עבור לתוכן

חוצפה או רמאות וטמטום של טכנאי מחשבים מנוול

Featured Replies

פורסם

כשנכנסתי קצת לעניין המודינג עקב הקריאה כאן באתר פתחתי את המחשב שלי ופשוט נדהמתי ממה שראיתי,

יש לי מאוורר פיצפון על המעבד עצמו ועוד מאוורר על הספק שמוציא אוויר נדמה לי וזהו !!!!

לפני שנה בערך נגשתי לטכנאי מחשבים שגם מוכר מחשבים ורכשתי ממנו מחשב חדש.

כל מה שידעתי על מחשב באותה תקופה שהכי טוב זה פנטיום 4 לא ידעתי מה זה לוח אם ומה זה מעבד ,,לא ידעתי כלום בנושא המחשב.

"הטכנאי" אמר לי אל תדאג אני אתן לך את הכי טוב שיש "סמוך עליי" הוא לקח ממני 4500 ש"ח על מחשב ללא מסך מאחר ותכננתי לחבר אותו לטלוויזיה עם כרטיס TV OUT .

פנטיום 4 1.6 של אינטל הארד דיסק של 40 ג'יגה טייוואני וכנ"ל הכונן תקליטורים, תוצרת סינית או טייוואנית זולה, כרטיס המסך שהוא נתן לי הוא ג'יפורס 2 ולוח האם עצמו אינני יודע מהו בכלל, גם העכבר והמקלדת תוצרת על הפנים.

אז לא הבנתי דבר וחצי דבר במחשבים והיום אני יודע שתמורת 4500 שקלים ללא מסך יכולתי לקבל מחשב עם חלקים הרבה יותר איכותיים ממה שהוא מכר לי,,,את המארז שכחתי להזכיר , תוצרת של וונוס, מישהו מכיר? 4500 שקלים הוא לקח לי ללא מסך,ללא צורב, ללא מדפסת,, ואני בטוח שאם אני אבדוק יותר טוב אני אגלה שגם הלוח אם הוא לא משהו, פשוט אינני יודע איך מקבלים את הפרטים של הלוח אם.

אותו אחד שקורא לעצמו טכנאי לא קנה מחשב מוכן מחברה ומכר לי, הוא הרכיב אותו לבדו מחלקים שלפי דבריו הם ההכי טובים,,תמורה מלאה לכסף שאני משלם,,, בתוך כל הכאוס הזה לא יכול היה אותו מנוול לשים לי שני מאוורים שכל אחד עולה 50 שקל בשביל שלא ירתח לי המחשב, הוא כבר עשק אותי בצורה שאינני יכול אפילו לתאר תמורת הסכום ששילמתי אז למה לא לשים שני מאווררים במאה שקל? למה לסכן את המחשב עם טמפרטורה גבוהה?

רק מאוורר פיצפון למעבד והמקורי של הספק וזהו?? ככה עובדים טכנאים? ככה מרמים ועושקים קונה תמים שאינו מבין מאום?

בשורה התחתונה : הלקח שלמדתי בצורה קשה מרה וכואבת זה שאני לא נותן אמון באף סוחר או טכנאי יותר ובשבילי כל הישראים שעוסקים במסחר הם גנבים ורמאים ואין לתת בהם אמון ובפעם הבאה שאתם הולכים לקנות משהו תבדקו טוב טוב מה אתם מקבלים. ונזכרתי בעוד דבר,,כרטיס הקול שיש לי מובנה על לוח האם ואתם בוודאי מנחשים שהוא ממש בסיסי, אני יצאתי מתוך נקודת הנחה שאני מחבר את המחשב למערכת הסטריאו אז לא קניתי גם רמקולים למחשב,, מישהו כאן יכול לתאר לעצמו כמה הוא הרוויח עליי הטכנאי המלוכלך הזה??

פורסם

ידוע אחי, ידוע....

אבל אין מה לעשות, ככה (רוב) הטכנאים של ימינו.

אני לא אומר שאין טכנאים נורמלים, יש, אבל צריך למצוא אותם.

לדעתי הלקח שלך צריך להיות:

"לא לקנות מחשב מטכנאי, אלא רק מחנות בעלת שם טוב, ולא לפני שמתייעצים איתנו פה ב HWzone"!

פורסם

לפי דעתי אתה יכול לתבוע אותו, תבדוק עם עורך דין או לפחות אתה יכול לפנות למועצה להגנת הצרכן - בשביל כל התמימים יש לי חדשות בשבילכם - אנחנו לא בעידן השוק יותר - אם הוא הרכיב לבד - שיביא קבלות ויראה לך כמה עלה כל חלק...

אל תתן לו לרמות אותך ולא להענש - אני ממליץ לך ללכת אליו - לדרוש לראות קבלות ולאיים בתביעה אלא אם כן הוא משפר ומסדר - לא רוצה - יאללה לתבוע - שיעמוד מול שופט בבית דין לתביעות קטנות ויאמר שהוא מכר לך משהו איכותי - ביהמ"ש פה בשביל להגן עלינו ולא בשביל הכסת"ח!

פורסם

סליחה שאני משבית את השמחה של לכעוס על הטכנאי... אבל אין לך שום אינדיקציה לכך שהוא עבד עליך... 4500 ש"ח זה סכום לא גדול למחשב ללא מסך ואם אנחנו מדברים על לפני שנה כשמעבדי הפנטיום 4 היו עוד יותר יקרים ממה שהם היום, בהחלט יכול להיות שקיבלת תמורה מלאה לכספך. זה נכון שבדרך כלל המארזים היום מגיעים עם שני מאווררים אבל זה לא התפקיד של הטכנאי לתת לך אותם אם לא ביקשת... ועובדה שהמחשב עבד טוב. חלק ממחשבי הדסקטופ של IBM מגיעים רק עם מאוורר אחד וכבר ראיתי מחשבים עם פנטיום 4 שמשתמשים בקירור פאסיבי. מה זה דיסק קשיח טיוואני? של איזה חברה הוא? כל כונני ה-CD מיוצרים בכל מיני חורים בכל מקרה, ולא משנה אם כתוב עליהם "קריאייטיב" או "פיסימומו". אתה לא יודע איזה לוח זה אבל אתה מחליט ישר שהוא גרוע (ואני מניח שזה לא אסוס... לא הייתי גובה יותר כסף מלקוח שלא יודע מה הוא רוצה עבור לוח שהוא לא יודע במה הוא יותר טוב). מקלדת ועכבר בסיסיים מגיעים עם כל מחשב - אל תצפה שיפנקו אותך אלא אם שילמת על משהו מעבר ל"בסיסי". רמקולים למחשב עולים 7$ לזוג רמקולים בסיסי... ולהזכירכם, רוב העולם עוד לא שמע על מודינג ורוב האנשים יגיבו ב- "?!?!?!?!" אם תספרו להם שקניתם מארז ב-400 ש"ח. מארזים ג'נריים עדיין שולטים ב-95% מהמחשבים בעולם, ואין סיבה לקנות מארז לא ג'נרי, במיוחד אם אתה לא יודע שאתה צריך אחד כזה.

בקיצור, במקום לגרור את זה לעוד ת'רד של "אנחנו שונאים טכנאים וכולם רמאים כלבים סדאם- חוסיינים", תתחילו לחשוב בהגיון. לא שאני אומר שהטכנאי הזה ישר והכל טוב ונחמד, אבל אין לנו פה שום אינדיקציה לרמאות ולכן צריך להפסיק את ההתנפלות הזאת.

ד.א. אתה יכול לבדוק את הפרטים הטכניים של המחשב בעזרת תוכנה בשם sisoft sandra.

פורסם

בקשר לתביעה וכל זה, אז לא נראה לי זה ילך...

כי אם היו לו בעיות עם המחיר וכל זה הוא היה אמור לבדוק לפני הקנייה, או קצת זמן אחריה, ולא שנה אחרי...

במידה וזה היה קרוב יותר אולי זה היה אפשרי, עכשיו, לא נראה לי.

ובקשר לחשבוניות, הוא לא חייב להראות לך כלום, הוא יכול לקחת איזו עמלה שהוא רוצה על החלקים, זו בעיה שלך שלא השוות ובדקת מחירים.

אתה לא יכול לקנות חמור עם רגל אחת ולהתלונן שהוא נכה (נראה לי..)

פורסם

בשימוש רגיל ואפילו עם OC מתון אין שום בעיה עם חום

כבר הצמדתי דיסק רותח לדיסק שני בתוך קופסה לא מאווררת וגם אין לי שום מאוררים מיוחדים במארז והכל עובד נחמד.

במחשבים משרדיים יש מארזים קטנים וצפופים ואלה בכלל נדלקים ברגע ההתקנה ומכובים אחרי כמה שנים כשמחליפים אותם במתקדמים יותר, לא תמצא שם שום פתרון מתקדם לאיוורור.

משתמש רגיל+ ממש לא חייב משהו מיוחד באיוורור (לפחות עם אינטל)

פורסם

גם אני חייב להסכים עם החברה' פה שאין לך מה להאשים את הטכנאי

אם בעצמך נתת לו לעבוד עליך...פשוט תלמד לקח לפעם הבאה לא להגיד : "קח כסף, תעשה לי מחשב טוב".

אלא תשווה מחירים איכויות וכדומה.

פורסם

הטכנאי לט עבד עליך!! :(

מה לעשות אולי הוא לא מבין גדול, שלא יודע להרכיב מפרטים, אתה הרי לא אמרת לו תרכיב לי מזה זה וזה, אמרת לו קח 4500 ש"ח ותרכיב לי מחשב, נכון? אז הוא עשה מה שבראש שלו, וגם אם החלקים עלו פחות, זה לא אומר שהוא צריך להחזיר לך כסף!!

ובקשר למאוררים, אני חושב שכל הטכנאים, כולם, אפילו בחנויות ידועות וטובות לא שמים מאוררים, אם אין במארז סטנדרט...

הם גם לא חייבים לשים אם אין, הם בכלל לא חייבים לך שום דבר....

ואני גם קניתי לפני שנה מחשב פנטיום 4 עוד בעידן ה 423, אומנם אני בחרתי את המחשב, אבל לא ממש ידעתי איזה לוח, זכרון...

וכל זה עלה לי גם בסביבות ה4500, ודווקא לא רע, אתה יכול לראות במפרט שלי...

פורסם

סליחה שאני משבית את השמחה של לכעוס על הטכנאי... אבל אין לך שום אינדיקציה לכך שהוא עבד עליך... 4500 ש"ח זה סכום לא גדול למחשב ללא מסך ואם אנחנו מדברים על לפני שנה כשמעבדי הפנטיום 4 היו עוד יותר יקרים ממה שהם היום, בהחלט יכול להיות שקיבלת תמורה מלאה לכספך. זה נכון שבדרך כלל המארזים היום מגיעים עם שני מאווררים אבל זה לא התפקיד של הטכנאי לתת לך אותם אם לא ביקשת... ועובדה שהמחשב עבד טוב. חלק ממחשבי הדסקטופ של IBM מגיעים רק עם מאוורר אחד וכבר ראיתי מחשבים עם פנטיום 4 שמשתמשים בקירור פאסיבי. מה זה דיסק קשיח טיוואני? של איזה חברה הוא? כל כונני ה-CD מיוצרים בכל מיני חורים בכל מקרה, ולא משנה אם כתוב עליהם "קריאייטיב" או "פיסימומו". אתה לא יודע איזה לוח זה אבל אתה מחליט ישר שהוא גרוע (ואני מניח שזה לא אסוס... לא הייתי גובה יותר כסף מלקוח שלא יודע מה הוא רוצה עבור לוח שהוא לא יודע במה הוא יותר טוב). מקלדת ועכבר בסיסיים מגיעים עם כל מחשב - אל תצפה שיפנקו אותך אלא אם שילמת על משהו מעבר ל"בסיסי". רמקולים למחשב עולים 7$ לזוג רמקולים בסיסי... ולהזכירכם, רוב העולם עוד לא שמע על מודינג ורוב האנשים יגיבו ב- "?!?!?!?!" אם תספרו להם שקניתם מארז ב-400 ש"ח. מארזים ג'נריים עדיין שולטים ב-95% מהמחשבים בעולם, ואין סיבה לקנות מארז לא ג'נרי, במיוחד אם אתה לא יודע שאתה צריך אחד כזה.

בקיצור, במקום לגרור את זה לעוד ת'רד של "אנחנו שונאים טכנאים וכולם רמאים כלבים סדאם- חוסיינים", תתחילו לחשוב בהגיון. לא שאני אומר שהטכנאי הזה ישר והכל טוב ונחמד, אבל אין לנו פה שום אינדיקציה לרמאות ולכן צריך להפסיק את ההתנפלות הזאת.

ד.א. אתה יכול לבדוק את הפרטים הטכניים של המחשב בעזרת תוכנה בשם sisoft sandra.

ברור שלתבוע את הטכנאי הוא לא יוכל, וגם נכון שכל חנות עד היום ממשיכה במדיניות של מחירים גדולים ביחס לתוצאות.

אפשר להסתכל על זה ככה. פנטיום 1.6 עלה בערך800-1000, לוח אם די ברור שהוא לא הכי וגם עלה כ500 או פחות, זכרונות אני מתאר שהם SDR והם לא עלו הרבה אבל יכול להיות שאלו היו RDR וזה כבר מעלה את המחיר. כרטיס המסך הוא מקסימום 400 ש"ח, הארדיסק 450, מארז-150, סידי - 150, פלופי-70, מקלדת+עכבר-150. לפי סתם חישוב גס דברים אלו ועוד קצת עולה 3500. אבל כולנו עברנו את זה בתקופה מסויימת של החיים ואין מה לעשות. זה קורה גם בהמון תחומים שאנחנו לא מבינים בהם אבל המוכרים משכנעים אותנו שעשינו את העיסקה המשתלמת ביותר (עיין ערך ערוץ הקניות)

פורסם

הלווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו!

פה זה ישראל, כאן עושים קופה על גבם של הלא מבינים.

גם אני קיבלתי מחשב חרא ולא כדאי שאומר לך כמה ההורים שלי שילמו עליו.

מה לעשות, החיים ממשיכים, אני אקנה מחשב חדש השנה (לאחר התיעצות עם האנשים הנדיבים פה בפורום)

ובקשר למוכר שמכר לי את המחשב... הוא קיבל את העונש שלו, פשט את הרגל. (ויש לו אישה ותינוקת, אבל בכל זאת הרשתי לעצמי לרקוד

מרוב שימחה.)

ולסיום:

יייייייייייייששששששששששששששששששששששששששששששששששששש!!!!! הוא פשט את הרגל!!! :jump::bash: :AR15:

מי צריך תביעה משפטית, כל רשע בא על עונשו.

פורסם

חבר;ה יש לי חדשות בשביל כל הפראיירים - שחושבים - "עבדו עלי איזה מנאייקים" - ישראל זו מדינת חוק (גם אם לרוב זה לא נראה כך) ויש מועצה להגנת הצרכן ובימ"ש ולדוגמא :

לפני שנה מכר איזה סוחר טלוויזיה לסבתא שלי במחיר מופקע ולאחר שגילינו זאת ודרשנו ממנו להחליף או לקחת בחזרה והוא לא הסכים תבענו לו את הת#ת... (או בקיצור הוא שילם סכום יפה...) - מי שחושב שכשדופקים אותו כי הוא לא הבין זה בסדר, מה אני אגיד לו - שיעשה חיים...

התפקיד של הטכנאי הזה הייתה להביא תמורה הולמת לכסף - ואם הוא היה נותן לו פנטיום 1 200 ב-100 ש"ח ושומר את כל השאר לעצמו עדיין הייתם חושבים שזה בסדר???

אני אומר - אם דפקו אותך ואתנ לא יודע - לא פראייר, דפקו אותך, אתה יודע אבל לא עושה כלום - פראייר!

פורסם

אני לא שמעתי על חוק שמונע מטכנאי להפריז במחיר. אומנם זה לא הוגן, אבל מותר לו. אני לא חושב שיש לך עילה כלשהי לתביעה.

פורסם
  • מחבר

ממרבית התגובות שקבלתי פה אני צריך לצאת מנקודת הנחה שהטכנאים הם ממש בסדר ואם אתה תמים ולא מבין והטכנאים

הרחיבו לך את החור בכיס וגם את החור השני אז אל תכעס,,הם בסדר, זה אתה הפראייר תכעס על עצמך

הגדיל לעשות בתגובתו מסייה דרק מיינד או משה או איך שיקרא לעצמו,מבחינתו ומהמשתמע מדבריו אותו טכנאי שמכר לי יכול לקבל את תואר חסיד אומות העולם,,, הלוווו תתעורר כי אני כבר התעוררתי מזמן, רק לידיעתך בעסקה אני קבלתי זכרון 128 SDR ולפי המחיר שלך ג'יפורס 2 שווה 400 שקל? תתעורר בפעם השניה.

אם להשתמש במילים בוטות הטכנאי הזה פתח לי את התחת וישב לצחוק, אתם נותנים מחירים שזה עולה לכם לא לטכנאים,

המחיר הם מקבלים זול משמעותית מהמחיר שאני ואתם מקבלים, מישהו כאן באמת הדהים אותי ואמר שהסכום ששילמתי זה בסדר וסביר ללא מסך, מסך איכותי יכול להגיע ל2000 שקל,,המקלדת והעכבר שלי שווים 100 שקל,,,בהערכה זהירה שלי בלי להסחף הוא עשה עליי הטכנאי הזה בסביבות 1500 שקל רווח,, נכון להיום מחיר המפרט שלי זה אולי 2200-2400 שקל

אבל מה???? כל ישראלי שפותח עסק ובמיוחד מחשבים רוצה להתעשר תוך שנה ולקנות וילה בחמש שנים וזה על הגב שלי ושלכם אז מה הפלא ששילמתי 4500 שח?? ועוד באים כאן אנשים ומצדיקים לי את הטכנאי,, במיוחד המשה הזה שאם זה היה קורה לו אז אני לא בטוח שהוא היה קונה לטכנאי זר פרחים ומנשק לו את היד,, אני אכלתי אותה בענק והאפשרות לתבוע קלושה ביותר כך שנשאר לי רק לחרוק שיניים בזעם נוראי ולהתפלל שלאותו טכנאי תהיה תאונה קשה וישלמו לו מהשמיים על מה שעשה לי.

פורסם

רק תיקון קטן, לפני שנה בערך הג'יפורס 2 הכי פשוט עלה (לי) קצת יותר מ-600 ש"ח... כך שמה שהטכנאי הרכיב לך בהחלט הולם את מצב השוק מלפני שנה.

עריכה: בבקשה, מפרט מחשב שנקנה בתאריך 14/7/2001 מפלונטר:

מארז: 300W ATX Midi Tower case 4*5.25 2*3.5 2 FAN מחיר: 202.40

כרטיס מסך: 64 Prolink MB AGP*2/4 GEFORCE 2 MX מחיר: 589

לוח אם: ASUS CUS-L2C 6PCI 3DIMM SOCKET 370 ATX 133MHZ UDMA100 1AGP*4 4USB I815ep מחיר: 611

מקלדת: Microsoft Internet PRO PS2 hebrew\english OEM Keyboard NO BOX מחיר: 127

מעבד: Intel Pentium 3 1000Mhz Inc. Fan 133Mhz bus/ 0.18Micron/ 256K Cache FC-PGA מחיר: 1195

זכרונות: Kingston 256 MB SDRAM 168Pin 133Mhz 8ns memory מחיר: 322

סך הכל: 3046

תקחו את העובדה שזה מפרט לפנטיום 3, אני בטוח שאם נשים פנטיום 4 המחיר בהחלט יתקרב ל-4500 (עקב מחירו הגבוה של המעבד והלוח אם באותה התקופה).

פורסם

לא רק אותך רימו..

גם אני לא הבנתי במחשבים כל כך...

אבל בסה"כ המחשב לא כל כך רע

הנה ההזמנה של המחשב שלי מאייבורי:

http://planet.nana.co.il/zvib3/Ivory.gif

רימו אותי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים