עבור לתוכן

סקר של חברת Valve קובע: Single core still rules the gaming world

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אורי אני לא מבין מה אתה מנסה לטעון ?

שקצת החלפת החומרה לא כולכך מהיר, סבבה.

אבל בשלב כזה או אחר הם יחליפו את המערכות שלהם למערכות כפלות או מרבעות ליבה ולכרטיסים יותר חדשים

אני לא רואה את הטעם ליקנות מעבד חד ליבה למשחקים שכל המגמות בתחום הזה הם לריבוי נימים

אם חברות כמו AMD אינטל ישכילו להבין שיש עדיין שוק לחד-ליבתים, אז יכלנו לקבל מעבדים מודרניים ברמה של E6850 או Phenom העתיד לבוא,

בגלל שרוב המשחקים לא משתמשים בריבו נימים, בגלל שרוב התוכנות בסיס לבית לא משתמשים באפשרויות האלו.

ואני מבטיח לכם שעל מעבד חד-ליבתי מתקדם, לא תרגשיו כמעט הבדל! למעט תוכנות שבאמת דורשות מולטי-טאסקינג שהם מיעוט.

פורסם

ובדיוק בגלל זה תוכנות\משחקים מתחילים לנצל אט אט ריבוי ליבות

אתה לא מצפה שמשחק שיצא לפני שריבוי ליבות היה מיינסטרים לנצל ריבוי ליבות, נכון?

פורסם

להזכיר לך זה סקר בין משתמשי STEAM, זאת אומרת שהם כולם משחקים ב CS:S וכאלה אז ברור שהם לא צריכים יותר מחד ליבה.

נידמה לי שהרוב ב1.6 לא?

פורסם

אם הם משחקים CS אז בכלל אין להם צורך אפילו בפנטיום 4.

פורסם
  • מחבר

ובדיוק בגלל זה תוכנות\משחקים מתחילים לנצל אט אט ריבוי ליבות

אתה לא מצפה שמשחק שיצא לפני שריבוי ליבות היה מיינסטרים לנצל ריבוי ליבות, נכון?

זה יקח עוד הרבה זמן, ומעבדים חדי ליבה היום עדיין לא מנצלים את כל היכולת שלהם במשחקים.

תראה את ה-PS2 וה-XBOX הישן עדיין הם מריצים משחקים מודרניים, אם היתה אפשרות לשדרג להם בכלל את הכרטיס הגרפי אז לא היתה מאמין שיש מעבד חד ליבתי במכשירים האלו.

פורסם

זה VALVE מה אתם בכלל קוראים מה החברה המפגרת הזאתי אומרת, שיעשו משחקים בקום לבדוק איזה מחשבים יש לאנשים שמשחקים CS :lol:

פורסם

אורי, כמה עובדות:

1. היום אני לא יודע אם זה רוב המחשבים, אבל חלק לא מבוטל מהמחשבים היום עדיין עובדים עם AGP. זה אומר שאין צורך ב-PCIE? (וכן, זה פחות או יותר אותו דבר, ההבדל הוא ש-PCIE שולט בשוק כבר כמה שנים וכפולים נמצאים בשוק פחות זמן)

2. הסקר הזה הוא לא בהכרח מייצג. כשעושים סקרים כאלה, לא אומרים "כל מי שיש לו סטים שיצביע", כיוון שזה לא בהכרח מייצג את האוכלוסיה. סקר אמור להייצג את האוכלוסיה. כלומר, יכול להיות שהתוצאות כאן הן באמת אמיתיות ומייצגות, אבל די סביר להניח שהן גבוהות/נמוכות ממה שקורה באמת (ואם אני הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שהרבה פחות מ-24% מהגיימרים משתמשים בכפולי ליבה ומעלה. לפי הסקר הזה, AMD ואינטל כמעט שוות, ואני חושב שזה ברור לכולם שבמציאות זה לא כך).

3. למה לקנות סינגל ב-450 שאפשר בתוספת של כמה עשרות-מאות בודדות של שקלים לקנות כפול ליבה, גם אם כל ליבה תהיה חלשה מחד ליבתי שעולה אותו דבר? שום סינגל לא יאפשר לי לצרוב/להריץ אנטיירוס ביחד עם משחק, או כל מולטיטסקינג אחר, בלי לפגוע במשחק בצורה מורגשת.

פורסם

היום עדיין רוב התוכניות לא מותאמות לריבוי ליבות,אבל יותר ויותר תוכנות (ומשחקים) עוברים הסבה עבור מעבדים מרובי ליבות.

למה לקנות טכנולוגיה ישנה אם אפשר לקנות טכנולוגיה חדשה (שתועיל מאוד בעתיד) עם הבדלי מחיר קטנים למדי?

פורסם

אם חברות כמו AMD אינטל ישכילו להבין שיש עדיין שוק לחד-ליבתים, אז יכלנו לקבל מעבדים מודרניים ברמה של E6850 או Phenom העתיד לבוא,

בגלל שרוב המשחקים לא משתמשים בריבו נימים, בגלל שרוב התוכנות בסיס לבית לא משתמשים באפשרויות האלו.

ואני מבטיח לכם שעל מעבד חד-ליבתי מתקדם, לא תרגשיו כמעט הבדל! למעט תוכנות שבאמת דורשות מולטי-טאסקינג שהם מיעוט.

מרגישים את ההבדל בין כפול ליבה גם בשימוש יום יומי, גם אם התוכנות שבהן אתה משתמש לא מנצלות כפול ליבה

כל משתמש מריץ כמ הדברים במקביל

פורסם

יש כבר ב400-500 כפולי ליבה...ה E2140 נכנס בטווח הזה והם אוכלים כל חד ליבה שאפשר לקנות במחיר סביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים