עבור לתוכן

לדעתכם צריך להחזיר את הסנקציות למי שמשתמט מהצבא?

Featured Replies

פורסם

אותם צריך לתקוע בכלא ל3 שנים גם מוריד את רמת הפשיעה וגם פותר מלהריח את האפטרשייב הזול שלהם בתור למועדונים.

אני מת על היציאות שלך :lol:

• תגובות 163
  • צפיות 13.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תפסיק לבלבל את המוח אם הבן אדם הזה ישחורר 21 נפשי ויקבל 100% נכות נפשית אז אפשר לדבר.

אתה יודע מה זה 100% נכות נפשית? זה אדם שמאושפז אישפוז כפוי ולא יוצא מהבית משוגעים, אולי אפילו קשור למיטה.

הבעיה היא שרוב מי שמשחרר על 21 נפשי הם ערסים שבאים עם צנצנת מלאה בנמלים לצו ראשון שבמילא לא יעשו שום דבר מועיל עם עצמם בשרות לאומי, אותם צריך לתקוע בכלא ל3 שנים גם מוריד את רמת הפשיעה וגם פותר מלהריח את האפטרשייב הזול שלהם בתור למועדונים.

גם, אבל לא רק. אני מציעה לשים את הערסים האלו, עם ה-21 נפשי שלהם, לאסוף אשפה ברחבי הארץ. לא כמו מנקה רחובות, אלא כמו שבארה"ב לוקחים אסירים לנקות חופים ושמורות טבע. אני מציעה שהם יתחילו בצומת אל-על. רק צרייך מישהו שיפקח עליהם. מישהו רע, מישהו אכזרי וקר לב. מישהו... מישהו כמוני. :smile1:

או שיעשו שרות לאומי במקום שמתאים להם.

מה שאמרתי. אני סובלת מאישיות גבולית. אם היו נותנים לי שירות לאומי בבי"ח לחיות בבית דגן (יש כזה דבר, שירות לאומי שם), לא הייתי צריכה לעבור את כל הסרט הזה בצבא, לעוף על 21 בניגוד לרצוני ולהפגע. בשנה ה-1 אף אחד לא רצה לקחת אותי לעבודה בגלל זה. "מה? את רק בת 19? את לא צריכה להיות בצבא?". ישנן עבודות שאפשר לעשות בשירות לאומי שגם יעזרו למדינה וגם להתפתחות האישית של ה"חולה", לתת להם קצת אחריות בידיים שתגרום להם להרגיש ערך. זה לא יירפא אותם, אבל זה יתן להם כלים להתמודד עם החיים בהמשך. לא כל חולי הנפש הם דפוקים לגמרי, כי אם היו לגמרי דפוקים לא היו מגיעים כלל לצו שני. לכל סיר יש מכסה ולכל אדם שמסוגל לתפקד, ולו מעט, אפשר למצוא מסגרת מתאימה לו. יש לי שכנות עם פיגור שכלי קל - הן מחזיקות עבודה ושוכרות דירה. אם הן יכולות, אני חושבת שעם קצת הכוונה גם כל אדם פגוע נפש יוכל. הבעיה היא שזה לא מספיק מעניין אך אחד מהקודקודים... :-\

העיקר לאכול חרא כמו שאתה אכלת במשך 3 שנים? כל התפקידי 'שכונה', אתה חושב שמי שהעביר 3 שנים ככה באמת תרם למישהו?

אני מוכנה להתערב שהשק"מיסטית הפרה בבסיס שלי לא תרמה כלום לאף אחד. בבקו"ם עשו בשכל ושמו איש עם נכות שכלית, מפגר, לעבוד בקופה. הוא יודע את העבודה ומבצע אותה ומקבל עליה שכר מביטוח לאומי.

פורסם

שירות לאומי זה עבודה לכל דבר וגם שם יש לחץ. ונראה לך הגיוני לבדוק את מידת הסבל של בן אדם רק בשביל לגרום לו לתרום למדינה?

כל עוד המשכורת לא גבוהה מהמשכורת הצבאית (צריך לאפשר לבן אדם מקום לינה ואוכל בשירות שלו, כמובן) וכמות השעות שהוא משקיע (מנוצל, אם תרצה) לא קטנה מכמות השעות שחייל משקיע, אין לי בעיה עם זה.

פורסם

העיקר לאכול חרא כמו שאתה אכלת במשך 3 שנים? כל התפקידי 'שכונה', אתה חושב שמי שהעביר 3 שנים ככה באמת תרם למישהו?

העקר לעשות משהו, מבחינה מטכלית, נהג משאית או טבח שווה ערך לחייל הקומדנו הטוב ביותר שלך, אחרי הכל בלי אוכל ואספקה גם הוא לא שווה שקל.

מבחינה של בורג במכונה כולם בסופו של דבר תורמים אותו הדבר, זה שאם שיש לך תפקיד "איכותי" אתה חושב שאתה עושה יותר מטבח אז אתה לא, זה שאתה שווה יותר מטבח אולי אבל זה רק כיוון שכל אחד יכול להיות טבח אבל לא כל אחד יכול להיות מתכנת או מפענח או כל דבר אחר.

בסופו של דבר האיכות של התפקיד תורמת יותר לך לחיים באזרחות, כל התפקידים פחות או יותר נותנים אותה תורמה לצה"ל ולמדינה מראיית מבט כוללת.

פורסם

אם לאלוף משנה יש שלושה פקידים ורל"ש(נראה לי שזה התקן)?

את כולם הוא צריך?

איפה התרומה בזה?

שנטל עבודה של שניים, מתחלק על ארבעה והולכים הביתה ב-15:00, וופי =]

ממש תורם.

פורסם

העקר לעשות משהו, מבחינה מטכלית, נהג משאית או טבח שווה ערך לחייל הקומדנו הטוב ביותר שלך, אחרי הכל בלי אוכל ואספקה גם הוא לא שווה שקל.

מבחינה של בורג במכונה כולם בסופו של דבר תורמים אותו הדבר, זה שאם שיש לך תפקיד "איכותי" אתה חושב שאתה עושה יותר מטבח אז אתה לא, זה שאתה שווה יותר מטבח אולי אבל זה רק כיוון שכל אחד יכול להיות טבח אבל לא כל אחד יכול להיות מתכנת או מפענח או כל דבר אחר.

בסופו של דבר האיכות של התפקיד תורמת יותר לך לחיים באזרחות, כל התפקידים פחות או יותר נותנים אותה תורמה לצה"ל ולמדינה מראיית מבט כוללת.

הרס"ר מטבח שלי בסדיר היה אומר על זה: "הצבא צועד על קיבתו" ומגרד את השפם בליווי צעקה..."יאלה, יאלה לשפשף סירים" מה היה אכפת לו שאני צריך לעלות על מגדל מסריח מקליפות גרעינים ולשמור על התחת השמן שלו כל הלילה בקור, אפילו הכלבים הפסיקו לנבוח. :errrr:

פורסם

אם לאלוף משנה יש שלושה פקידים ורל"ש(נראה לי שזה התקן)?

את כולם הוא צריך?

איפה התרומה בזה?

שנטל עבודה של שניים, מתחלק על ארבעה והולכים הביתה ב-15:00, וופי =]

ממש תורם.

בכל ארגון בסדר גדול של צה"ל יש חוסר יעילות, חוק פיסיקאלי פשוט תמיד יהיה בזבוז.

אז מה אתה רוצה לשחרר את מי שמיותר? או שעדיף שיהיה 10 שומרים על כל ש"ג מאשר 4 פקידים על כל סא"ל? בסופו של דבר לא משנה מה אתה מבזבז.

מצד שני ראיתי יפה מאוד איך בזמן המלחמה שעברה ובזמן כל התרגילים שהיו השנה איך הלשכות טזזו יפה מאוד, פקלשיות שהלכו בד"כ ב3 וחצי סיימו לעבוד רק ב3 וחצי בלילה ומה שעוד יותר מפתיע זה שהן לא התלוננו על זה כי הבינו שמה שהן עושות זה חשוב, וכן כאשר מדובר על לשכות בסדר גודל של סמגדים או מגדים(או מפקדי יחידה והסגנים שלהם, מפקדי מערך וכו' בעורף) גם הם עושים משהו חשוב, אחרי הכל אם דו"ח לא מטופל זה יכול להביא בסופו של דבר לזה שלחיילים שלך בשטח אין אספקה ל48 שעות הקרובות כי פספסת את החלון או שבנק המטרות החדש שיחידת הפענוח יצרה לא יעובר בזמן ואז פספסת בדיוק את משלוח הנשק החדש שמגיע לכוחות האוייב או שידורי רדיו על תזוזת כוחות ש8200 קלטו לא יטופלו בזמן והחיילים שלך יתעוררו בבוקר מוקפים.

אז כן בסופו של דבר כל אחד חשוב, אבל מה לעשות שבזבוז תמיד יהיה, אז כן יש אנשים שיעברו שרות קל יותר מאחרים אבל מה בדיוק אתה רוצה לעשות? לעשות סבב תפקידים שבוע שבוע? שבוע פקיד שבוע ש"ג שבוע טייס שבוע טבח?

פורסם

טוב, בזה אתה צודק.

העניין הוא שלא כל אל"מ בצבא הוא מח"ט, לא כל סא"ל בצבא הוא מג"ד

ולא כל רס"ן הוא סמג"ד ובכל זאת, התקנים לא משתנים :)

אז כן בסופו של דבר כל אחד חשוב, אבל מה לעשות שבזבוז תמיד יהיה, אז כן יש אנשים שיעברו שרות קל יותר מאחרים אבל מה בדיוק אתה רוצה לעשות? לעשות סבב תפקידים שבוע שבוע? שבוע פקיד שבוע ש"ג שבוע טייס שבוע טבח?

ממש לא.

אפשר לחשוב לכיוון ייעול טוב יותר מזה.

למשל, צבא שכירים.

פורסם

צבא שכירים??

אם יש מלחמה וצריך גיוס כולל שזה אומר כמליון חיילים אז מי בדיוק יגוייס במקרה של צבא שכירים

הרי לא יהיה צבא שכירים של מליון איש

וגם בשגרה הצבא מונה כמאה אלף איש אתה מכיר 100 אלף איש פנויים שירצו לעבוד בצבא ??

אם איזה שכר תצטרך לפתות אותם??

לסיכום צבא שכירים לא מציאותי למדינה קטנה כמו שלנו אנחנו לא ארה"ב

פורסם

אתה חי בסרט.

פורסם

צבא שכירים??

אם יש מלחמה וצריך גיוס כולל שזה אומר כמליון חיילים אז מי בדיוק יגוייס במקרה של צבא שכירים

וגם בשגרה הצבא מונה כמאה אלף איש אתה מכיר 100 אלף איש פנויים שירצו לעבוד בצבא ??

למה בצבא ארה"ב כולם משרתים שירות פעיל?

הרי גם שם יש כוח מילואים בדיוק כמו כאן.

תראה, אני לא אומר לבצע אמריקניזציה על צבא, אבל מה שכן ניתן לעשות הוא

לקצץ בצבא המון שומן, אחד השומנים הכי כבדים של הצבא זה גיוס היתר,

שלתוך הצבא נכנסים הרבה אנשים שמלכתחילה אין להם מה לחפש שם

ומוצאים עצמם בתפקיד של מש"ק גירים צבעוניים.

כך, ללוחמים שמגוסיים בגיל 18, ניתן יהיה לשלם משכורת גבוהה יותר בצורה משמעותית.

כמובן שאני מסכים שגם מי שלא יתאים למערכת הצבאית, תהיה אפשרות לתעל אותו לעבודות

שייתרמו למדינה בצורה שונה.

פורסם

צבא שכירים??

אתה לא צודק, אתה אומר את זה כאילו אתה רוצה לעשות "בום, הינה צבא שכיר", צבא שכיר, זה עסק, זה כניסה לשוק, כניסה לשוק עושים לאט לאט, שהצבא יהיה לעבודה אפשרית של בנאדם, זה צריך זמן... ואז כן, למה לא!? אם משכורת גבוהה יחסית יהיה לנו צבא הרבה יותר מקצועי, וקיצר, זה חלוקה לללגגמממררייי שונה של התקציב המדיני, ואצלנו לצבא הולך תקציב גדול, בגלל זה המדינה כולה וכל המשק היה נראה שונה במקרה של צבא שכיר, תבין אתה רוצה לפתוח עסק ולהעסיק מאות אלפי אנשים במדינה קטנה, זה אפשרי, זה ראלי, אבל עושים את זה לאט.

פורסם

עוד דיוןן על הצבא ה #$#$#$# הזה?!!!!!! :'( :'(

מה יש לכם ,

ילדים גיקים בני 17 שהתקשורת מרעילה אותם..החליטו להיות פשיסטים ?

שיעשו סנקציות נגדכם , וינתקו לכם את האינטרנט ויקחו לכם את הכרטיס מסך הלוואי , ואז תלכו לקב"ן ותגידו לו

שהכרטיס מסך שלכם לא תומך dx10 ואתם רוצים למות :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :'( :'( :-\

תפסיקו כבר להיות פתטים , כל הבלגן הזה סביב המשתמטים הוא רק כיסוי תחת לחוק טל ,

נתנו פטור למיליון וחצי דוסים , שלא עובדיםםםם ולא משלמים מיסים ,

דוסים שחיים על חשבוני , משלם המיסים.

אין דבר כזה מתשמטים מהצבא!!!!!! משתמט נקרא עריק !! לא ביקשו ממכם לתת הטבות לעריקים או להעסיק עריקים ,

בן אדם עם פרופיל 21 זה בן אדם עם פטור חוקי מהצבא , הוא לא חייב לאף אחד כלום והוא לא נקרא משתמט.

אם יש לכם בעיה עם זה שאנשים מקבלים 21 בקלות , תלכו להפגין בכנסת ותשאלו את ראשי הצבא למה אנשים מקבלים 21 בקלות ?

מה סנקציות ? מה זה חוקי נירנברג פה ? אולי גם תבקשו שהם יכלו עם טלאי צהוב ?

בן אדם שיצא על 21 לקח סיכון רציני בחיים , והחלטה קשה שהוא ישלם עליה גם.

מה נראה לכם שכל אחד יבוא לקב"ן ויאמר לו שמע תן לי 21 למרות שזה יכתים את החיים שלי ? יפריע לי בקורות חיים ? בקבלה לעבודות?

חייילים אחרי צבא יושבים בכיף כל היום ולא עושים כלום בעבודות אבטחה..בן אדם שיצא על 21 לא יכול לעשות את זה.

הוא לא יכול לעבוד בשדה תעופה , הוא לא יכול להוציא רשיון על משאית. הוא לא יכול להיות אוכל חינם במשרדי ממשלה.

ויש הרבה מעסיקים שיסתכלו עליו בעין לא יפה , בגללל דעות קדומות וטיפשות.

להטיל סנקציות ? מילא על ערסים שעשו בלגןן וישבו בכלא ויצאו על אי התאמה.

מי שיצא על 21 וסיכן את העתיד שלו למרות ההשלכות , הוא בן אדם אמיץ שצריך לתת לו מדליה ,

על המלחמה החברתית שלו בממשלה המושחתת , ועל תרומתו להקמת צבא השכירים העתידי

אולי בזכות האנשים האלו הילדים שלכם לא יצטרכו להתגייס בכח למקום שהם לא רוצים להיות בו ,

ורק אנשים מתאימים יהיו שם ויקבלו שכר הולם.

פורסם

רובם סטודנטים יוצאי יחידות קרביות.

פורסם

אתה יודע מה זה 100% נכות נפשית? זה אדם שמאושפז אישפוז כפוי ולא יוצא מהבית משוגעים, אולי אפילו קשור למיטה.

צר לי להגיד לך אבל אין לך מושג קלוש מהחיים לגבי 100 אחוז נכות נפשית - לי הייתה (עם דגש על הייתה, כרגע אני בריא כמו שור) נכות נפשית של 100 אחוז בעקבות הדיכאון הקליני שהיה לי ומעולם לא פגשתי מחלקה סגורה מבפנים וגם לא הייתי מועמד לאשפוז, רגיל או כפוי. פגשתי גם כמה אנשים בביטוח לאומי (כאשר באתי לעדכן את הסטטוס שלי אצלהם) שגם להם הייתה נכות נפשית של 100 אחוז וגם הם לא היו מעולם מאושפזים במחלקה סגורה, חלק מהם אפילו עבד בעבודה דרך פרויקט השיקום של מדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים