי או ב:

החזרת הכסף

או

לוח nf3 \ nf4 +מעבד sempron \athlon 64

או

בהגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות ......

כל מוכר שנותן אחריות למוצר כלשהוא ,הוא זה שצריך לדאוג לכך שבתקופת האחריות הרשומה , במקרה של קלקול יהיה בידו לספק מוצר חליפי זהה או שווה ערך .

מעניין לי את הביצה השמאלית איך וכיצד המוכר יפתור את הבעיה , אני מבחינתי לא מוכן להוסיף שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים