עבור לתוכן

מעבר מ K100D לניקון D80

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים... חבר שלי הציע לי לקנות ממנו את המצלמה שלו

D80

+ עדשת (קיט אני חושב) 28-80 3.3 - 5.6

עם תיק גדול ומקצועי מעור

עם כרטיס סאנדיסק 2 גיגה

ועם פלאש חיצוני מעפן כזה... לא של ניקון אפילו.

מגן עדשה UV 58

בכל מקרה , הוא מבקש 2000 שקל.. היא לא עשתה יותר מ 6-7 אלף קליקים.

נראית במצב מצויין.

בכל מקרה , השאלה שלי היא ככה :

שווה לי למכור את הציוד שלי? K100D + sigma 24-70 2.8 + Sigma EF500DG super

ולקנות את המצלמה הזאת?

בנוסף אני צריך לקנות לה גם sbs800 + עדשה 18-55 \ 24-70 עם 2.8 קבוע.

כמה זה עולה בערך?

ואיך אני יכול לבדוק בדיוק כמה קליקים היא עשתה? (שם הקובץ מתאפס שעושים פורמט...)

erm boren :lol:

עריכה :

עכשיו התברר שהיא עשתה פחות מ 2500 תמונות.. חבר שלי בקושי צילם איתה!

נראה לי אני הולך עליה , רק שעכשיו צריך למכור את הציוד של הפנטקס.

• תגובות 44
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אהלן אנשים... חבר שלי הציע לי לקנות ממנו את המצלמה שלו

D80

+ עדשת (קיט אני חושב) 28-80 3.3 - 5.6

עם תיק גדול ומקצועי מעור

עם כרטיס סאנדיסק 2 גיגה

ועם פלאש חיצוני מעפן כזה... לא של ניקון אפילו.

מגן עדשה UV 58

בכל מקרה , הוא מבקש 2000 שקל.. היא לא עשתה יותר מ 6-7 אלף קליקים.

נראית במצב מצויין.

בכל מקרה , השאלה שלי היא ככה :

שווה לי למכור את הציוד שלי? K100D + sigma 24-70 2.8 + Sigma EF500DG super

ולקנות את המצלמה הזאת?

בנוסף אני צריך לקנות לה גם sbs800 + עדשה 18-55 \ 24-70 עם 2.8 קבוע.

כמה זה עולה בערך?

ואיך אני יכול לבדוק בדיוק כמה קליקים היא עשתה? (שם הקובץ מתאפס שעושים פורמט...)

erm boren :lol:

עריכה :

עכשיו התברר שהיא עשתה פחות מ 2500 תמונות.. חבר שלי בקושי צילם איתה!

נראה לי אני הולך עליה , רק שעכשיו צריך למכור את הציוד של הפנטקס.

למה שמשהו ימכור את ה D80 כל כך בזול?!

אם זה המחיר הייתי קונה...

למרות שתתכונן לפשוט רגל באחד מהעדשות שלהם שמציעה VIBRATE REDUCTION

פורסם
  • מחבר

למה?

1. חבר

2. טס למזרח עוד שבוע , אין לו זמן לחפש קונה.. ואם הוא לא ימכור ,עד שהוא יחזור (כמעט שנה) היא תאבד ערך..

בכל מקרה , אני אסתדר יופי גם בלי עדשה מיוצבת..

אני מצלם על 15\1 20\1 ואני מספיק יציב.

הבנתי שסיגמא 2.8 יד שניה אפשר למצוא ב 1000-1200 שקל.

+ Sb 800 חדש זה 2000 שקל.. יד שניה 1000 פלוס מינוס.

עריכה :

לגבי המחיר.. הוא פגז. אל תשכח תיק מעור מקצועי כזה עולה לפחות 300 שקל..

ועוד הפלאש המעפן שווה כמה שקלים... (שאגב משום מה הוא לא עובד לי איתה O_O אבל אני לא מבין כלום במצלמה אז זה בסדר :פ )

פורסם

נשמע אטרקטיבי.

פורסם
  • מחבר

כן...

מוסיף שאלה : עד כמה תיהיה גרועה עדשת 28-70 ? סגורה מידי?

אני מצלם תמונות של אנשים ממרחקים של 2-3 מטרים.

(כתפיים ומעלה)

פורסם

אתה מצלם במועודנים אז הטווח לא יהיה שימושי לך, אתה צריך יותר מ"מ בצד הרחב וצמצם יותר פתוח...

הרבה חברים שלי משתמשים בטווח באיזור ה17/18-50/55 עם F2.8 לכל האורך...

פורסם
  • מחבר

מממ אתה צודק.

עד עכשיו השתמשתי ב 24-70 והיא היתה פשוט מצויינת...

חשבתי על רעיון יצירתי אחר :smile1:

למכור את הציוד שלי של ניקון... להוסיף כמה ג'ובות ולקנות K10D ..

ככה גם לא אצטרך למכור את העדשה (הפסד כספי כמעט וודאי)

השאלה עכשיו , K10D או D80...

השאלה השניה כמה יתנו לי על ה D80 .

הדבר היחיד שמאוד הפריע לי בפנטקס זה החוסר ציוד בארץ... אם אני עכשיו רוצה לקנות את הפלאש שלהם... צריך להזמין מחול!

זה ממש מרגיז...

זאת אחת הסיבות המכריעות שחשבתי לעבור למערכת Nikon (זה.. והמצלמה הזאת שנפלה עליי ככה)

פורסם

אני שוקל כרגע את שתי המערכות, 99% מהכסף כבר יש לי, לשתיהן, לא משנה במי אני אבחר, אין לי ציוד מקדים לDSLR אז אני פנוי בשטח הזה, כרגע יש גורם מסוים שיצר מצב של הקפאה זמנית של הכסף שלי, אני צופה שתוך חודשיים - שלושה הנושא ייפתר, אני גם בונה על המצלמה החדשה של פנטקס שתצא ותוריד את המחירים בשוק, גם לניקון יש כמה הפתעות בשרוול לפי מה ששמעתי, לקנון אין ממש חידושים לפי המקורות ( אם למישהו יש מידע אחר לתת לי הוא מוזמן ).

בכל מקרה השיקולים שלי לטובת ניקון הם, שירות יותר מבוסס בארץ ( במקרה יש לי גם מקורבים שיכולים להשיג לי את הציוד במחירים מעולים ושירות מהיר ואיכותי בנגישות מלאה בערך ), ציוד משלים איכותי יותר ונגיש בארץ ( עדשות מקוריות של ניקון / פלאש של ניקון )...

פורסם

2000 ש"ח ל-D80 כמעט-חדשה זה פשוט בלי כסף. אם אין קאטצ', רוץ על זה, ואחר כך תחשוב על השלב הבא :cool2:

פורסם

אני שוקל כרגע את שתי המערכות, 99% מהכסף כבר יש לי, לשתיהן, לא משנה במי אני אבחר, אין לי ציוד מקדים לDSLR אז אני פנוי בשטח הזה, כרגע יש גורם מסוים שיצר מצב של הקפאה זמנית של הכסף שלי, אני צופה שתוך חודשיים - שלושה הנושא ייפתר, אני גם בונה על המצלמה החדשה של פנטקס שתצא ותוריד את המחירים בשוק, גם לניקון יש כמה הפתעות בשרוול לפי מה ששמעתי, לקנון אין ממש חידושים לפי המקורות ( אם למישהו יש מידע אחר לתת לי הוא מוזמן ).

בכל מקרה השיקולים שלי לטובת ניקון הם, שירות יותר מבוסס בארץ ( במקרה יש לי גם מקורבים שיכולים להשיג לי את הציוד במחירים מעולים ושירות מהיר ואיכותי בנגישות מלאה בערך ), ציוד משלים איכותי יותר ונגיש בארץ ( עדשות מקוריות של ניקון / פלאש של ניקון )...

איזה יתרונות יש לD80 שגורמים לך להתלבט כל כך??

אני לא חושב שהבעיה של ציוד משלים היא רצינית כמו שאתה מתאר אותה. אתה לא צריך שהיו לך את כל העדשות הקיימות למצלמה.

פורסם

אני חושב שהיתרון המשמעותי הוא הגב שיש לי פה בארץ, יש לי גיבוי מלא לכל דבר שיקרה לה, דוד שלי מכיר ועובד עם הבעלים של "הדר" אישית, ככה שזה עוזר לי בקטע הזה, וכמובן בקטע של המחירים...

וכמובן היעדר השוק לפנטקס בארץ רק מוסיף לעניין הזה...

פורסם
  • מחבר

הקטע עם חוסר ציוד בארץ לפטנקס מאוד מקשה...

זה לא רק שבחנויות לא מוכרים ציוד של פנטקס..

(דוגמא משיחת טלפון שרציתי להזמין עדשה :

אני : "שלום , ראיתי באתר שלכם שיש לכם את העדשה Sigma 24-70 2.8

מוכר בהתלהבות : "נכון! עדשה מצויינת"

אני : "אפשר להזמין אותה כבר עכשיו?"

מוכר : "בוודאי! יש במלאי , יומיים היא אצלך! לאיזו מצלמה?"

אני : "פנטקס K100"

מוכר : "אמממ... מממ.... אאא...... שניה אחת בבקשה.................................. לא.. אין לנו במלאי , הזמנה עד 45 ימים"

וזה מהיבואן הרישמי של סיגמא בארץ.. שממנו אתה הכי מצפה שיחזיק ציוד לכל המצלמות.

וזה עוד במקרה הטוב... רוב המקומות אמרו לי שלא ניתן להזמין בכלל פלאשים\עדשות של פנטקס לארץ...

וזה לא רק בחנויות... גם באתרים יד שניה קשה מאוד למצוא אנשים שמוכרים ציוד לפנטקס.. ואז אתה נאלץ לשם הרבה יותר על ציוד חדש

וגם במעבדות שירות , בהרבה מקומות בכלל לא מתקנים בעיות של פנטקס..

ושהמצלמה שלי היתה במעבדה של קרט (יבואן רישמי פנטקס!) לקח 3-4 שבועות עד שהזמינו את החלק מחול.. בסה"כ מכסה קטן שם...

יבואן רישמי ואין לו חלקי חילוף !!

זה פשוט מרגיז... עם כמה שאני מפסוט מהמצלמה.. כל פעם שאני צריך למכור\לקנות חלק כלשהו , זה סיוט.

בכל מקרה , אורן , מה אתה אומר באופן כללי... לעבור ל K10 או להשאר עם ה D80...

ה D80 עדיפה על ה K100 בהרבה נכון?

ומה ההבדל בין ה SB600 ל SB800 ? יש לי צורך ב 800 לסגנון צילום שלי?

פורסם

אני יכול לענות על חלק מהשאלות שלך.. או לפחות לנסות.

העניין עם הציוד והחלפים לפנטקס ממש מרגזיז, במיוחד כשאתה מתעסק עם סוג צילום שיקשה עליך מאוד לוותר על המצלמה שלך לכ"כ הרבה זמן, בגלל זה אני נרתע מפנטקס בעניין הזה, במיוחד לאור הקשרים שיש לי אצל היבואן של ניקון - מה שמבטיח לי שירות מעולה לכל הדרך..

לפי ההיכרות שלי עם התשובות של אורן הוא יגיד לך שהK10D יותר טובה, בקשר לסוג הצילום שלך ולבעיות שציינת - אני הייתי שוקל ברצינות את הD80 (זה השיקול שאני עושה עכשיו בעצם)

ואני הייתי לוקח את ה 800, לפי מה שידוע לי הוא יותר פונקציונלי ויותר חזק מה600... אבל אני לא מבין מספיק בפלאשים בשביל להגיד את זה...

פורסם
  • מחבר

הבנתי שיש לו יכולות אלחוטיות.... לא צריך את זה

יותר חזק? אולי , אבל בסופו של דבר אני מצלם אנשים מ 2-5 מטר גג... כמה כח כבר צריך..?

מתוך נסיון עם הפלאש הקודם , הדבר היחיד שהשתמשתי ב"פונקציות" שהיו לו... זה היה לעבור ממצב אוטומת (TTL) למצב ידני

ולהפעיל את התאורה של המסך

חוץ מזה , לא ממש התעסקתי עם שום דבר אחר...

אולי מידי פעם את האופציה שעושה 2 פלאשים מהירים במקום בודד... (ציור של 2 משולשים עוקבים כזה)

אין לי בעיה לשלם על ה SB800... השאלה אם אני באמת צריך את זה.

לגבי המערכת.. יש לי כבר קונה לעדשה ובמחיר שאני אמכור אותה אני אוכל לקנות יד שניה את אותה העדשה (מאונט לניקון)

Sigma 24-70 f2.8 ex dg macro

שאני מאוד מרוצה ממנה.

מבחינת גוף מול גוף... איכות תמונה אין לי מושג אם יש הבדל.. מה שכן , אהבתי כמה דברים קטנים שיש בניקון שלא היו לי בפנטקס.

10 מגה פיקסל (לא משמעותי למועדון , אבל נחמד שיש)

תאורה במסך הקטן.. יתרון גדול בשבילי.. עם הפנטקס כל פעם שהיתי רוצה להסתכל במועדון על המסך היתי צריך לחפש נקודת אור :screwy:

ליטיום חזקה... + טעינה מהירה (ישאיר לי 4 סוללות אקסטרה לפלאש)

הרבה יותר נוחה להחזקה.. יש לי יד גדולה יחסית.. וערב שלם עם הפנטקס לא קל.. היא קצת קטנה.

בעיות קלות של תאימות עם הפלאש... לפעמים מפסיק לעבוד עם המצלמה\תאורה לא נכונה אמרו לי שזה בגלל שפלאש של סיגמא הוא לא תואם ב100 אחוז עםמצלמה של פנטקס.

בקיצור.... לא יודע מה לעשות =\

פורסם

10 מגה פיקסל (לא משמעותי למועדון , אבל נחמד שיש)

יש ב-K10D.

תאורה במסך הקטן.. יתרון גדול בשבילי.. עם הפנטקס כל פעם שהיתי רוצה להסתכל במועדון על המסך היתי צריך לחפש נקודת אור :screwy:

יש ב-K10D.

ליטיום חזקה... + טעינה מהירה (ישאיר לי 4 סוללות אקסטרה לפלאש)

יש ב-K10D.

הרבה יותר נוחה להחזקה.. יש לי יד גדולה יחסית.. וערב שלם עם הפנטקס לא קל.. היא קצת קטנה.

ה-K10D יותר גדולה ויותר נוחה מה-K100D.

בעיות קלות של תאימות עם הפלאש... לפעמים מפסיק לעבוד עם המצלמה\תאורה לא נכונה אמרו לי שזה בגלל שפלאש של סיגמא הוא לא תואם ב100 אחוז עםמצלמה של פנטקס.

לניקון יש מוניטין של פלאשים יותר מדוייקים מאשר שאר החברות. אני לא יודע להגיד כמה זה נכון, כי לא עשיתי השוואה ולא ראיתי השוואות באתרים.

לגבי נושא הקניות והשירות, רק אתה יכול להחליט. אני משתמש גם כן בציוד של חברה קטנה (מינולטה), ורוב הזמן הנושאים האלה לא מטרידים אותי.מצד שני, אם הייתי צריך להתפרנס מצילום זה היה שונה. במקרה כזה הייתי קונה לפחות שני גופים (סביר להניח ששלושה) - וזה נכון לכל חברה שבה הייתי משתמש. למען האמת, זה בדיוק מה שעשיתי בעבר, בתקופת הפילם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים