עבור לתוכן

המלצה למערכת UPS בתקציב 400-500

Featured Replies

פורסם

שלום,

ראשית אני ממש לא מתמצא במערכות UPS למיניהם,

אני צריך אל פסק שיספיק לי למערכת הבאה :

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box

לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3

כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB

זכרון PQI DDR2 1024Mb 667MHz CL5 X2

כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe

צורב LG GSA-H62N X18 DVD

מארז ללא ספק NZXT LEXA

ספק כח OCZ STEALTHXSTREAM 600W

קרור למעבד Thermaltake BigTyp 120 VX

מסך מחשב Samsung 17" 740N 8ms LCD

רמקולים למחשב Creative 2.1 אין יותר פרטים

הערות :

*זקוק למערכת UPS שתגיד לי מתי יש הפסקת חשמל ותתן לי כמה דקות לכבות את המחשב בצורה בטוחה

*בלי הערות על המפרט הוא סופי

*תקציב :

400-500

פורסם

לפי חישוב שלי

במידה והמסך מתחבר ישירות לספק ולא לאל פסק

אז כל אל פסק מעל 705.9VA או לפי אל פסק שקיימים בשוק אל פסק 750 יספיק

כמובן אתה לא תחבר את הרמקולים לאל פסק

פורסם

כמובן אתה לא תחבר את הרמקולים לאל פסק

למה לא לחבר רמקולים ל-UPS? ???

פורסם

למה כן לחבר רמקולים ל-UPS?

בכל מקרה מה זה משנה לאן המסך מחובר?

פורסם

למה לא לחבר רמקולים ל-UPS? ???

UPS בייתי לא אמור לשמש כמקור כח חלופי למחשב כדי שתמשיך בעבודתך הוא משמש כדי שתוכל לבצע כיבוי נאות למחשב כדי שלא תאבד מידע או יגרם נזק כלשהו למחשב...עכשיו תסכים איתי שאין לך שום שימוש ברמקולים כשכל מה שאתה צריך זה לכבות את המחשב?..

למה כן לחבר רמקולים ל-UPS?

בכל מקרה מה זה משנה לאן המסך מחובר?

כשישנם כמה חיבורים לאל פסק ישנם חישובים אחרים שצריך לבצע כדי למצוא את האל פסק הנדרש בכל אופן אני לא רואה סיבה למה לא לחבר את המסך לספק משום שהספק שלו (600W) יחזיק את המערכת שלו בקלות ולא יווצר עומס על הספק גם אם המסך יהיה מחובר..

אבל במערכות אל פסק ביתיות אני לא מאמין שיהיה הבדל רציני בין חיבור המסך לספק או לאל פסק משום שמסך LCD כיום לא צורך הרבה זרם כמו מסכי CRT

ולכן נתתי חישוב אחד שפחות או יותר מייצג את דרגת האל פסק שהוא יצטרך שבמקרה הספציפי הזה הוא אל פסק של 750VA

פורסם
  • מחבר

אפשר קישורים?

פורסם

UPS בייתי לא אמור לשמש כמקור כח חלופי למחשב כדי שתמשיך בעבודתך הוא משמש כדי שתוכל לבצע כיבוי נאות למחשב כדי שלא תאבד מידע או יגרם נזק כלשהו למחשב...עכשיו תסכים איתי שאין לך שום שימוש ברמקולים כשכל מה שאתה צריך זה לכבות את המחשב?..

אני לא כל כך מסכים איתך.

הרבה פעמים (בעצם רוב הפעמים) הפסקות החשמל הן קצרות - כמה דקות, עד 10 דקות. לכן אני קניתי אל פסק קצת יותר חזק, והוא מחזיק לי את כל המערכת, כולל מסך CRT, כולל מגבר עם 6 רמקולים, אינטרנט (מודם), ומדפסת יותר מ-15 דקות!!

ואני חייב להגיד, שלרוב זה מספיק עד שחוזר החשמל.

אבל שוב, כל אחד עם הבחירה שלו. ;)

פורסם

כשישנם כמה חיבורים לאל פסק ישנם חישובים אחרים שצריך לבצע כדי למצוא את האל פסק הנדרש בכל אופן אני לא רואה סיבה למה לא לחבר את המסך לספק משום שהספק שלו (600W) יחזיק את המערכת שלו בקלות ולא יווצר עומס על הספק גם אם המסך יהיה מחובר..

אבל במערכות אל פסק ביתיות אני לא מאמין שיהיה הבדל רציני בין חיבור המסך לספק או לאל פסק משום שמסך LCD כיום לא צורך הרבה זרם כמו מסכי CRT

ולכן נתתי חישוב אחד שפחות או יותר מייצג את דרגת האל פסק שהוא יצטרך שבמקרה הספציפי הזה הוא אל פסק של 750VA

מסך שמחובר לספק של המחשב לא לוקח הספק מהספק, הוא סה"כ מחובר אליו במקביל.

אין שום הבדל בין חיבור מסך מחשב ישירות לחשמל לבין חיבור שלו לספק המחשב - שום הבדל.

פורסם

אני לא כל כך מסכים איתך.

הרבה פעמים (בעצם רוב הפעמים) הפסקות החשמל הן קצרות - כמה דקות, עד 10 דקות. לכן אני קניתי אל פסק קצת יותר חזק, והוא מחזיק לי את כל המערכת, כולל מסך CRT, כולל מגבר עם 6 רמקולים, אינטרנט (מודם), ומדפסת יותר מ-15 דקות!!

ואני חייב להגיד, שלרוב זה מספיק עד שחוזר החשמל.

אבל שוב, כל אחד עם הבחירה שלו. ;)

רוב מערכות האל פסק התעשיתיות והביתיות אמורות להחזיק בין 10 דקות ל20 דקות...במערכות תעשיתיות יש לכך סיבה אחרת..במערכות ביתיות האל פסק קיין אך ורק כדי לתת לך הזדמנות לשמור את כל העבודה שלך על המחשב ולבצע כיבוי נכון..זה שאתה משתמש באל פסק כמקור כח זה לקחת סיכון , מה יקרה אם הפסקת החשמל היא הפסקה ארוכה?..אתה אין ביכולתך לדעת זאת לכן עדיף לפני סוף גבול השימוש בסוללת האל פסק לכבות שבמקרה שלך הוא כ רבע שעה ..כלומר מה שאתה עושה עד שנגמר לך זמן השימוש באל פסק זה בסדר גמור כל עוד אתה יודע בערך כמה זמן יש לך..ואז כמה דקות לפני שנגמר הזמן לכבות את המחשב ולקוות זשהפסקת החשמל לא תיקח הרבה זמן..

מסך שמחובר לספק של המחשב לא לוקח הספק מהספק, הוא סה"כ מחובר אליו במקביל.

אין שום הבדל בין חיבור מסך מחשב ישירות לחשמל לבין חיבור שלו לספק המחשב - שום הבדל.

אתה צודק טעות שלי (אני מתעסק בספקים שכל דבר שמחובר אליהם עובר 2 רמות של מעגלי סינון ויישור) אני יסתמך על המילה שלך ואם באמת הכניסה מחוברת במקביל כלומר שהיא מחוברת ישירות למקור כח ולכן העומס יווצר על מקור הכח שבמקרה הזה זה האל פסק אז אין שום בעיה וניתן לבצע חישוב רגיל של הספקים..

Holy-תודה ,החכמתי (אחרי הכל כולנו כאן כדי להעשיר את הידע שלנו )

פורסם

רוב מערכות האל פסק התעשיתיות והביתיות אמורות להחזיק בין 10 דקות ל20 דקות...במערכות תעשיתיות יש לכך סיבה אחרת..במערכות ביתיות האל פסק קיין אך ורק כדי לתת לך הזדמנות לשמור את כל העבודה שלך על המחשב ולבצע כיבוי נכון..זה שאתה משתמש באל פסק כמקור כח זה לקחת סיכון , מה יקרה אם הפסקת החשמל היא הפסקה ארוכה?..אתה אין ביכולתך לדעת זאת לכן עדיף לפני סוף גבול השימוש בסוללת האל פסק לכבות שבמקרה שלך הוא כ רבע שעה ..כלומר מה שאתה עושה עד שנגמר לך זמן השימוש באל פסק זה בסדר גמור כל עוד אתה יודע בערך כמה זמן יש לך..ואז כמה דקות לפני שנגמר הזמן לכבות את המחשב ולקוות זשהפסקת החשמל לא תיקח הרבה זמן..

צודק בכל מילה.

תכננתי את התוכנה, שהיא תכבה את המחשב כ-15 דקות מרגע הפסקת החשמל.

ז"א שבכל מקרה המחשב יכבה כמו שצריך, גם אם הפסקת החשמל ארוכה.

פורסם

צודק בכל מילה.

תכננתי את התוכנה, שהיא תכבה את המחשב כ-15 דקות מרגע הפסקת החשמל.

ז"א שבכל מקרה המחשב יכבה כמו שצריך, גם אם הפסקת החשמל ארוכה.

בהחלט מקובל מאוד ...רק אם היה אפשר לתכנת את התוכנה לשמור את כל התוכניות הפתוחות והכי חשוב המסמכים :)

פורסם
  • מחבר

טוב....

המסך שלי כרגע מחובר לספק... וככה אני מתכנן גם עם המחשב החדש...

אפשר קישור לאל פסק טוב שיתריע לי מתי יש הפסקת חשמל ויתן לי כמה דקות לכבות את המחשב בצורה בטוחה בטווח המחירים שאמרתי?

החנות שאני קונה ממנה את המחשב ( skyPC ) אין לה אל פסקים

אתם יכולים להמליץ לי על חנות טובה?

פורסם

כל אל פסק מגיע עם תוכנה שנותנת לך לתכנת מה אתה רוצה לעשות כשיש הפסקת חשמל ואחרי איזה פרק זמן.

בנוסף כשאין מתח האל פסק מצפצף, כך אתה יודע שיש הפסקת חשמל. (חוץ מהעובדה שכל מה שמסביבך כבה :P)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים