עבור לתוכן

עם איזה חומר לנקות גריז טרמי...????

Featured Replies

פורסם

ככה לפי מה שקראתי במאמרים שפה ובהודעות ממולץ להשתמש בחומר שיש בו בין 70 ל-90 אחוז אלכוהול(אין לי מושג מאיפה משיגים כזה חומר).

לי יש חומר שנקרא "תרסיס לניקוי והגנת מגעים" או בשפה הצבאית שלו "קונטקט" (אני טכנאי בחיל התקשוב) החומר הזה ממיס כמעט כל לכלוך שקיים ומנקה ממש טוב את כל החלקים האלקטרונים,

רציתי לדעת אם מומלץ להשתמש איתו גם לניקוי גריז טרמי מעל המעבד? ???

פורסם

נראה לי שאתה יכול להשתמש בחומר הזה שיש לך, הוא אמור לעשות את העבודה.

בקשר לאלכוהול, בכל בית מרקחת אתה יכול לקנות אלכוהול חיטוי 70% שעושה את העבודה גם הוא.

עוד דרך להסיר חומרים טרמיים שנשארים על מעבדים וכאלה, היא שימוש בספרי קצף לניקוי מסכים וכו', פשוט רסס קצת, חכה מספר שניות ונגב... החומר הטרמי היבש והקשה יתנגב כאילו לא היה...

פורסם
  • מחבר

יש לי גם את חומר הקצף הנ"ל הודות לצבא ;D

פורסם

לך לבית מרקחת פרטית ותבקש:

איזופרופיל [isopropyl]

הוא מתייבש תוך מאיות אחדות ומנקה את הגריז פרפקט.

עולה בסביבות ה-7ש"ח ל40מ"ג [ככה לי עלה]

זהו "סוג" של כהל, רק שכהל לשתייה עשוי מ את'נול וזה עשוי מפרופנול.

פורסם
  • מחבר

ממש דוקטור לביולוגייה אתה ;)

אני יקנה אותו אף על פי שיש לי מס חומרים נוספים

פשוט ראיתי שלרוב משמשים בכהל הנל

דרך אגב הספריי מגעים שברשותי גם כן מתייבש תוך שניה אחת או שתיים

פורסם

חחחח תודה;)

בגרות בביולוגיה לא הזיקה:P

רק בבתי מרקחת פרטיים יש אותו, אני עברתי כמה ולא היה להם:(

זה החומר הכי "בריא"...

ומתייבש מהר יותר מהחומר שלך;)

פורסם
  • מחבר

בסוף עוד יחשבו אנחנו עושים פה איזו עיסקת סמים עם כל החומרים האלה.... :hat:

תודה על העזרה.

פורסם

חבל לבזבז עוד כסף וזמן, החומר שיש לך (CONTACT CLEANER) הוא הכי טוב למטרה זו ומיועד בדיוק בשביל זה (בניגוד לאלכוהול, שגם עושה את העבודה), למעשה אפשר לעשות למחשב "מיקלחת" בעזרתו (כמובן כשהוא מנותק) אך אין שום סיבה.

רק אני מקווה שאתה לא מרוקן את המלאי של הצבא על חשבון המיסים הנחמדים שלנו :) ורכשת אותו באופן לגאלי.

פורסם
  • מחבר

זאת תוספת לשכר הצבאי שלי במקום 357 שקל ו90 אגורות אני מקבל 357 שקל ו90 אגורות + תרסיס מגעים

על תדאג עם כמות התרסיסים שיש בצבא אני יכול לעשות בריכה של איזה 150 מטר!

פורסם

דווקא ציפיתי שתשמור את זה לעצמך ולא תרשום פה.

אבל רק טיפ קטן - תמיד יש אצלנו סיבה ללמה כן, ותמיד אנחנו נותנים לעצמנו תירוצים כדי לשמור על המצפון שלנו, אבל אל תחשוב שזה רק אתה - יש עוד מאות אלפי חיילים שחושבים ככה על כל שטות במשך כל חודש מעשרות חודשי השירות שלהם - פעם משהו קטן פעם משהו גדול יותר, סה"כ מדובר בהמון כסף, ואם שאלת למה אתה "שוחה" בתרסיס כזה בצבא - אז הנה הסיבה :) זה לא יגרום לחוסר אלא לקנייה נוספת, ואל תדאג - להכל יש שימוש, אין דבר עודף בצבא חוץ מהביסקוויטים הנוראיים באריזות המתכת שיש עוד מלפניי 20 שנה ויותר, והצבא לא מפסיק להתקיים לאחר שלושת שנות השירות שלך. ואולי חלק מהמקרים בסדר - אבל הגישה לא ;) . ושתבין בגלל רוח הגישה הזאת, אנשים גם לקחו הביתה נשקים, מקלעים, סירות גומי וכל דבר אפשרי - כשאנשים לא ירגישו בנוח לקחת הביתה שמן מכונות קטן הם גם ירגישו לא בנוח לקחת מקלע נגב או חלקי חילוף - זה הכל הגישה.

לפני שנתיים נראה לי הצבא עשה מבצע מיוחד שבו הוא קורא לאנשים להחזיר ציוד שהם לקחו מצה"ל במשך השנים בעילום שם בלי כל תלונה. כמובן שהוחזר רק קומץ ממה שנלקח אבל נאסף שם ציוד במיליונים, והכל מתחיל "מספריי קטן" שאנשים מרגישים בנוח לקחת תוך תירוצים עצמיים לשמירת המצפון.

ואם בתירוצים עסקינן , יש עוד מיליונים במדינת ישראל שלאורך השנים קיבלו משכורת כמו שלך ולמעשה אף פחות, ואני בטוח שאם מישהו היה גונב דברים מהבית שלך בגלל שאין לו מה לאכול ואיך להתקיים כי המדינה לא דואגת לו - לא היית שמח במיוחד וזה היה נגמר במשטרה 8) (הצבא את הכסף שלו עושה מהמיסים של האזרחים).

בכל מיקרה הכי חשוב שתישאר עם מה שיש לך (ולא משנה כרגע מאיפה) עושה את העבודה מעולה - חבל לבזבז עוד כסף וזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים