עבור לתוכן

partition magic ?

Featured Replies

פורסם

לפני חודשיים וחצי קניתי מחשב חדש התקנתי בו XP PRO והכול עבד חלק ומהר , לאחר כמה שבועות עם האינטרנט המהיר וכל התוכנות שהתקנתי הוא כבר לא עובד ככה יותר ומה שיותר גרוע שהוא מתחיל לעשות לי בעיות כגון : נכבה מספר פעמים ביום עם המסך הכחול , שמראה על קובץ בעייתי וכמעט כל פעם זה קובץ אחר לרוסב קבצי מערכת , הוא גם מוציא לי המון הודעות שגיאה כמעט בכול מקום שאני נכנס אפילו לספרייה בודדת , וגורם לסגירתן , וגם לא נותן לשנות בין אנגלית לעברית ונתקע במצב האחרון וכול מיני שטויות נוספים

אני מאוד רוצה לחזור חמצב שלא היו לי את כול הבעיות האלה , אבל מאז יש לי במחשב הרבה קבצים חשובים כ 45G שאין באפשרותי לגבות

האם כדאי לעשות RESTORE למערכת ? ומה זה בדיוק יעשה לי ? האם הוא ימחוק לי את הקבצים החשובים ?

צריך עזרה ,עצה או פתרון אחר , ואם כבר כן כדאי לעשות RESTORE אז איך ?

פורסם

תפרמט ותתקין וינדוס מחדש

פורסם
  • מחבר

אבל יש לי 45G של קבצים חשובים ואין באפשרותי לגבות אותן

פורסם

אתה יכול לפצל את ההרדיסק עם partition magic בלי לפגוע בחומר הקיים

לגבות הכל על D: ולפרמט רק את C:

פורסם

יש דרך יותר קלה, תעתיק את כל מה שאתה רוצה לשמור וה System Restore של חלונות לא ייגע בהם!

אבל אם אתה מתכוון לעשות Restore על תוכנה אחרת (GoBack 3?) אז תעתיק את כל הנתונים לדיסק קשיח או Partition אחר.

אבל אני ממליץ לך במקרה הזה לגבות את כל הנתונים לדיסק קשיח אחר ולעשות פרמוט מלא ולהתקין מחדש.

פורסם

אם קצת יותר נתמקד בשאלה המקורית שלו.........

System Restore זאת אפשרות של ווינדוס לשחזר את המערכת לשלב מוקדם יותר.

בעצם, כל פעם שהמחשב שלך עולה ונכבה כמו שצריך, הווינדוס מגבה באופן אוטומטי את הקבצים החשובים שלו (שמכילים את הרגי'סטרי וקבצי הפעלה בסיסיים של המערכת). אלו הקבצים שנמצאים בתיקייה

C:\WINDOWS\system32\config

כאמור, בכל הפעלה תקינה של המחשב, הווינדוס מעתיק את הקבצים מהתיקייה הזאת לתיקיית גיבוי אחרת, ומסדר אותם לפי תאריך. כשאתה עושה System Restore, הווינדוס לוקח את הקבצים האלו שהוא גיבה (מתאריך שאתה בוחר) ומחזיר אותם לתיקייה של הווינדוס כדי שהווינדוס יפעל איתם שוב.

מה שיקרה זה שהרגי'סטרי שלך יחזור להיות בדיוק כמו בתאריך שממנו גיבית, אך לקבצים עצמם על ההארד-דיסק לא יקרה כלום.

ככה שאם התקנת תוכנות מאז התאריך שממנו לקחת את הקבצים, הקבצים של התוכנות יישארו ב-Program Files, אבל אתה לא תראה שום אינדיקציה אליהן ב-Add/Remove Programs למשל, כי הן לא יהיו ברג'יסטרי של הווינדוס, ולכן גם סביר להניח שלא יפעלו.

אני עצמי בזמן האחרון הייתי צריך לבצע System Restore והפעולה הייתה מוצלחת, אבל אין ודאות בזה. יכול להיות שגם System Restore לא יעבוד, ולכן, עדיף בכל מקרה לגבות קבצים חשובים לפני שעושים דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהכי טוב זה שאני אפרמט את הכונן והתקין מחדש

אז אני אלך על האופציה של partition magic

אבל אני לא יודע לעבוד בדיוק עם התוכנה ומה צריך לעשות , מה שגם יש לי H.D80 G ו60G ממנו תפוס , האם אני יכול לפצל את הכוננן ?

פורסם

שלום,

אין צורך לפרמט...אתה יכול להתקין את הוין מחדש על הקיים ובתפריט התחלת ההתקנה תוודא שרשום ''שדרג'' במסך הבא אל תבחר לפרמט אלא להתקין את הוין על אותה מחיצה שהיתה בה הקודמת,אחר י גמר ההתקנה כל התוכניות שהיו מותקנות יחזרו לעבוד בלי תקלות.

בכל מקרה זה מה שאני עושה בדרך כלל ולא מאבד שום תוכנית.

בהצלחה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים