עבור לתוכן

המלצה למצלמה בסיסית טובה---קניה בארה"ב

Featured Replies

פורסם

אני מכיר את הפוג'י ולא חולק על איכותה, אבל אני גם ראיתי מצלמות אחרות ואני לא חושב שיש לה עליונות כפי שאתה מציג אותה (במיוחד כשמדובר בצילום באור יום שהוא הצילום השכיח ביותר).

קודם כל גם באור יום היא טובה יותר, אבל ההבדל לא כל כך גדול כמו באור חלש. ומעבר לכך לקבל צילומים טובים באור יום זה ברור מאליו. האתגר הוא לקבל צילומים טובים באור חלש, וכאן נמצא ההבדל הגדול בין הפוג'י לבין הקנון ודומותיה.

קסיו, אם אתה לא יודע, הם הראשונים שהביאו לעולם בשנת 95' את המצלמה הדיגיטלית לצרכנים והם מקפידים על איכויות צילום משובחות (יותר מהגימיקים שאתה מייחס להם).

אין לאנקדוטה ההיסטורית הזו שום קשר למצלמות הבינוניות-מינוס שהם מוציאים היום.

אני סומך על ביקורות כמו זה של אתר DPREVIEW הרבה יותר מביקורת של איזה כתב בערוץ בריטי ובאתר האמור הן מקבלות ציונים טובים מאוד.

אז זהו שלא. הקאסיו האחרונה ש-dpreview בדקו (ה-V7) קיבלה את הציון הנמוך ביותר שהם נותנים למצלמות "Above Average" (עם ציונים נמוכים במיוחד על איכות תמונה ואופטיקה), בעוד ה-F31 קיבלה את הציון המקסימלי - Highly Recommended.‏ עוד על שתי אלה בהמשך ההודעה :cool2:

המהירויות של המצלמות שהזכרתי הן די טובות בשביל הצלם החובב וקשה כמעט להבחין במהירות הצמצם כשמדובר בצלמים חובבנים.

אין דבר כזה "מהירות צמצם". יש "מהירות תריס" ויש "מפתח צמצם". בוא לא נעשה סלט.

אם הם רוצים להיות פאפארצי, שיקנו SLR

מה הקשר לפאפארצי ול-SLR? על מה בדיוק אתה מדבר? :kopfpatsch:

(אגב, הקסיו החדשות מאפשרות 7(!) צילומים בשניה ומעניין למה לא הכניסו אותן להשוואה בכתבה).

תכונה מיותרת וחסרת משמעות שקיימת רק כדי לעשות רושם על צרכנים שלא יודעים להבדיל בין עיקר לטפל.

אני לא יוצא בהאשמות כנגד אף אחד אבל אני יודע להבחין היטב בין מגמתיות בעריכה לבין תוצאות במציאות ולדעתי הזלזול שאתה מציג כלפי מצלמות אחרות הוא לא פחות חריף ומאשים מהטיעונים שלי כלפי כתבת הוידאו (מכוער? נו באמת מה זה השטויות האלה).

ההאשמות שלך כלפיהם הן אכן מכוערות וחסרות כל אחיזה במציאות. ברגע שראית שהעובדות (תמונות מבחן באתרים וכו') מראות את העליונות של פוג'י, לא נותר לך אלא להמציא עלילות שונות ומשונות. אם אתה טוען שהם "שתלו רעש ועיניים אדומות" בתמונות של הסוני והקנון, תביא הוכחה. עד אז, כל טיעון כזה הוא לא יותר מהוצאת דיבה.

העובדה שמליונים קונים זה כן אומר שהמוצר טוב, אני מציע לך ללכת לכל בית ספר למנהל עסקים ולשאול את השאלה הזאת, אתה תגלה שכאשר מדובר במליונים אז לא מדובר בעוד סתם גימיק. מחלקות שיווק יכולות לעבוד על כמה אלפים אבל לא על מליונים.

קשקוש. לשיווק יש השפעה מכרעת על נתח השוק של חברה והמוצרים שלה, אבל זה באמת לא קשור לדיון הזה. בגלל שאין לך טיעון אחד רלוונטי לגופו של עניין (מצלמות קומפקטיות וצילום) אתה נאחז בקש - מטיעונים על המצלמות של קסיו מ-1995, ועד נתוני מכירה של קנון - הכל כדי להתחמק מלדבר על הנושא שלשמו נפתח הדיון הזה.

לקסיו יש טכנולוגיות חדשניות יותר, מיותר להרחיב בנושא, פשוט תקרא.

קראתי. אין להם שום טכנולוגיות חדשניות. יש להם ערימה של גימיקים שלא קשורים בצילום. אם יש לך משהו רציני לכתוב בנושא, אתה בהחלט מוזמן להרחיב.

ולגבי שתי התמונות שהעלאת, הרזולוציה שלהן כל כך נמוכה (0.2 מ"פ) שאין להן שום ערך כמדד לאיכות. הנה השוואה יותר רלוונטית, קסיו V7 משמאל, פוג'י F31 מימין.

2420224.jpg4782285.jpg

ההשוואה לקוחה מהביקורות של dpreview.com על המצלמות:

http://www.dpreview.com/reviews/CasioEXV7/page7.asp

http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF31fd/page13.asp

• תגובות 38
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

we have a winner!

נראה לי שדיון זה כרגע הוכרע

פורסם

קודם כל גם באור יום היא טובה יותר, אבל ההבדל לא כל כך גדול כמו באור חלש. ומעבר לכך לקבל צילומים טובים באור יום זה ברור מאליו. האתגר הוא לקבל צילומים טובים באור חלש, וכאן נמצא ההבדל הגדול בין הפוג'י לבין הקנון ודומותיה.

באור יום היא לא טובה יותר, אתה מנסה לשכנע את עצמך וכאשר אתה ממש משוכנע שמשהו אחד טוב יותר מהשני אז כל דבר יראה לך טוב יותר, גם אם זה ממש לא ככה. ובאור חושך, גם כן היא לא טובה יותר, אתה ממשיך לנסות לשכנע את עצמך.

אין לאנקדוטה ההיסטורית הזו שום קשר למצלמות הבינוניות-מינוס שהם מוציאים היום.

לאנקדוטה ההסטורית יש קשר ישיר כי מי שמוציא ראשון הוא גם בעל הנסיון הגדול ביותר ובדרך כלל גם המוצלח יותר, זה גם אותו הסיפור בטלוויזיות וב - DVD.

אז זהו שלא. הקאסיו האחרונה ש-dpreview בדקו (ה-V7) קיבלה את הציון הנמוך ביותר שהם נותנים למצלמות "Above Average" (עם ציונים נמוכים במיוחד על איכות תמונה ואופטיקה), בעוד ה-F31 קיבלה את הציון המקסימלי - Highly Recommended.‏ עוד על שתי אלה בהמשך ההודעה :cool2:

לעשות השוואה עם ה - CASIO V7 זה לעשות מניפולציה ולתחמן את כל העולם ואחותו, אולי תעשה השוואה עם SLR וזהו. רק כדי להבהיר, ל - V7 אין עדשה יוצאת ומצלמות ללא עדשה שיוצאת החוצה הן תמיד, אבל תמיד נחותות מאחיותיהן עם העדשה היוצאת, בולט ההבדל במיוחד בצילום בחושך, אז אני מציע שתעשה השוואה למצלמות אחרות ולא לזאת שבאופן מניפולטיבי ידעת למה אתה בוחר להשוות. מעניין שאני מחפש את פוג'י במצלמות המובילות (SLR) ואני ממש לא מוצא אותן שם, האם זה אומר משהו? כנראה שכן, הן הרחק בתחרות.

עובדה שהבנתה למה אני מתכוון, זה מספיק.

מה הקשר לפאפארצי ול-SLR? על מה בדיוק אתה מדבר?

הקשר לפאפארצי, הוא הקשר עליו דובר בוידאו, שהכתב ניסה באירוע דינאמי להכניס כמה שיותר תמונות מדוייקות בזמן קצר, וככל שאתה יכול לצלם יותר ולתפוס תמונה בזמן קצר יותר, זה הדבר הכי חשוב באירועים מסוג זה ומצלמות SLR נועדו לכך שכן יכולות לצלם מרחוק ובזמן קצר יותר תמונות.

תכונה מיותרת וחסרת משמעות שקיימת רק כדי לעשות רושם על צרכנים שלא יודעים להבדיל בין עיקר לטפל.

התכונה ממש לא מיותרת, בעולם דינאמי ומהיר כמו שלנו, היכולת לצלם בזמן קצר יותר תמונות היא מאוד חשובה. אם אתה יושב על הספה כל היום מול הפלייסטיישן, אני לא מצפה שתכיר את החשיבות שלה.

ההאשמות שלך כלפיהם הן אכן מכוערות וחסרות כל אחיזה במציאות. ברגע שראית שהעובדות (תמונות מבחן באתרים וכו') מראות את העליונות של פוג'י, לא נותר לך אלא להמציא עלילות שונות ומשונות. אם אתה טוען שהם "שתלו רעש ועיניים אדומות" בתמונות של הסוני והקנון, תביא הוכחה. עד אז, כל טיעון כזה הוא לא יותר מהוצאת דיבה.

אני לא יודע אם אתה סוכן סמוי של פוג'י או נאיבי ברמות מסחריות. אם אתה חושב שכל כתבה שמופיעה בטלוויזיה היא טהורה ונקיה מאינטרסים אז יש לך הרבה מה ללמוד. זכותי לבקר את האמור שם וזכות זו אינה מהווה הפרה ו/או הוצאת דיבה - צא ולמד.

קשקוש. לשיווק יש השפעה מכרעת על נתח השוק של חברה והמוצרים שלה, אבל זה באמת לא קשור לדיון הזה. בגלל שאין לך טיעון אחד רלוונטי לגופו של עניין (מצלמות קומפקטיות וצילום) אתה נאחז בקש - מטיעונים על המצלמות של קסיו מ-1995, ועד נתוני מכירה של קנון - הכל כדי להתחמק מלדבר על הנושא שלשמו נפתח הדיון הזה.

קשקוש - לשיווק יש השפעה מכרעת על החדרת מוצר לשוק, אבל המוצר לא יהיה בשוק זמן רב אם הוא מייצר בעיות, תקלות ונותן תוצאות גרועות. בשעת החדרת המוצר, יהיו כמה אלפים שיקנו אותו, אבל אם הם לא יהיו מרוצים אז השכבה השניה של הקונים לא תבוא ובטח שלא השלישית והרביעית והחמישית. כאשר מדברים על 33 מיליון בריטים, אז כנראה שהתוצאות מספיק טובות שגם הם יקנו.

הנושא שלשמו נפתח הדיון הוא המלצה על מצלמה ואתה נעול לאורך כל הדרך על פוג'י (מצלמה משנת 2006) שנותנת תוצאות טובות אבל לא מתאימה לכולם. אם תבחן את יכולות צילום הוידאו שלה, למשל, למול המצלמות של קסיו, אתה תגלה שהיא נמצאת בעמדת נחיתות, אם תבדוק את הפיצ'רים שקסיו מעניקה לצלם החובב, אתה תגלה שהיא יותר נוחה ויותר טובה, באמצעות תפריט ה - "סנריו" שלה שמאפשר התאמה אוטומטית לכל אירוע ולכל תרחיש, מה שלא קיים בפוג'י ולא מאפשר לצלם החובב לדעת להתאים את הצילום לאירוע המתאים.

קראתי. אין להם שום טכנולוגיות חדשניות. יש להם ערימה של גימיקים שלא קשורים בצילום. אם יש לך משהו רציני לכתוב בנושא, אתה בהחלט מוזמן להרחיב.

מיותר להרחיב, ממילא אתה משוכנע ואין לי שום כוונה לנסות לשכנע את המשוכנעים.

ולגבי שתי התמונות שהעלאת, הרזולוציה שלהן כל כך נמוכה (0.2 מ"פ) שאין להן שום ערך כמדד לאיכות. הנה השוואה יותר רלוונטית, קסיו V7 משמאל, פוג'י F31 מימין.

ושוב אתה מייצר מניפולציות במקום להתייחס לגופו של עניין. אני יכול להביא גם תמונות ברזולוציות גבוהות יותר שידהימו את כולם. מעניין שלא בחרת לציין איזה איכות יש לתמונות שהעלתי, למרות שבתוך תוכך אתה יודע היטב שהתמונות מרהיבות ואיכותיות ביותר. במקום זאת אתה בוחר להפיץ מניפולציות להמונים, אולי תהיה מטיף דת כי הם חזקים במניפולציות.

לגבי ההשוואה, כבר אמרתי, מניפולטיבית לשמה, כי ל - V7 אין עדשה יוצאת ומצלמות אלה הן נחותות יותר. תעשה השוואה עם מצלמות אחרות.

פורסם

באור יום היא לא טובה יותר, אתה מנסה לשכנע את עצמך וכאשר אתה ממש משוכנע שמשהו אחד טוב יותר מהשני אז כל דבר יראה לך טוב יותר, גם אם זה ממש לא ככה. ובאור חושך, גם כן היא לא טובה יותר, אתה ממשיך לנסות לשכנע את עצמך.

1. יש לי את המצלמה ואני יודע בדיוק מה היא מפיקה באור יום.

2. יש לה פחות רעש גם ב-ISO המינימלי ויש לה עדשה חדה יותר משאר מצלמות הכיס. שני הדברים האלה מתבטאים גם באור יום, גם אם ההבדל לא גדול כמו במקומות חשוכים.

לאנקדוטה ההסטורית יש קשר ישיר כי מי שמוציא ראשון הוא גם בעל הנסיון הגדול ביותר ובדרך כלל גם המוצלח יותר, זה גם אותו הסיפור בטלוויזיות וב - DVD.

אז איך זה שהמצלמות של קסיו מספקות איכות כל כך ירודה בהשוואה לפוג'י?

לעשות השוואה עם ה - CASIO V7 זה לעשות מניפולציה ולתחמן את כל העולם ואחותו, אולי תעשה השוואה עם SLR וזהו. רק כדי להבהיר, ל - V7 אין עדשה יוצאת ומצלמות ללא עדשה שיוצאת החוצה הן תמיד, אבל תמיד נחותות מאחיותיהן עם העדשה היוצאת, בולט ההבדל במיוחד בצילום בחושך, אז אני מציע שתעשה השוואה למצלמות אחרות ולא לזאת שבאופן מניפולטיבי ידעת למה אתה בוחר להשוות.

אתה מוזמן לבחור כל מצלמה אחרת של קסיו ואני אביא לך דוגמאות מקבילות שמראות את הפוג'י משאירה אותה הרחק מאחור.

מעניין שאני מחפש את פוג'י במצלמות המובילות (SLR) ואני ממש לא מוצא אותן שם, האם זה אומר משהו? כנראה שכן, הן הרחק בתחרות.

אני מבין שאתה טוען שלקסיו יש מצלמות DSLR יותר טובות? ;)

אגב, סחטין על ניסיון נוסף להטות את הדיון מ-F31 מול המצלמות שאתה הצעת, לנושאים אחרים שלא קשורים אליו בשום צורה שהיא.

עובדה שהבנתה למה אני מתכוון, זה מספיק.

הייתי מבין אם היית משתמש במינוח הנכון. שוב, אתה מדבר על "מהירות תריס" או על "מפתח צמצם"? ואיך לעזאזל הם קשורים לדיון?

הקשר לפאפארצי, הוא הקשר עליו דובר בוידאו, שהכתב ניסה באירוע דינאמי להכניס כמה שיותר תמונות מדוייקות בזמן קצר, וככל שאתה יכול לצלם יותר ולתפוס תמונה בזמן קצר יותר, זה הדבר הכי חשוב באירועים מסוג זה ומצלמות SLR נועדו לכך שכן יכולות לצלם מרחוק ובזמן קצר יותר תמונות.

אף אחת מהמצלמות לא מתאימה לצילום פאפארצי, ופותח הדיון לא ביקש מצלמה כזו. שוב הטיית דיון, ושוב מאותן סיבות - אין לך מה לכתוב לגופו של עניין.

התכונה ממש לא מיותרת, בעולם דינאמי ומהיר כמו שלנו, היכולת לצלם בזמן קצר יותר תמונות היא מאוד חשובה. אם אתה יושב על הספה כל היום מול הפלייסטיישן, אני לא מצפה שתכיר את החשיבות שלה.

אם זה כל כך חשוב, בטח תוכל להעלות צילום שלך שלא ניתן היה לצלם בלי התכונה הזו, נכון?

אני לא יודע אם אתה סוכן סמוי של פוג'י או נאיבי ברמות מסחריות. אם אתה חושב שכל כתבה שמופיעה בטלוויזיה היא טהורה ונקיה מאינטרסים אז יש לך הרבה מה ללמוד. זכותי לבקר את האמור שם וזכות זו אינה מהווה הפרה ו/או הוצאת דיבה - צא ולמד.

אם אתה לא מבין מדוע זה לא לעניין לבוא בהאשמות כאלה מבלי שיהיה לך בדל של הוכחה, אז אני בטח לא הולך לחנך אותך. מה שברור זה שהעובדה שאתה צריך לבוא בהאשמות כאלה רק מראה כמה אין לך אפשרות להוכיח את הטענות שלך באמצעות עובדות.

קשקוש - לשיווק יש השפעה מכרעת על החדרת מוצר לשוק, אבל המוצר לא יהיה בשוק זמן רב אם הוא מייצר בעיות, תקלות ונותן תוצאות גרועות. בשעת החדרת המוצר, יהיו כמה אלפים שיקנו אותו, אבל אם הם לא יהיו מרוצים אז השכבה השניה של הקונים לא תבוא ובטח שלא השלישית והרביעית והחמישית. כאשר מדברים על 33 מיליון בריטים, אז כנראה שהתוצאות מספיק טובות שגם הם יקנו.

מאות מיליוני אנשים גם מאמינים באלוהים, ולכן זאת הוכחה מעולה שהוא קיים.

הנושא שלשמו נפתח הדיון הוא המלצה על מצלמה ואתה נעול לאורך כל הדרך על פוג'י (מצלמה משנת 2006) שנותנת תוצאות טובות אבל לא מתאימה לכולם. אם תבחן את יכולות צילום הוידאו שלה, למשל, למול המצלמות של קסיו, אתה תגלה שהיא נמצאת בעמדת נחיתות

הווידאו של הפוג'י יותר טוב, במיוחד בתאורה חלשה (שאופיינית להרבה מאוד צילומים במצבים חברתיים - משפחה, מסיבות וכו').

אם תבדוק את הפיצ'רים שקסיו מעניקה לצלם החובב, אתה תגלה שהיא יותר נוחה ויותר טובה, באמצעות תפריט ה - "סנריו" שלה שמאפשר התאמה אוטומטית לכל אירוע ולכל תרחיש, מה שלא קיים בפוג'י ולא מאפשר לצלם החובב לדעת להתאים את הצילום לאירוע המתאים.

כמו בקסיו, כם בפוג'י יש אינספור scene modes וכמעט כולם, כמו בקסיו, מיותרים. צילומים טובים לא מקבלים משימוש במצבים כאלה. הייעוד שלהם זה לעזור למכור את המצלמה לאלה שלא מבינים. אתה מוזמן לפתוח דיון נפרד ולפרט איך scene mode כזה או אחר עוזר לקבל תוצאות שאי אפשר בלעדיו. אני מבטיח להגיב באריכות :)

מיותר להרחיב, ממילא אתה משוכנע ואין לי שום כוונה לנסות לשכנע את המשוכנעים.

שוב אתה מתחמק מתשובה, כי אתה יודע בדיוק כמוני שלקסיו אין שום יתרון טכנולוגי. מה שיש להם זה מצלמות בינוניות שמפיקות תוצאות בינוניות, עם הרבה מאוד פיצ'רים מפוקפקים (וכן, קול של צפרדע בחצי לחיצה זה פיצ'ר מאוד מפוקפק).

ושוב אתה מייצר מניפולציות במקום להתייחס לגופו של עניין. אני יכול להביא גם תמונות ברזולוציות גבוהות יותר שידהימו את כולם.

תביא.

מעניין שלא בחרת לציין איזה איכות יש לתמונות שהעלתי, למרות שבתוך תוכך אתה יודע היטב שהתמונות מרהיבות ואיכותיות ביותר.

אתה עושה צחוק? מתמונות ב-0.2 מ"פ אפשר לראות איכות? בוא נראה אותך מעלה את הקבצים המקוריים.

לגבי ההשוואה, כבר אמרתי, מניפולטיבית לשמה, כי ל - V7 אין עדשה יוצאת ומצלמות אלה הן נחותות יותר. תעשה השוואה עם מצלמות אחרות.

שוב, בחר בכל קסיו אחרת ואשמח להביא דוגמאות שמראות את העליונות של הפוג'י :cool2:

פורסם

1. יש לי את המצלמה ואני יודע בדיוק מה היא מפיקה באור יום.

2. יש לה פחות רעש גם ב-ISO המינימלי ויש לה עדשה חדה יותר משאר מצלמות הכיס. שני הדברים האלה מתבטאים גם באור יום, גם אם ההבדל לא גדול כמו במקומות חשוכים.

זה שיש לך את המצלמה אומר הכל...תמיד מי שהוא בעלים של משהו יהיה משוכנע ששלו הכי טוב. לענייננו, אין חדות גדולה יותר ל - F31d. מבחינת צילום בחשיכה, היא מפיקה תמונות טובות וכך גם ב - ISO 400.

עוד קביעה סתמית שאינה מבוססת על שום דבר מלבד האמירה שהיא שלך ואך ורק שלך. המציאות מראה אחרת כמובן.

אתה מוזמן לבחור כל מצלמה אחרת של קסיו ואני אביא לך דוגמאות מקבילות שמראות את הפוג'י משאירה אותה הרחק מאחור.

אתה יכול לבחור כל אחת מהמצלמות החדשות, אני לא צריך לספר לך את הדגמים, פשוט תבדוק בעצמך ותיווכח, למרות שיהיה לך קשה להודות בעובדות מכיוון שאתה בעלים של פוג'י ואתה לא תיתן לאגו שלך להיפגע אחרי שתגלה את האמת שאתה בוחר להתעלם ממנה בהפגנתיות.

אני מבין שאתה טוען שלקסיו יש מצלמות DSLR יותר טובות?

אגב, סחטין על ניסיון נוסף להטות את הדיון מ-F31 מול המצלמות שאתה הצעת, לנושאים אחרים שלא קשורים אליו בשום צורה שהיא.

לא, לא לקסיו אבל לקנון כן, הן משאירות את הפוג'י הרחק מאחור במצלמות הריפלקס. ואני לא מנסה להטות את הדיון, אתה זה שמסיט אותו ואני עונה לך באותו המטבע.

הייתי מבין אם היית משתמש במינוח הנכון. שוב, אתה מדבר על "מהירות תריס" או על "מפתח צמצם"? ואיך לעזאזל הם קשורים לדיון?

שוב, הבנת היטב, על תנסה לשחק משחקי מילים ולנסות להסיט בפעם המי יודע כמה את הדיון מנושאיו העיקריים. איך זה מתקשר לעניין, אני אציין בהמשך.

אף אחת מהמצלמות לא מתאימה לצילום פאפארצי, ופותח הדיון לא ביקש מצלמה כזו. שוב הטיית דיון, ושוב מאותן סיבות - אין לך מה לכתוב לגופו של עניין.

הרבה אנשים מתנסים בצילום פאפאראצי חובבני, תסתובב במסיבות נחשבות בארה"ב או באירועים נחשבים כאלה ואחרים ותיווכח שכווולם הפכו להיות פאפאראצי עם מצלמות פוקט פשוטות, איך זה מתקשר לחסרונות של FUJI, בהמשך.

אם אתה לא מבין מדוע זה לא לעניין לבוא בהאשמות כאלה מבלי שיהיה לך בדל של הוכחה, אז אני בטח לא הולך לחנך אותך. מה שברור זה שהעובדה שאתה צריך לבוא בהאשמות כאלה רק מראה כמה אין לך אפשרות להוכיח את הטענות שלך באמצעות עובדות.

אני לא צריך לתת לך דין וחשבון על טיעונים או ביקורות שזכותי להעביר על קטע וידאו מניפולטיבי כזה או אחר ואגב, יש לי אפשרויות רבות לתקוף את הכתבה וקצרה היריעה מלהחיל את כולן, אבל רק בשביל הוד רוממותו, אני אציין אחת - בקטע הוידאו בוצע צילום "פאפאראצי" באירוע מסויים, כשהכתב עומד בקהל. הוא ידע להסתיר היטב את מגבלות המערכת שביצעה פוג'י על המצלמה בכלל ואת העובדה שפוג'י הגבילה את הצילום המתמשך ל - 3 לחיצות בלבד, מה שמהווה חיסרון עצום באירוע מהסוג שנוכח בו הכתב.

מאות מיליוני אנשים גם מאמינים באלוהים, ולכן זאת הוכחה מעולה שהוא קיים.

כרגיל, אתה מנסה להסיט מהדיון כשאין לך משהו רציני לומר בנושא, אבל אם אתה דוגל בנהיליזם זה אומר הרבה עליך ולא אוסיף יותר.

הווידאו של הפוג'י יותר טוב, במיוחד בתאורה חלשה (שאופיינית להרבה מאוד צילומים במצבים חברתיים - משפחה, מסיבות וכו').

הוידאו של פוג'י ממש לא יותר טוב, ההיפך, הוא נחות יותר - נקודה !

כמו בקסיו, כם בפוג'י יש אינספור scene modes וכמעט כולם, כמו בקסיו, מיותרים. צילומים טובים לא מקבלים משימוש במצבים כאלה.

שוב קביעה סתמית וחסרת בסיס. לצלמים חובבנים שלא יודעים לשחק עם ה - WHITE BALANCE ועם פיצ'רים נוספים שאמורים לסייע בהשגת תמונה חדה ואיכותית, הדבר מסייע רבות. אם גם פוג'י וגם קסיו על כל מחלקות המחקר שלהן הבינו את זה אז הם יודעים כנראה יותר טוב ממני וממך.

לענייננו, תמוה שבחרת בסגנונך המניפולטיבי להסתיר את הבעיות הרציניות של מצלמת הפוג'י. בעיות כמו:

- Rendition of color עלוב.

- עודף סגול בצילום high-contrast .

- חוסר בולט באפשרות של היסטוגרמה.

- חוסר ב - manual focus.

- חוסר ב - RAW mode.

- הגבלה של המערכת על ידי פוג'י. למשל, מגבילה למקסימום 3 לחיצות בצילום מתמשך, מה שמהווה חיסרון אדיר בצילומים של אירועי ספורט, למשל.[br]פורסם בתאריך: 12.08.2007 בשעה 12:38:25

והנה דוגמא לתמונה שאי אפשר להשיג בפוג'י.

אז כל מי שמצלם באירועים חשוכים שילך עם מה שאתה מציע, אבל מי שהולך לאירועי ספורט או מסיבות עם מגוון אירועים רחב ודינאמי בזמן קצר, חבל לו, כי הוא לא יספיק לצלם את מה שהוא רואה, פוג'י הגבילה אותו.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ממש מצחיק אותי הוויכוח שהתפתח כאן

בעיקר המשתמש Nironic! אתה באמת חושב להמליץ לי על הCANON אחרי שראינו את ההשוואה הברורה? :bash:

מה אתה איזה שתול ש CANON שמו בפורמים כדי לשכנע לקוחות תמימים לקנות מצלמות מהם?

לא מבין את הוויכוח שלך,יש בפירוש מספר ביקורות שמראות שהF31 מוציאה תמונה טובה הרבה יותר מCANON

ולא אכפת לי שלCANON יש מצלמות פאפרצי שעולות אלף דולר עם 9 חיישנים אופטיים ואני לא יודע מה....

במצלמות כיס הפשוטות שזה מה שאני בעצם רוצה, אז פוג'י מנצחת בענק ואת זה אני אומר לא כי אני מבין במצלמות כי אני ממש לא,

אלה כי יש לי ראייה 6\6 ופשוט ראיתי את ההבדלים הברורים כל כך

אני בטוח שלCANON יש דגמים מעולים אבל הם מעל התקציב שאני מוכן להשקיע ולכן זה לא רלוונטי...

פורסם

ItSIK86 - אל תיתן לכותרות שליד השמות להטעות אותך, זה שליד boren כתוב מומחה לצילום דיגיטלי, זה לא אומר שיש לו ניסיון של 30 שנה בצילום וכל מה שהוא אומר זה קדוש...זכותו להגיד את מה שהוא חושב וכך זכותי ואל תתפתה לזה שהוא "מומחה לצילום דיגיטלי" בהגדרה.

אני לא נציג של CANON ואם תקרא בין השורות, אני מעדיף במצלמות מהסוג שאתה מחפש את הקסיו, למרות שהמלצתי גם על ה - CANON, תמיד טוב להסתכל בעצמך ולקבוע לעצמך מה טוב יותר...זאת לאחר שקראת ביקורות.

אני לא אומר שהפוג'י לא טובה אבל אני סבור שיש לה חסרונות בולטים ש"המומחה" לא מספר ושיכולים להוות חיסרון, כך למשל אם אתה אוהב לצלם באירועי ספורט אז פוג'י לא הכי מומלצת לעומת האחרות אבל אם אתה מרבה לצלם במסיבות שהן תנאי האור ירודים אז הפוג'י בהחלט עדיפה.

כאמור, זה הכל עניין של טעם, ל - CANON יש יותר warm tone בתמונות ויש אנשים שאוהבים את זה יותר ויש כאלה שאוהבים את זה פחות, לכן בשורה התחתונה, אמרתי שכל אחד יקנה מה שמתאים לו והכי טוב לראות במציאות דוגמאות ולבחון את התפריטים והנוחות כפי שמותאם לך ואך ורק לך.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :hi:

אבל אני חושב שאני סגור כבר על הF 31

פורסם

אין שום בעיה, כבר אמרתי לך לפני כמה תגובות - תתחדש !

פורסם

זה שיש לך את המצלמה אומר הכל...תמיד מי שהוא בעלים של משהו יהיה משוכנע ששלו הכי טוב.

זה שיש לי את המצלמה מאפשר לי לוודא שהאיכות שהיא מפגינה בביקורות היא לא פיקציה.

לענייננו, אין חדות גדולה יותר ל - F31d. מבחינת צילום בחשיכה, היא מפיקה תמונות טובות וכך גם ב - ISO 400.

ועוד איך שיש, כפי שתראה בקלות אם תכנס לדיון החדש שפתחתי בנושא, כאן. חכה בסבלנות שהדף יעלה, יש שם 2 מ"ב של דוגמאות, כולל כאלה שצילמתי היום עם הפוג'י ועם קסיו שעומדת בתיאור שלך :cool2:

עוד קביעה סתמית שאינה מבוססת על שום דבר מלבד האמירה שהיא שלך ואך ורק שלך. המציאות מראה אחרת כמובן.

נו, עכשיו שעברת על התמונות באותו דיון, אתה רואה על מה זה מבוסס? על המציאות ולא על שום דבר אחר.

לא, לא לקסיו אבל לקנון כן, הן משאירות את הפוג'י הרחק מאחור במצלמות הריפלקס. ואני לא מנסה להטות את הדיון, אתה זה שמסיט אותו ואני עונה לך באותו המטבע.

מצטער, את הדיון הזה לא תצליח לגרור לכיוונים אחרים. זה די ברור שאין לך שמץ של מושג במצלמות DSLR, אבל אם תפתח דיון חדש אני מבטיח להסביר לך דבר או שניים שייתנו לך זווית ראיה שונה.

שוב, הבנת היטב, על תנסה לשחק משחקי מילים ולנסות להסיט בפעם המי יודע כמה את הדיון מנושאיו העיקריים. איך זה מתקשר לעניין, אני אציין בהמשך.

אז הנה, גם לא כתבת למה התכוונת (ולא, אני לא מבין מה זה "מהירות צמצם"), וגם הבטחת להסביר איך אותו מושג חדש בעולם הצילום מתחבר לתאוריות שלך ולא קיימת. נסה שנית.

הרבה אנשים מתנסים בצילום פאפאראצי חובבני, תסתובב במסיבות נחשבות בארה"ב או באירועים נחשבים כאלה ואחרים ותיווכח שכווולם הפכו להיות פאפאראצי עם מצלמות פוקט פשוטות, איך זה מתקשר לחסרונות של FUJI, בהמשך.

אחרי כל מה שראית, אתה משווה את היכולת של הקסיו שלך לצלם במסיבות לזו של הפוג'י?

אני לא צריך לתת לך דין וחשבון על טיעונים או ביקורות שזכותי להעביר על קטע וידאו מניפולטיבי כזה או אחר ואגב

הטענות שלך הן לא ביקורות. הן עלילות שלא מסתמכות על קמצוץ של הוכחה.

יש לי אפשרויות רבות לתקוף את הכתבה וקצרה היריעה מלהחיל את כולן, אבל רק בשביל הוד רוממותו, אני אציין אחת - בקטע הוידאו בוצע צילום "פאפאראצי" באירוע מסויים, כשהכתב עומד בקהל. הוא ידע להסתיר היטב את מגבלות המערכת שביצעה פוג'י על המצלמה בכלל ואת העובדה שפוג'י הגבילה את הצילום המתמשך ל - 3 לחיצות בלבד, מה שמהווה חיסרון עצום באירוע מהסוג שנוכח בו הכתב.

קודם כל, צילומי ה"פאפאראצי" האלה צולמו כולם עם פלאש, מה שהופך את מגבלות הצילום המתמשך ללא רלוונטיות, כי צוואר הבקבוק הופך להיות זמן הטעינה של הפלאש ולא מגבלות מהירות הכתיבה לזכרון.

אגב, הקשבת בכלל למה שהוא אמר? הוא העיד שהפוג'י הייתה הכי מהירה, שהסוני סרבה בכלל לצלם בחלק מהמקרים, ושהקנון הייתה הכי איטית וחלק מהתמונות לא היו בפוקוס. אלה העובדות.

<snip של קשקשת ומיסוכי עשן>

הוידאו של פוג'י ממש לא יותר טוב, ההיפך, הוא נחות יותר - נקודה !

"נקודה!" :lol:

הפוג'י עדיפה בצילומי הווידאו באור חלש כי החיישן שלה יותר רגיש. זה מאוד פשוט, ואם תבדוק את זה בעצמך מול מצלמות אחרות תראה שזה המצב. זה לא מקרי שהפוג'י נצחה בסרטון את הקנון והסוני, שתי מצלמות שמשתמשות בחיישני 1/1.8 גדולים יותר מחיישני ה-1/2.5 המזעריים שבהן משתמשות כמעט כל המצלמות של קאסיו - כולל ה-S880 שממנה אתה כה מתלהב.

כמו בקסיו, גם בפוג'י יש אינספור scene modes וכמעט כולם, כמו בקסיו, מיותרים. צילומים טובים לא מקבלים משימוש במצבים כאלה.

שוב קביעה סתמית וחסרת בסיס. לצלמים חובבנים שלא יודעים לשחק עם ה - WHITE BALANCE ועם פיצ'רים נוספים שאמורים לסייע בהשגת תמונה חדה ואיכותית, הדבר מסייע רבות.

מסייע רבות? אז זהו שלא. ב-99% מהמקרים המצב האוטומטי הרגיל מספק תוצאות לא פחות טובות. הדבר היחידי שכן יכול לספק תוצאות טובות יותר זה לימוד הבסיס ושליטה על פרמטרים כגון ISO, WB ופיצוי חשיפה. Scene Modes זה לא יותר מערימה של גימיקים שיווקיים, וכיאה לחברה שמתמחה בגימיקים, לקסיו יש הכי הרבה מצבים כאלה :)

אם גם פוג'י וגם קסיו על כל מחלקות המחקר שלהן הבינו את זה אז הם יודעים כנראה יותר טוב ממני וממך.

זה לא קשור למה שטוב למשתמשים, אלא למה שהם חושבים שהם צריכים, וכתוצאה מכך למה שהם חושבים ששווה לשלם עליו. כל החברות משחקות במשחק האווילי הזה, בדיוק כמו במירוץ המיותר לעוד ועוד פיקסלים.

- Rendition of color עלוב.

כפי שראית בדיון החדש, זאת דווקא נחלתן של המצלמות של קסיו.

- עודף סגול בצילום high-contrast .

"עודף סגול"? אתה עוד חייב לי תשובה על ה"מהירות צמצם". אחרי זה אני מבטיח להגיב לך על ה"עודף סגול" :cool2:

- חוסר בולט באפשרות של היסטוגרמה.

- חוסר ב - manual focus.

- חוסר ב - RAW mode.

שלושת הפיצ'רים האלה מיועדים לאותו חובב שצריך Scene Modes? קצת תקעת את עצמך בפינה עם שילוב הטיעונים התמוה הזה.

הגבלה של המערכת על ידי פוג'י. למשל, מגבילה למקסימום 3 לחיצות בצילום מתמשך, מה שמהווה חיסרון אדיר בצילומים של אירועי ספורט, למשל.

ומי בדיוק הולך לצלם ארועי ספורט עם מצלמת כיס?

והנה דוגמא לתמונה שאי אפשר להשיג בפוג'י.

אם לא היית מתאמץ כל כך להחביא את ה-EXIF הייתי יכול להביע דיעה על התמונה הזו. היא צולמה עם מצלמת כיס של קסיו? :)

אז כל מי שמצלם באירועים חשוכים שילך עם מה שאתה מציע, אבל מי שהולך לאירועי ספורט או מסיבות עם מגוון אירועים רחב ודינאמי בזמן קצר, חבל לו, כי הוא לא יספיק לצלם את מה שהוא רואה, פוג'י הגבילה אותו.

1. ארועי ספורט כאמור לא מצלמים עם מצלמת כיס.

2. במסיבות התאורה היא בדיוק כזו שבה הפוג'י מתבלטת וכל האחרות נאלצות להשתמש בפלאש. התוצאה הבלתי נמנעת: תוצאות לא טבעיות ולא מחמיאות.

יש לך עוד טיעונים? :)

פורסם

איך אתה משווה למצלמה של סוני ולמצלמת ווידאו של קנון? ההשוואה לא מוכיחה כלום אם היא לא מול קסיו עם "עדשה שיוצאת החוצה". קסיו כזאת הייתה מראה לפוג'י מה זה איכות! ;)

פורסם

זה שיש לי את המצלמה מאפשר לי לוודא שהאיכות שהיא מפגינה בביקורות היא לא פיקציה.

לא. זה מכניס אותך לבועה הצרה של מה שאתה יכול לצלם, בלי לבחון אפשרויות צילום אחרות.

ועוד איך שיש, כפי שתראה בקלות אם תכנס לדיון החדש שפתחתי בנושא, כאן. חכה בסבלנות שהדף יעלה, יש שם 2 מ"ב של דוגמאות, כולל כאלה שצילמתי היום עם הפוג'י ועם קסיו שעומדת בתיאור שלך.

כאמור, צילום שמציג במגמתיות רק את התוצאות הטובות שהושגו בפוג'י למול התוצאות הפחות טובות שהושגו בקסיו (אם בכלל).

נו, עכשיו שעברת על התמונות באותו דיון, אתה רואה על מה זה מבוסס? על המציאות ולא על שום דבר אחר.

גם את המציאות אפשר לעוות בקלות, ואם אתה לא יודע את זה אז רד אלינו מלמעלה.

מצטער, את הדיון הזה לא תצליח לגרור לכיוונים אחרים. זה די ברור שאין לך שמץ של מושג במצלמות DSLR, אבל אם תפתח דיון חדש אני מבטיח להסביר לך דבר או שניים שייתנו לך זווית ראיה שונה.

תודה שאתה מחלק לי ציונים, תרשה לי לפקפק בתואר שהוענק לך. :lol:

אחרי כל מה שראית, אתה משווה את היכולת של הקסיו שלך לצלם במסיבות לזו של הפוג'י?

עוד בדיחה מבית היוצר של boren. מה ראינו כאן? בסה"כ קטע וידאו מטופש שמולו ניצבים עשרות סקירות וביקורות שאומרות אחרת. אם אתה רוצה להיתפס למה שנוח לך, תתפס, אבל אל תנסה להטיל את הטעיותו והשגיאות שלך על אחרים.

הטענות שלך הן לא ביקורות. הן עלילות שלא מסתמכות על קמצוץ של הוכחה.

עלילות? איזה דרמטיזציה אתה מייצר...מה אתה חושב שרק אתה יכול להגיד דברים, גם לאחרים יש מה להגיד וכנראה דברים חכמים יותר. הכל מסתמך על ביקורות ודיעות של מליוני אנשים בעולם (שגם את דעתם אתה מבטל בהינף יד הוד רוממותך).

קודם כל, צילומי ה"פאפאראצי" האלה צולמו כולם עם פלאש, מה שהופך את מגבלות הצילום המתמשך ללא רלוונטיות, כי צוואר הבקבוק הופך להיות זמן הטעינה של הפלאש ולא מגבלות מהירות הכתיבה לזכרון.

במקרה הזה זה נכון, למרות שאם אנחנו מכניסים את אלמנט הצילום המתמשך שאתה מנסה להסתירו בכל הכח אז הפוג'י נופלת חזק.

אגב, הקשבת בכלל למה שהוא אמר? הוא העיד שהפוג'י הייתה הכי מהירה, שהסוני סרבה בכלל לצלם בחלק מהמקרים, ושהקנון הייתה הכי איטית וחלק מהתמונות לא היו בפוקוס. אלה העובדות.

טענות מעוותות השמורות לו ולך. תאמין במה שאתה רוצה, הציבור והמכירות יעידו אחרת.

הפוג'י עדיפה בצילומי הווידאו באור חלש כי החיישן שלה יותר רגיש. זה מאוד פשוט, ואם תבדוק את זה בעצמך מול מצלמות אחרות תראה שזה המצב. זה לא מקרי שהפוג'י נצחה בסרטון את הקנון והסוני, שתי מצלמות שמשתמשות בחיישני 1/1.8 גדולים יותר מחיישני ה-1/2.5 המזעריים שבהן משתמשות כמעט כל המצלמות של קאסיו - כולל ה-S880 שממנה אתה כה מתלהב.

אף פעם לא הכחשתי את עניין החיישן של פוג'י בנוגע לצילום בחושך. העניין הוא שהצילום הזה הוא הפחות שכיח מכיוון שברוב המקרים אנשים מצלמים עם נתוני אור מספקים, מה שמבטל את היתרון הקטנטן הזה של פוג'י וכאמור, באור יום התוצאות שונות (בטח מאלה שאתה מנסה להציג).

מסייע רבות? אז זהו שלא. ב-99% מהמקרים המצב האוטומטי הרגיל מספק תוצאות לא פחות טובות. הדבר היחידי שכן יכול לספק תוצאות טובות יותר זה לימוד הבסיס ושליטה על פרמטרים כגון ISO, WB ופיצוי חשיפה. Scene Modes זה לא יותר מערימה של גימיקים שיווקיים, וכיאה לחברה שמתמחה בגימיקים, לקסיו יש הכי הרבה מצבים כאלה

אז זהו שכן, אם תנסה להביט ולו לרגע מנקודת מבט של אנשים שלא מבינים בצילום, אז התאמת ה - SCENE בתפריט למצב הצילום המציאותי, מציג תוצאות אופטימאליות יותר מהמצב הטיבעי הרגיל. זה לא גימיקים שיווקיים ואתה לא ממש מבין בשיווק (בטח לא יותר מחברות הצילום) אבל אני לא מצפה שתבין, לך יש פוג'י וואו.

זה לא קשור למה שטוב למשתמשים, אלא למה שהם חושבים שהם צריכים, וכתוצאה מכך למה שהם חושבים ששווה לשלם עליו. כל החברות משחקות במשחק האווילי הזה, בדיוק כמו במירוץ המיותר לעוד ועוד פיקסלים.

עוד תובנה שטותית מבית היוצר של boren. מחלקות המחקר של החברות מנסות ליצור מקסימום נוחות וקלות בנגישות למשתמשי הקצה. הם יודעים היטב שככל שישיגו תוצאות טובות יותר, המוצרים שלהם יהיו פופולאריים יותר וזה יתורגם גם לכסף בסופו של דבר. אם כל החברות משחקות במשחק "האווילי" הזה אז כנראה שכולן יודעות היטב מה צריך (או שאף אחד בעולם לא יודע ורק אורן יודע).

כפי שראית בדיון החדש, זאת דווקא נחלתן של המצלמות של קסיו.

זאת נחלתן של התמונות שבחרת להציג (אולי לקחת מצלמת NON BRAND והצגת את התמונות כתמונות המשוייכות לקסיו).

"עודף סגול"? אתה עוד חייב לי תשובה על ה"מהירות צמצם". אחרי זה אני מבטיח להגיב לך על ה"עודף סגול"

אני אסביר לך באנגלית כדי שתתחיל להבין משהו - purple fringing in high-contrast - עכשיו הבנת גוטה?

שלושת הפיצ'רים האלה מיועדים לאותו חובב שצריך Scene Modes? קצת תקעת את עצמך בפינה עם שילוב הטיעונים התמוה הזה.

לא תקעתי את עצמי בפינה, אלא תקעתי אותך בפינה, בזה שאתה נאלם דום ולא יכול להגיב עניינית על טענות ושוב אתה בוחר לחשוב שכל הצלמים בעולם הם מקצוענים והצלם החובב הוא איזה מיעוט זניח.

ומי בדיוק הולך לצלם ארועי ספורט עם מצלמת כיס?

עוד טענה מגוכחת ומצחיקה מבית היוצר של boren. הייתי צריך לשפשף את העיניים כדי להבין את השטות הזאת. אני לא יודע איפה אתה היית אבל אני הייתי במונדיאל האחרון וכווווולם אבל כוווולם צילמו שם עם מצלמות פוקט...פשוט ראוי לגיכוח מה שאמרת כאן.

אם לא היית מתאמץ כל כך להחביא את ה-EXIF הייתי יכול להביע דיעה על התמונה הזו. היא צולמה עם מצלמת כיס של קסיו?

מפליא אותך מה? קשה לאגו שלך לקבל את האיכויות האלו...זה בסדר לא ציפיתי לתגובה אחרת.

1. ארועי ספורט כאמור לא מצלמים עם מצלמת כיס.

2. במסיבות התאורה היא בדיוק כזו שבה הפוג'י מתבלטת וכל האחרות נאלצות להשתמש בפלאש. התוצאה הבלתי נמנעת: תוצאות לא טבעיות ולא מחמיאות.

1 - כאמור לעיל - טענה שטותית.

2 - במסיבות יש המון סוגי תאורות, חלקן חשוכות וחלקן מוארות, לא יודע לאן אתה הולך וזה לא מעניין אותי אבל כל מי שמכיר את המצלמה שלו ויודע קצת להתעסק עם החשיפה, יכול להשיג תוצאות סבירות.

פורסם

ניירוטיק מספיק לבלבל בביצים, הכעיס אותי בהודעה הראשונה שלך שכתבת שאורן ערך את התמונות של הקסיו שיצאו גרועות... למה נראה לך?!

ומה אתה בכלל משווה את ה EX880 לF31 יופי שהיא לא עולה כמעט פי 2!

אם אתה ממש רוצה לקנות קסיו תקנה מחשבון, יש להם מחשבים מעולים מנסיון הם גם מייצרם אותם כבר עשרות שנים! אני אפילו מכיר דגם עם מסך שיוצא החוצה!

אה ורציתי להוסיף לשורה האחרונה בהודעה מעלי - מצד אחד אתה קורא לאורן טיפש ומצד שני אתה אומר שאפשר להציא ממצלמות כיס תמונה טובה במסיבה בלי פלאש

קיצר dont fuck wth oren ותפסיק לעשות מעצמך צחוק...

פורסם
  • מחבר

ניירוטיק מספיק לבלבל בביצים, הכעיס אותי בהודעה הראשונה שלך שכתבת שאורן ערך את התמונות של הקסיו שיצאו גרועות... למה נראה לך?!

ומה אתה בכלל משווה את ה EX880 לF31 יופי שהיא לא עולה כמעט פי 2!

אם אתה ממש רוצה לקנות קסיו תקנה מחשבון, יש להם מחשבים מעולים מנסיון הם גם מייצרם אותם כבר עשרות שנים! אני אפילו מכיר דגם עם מסך שיוצא החוצה!

גם אחלה שעונים יש להם באמת...

אבל מצלמות איך לומר... מממ... לא משהו,יש להם עוד מה ללמוד מפוג'י :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים