עבור לתוכן

האם SCYTHE INFINITY יכנס למארז שלי?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, מתוך שיעמום קיצוני, ניסיתי לשפר קצת את הטמפרטורה של המערכת שלי במטרה לאוברקלוק גבוה יותר, עכשיו, מה שעשיתי, זה פירקתי את גוף הקירור מהמעבד (AC FREEZER 7 PRO), והפכתי אותו, ככה שהמאוורר שעליו יזרוק אוויר ישר על מאוורר ה-120MM שבאחורי המארז (אז חשבתי שהוא מוציא אוויר, אבל בהמשך הסתבר לי שלא), וככה החום שהמעבד פולט יזרק הישר לאגזוז של המארז, והחוצה לאוויר העולם.

עכשיו, אחרי שניתקתי את גוף הקירור, הפכתי אותו, והתכוננתי לשים אותו הפוך, גיליתי שאני פשוט לא מצליח לחבר אותו, פשוט כי הרגליים שלו קשות מדי, אז לקחתי קטר, וחתכתי את החלק השחור ברגליים שלו, ככה שיהיה להן יותר קל להתכופף, ואז הן יכנסו לחורים שבלוח האם שמסביב למעבד יותר בקלות, הטריק עבד, הקירור הצליח להתחבר, אבל אז גיליתי שברגע שאני מחזיר את המארז למצב עמידה (הרי השכבתי אותו בשביל שיהיה לי נוח לעבוד איתו), הקירור מתנתק כתוצאה מהרגליים שלו, שעכשיו חלשות מדי (גיליתי את זה רק אחרי שהמחשב סרב להעלות WIN XP, ושהטמפרטורה בביוס הראתה איזה 90 מעלות), הוא פשוט מתנתק חלקית כתוצאה מהמשקל של עצמו.

תוך כדי העבודה, גיליתי שהמאוורר האחורי במארז שלי מחובר למקום, שאליו אמור היה להתחבר הקירור של הצ'יפסט (כתוב על הלוח לידו NB_FAN), אבל מכיוון שהצ'יפסט שלי מגיע מג'יגבייט עם קירור פאסיבי, לא מחובר היה אליו שום דבר, וכנראה הטכנאי שהרכיב את המחשב שלי חיבר אותו לשם, התוצאה הייתה שהמאוורר באחורי המארז שלי זרק אוויר לתוך המארז במקום החוצה ממנו, מה שממש במקרה השתלב טוב עם הקירור של המעבד', ככה שהם בעצם עזרו אחד לשני, הבעיה הייתה שהאוויר ששניהם זורקים נזרק בעצם לכיוון כונן הדיסקטים, ופשוט היה נתקע שם. את בעיית הקירור האחורי של המארז פתרתי לא על ידי החלפת החיבור שלו, אלא על ידי (פיזית) הפיכת המאוורר, שלשמחתי עכשיו מוציא החוצה אוויר (זה שמכניס אוויר במארז הזה, זה המאוורר בקדמת המארז).

תוך כדי עבודה גם גיליתי שהטכנאי שהרכיב לי את המחשב לא חיבר את חיבור הכוח שנותן למאוורר של ספק הכוח מתח, חיברתי את זה, ועכשיו המאוורר הזה עובד לתפארת. ועכשיו נחזור לבעיה המקורית שלי, עצם העובדה שהרגלים של הקירור חלשות מדי, נותנת לו להתחבר בהתחלה, אבל מונעת את זה ממנו ברגע שהמארז עובר למצב עמידה (MID-TOWER), ואז הוא פשוט מתנתק, והתוצאה היא חימום עצבני של המעבד שתיאורטית בלי קירור.

אני כותב פוסט זה בזכות העובדה שהתעקשתי עם החנות שממנה קניתי את המחשב (IQPC) שאפילו שאני קונה קירור נפרד למעבד, שיתנו לי גם את קירור הסטוק איתו הוא מגיע (קניתי חבילת BOX ולא חבילת TRAY), ושעכשיו המאוורר המורכב על המעבד הוא קירור הסטוק של אינטל. ועכשיו לשאלה שלי, הידע החדש שרכשתי כתוצאה מהעבודה סביב המחשב (ויתרתי לבינתיים על האוברקלוק, העיקר שיעבוד, וכרגע המעבד על 1800MHZ, מהירות הסטוק שלו, וכמובן, גם על מתח הסטוק), עלה לי כנראה בגוף הקירור של המעבד, וכמובן, בגוף קירור חדש שאני אאלץ לקנות (אני לא אדרוש אחריות על הקירור הזה מ-IQPC, כי ביצעתי בו מודינג), על פי ביקורות שונות מרחבי הרשת, הקירור שהכי יתאים למצב הנוכחי של סירקולציית האוויר במארז שלי הוא ה-SCYTHE INFINITY, שבנוי די דומה ל-AC FREEZER 7 PRO שלי (רק שהרגליים שלו עכשיו חלשות מדי), אבל יותר חזק, השאלה שלי היא (אחרי חפירה עצבנית) האם ה-INFINITY יוכל להכנס למארז שלי, HEC COMPUCASE CI-6919A-NPS.

• תגובות 37
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשוט תיקח סרגל, ותמדוד עם יש לך 16 ס"מ מרווח בין הצ'יפסט לדלת המארז.

ד"א האינפיניטי הוא קירור כבד, והתושבת שלו חלשה יחסית.

אז כך את זה בחשבון.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני פשוט אוריד לרגע את קירור הסטוק של אינטל, ואמדוד את המדידה שאמרת ישירות מהמעבד, ככה המדידה תהיה הכי מדויקת, כמובן, אני אניח גם סרגל (או סתם משהו דק וארוך) על המקום שבו אמורה להיות הדלת של המארז (הוא הרי פתוח כשאני עובד איתו), בשביל שיציין את המיקום התיאורטי של הדלת, אם הסרגל המודד מראה יותר מ-16 סנטימטרים, זה אומר שיש מקום ושה-INFINITY יכנס?

הבעיה היא לא המקום שמיועד לגוף הקירור בלוח האם, הרי קירור הסטוק של אינטל מחובר לשם, הבעיה היא ה-FREEZER, שבשביל לחבר מחדש החלשתי קצת את הרגליים שלו, מה שגורם לו להתנתק בגלל המשקל של עצמו.

פורסם

לי יש את ה6A19 שזה דגם מאוד מאוד דומה ל6919

ויש לי סקיית' נינגה (הוא מעולה אני מאוד ממליץ) ואגב שתדע שהאינפניטי זה שיפור של הנינגה ושניהם אותו גודל ומשקל ואצלי הנינגה נכנס בסדר גמור במארז

אני בטוח שגם אצלך יכנס הקרור

אגב עם הנינגה ומעבד E6600 עם OC ל3.33 GHZ עם 1.506 V המעבד מגיע ל61 במאמץ מלא!

קרור מעולה אני ממליץ

פורסם

אני חושב שאני פשוט אוריד לרגע את קירור הסטוק של אינטל, ואמדוד את המדידה שאמרת ישירות מהמעבד, ככה המדידה תהיה הכי מדויקת, כמובן, אני אניח גם סרגל (או סתם משהו דק וארוך) על המקום שבו אמורה להיות הדלת של המארז (הוא הרי פתוח כשאני עובד איתו), בשביל שיציין את המיקום התיאורטי של הדלת, אם הסרגל המודד מראה יותר מ-16 סנטימטרים, זה אומר שיש מקום ושה-INFINITY יכנס?

כן

לא הבנתי למה הפכתה את הAC Freezer 7 PRO מהתחלה, יש לי אותו ,והרי כשהוא מורכב רגיל הוא זורק אוויר לחלק האחורי, איפה שהמאוררים מוצאים את האוויר החוצה

פורסם

הייתי מציע על הנינגה, יציב כסלע..

פורסם

לי יש את ה6A19 שזה דגם מאוד מאוד דומה ל6919

ויש לי סקיית' נינגה (הוא מעולה אני מאוד ממליץ) ואגב שתדע שהאינפניטי זה שיפור של הנינגה ושניהם אותו גודל ומשקל ואצלי הנינגה נכנס בסדר גמור במארז

אני בטוח שגם אצלך יכנס הקרור

אגב עם הנינגה ומעבד E6600 עם OC ל3.33 GHZ עם 1.506 V המעבד מגיע ל61 במאמץ מלא!

קרור מעולה אני ממליץ

האורך של הנ'ינגה הוא 15 ס"מ והוא שוקל 640 גרם.

האורך של האינפיניטי הוא 16 ס"מ והוא שוקל 960 גרם.

זה נראה לך "אותו גודל ומשקל"?

פורסם
  • מחבר

כן

לא הבנתי למה הפכתה את הAC Freezer 7 PRO מהתחלה, יש לי אותו ,והרי כשהוא מורכב רגיל הוא זורק אוויר לחלק האחורי, איפה שהמאוררים מוצאים את האוויר החוצה

ניסיתי להפוך אותו מהתחלה בגלל שבחנות (ומשום מה רק עכשיו שמתי לב לזה) הרכיבו אותו ככה שהוא יזרוק אוויר רותח מהסינק לקדמת המארז, הבעיה היא ששם חוסמים אותו כונן הדיסקטים ופלסטיק שאם אני אסיר אותו, אני אוכל להתקין עוד אחד.

וכמו שאמרתי, גיליתי גם שהמאוורר האחורי של המארז (זה שאמור לזרוק אוויר החוצה) מחובר לחיבור ה-3 פין שאמור לשרת את הקירור של הצ'יפסט, אבל מכיוון שהלוח הגיע עם קירור פאסיבי מהמפעל של ג'יגבייט למעשה לא אמור היה להיות מחובר אליו כלום, וכנראה שהטכנאי חיבר את המאוורר ההוא לשם. אם המאוורר הזה מחובר לחיבור הזה, זה אומר שהוא מכניס אוויר, או מוציא אותו?

פורסם

היי אנשים

יש לי שאלה בנושא דומה. קיבלתי הצעה מחבר לקנות ממנו נינג'ה בסכום יחסית זול (150 שקל).אני לא עושה אוברקלוק אבל בהחלט רוצה קירור שקט למחשב.

יש לי את הקירור סטוק המקורי.שאלתי היא האם ניתן לשדרג את הנינג'ה כמו שכתוב על האינפינטי?

ראיתי שאפשר להפוך אותו לגוף קירור עם 4 מאווררים.אני מנחש שאת הנינגה אפשר לשדרג עם 2 לא יותר.אשמח לקבל עצות מבעלי ניסיון.

וכמובן מה ההשלכות על המשקל ואיך שומרים על הסוקט.

תודה מראש.

פורסם

ניסיתי להפוך אותו מהתחלה בגלל שבחנות (ומשום מה רק עכשיו שמתי לב לזה) הרכיבו אותו ככה שהוא יזרוק אוויר רותח מהסינק לקדמת המארז, הבעיה היא ששם חוסמים אותו כונן הדיסקטים ופלסטיק שאם אני אסיר אותו, אני אוכל להתקין עוד אחד.

וכמו שאמרתי, גיליתי גם שהמאוורר האחורי של המארז (זה שאמור לזרוק אוויר החוצה) מחובר לחיבור ה-3 פין שאמור לשרת את הקירור של הצ'יפסט, אבל מכיוון שהלוח הגיע עם קירור פאסיבי מהמפעל של ג'יגבייט למעשה לא אמור היה להיות מחובר אליו כלום, וכנראה שהטכנאי חיבר את המאוורר ההוא לשם. אם המאוורר הזה מחובר לחיבור הזה, זה אומר שהוא מכניס אוויר, או מוציא אותו?

זה לא משנה אם הוא חיבר אותו למקום של הציפסט או למקום אחר, העיקר שזה נותן מתח.

הכיוון של האוויר תלוי באיך חיברתה את המאורר, לא באיזה חיבור הוא

פשוט תשים יד ותבדוק לאיזה כיוון האוויר זורם, ואם זה הכיוון הלא נכון אז פשוט תסובב את המאורר פיזית (על רוב המאוררים רשום הכיוון על הfarme שלהם, בדר"כ ליד המקום שממנו יוצאים החוטים, תחפש P: )

בגלל זה אני לא אוהב שטכנאים בחנויות מרכיבים לי דברים אלה להרכיב לבד, ככה אין בעיות כאלה

פורסם

תקח מטר ....ותמדוד חחח בעיקרון אני מאמין בלי בעיה נכנס ......+2 מאווררים .

פורסם

הרשה לי לציין שאני מאוד מאוכזב מIQPC. זאת עבודה חובבנית לשמה, פשוט עלוב.

הפטנט(המחורבן) של סוקט 775 הוא רגלי פלסטיק שחורות בכיסוי לבן-שקוף, שכאשר הפינים נמצאים בכיוון הנכון ואתה לוחץ אותם פנימה הם אמורים להנעל. זה נעשה ע"י לחיצת החלק השחור החוצה והרחבת החלק הלבן, כמו מן 'פרח' שכזה, וככה הקירור ננעל.

אני כבר מספר פעמים החלפתי רגליים לא תקינות של הסוקט. אם יש לך את הקירור סטוק, אתה יכול להוציא ממנו את הרגליים ולחבר לAC. הדבר יכול להתבצע עם קצת מחשבה וטסטר פשוט, אבל הרשה לי להזהיר אותך שצריך טיפה חוש טכני ועדינות כדי לבצע זאת ללא פגיעה נוספת.

--------------------

לגבי כיוון האוויר - הדבר קשור בכיוון המאוורר. לרוב המדבקה מורה שלכיוון זה הולך האוויר.

פורסם
  • מחבר

אם ככה חבל שהפכתי אותו - ברגע שאני אתקן את ה-FREEZER (או אקנה INFINITY, עם העדפה לאופציה הראשונה), ואפנה אותו ככה שיזרוק אוויר לכיוון האגזוז של המארז, הוא רק יפריע, לא מסומן עליו (בחנתי אותו טוב-טוב לפני שהפכתי אותו) לאיזה כיוון הוא זורק אוויר, אבל אני מאמין שזה כמו שאתה אומר - בכיוון המדבקה שלו (שכרגע פונה לפנים המארז).

פורסם

האורך של הנ'ינגה הוא 15 ס"מ והוא שוקל 640 גרם.

האורך של האינפיניטי הוא 16 ס"מ והוא שוקל 960 גרם.

זה נראה לך "אותו גודל ומשקל"?

לגבי המשקל טעות שלי

לגבי הגודל מזה ס"מ 1? כלום

היי אנשים

יש לי שאלה בנושא דומה. קיבלתי הצעה מחבר לקנות ממנו נינג'ה בסכום יחסית זול (150 שקל).אני לא עושה אוברקלוק אבל בהחלט רוצה קירור שקט למחשב.

יש לי את הקירור סטוק המקורי.שאלתי היא האם ניתן לשדרג את הנינג'ה כמו שכתוב על האינפינטי?

ראיתי שאפשר להפוך אותו לגוף קירור עם 4 מאווררים.אני מנחש שאת הנינגה אפשר לשדרג עם 2 לא יותר.אשמח לקבל עצות מבעלי ניסיון.

וכמובן מה ההשלכות על המשקל ואיך שומרים על הסוקט.

תודה מראש.

לנינג'ה אפשר לשים 4 מאווררים אבל מה שמוזר המאווררים תפוסים עם ברזלים מיוחדים ולא ברור לי מאיפה משיגים את הברזלים האלה

פורסם

אורן,

המאוורר של הספק לא צריך את החיבור ללוח. הוא מופעל ללא קשר. החיבור ללוח נותן לך דווח למהירות הסיבוב שלו.

לגבי כוון זריקת אוויר של המאוורר. פשוט תסתכל על הכנפיים שלו. הן בד"כ "מעוקלות" קמעה בכוון שהוא זורק אוויר.

המאוורר מתחת זורק אוויר מאיתנו והלאה ("לתוך הדף"):

10551.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים