עבור לתוכן

dell 2407 HC מה תיקנו בגירסה הזאת?

Featured Replies

פורסם

במצב בנוכחי של 92% ממכלול הצבע של NTSC הוא לא תורם כלום לאף אחד.

בעתיד כאשר יהיו מכללים של 114% עם שימוש בתאורה אחורית מסוג LED וכן יכולת לנוע בין מכללים שונים

מסך כזה יהיה בעל יתרון גדול לגרפיקאי שירצה לעבוד עם ADOBE RGB שהוא 114% אחוז מה-NTSC ובנוסף

לעבוד או לצפות בתוכן שנוצר במכללים קטנים יותר כמו sRGB 72% בלי לעוות את הצבעים.

• תגובות 48
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ולהדיוטים שבינינו: האם למשתמש הביתי הרגיל, שמחפש לעבוד באינטרנט, משחקים ולראות סרטים, איזה מהמסכים עדיף? החדש או הישן? בתמונות שהביאו כשהתחילו הדיונים בנושא הקנייה הקבוצתית, המסך החדש נראה הרבה פחות יפה לעין, צבעים פחות "חיים".

פורסם

תתפלא אבל "צבעים חיים" הם הרבה פחות מדויקים ובאים על חשבון פירוט גוונים והטווח הדינאמי של המסך.

בכל מקרה לא ניתן לשפוט את המסכים הללו על פי תמונות, צריך גרף Delta E שיציין באופן אוביקטיבי מי מבין המסכים מדויק יותר.

פורסם

בעתיד כאשר יהיו מכללים של 114% עם שימוש בתאורה אחורית מסוג LED וכן יכולת לנוע בין מכללים שונים

מסך כזה יהיה בעל יתרון גדול לגרפיקאי שירצה לעבוד עם ADOBE RGB שהוא 114% אחוז מה-NTSC ובנוסף

Bagheera אתה גורם לי להרגיש אדיוט , קצת רחמנות , לא כולם פה מהנדסים

פורסם

ב-HC יש אפשרות לכוון קונטרסט בחיבור DVI. לא בטוח שזה יעזור להוריד את הבהירות בלי לפגוע בקונטרסט אבל אולי כן.

חוצמזה הבהירות שלו גם קצת יותר נמוכה (400 במקום 450).

טוב אם כבר פתחנו את היריעה אז:

http://www.monitorsrc.com/reviews/dell-2407wfp-hc-review/

Pros:

Can adjust contrast over dvi now (2407wfp couldnt adjust contrast)

Higher colour gamut may be useful for professionals.

Better viewing angles than the original 2407wfp.

Multimedia and Gaming modes fix banding issues. (2407wfp A04 still has banding in those modes)

1080i is supported over component. (Confirmed here.)

Cons:

Too much blue out-of-the-box (but this can be fixed, go to custom mode)

Backlighting less uniform (according to reports so far)

No visible improvement, if any over the 2407wfp.

Blacks are crushed (detail seen in dark areas is poor) as with most VA panels

Heavier than the 2407wfp.

אגב לגירסה שהיא לא HC יש מסתבר 2 פנלים שונים hn213 ו-hn208l6 וכמובן יש ויכוח ענף מי יותר טוב.

באופן אישי אני יכול להגיד שה-hn208l6 הוא באמת בהיר מדי ובנוסף גם מתחמם נורא.

אבל חוצמזה בונבון.

פורסם

אז ככה : קראתי לחברה שלי לקרוא את זה (להראות לה איזה דברים חכמים אני קורא) , והיא אמרה לי שהיא חושבת שזה חידת חמיצר

אני דווקא אמרתי לה שאני חושב שזה צופן דה וינצ'י

מי צודק ?

פורסם

:s07:

מה שזה אומר בתכלס זה שאלא אם אתה עוסק בגרפיקה באופן שמשלם את החשבונות שלך בסוף החודש זה לא צריך לעניין אותך

ושכרגע דווקא עדיף להיצמד(לפחות כרגע) לתקן sRGB הרגיל. ל 2407HC אין שום יתרון על פני ה 2407 הרגיל מבחינת צבע

למשתמש הרגיל ועל פי ההודעה הקודמת שלי גם למשתמש המקצועי שזקוק למכלולים גדולים יותר מ 92%.

פורסם

אני לא גראפיקאי ורחוק ממוסגים מקצועיים שלהם.

אני רק רוצה להבין: מה כול הכיוון להרחבת מכלול צבע לא נכון.

זה לא רק DELL ולא רק במסכי מחשב, גם בטלויזיות יוצאים פאנלים חדשים אם הנתון של 92% NTSC.

זה סתם הייפ שיווקי?

ואיך עד היום עבדו גרפיקאים עם מסכי LCD

ב-ADOBE RGB?

פורסם

אני רוצה להוסיף שאלה (ארז ורבר, אודה לתשובה ממך):

אני מתעתד לקנות את ה 2407HC בקנייה הקבוצתית בת'רד השכן. אני מעצב גרפי (סטודנט שנה ג' לעיצוב, ליתר דיוק).

האם אתחרט על רכישה של הדגם HC? האם ארגיש בעיוות צבע משמעותי? האם למשוך ידי מהעסקה הנ"ל ולרכוש עצמאית את הדגם הקודם (ללא HC),

למרות שהמחיר יהיה כ 400 שקלים יותר?

תודה רבה!

פורסם

במסך החדש אתה עובד על מכלול צבעים גדול יותר 92%, מה שגורם לאי התאמה גראפית עם ציוד של 72% או -114% שלגביו אני לא יודע אם יש בתי דפוס מצלמות וציוד שתומך במכלול הזה- למישהו יש מושג?

פורסם

היי,

בעקבות המכירה הקבוצתית שנראה שנפלה,אני בכל אופן מתעתד לפנות לנציג של אומניטק עפ"י הפרטים שהושארו בקשר ל - 2407 ,שאלתי האם יש טעם להמתין ל - HC או ללכת על הנוכחי עם פאנל מגירסה 04,במיוחד בהתחשב במחיר ( בהנחה שלא ישתנה ) הצפוי 3660 ש"ח.

אני לא גרפיקאי או משתמש מקצועי והמסך ישמש אותי בשימושים הרגילים,אינטרנט,סרטים ומשחקים.

פורסם

לך על הגרסא הנוכחית

לא על HC.

פורסם

לא היה לי אינטרנט כל היום, בכל מקרה עדיף עכשיו מאשר לעולם לא. :xyxthumbs:

בתאוריה מכלול צבע גדול יותר ממה שקיים היום הוא דבר טוב וישפר את הצבעים שאנחנו רואים על המסך.

כולכם מכירים את התרשים הצבעוני עם המשולש שאני תמיד מפרסם בביקורת, התרשים הצבעוני מייצג את כל טווח הצבעים

שנראה לעין האנושית והמשולש מציג את מה שהמסך מסוגל להציג מתוך הטווח הזה.

Samsung 932B מכלול סטנדרטי, 72%.

gamut_932B.jpg

Samsung 931C מכלול מרוחב, 92%.

gamut_931C.jpg

כמו שניתן לראות מסכי מחשב כיום(אפילו בעלי מכלול מורחב) רחוקים מאוד מלהציג את כל הצבעים שהעין שלנו רואה.

בייחוד הירוק לוקה בחסר ונראה שיעבור זמן עד שנראה ירוק מציאותי במסכי מחשב.

אין למסכים בעיה להציג את כמות הגוונים שהעין שלנו רואה( כמה עשרות מיליונים) הבעיה נעוצה דווקא בשלושת הצבעים הראשיים,

כאשר אלה מוצגים במלוא הדרם בקצוות המשולש, שם נמצאים האדום הכי אדום, הירוק הכי ירוק והכחול הכי כחול.

למעשה אם תשימו לב מדובר באורכי גל, העיניים שלנו מכילות בערך 6 מיליון קולטני אור בשלושת אורכי הגל של הצבעים הראשיים

ו 20 מיליון קולטני אור שתפקידם לחוש בעוצמת האור ובהירותו(לכן אנחנו חשים בשינוי בהירות יותר מאשר בשינוי צבע).

כיום מסך LCD מפיק את האור שלו בעזרת פולרסצנטים, אלה פולטים אור "מלוכלך" בגלל שהם משתשמים באור אולטרט סגול

שפוגע בזרחן בחלק הפנימי של המנורה וזה גורם ליצירת אור באורכי גל נוספים מלבד אדום,ירוק וכחול.

אורכי גל של צבע כתום, סגול וזבל נוסף נוצרים ואלו פוגמים בטוהר הצבעים הראשיים ומקטינים את גודל המשולש ואת מכלול הצבע של המסך.

כל זה בסדר מכיוון שמסכי LCD כיום מציגים מכללים סטנדרטיים של 72% וכל החומר שנוצר כיום למחשב מתייחס לצבעים הראשיים

כאשר הם נמצאים ב 72% ולכן שאר הגוונים נראים תקינים על המסך, ברגע שאתה מציג תוכן שיוצר לפי 72% על מסך של 92%(או הפוך)

כל הגוונים בדרך לצבעים הראשיים זזים ומשתנים בגלל שהמכלול שלנו אכן גדל אבל מספר הצבעים שמסכי מחשב מציגים לא גדל

ונשאר (כפי שהוא כרגע במערכות 24bit) כ 16.77 מיליון צבעים, מבחינה הגיונית אם המכלול גדל אבל כמות הצבעים לא גדלה

הגוונים פשוט זזו ועכשיו הם יראו שונה כאשר תוכן של 72% יוצג על מסך של 92%.

הפיתרון לבעיה הוא כמובן חומר שנוצר במכלול מורחב, לדוגמא מצלמות DSLR יכולות לצלם במגוון מכלולים(לא 92% אלא 114% כמו Adobe RGB)

וניתן ליצור חומר מראש בצורה שתתאים למסך עם מכלול מורחב אך יש לקחת בחשבון שהמראה יהיה שונה על מכללים אחרים,

מסכים שמציגים מכלול של 114% נחוצים לגרפיקאים שעובדים במכלול Adobe RGB, זה מכלול גדול מאוד שמסוגל להקיף

את רוב הצבעים שנמצאים בתחום של הדפסה על גבי RGB והוא בשימוש בתעשיית העריכה וההכנה לדפוס, כמובן שישנם עוד מכלולים רחבים בשימוש.

האם כדאי לקנות את ה 2407-HC? ובכן אני לא אשלח אתכם בכוונה לקנות את הדגם הישן אבל לדעתי לא מדובר בשיפור מבחינת צבעים.

כרגע אנחנו בתקופת ביניים לפני מסכים עם תאורה אחורית מסוג LED ואני באמת לא מבין למה היצרנים קופצים

ומייצרים כאלו מסכים כאשר התעשייה עדיין עובדת בתקן sRGB הסטנדרטי, לגרפיקאי שעובד לרוב עם גרפיקה ממוחשבת(לאינטרנט וכו)

הייתי ממליץ להישאר עם מסך עם מכלול רגיל שכן החומר שהוא יוצר מכוון למשתמשים שהמסך שלהם פועל בתקן sRGB.

משתמש רגיל יכול לשדרג אבל לא יקבל הרבה משידרוג כזה, לא מדובר כרגע על איזשהי קפיצת מדרגה משמעותית אלא דישדוש

איטי אל עבר עתיד "צבעוני" יותר.

פורסם

תודה רבה, ארז.

פורסם

איזה מכלול מציג CRT?

הבעיה שלי היא באמת צילום ועריכה להדפסה.

ממה שאתה אומר אין ציוד -SLR, בתי דפוס ותוכנות שתומכות במרחב 92%. כלומר צריך מסך 114% או להתפשר על ביתי דפוס וצילום ב- 72%.

כל מה שבאמצע כמו גם צילום 114 ועיבוד על מסך 92 יוביל לשגיאות.

אילו מסכים אם כך תומכים במרחב 114 ומה סדר גודל ההשקעה- אני מניח שמסכים כאלה יקרים מאד.

על איזה פתרון היית ממליץ?

ריפר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים