עבור לתוכן

קניות של הדיוטי פרי

Featured Replies

פורסם

רגע ומוצרים בארץ הם כולל מכס?

כי אם לא אז יותר שווה כבר לקנות בארץ

מוצרים בארץ כבר כוללים את המכס, כי מי שייבא אותם לארץ כבר שילם אותו וגילם אותו במחיר שהמוצר נמכר לך.

ההבדל הוא שאם סך הקניות שלך בחו"ל (ובדיוטי פרי) קטן מ-200$, אתה לא חייב בתשלום מכס.

לפני נסיעה לארה"ב עם משלחת בי"ס קניתי מצלמה בדיוטי ב400$, וכשחזרנו לא עברנו בכלל במכס. היו אנשים שחזרו עם מוצרים בשווי גבוה יותר מ-200$ מחו"ל ולא שילמו מכס. אני מפספס פה משהו?

בעיקרון, הייתם אמורים להצהיר על כך שקניתם בחו"ל מוצרים שעולים על 200$, ולשלם עליהם.

טכנית עברתם על החוק, ואם היו בודקים אתכם (והיה להם מספיק ספק שאלו מוצרים שקניתם בחו"ל ולא בארץ) היו יכולים לחייב אתכם במכס ולקנוס אתכם.

עוד פרטים כאן:

http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/TOSH_HO.HTM

פורסם
  • מחבר

מוצרים בארץ כבר כוללים את המכס, כי מי שייבא אותם לארץ כבר שילם אותו וגילם אותו במחיר שהמוצר נמכר לך.

ההבדל הוא שאם סך הקניות שלך בחו"ל (ובדיוטי פרי) קטן מ-200$, אתה לא חייב בתשלום מכס.

סך הקניות? לא כל מוצר לעצמו 200$?

פורסם

ואם יש לי מטוס פרטי?

אני יכול להבריח חופשי הכל ולהשאר פטוור ממס?

פורסם

הייתם צריכים לשמוע את מנהל המכס ברדיו

היום עוצרים אנשים במכס רק לפי מידע מוקדם

נגמרו הזמנים שהיו עוצרים אותך לפי הזיעה שהוצאת

פורסם

העניין הזה עם המכס באמת מוזר

שמעתי סיפורים שאנשים מצליחים להכנס לארץ עם מלא טלוויזיות פלזמה בלי לשלם מכס

אסור לקנות אפילו קונסולה? העניין הזה מבאס...

אני בספק אם אתה יכול להעביר טלוויזיה בלי שהמכס ידע, אבל אם אתה קונה אייפוד או פלאפון או משהו קטן אחר בחו"ל או בדיוטי ולוקח איתך לחו"ל אז אתה יכול להבריח אותו...

מה שקורה הוא שבנתבג כשאתה חוזר לארץ יש שני מסלולי מכס, מסלול אדום שאם אתה נכנס אליו אתה בעצם אומר שיש לך מוצר שצריך לשלם מכס שם בודקים מה המוצר וכמה מכס אתם אמורים לשלם ומשלמים אותו, ויש מסלול ירוק, במסלול הזה כשאתה נכנס אליו אתה בעצם מצהיר שאין לך שום מוצר שחייב מכס, אם אתה עובר במסלול הירוק אתה יכול עקרונית לעבור חופשי עם מה שבא לך, אלה אם כן עוצרים אותך ומבקשים ממך לפתוח את התיק ואז בודקים אם יש לך מוצרים שאתה צריך לשלם עליהם מכס, אם יש אתה משלם קנס.

עקרונית אין ממש סכנה בלעבור במסלול הירוק עם מוצרים אבל שלא יהיה יותר מידי דברים וגם אל תדברו על כל הקניות הענקיות שקניתם בחו"ל מהרגע שאתם יוצאים מהמטוס עד שאתם עוברים את המכס, יש כאלה שאומרים שיש סמויים שמקשיבים לאנשים ופשוט עוצרים אותם אם הם עוברים במסלול הירוק.

פורסם

תחליט מה אתה רוצה לקנות עוד בארץ, תכנס לזאפ ותראה מחירים. כשאתה בדיוטי פרי תראה את המחירים שם. אם יותר זול קנה ואם לא אז תקנה כשתחזור לארץ.

תכלס הדבר היחיד שכנראה באמת משתלם שם זה פאקטים של סיגריות אם אתה מעשן.

פורסם

תכלס הדבר היחיד שכנראה באמת משתלם שם זה פאקטים של סיגריות אם אתה מעשן.

כמעט כל החנות של ג'יימס ריצרדסון שווה לקנות (חוץ מהשוקולדים) שזה סיגריות אלכוהול ובשמים...

בסקאל כדאי לבדוק לפני חלק שווה חלק פחות... ולזכור להוסיף את המכס למחיר במוצרים גדולים שאי אפשר להבריח...

פורסם

אני בספק אם אתה יכול להעביר טלוויזיה בלי שהמכס ידע, אבל אם אתה קונה אייפוד או פלאפון או משהו קטן אחר בחו"ל או בדיוטי ולוקח איתך לחו"ל אז אתה יכול להבריח אותו...

מה שקורה הוא שבנתבג כשאתה חוזר לארץ יש שני מסלולי מכס, מסלול אדום שאם אתה נכנס אליו אתה בעצם אומר שיש לך מוצר שצריך לשלם מכס שם בודקים מה המוצר וכמה מכס אתם אמורים לשלם ומשלמים אותו, ויש מסלול ירוק, במסלול הזה כשאתה נכנס אליו אתה בעצם מצהיר שאין לך שום מוצר שחייב מכס, אם אתה עובר במסלול הירוק אתה יכול עקרונית לעבור חופשי עם מה שבא לך, אלה אם כן עוצרים אותך ומבקשים ממך לפתוח את התיק ואז בודקים אם יש לך מוצרים שאתה צריך לשלם עליהם מכס, אם יש אתה משלם קנס.

עקרונית אין ממש סכנה בלעבור במסלול הירוק עם מוצרים אבל שלא יהיה יותר מידי דברים וגם אל תדברו על כל הקניות הענקיות שקניתם בחו"ל מהרגע שאתם יוצאים מהמטוס עד שאתם עוברים את המכס, יש כאלה שאומרים שיש סמויים שמקשיבים לאנשים ופשוט עוצרים אותם אם הם עוברים במסלול הירוק.

מזל שהסברת לו איך לעבור על החוק בלי להתפס, אחרת הוא עוד היה משלם מיסים כמו שרק פראיירים עושים.

אני מציע שפשוט תערוך..

פורסם

מה שקורה הוא שבנתבג כשאתה חוזר לארץ יש שני מסלולי מכס, מסלול אדום שאם אתה נכנס אליו אתה בעצם אומר שיש לך מוצר שצריך לשלם מכס שם בודקים מה המוצר וכמה .

לא רק בנתב"ג אלא בכל העולם

ההגדרה היא

ירוק - אין מה להצהיר, אם נבדקת ונתפסת אתה משלם מכס + קנס בגובה המכס

אדום - יש טובין להצהרה, אתה מתייצב מול פקיד והוא קובע את גובה המכס

בעבר היו טריקים של אנשים שהתנדנדו בין המותר לאסור, הם באופן קבוע היו עוברים באדום, על פי רוב המוכס היה מאשר להם להמשיך, כי ממילא הכל מדגמי אבל אם היה עוצר אותם לבדיקה היו משלמים רק מכס בלי קנס וזה היתרון הגדול של המסלול האדום.

כיום פטרו את מרבית המוצרים שמביאים מחו"ל ממכס כך שאפשר לעבור בשקט בירוק

פורסם

על פי מה שראיתי רוב מוצרי האלקטרוניקה בדיוטי פרי הם לא יותר זולים מאשר כל חנות בארץ

על פי מה שראיתי הם לא מפרסמים באתר שלהם את עלות המוצרים זה מעין טריק שאנשים שבאים לשם לבדוק מחירים של מוצר ויראו שזה עולה כמו בארץ כבר יחליטו לקנות שם

אלה שאמרו שכדאי לקנות אלכוהול שם זאת גם בעיה

כי כשתחזור לארץ יכולים לתפוס אותך ולומר לך שאתה צריך לשלם מכס (למרות שלא עושים את זה) על פי החוק אסור להביא יותר מליטר.

לכן זה לא ממש שווה

לפי דעתי מוצרי אלקטרוניקה תמיד עדיף לקנות בארץ בחנות קרובה לבית.למרות שיש לסקאל תמיכה שאפשר להחליף את המוצר או לתקן אותו, יש איתם הרבה מאד בעיות הם מבטיחים דברים ולא מקיימים והמטרה שלהם היא שתקנה וזהו.

אם מתכוונים לטוס לחול ולקנות מוצר תמיד חשוב לבדוק את המחיר בארץ ולשקול אם שווה לקנות או לא.

פורסם

למי שאמר שהוא שמע שאם מביאים משהו לשימוש פרטי לא צריך לשלם מכס- זה לא נכון.

גם אם אתה מייבא פורשה, לדוגמה, לשימוש פרטי, תצטרך לשלם עליה מס.

חבר שלי הזמין חלקים ל 360 לשימוש פרטי- שילם מס.

בקשר לדיוטי פרי- לדעתי זה סתם הייפ. כמובן שיש לפעמים מבצעים מעולה כמו ה FX6100.

וכן- השתיה והסיגריות כנראה מאוד זולים.

בקשר לרוב מוצרי האלק', המשחקים, השעונים, הספרים וכו'- לא תמצא שם הבדלים גדולים.

כמו שאמרו פה, מומלץ פשוט לבדוק מה המחיר בארץ ולשוות.

לי לדוגמה קנו לא מזמן Zen Micro 6GB בסקאל ד"פ. עלה 200 דולר ( כ 850 שקל אז).

בארץ המחירים היו טיפה יותר גבוהים, אבל ההבדלים היו דיי זניחים.... לא משהו ששווה לשבור עליו את הראש.

בקשר לבשמים- עקרונית קצת יותר זול כנראה.

אבל:

1. הרבה פעמים ההוזלה הזאת תלויה בקניה של הרבה בשמים ולא תמיד צריך את זה (מבצעים של 2+1 וכו').

2. לפעמים גם יש מבצעים טובים בארץ ואז יוצא יותר משתלם לקנות בסופר פארם לדוגמה. הבעיה היא שזה רק שיש מבצעים טובים.

פורסם

אם אתה מכיר מחירים יש סיכוי שתמצא משהו טוב

אני קניתי עכשיו רמקולים למחשב Altec FX6021 ב-850 ש"ח

הפער הוא לפחות 500 ש"ח לטובת הדיוטי פרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים