עבור לתוכן

כרטיס קול עם DAC cs4382 ב 90 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אתמול קיבלתי את הכרטיס קול החדש שלי Creative Live! 24bit,

קניתי אותו מ eBay ב 90 ש"ח כולל משלוח.

עכשיו במקרה הסתכלתי עליו מקרוב וראיתי שה DAC שלו זה Cirrus Logic cs4382.. מוזר לא?

זה אותו ה DAC שיש ב Creative X-Fi Xtreme Music :s05:

אם תסתכלו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=270120.msg2384043#msg2384043

Anatoli רשם שאם יש לכרטיס אותו DAC אז יש לו אותו סאונד..

ז"א יש לי כאן כרטיס קול עם סאונד של Creative X-Fi Xtreme Music? :-X

פורסם

זה שיש לו אותו שבב לא אומר שזה אותו הסאונד. זה כן אומר שזה אותו ה-DAC :)

יש חשיבות גם לתכנון הלוח, לרכיבים, וליציאה (שגם אצלך עובדת עם OPA). אם תוכל לצלם את ה-OPA (שבב מלבני עם 8 רגליים), נוכל לדעת אולי קצת יותר.

מה שכן, כרטיס של 90 שקל עם שבב כזה יכול בהחלט להיות אחלה דיל. זכור לי שחבר שלי שקנה את הכרטיס הזה אמר שהוא חרא של כרטיס ונשמע פחות טוב מאשר האודיג'י למיניהם (ויש לו אוזן טובה). לכן במידה והם לא שינו כלום מאז (וסביר להניח שלא אחרי הכל, זה כרטיס זול מאוד), כנראה שגם עם ה-DAC זהה (תבדוק את הטקסט המלא, בתוך המשפחה הזו יש כמה שבבים) יש להם יציאה מאוד גרועה.

מה שמעניין אותי מאוד זה לדעת איפה המגבלה בכרטיס הזה. אם אכן מדובר בכרטיס עם DAC זהה ולוח עם תכנון סביר אז כנראה שהבעיה נמצאת ב-OPA שלו. החלפה של OPA היא לא משהו בלתי אפשרי (למרות שזה הלחמות SMD אז זה לא קל כל כך), וזה יכול לשפר את הסאונד פלאים. יכול להיות שאפילו טוב יותר מה-X-Fi במידה ואכן ה-OPA הוא הבעיה.

ד"א, אני שמח לראות שהעובדה שהתחלתי להתייחס לרכיבים בביקורות גורמת גם לאנשים אחרים לבדוק אצלם :)

גם בביקורת על ה-Razer עשיתי אותו הדבר, ובביקורת על כרטיס קול נוסף שתעלה בקרוב אפילו לקחתי את זה קצת מעבר עם התייחסות גם ל-OPA של כל ערוץ.

Anatoli.[br]פורסם בתאריך: 11.08.2007 בשעה 12:11:35

טוב, מצאתי את זה:

в этой звуковой карте Creative применила такой же цифро-аналоговый преобразователь (ЦАП, DAC) CS4382-KQ и набор операционных усилителей ST4558, JRC4556A

מה שזה אומר בעצם הוא שהדגמים של ה-DAC פה וב-X-Fi בעיקרון הם זהים. כן מוזר לי שבשם של השבב על ה-X-Fi יש את ה-Z בסוף. למרות שאני לא בטוח בזה לגמרי בגלל חוסר תאימות בין השמות החדשים, אני חושב שמדובר בדגם חדש יותר של השבב ב-X-Fi, שכן CIRRUS אומרת בעצמה שה-4382 (וה-4362 שהוא זהה רק עם 2 ערוצים פחות) לא מומלצים לתכנון חדש, והדגמים החדשים , A, יתאימו יותר.

בנוגע ל-OPA, מדובר ב-ST4558, וב- JRC4556A. הסיבה שיש שני סוגים היא כנראה חוסר אחידות בין הקדמיים לשאר היציאות. אמורים להיות לך 3 מאחד מהסוגים האלה, ועוד אחד מהסוג הנוסף. מה שיש לך יחיד מיועד לערוצים הקדמיים שלך, והוא זה שאמור לעניין אותך לביצועים בסטריאו. אני לא הצלחתי למצוא ברשת שום מידע אמיתי על השבבים האלה.

ברגע שתדע מה יש לך בקדמיים, אפשר יהיה לברר את החלוקה של הרגליים (אם נמצא ברשת :)) והמתח עבודה, ונדע איזה OPA אתה יכול להשתמש שם.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המפורטת :)

בדקתי את הכרטיס ואתה צודק,

יש לי 3 חיבורים שיש להם ST 4558 (צהוב, שחור, ירוק) ועוד אחד (כחול) שהוא ה JRC 4556A.

פורסם

הכרטיס הוא 5.1 או 7.1? כי בדר"כ לקדמיים יש OPA שונה, והכחול זה כניסה ולא יציאה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הוא 5.1 או 7.1? כי בדר"כ לקדמיים יש OPA שונה, והכחול זה כניסה ולא יציאה.

Anatoli.

אני בעצמי עוד לא יודע מה קניתי :-X

השם של הכרטיס הוא: Creative SoundBlaster Live 24-bit 4.1 Sound Card SB0410

רשום פה 4.1 אבל שהסתכלתי באתר של creative היה רשום 7.1.

לכרטיס יש 4 יציאות סטריאו (צהוב, שחור, ירוק וכחול).

פורסם

זה שיש לו 4 חיבורים (לא יציאות, חיבורים) לא משנה. בכל מקרה, הירוק הוא של הקדמיים, אתה בטוח שמה שהולך אליו זה ה-4558?

אם כן, צריך לברר איזה OPA יכולים להחליף אותו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

זה שיש לו 4 חיבורים (לא יציאות, חיבורים) לא משנה. בכל מקרה, הירוק הוא של הקדמיים, אתה בטוח שמה שהולך אליו זה ה-4558?

אם כן, צריך לברר איזה OPA יכולים להחליף אותו.

Anatoli.

בשבילי יציאה = חיבור :)

כן אני בטוח, ה ST 4558 הולך לירוק.

אפשר לדעת מזה האחרים? אני רגיל למובנה שלי שיש לו 3 חיבורים, ירוק ("רמקולים"), אדום (מיקרופון) וכחול line in.

פורסם

בדר"כ צהור שחור ירוק הם יציאות של 5.1 וכחול זה כניסה להקלטה. תבדוק איך זה בכרטיס שלך, תחפש ברשת.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, אם ה-DAC לא מגביל המגביל זה או התכנון או היציאה. את היציאה אפשר לשפר מאוד עם OPA נורמאלי. השאלה היא האם אתה יודע להלחים SMD? זה לא קל כל כך אם אין ניסיון עם הלחמות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בדר"כ צהור שחור ירוק הם יציאות של 5.1 וכחול זה כניסה להקלטה. תבדוק איך זה בכרטיס שלך, תחפש ברשת.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, אם ה-DAC לא מגביל המגביל זה או התכנון או היציאה. את היציאה אפשר לשפר מאוד עם OPA נורמאלי. השאלה היא האם אתה יודע להלחים SMD? זה לא קל כל כך אם אין ניסיון עם הלחמות.

Anatoli.

אני מלחים קבוע אבל לא ממש בצורה מקצועית.. חוץ מזה שאני דופק ראשי מלחמים על ימין ועל שמאל..

האמת שהרגע סיימתי להלחים משהו.

לפני כמה ימים קניתי מלחם חדש, אחרי 10 דקות עבודה הוא מת.. הוא מלחים על הצד כמו 3 המלחמים האחרים שלי :-X

השפיץ לא מלחים וזו תיהיה קצת בעיה.. :-\

יש לך אולי עצות הלחמה? פשוט כנראה הבדיל נשרף לי על המלחם ואני לא ממש מנקה אותו (אינ לא יודע איך :P)..

אתה אומר שחנויות אלקטרוניקה יכולות להלחים SMD?

יש לי קשר ממש טוב עם הבחור ב א. אבן אלקטרוניקה בשד' הר-ציון תל אביב.. אפשר לבקש ממנו טובה להלחים או לשלם לו מחיר סמלי :)

בקשר ליציאות, מז"א איך זה אצלי? יש לי כמה שרשמתי - צהוב שחור ירוק כחול..

פורסם

בקשר ליציאות, יש לפעמים קצת שינויים בין הכרטיסים, צריך לבדוק.

אני מאמין שילחימו לך בלי יותר מדיי בעיות.

ד"א, בדקתי קצת וה-OPA שיש בכרטיס כרגע, בדומה להרבה OPA אחרים בכלל לא תוכנן לאודיו. אני לא יודע אם ה-L4562MA יתאים לך בכרטיס (צריך לברר). אבל אם כן, זה יהיה לדעתי אחלה OPA. אני הזמנתי את ה-MDIP שלהם בשביל ה-Zhaolu שלי אחרי ששמעתי אותם בכרטיס קול שיש לי וזה נשמע מצוין פשוט. אני מאמין שהוא ישתלב לא רע בכלל עם ה-CS4382, אם כי אולי יהיה טיפה בהיר עם ציוד מסוים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בקשר ליציאות, יש לפעמים קצת שינויים בין הכרטיסים, צריך לבדוק.

אני מאמין שילחימו לך בלי יותר מדיי בעיות.

ד"א, בדקתי קצת וה-OPA שיש בכרטיס כרגע, בדומה להרבה OPA אחרים בכלל לא תוכנן לאודיו. אני לא יודע אם ה-L4562MA יתאים לך בכרטיס (צריך לברר). אבל אם כן, זה יהיה לדעתי אחלה OPA. אני הזמנתי את ה-MDIP שלהם בשביל ה-Zhaolu שלי אחרי ששמעתי אותם בכרטיס קול שיש לי וזה נשמע מצוין פשוט. אני מאמין שהוא ישתלב לא רע בכלל עם ה-CS4382, אם כי אולי יהיה טיפה בהיר עם ציוד מסוים.

Anatoli.

טוב סיבכת אותי :)

מזה בדיוק OPA חח?

מה הגורם ש"יקבע" אם ה L4562MA יתאים לי לכרטיס? ה DAC? ה DSP?

פורסם

opa זה השבב שמגביר את האות מה-DAC אל היציאה. האם הוא יתאים נקבע בהתאם למעגל. צריך שהמתח והפיזור של הרגליים יתאימו.

Anatoli.

פורסם

אני רק לא מבין איך תוקעים בכרטיס כזה בסיסי אותו ממיר שיש לכרטיסים שעולים פי כמה וכמה ממנו...? מה עוד שזה נחשב לממיר איכותי למדי שלפי מה שקראתי על המוד של הX-FI אפשר להגיע איתו לרמה של DACים חיצוניים מאוד איכותיים (ויקרים).

הרי זה לא אמור להיות רכיב די יקר יחסית לשאר הרכיבים בכרטיס?

פורסם

ב-digi-key הוא עולה שמונה וחצי דולר לכמות של 5000 יחידות, אני מניח ש-Creative קונה אותם בכמה דולרים פחות.

סביר להניח שהתכנוני כרטיסים שלהם דומים, יותר קל לתכנן כמה כרטיסים על אותו DAC מלתכנן כרטיס חדש עם DAC חדש.

מו"פ זה דבר יקר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים