פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים היית אי-פעם באירופה? זה לא ככה בכל אירופה ובטח שלא רק במדינות אירופאיות. באירופה אני מצליח לחשוב רק על בריטניה ושוודיה בהן נוהגים הפוך.
פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים אגב, כשמסתכלים על המפה הזו, רואים שרוב המדינות שבהן נוהגים בצד שמאל הן מדינות שהיו בהן מושבות בריטיות.
פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים היית אי-פעם באירופה? זה לא ככה בכל אירופה ובטח שלא רק במדינות אירופאיות. באירופה אני מצליח לחשוב רק על בריטניה ושוודיה בהן נוהגים הפוך. שוודיה לא אבל קפריסין הקטנה כן.
פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים הפיצול נובע מכך שאבירים בריטיים במשך תקופה מאד ארוכה לא נהגו לשאת מגנים אלא רק חרבות, באיזו יד הרוב מחזיקים את החרב שלהם? באיזה צד של אביר לא מוכר תעדיף לעבור כתפגשו בדרך?בשאר חלקי אירופה נהגו לשאת מגנים והעדיפו לעבור אם המגן מופנה כלפי היריב.שאר המדינות השמטליות הן בעקר מושבות בריטיות לשעבר או מקומות עם השפעה בריטית חזקה.
פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים אחרי כמה שעות של נהיגה בצד שמאל לא רוצים לחזור לימיןכנראה שפעם היית צריך יד בריאה בשביל להחליף הילוכים אז העדיפו שימין תחליף הילוכים ושמאל תחזיק בהגה.היום זה ממש חסר משמעות ומסתבר שיותר נוח להחזיק את ההגה עם יד ימין
פורסם 2007 באוגוסט 618 שנים כמו שציינו לפני הסיבה היא שכשרכבו על הסוס העדיפו שיד ימין (הדומיננטית אצל רוב האנשים)תהיה קרובה לכיוון התנועה הנגדית לצורך הגנה עצמית עם החרב או הכידון,הייתי בשוודיה ולא נוהגים שם בצד שמאל .
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.