עבור לתוכן

עבודה ראשונית במאיה (עיצוב של בית ) אשמח אם תתנו הערות הצעות וכו'

Featured Replies

פורסם

התחלתי לבנות מודל של בית

בית קרקע עם חצר וחנייה קטנה

אשמח אם תתנו לי הצעות הערות איך להמשיך בעיצוב , בטקסטורות וכו'

כמו כן אני אשמח אם תתנו לי בערך את ההצעה להגדרות הכי טובות לרנדר של האובייקט לדו מימד

אני עובד על מאיה 8.5 , אני חדש על התוכנה , עובד כשיוצא לי (סופי שבוע אני בצבא ) .

בתודה מיכאל

[attachment deleted by admin]

פורסם

הצעות אין לי כי אני לא מתמצא בזה. אבל הערות יש לי.

תן לזה יותר מציאות.

מה זה הגדרות האלו בדיוק? דלת? זה נראה לך הגיוני? אני חושב שלא.

כמו שאמרתי תהיה מציאותי אני יודע שאמרת שאתה רק חודש על התוכנה אבל יש פה מה לשפר.

תלמד על התוכנה מאיה יותר טוב דרך האינטרנט בסרטונים אולי.. אם תמצא.

תראה קצת מודלים של בתים,וילות איכותיות. תלמד מהגדולים אחר כך תבנה מודל כמו שצריך.

אני לא חושב שתמצא פה בפורום מישהו שמבין בזה.

לא חסר אתרים בחו"ל לראות ללמוד ולהתייעץ שם בנוגע לתוכנה.

אם אתה אוהב את זה לך על זה. זה אחלה ג'וב! ומקצוע שאין אותו להרבה אנשים. וטוב לראות צעירים שמתפתחים למקצועות כאלה.

טמון בך הפוטנציאל תלמד יותר. תעשיר את הידע שלך.

בהצלחה. ;)

פורסם

אאוצ', למדל במאיה? ועוד בית? למאיה יש את כלי המידול הכי קשים ולא נוחים שיש.

אם כבר, הייתי מציע לך לעבוד עם מקס, שהרבה יותר נוח למידול.

למה אתה מתכוון שכאתה אומר "לרנדר לדו-מימד"?

ועוד דבר - מה רע ב- sketch-up?

פורסם

הצעות אין לי כי אני לא מתמצא בזה. אבל הערות יש לי.

תן לזה יותר מציאות.

מה זה הגדרות האלו בדיוק? דלת? זה נראה לך הגיוני? אני חושב שלא.

כמו שאמרתי תהיה מציאותי אני יודע שאמרת שאתה רק חודש על התוכנה אבל יש פה מה לשפר.

תלמד על התוכנה מאיה יותר טוב דרך האינטרנט בסרטונים אולי.. אם תמצא.

תראה קצת מודלים של בתים,וילות איכותיות. תלמד מהגדולים אחר כך תבנה מודל כמו שצריך.

אני לא חושב שתמצא פה בפורום מישהו שמבין בזה.

לא חסר אתרים בחו"ל לראות ללמוד ולהתייעץ שם בנוגע לתוכנה.

אם אתה אוהב את זה לך על זה. זה אחלה ג'וב! ומקצוע שאין אותו להרבה אנשים. וטוב לראות צעירים שמתפתחים למקצועות כאלה.

טמון בך הפוטנציאל תלמד יותר. תעשיר את הידע שלך.

בהצלחה. ;)

אנחנו גרים בישראל, אז אנשים שמדברים הרבה ועושים מעט נמצאים בכל חור. אבל לשמוע כל כך הרבה שטויות מפי אדם שהרזומה שלו מסתכם ביצירת חתימה וחצי בפוטושופ(שגם הן נראות כמו זרקור של בלומפילד) - בזה עוד לא נתקלתי.

פורסם

שאלה לפותח הדיון:

איך אתה לומד? בעזרת מה? ספר? קורס?

אני גם מעוניין ללמוד קצת בעצמי אבל הקורסים עולים המון כסף וספרים לא מצאתי, אשמח אם תציע לי מקורות למידה.

תודה.

פורסם

אז המלצה חמה בשבילכם - אל תתחילו עם מאיה לבד.

זו אמנם תוכנה מאוד מתקדמת, אבל ממש קשה ללמוד אותה.

מקס, לפחות לדעתי הרבה יותר קלה ונוחה.

ובשביל מידול היא הרבה יותר מתאימה.

פורסם

בומרנג, זה לא מדויק מה שאתה אומר.

למדל אפשר בהחלט בהחלט במאיה, ולא חסר את הכלים רק צריך להכיר אותם ולדעת איך להשתמש בהם.

אומנם אני מסכים איתך, שמקס לדוגמא כן ממדלת יותר טובה, אבל לדוגמא XSI ממדלת יותר טובה משתיהם, מאיה

היא תוכנה מצוינת, אומנם קשה למתחילים אבל טמון בה המון כוח, כנ"ל למקס, כנ"ל ל-XSI כל אחת תכוכנה חזקה בפני

עצמה ויש אפשרות להגיע לתוצאות מציאותית אם כל אחד ואחת מהם.. אני ממליץ, שכל אחד יעבוד עם התוכנה שנוח לו, זה

הכי טוב, כיום כל התוכנות מוסגולות בהחלט להגיע לרמה מאוד מאוד גבוהה בכל תחום (רינדור, מידול , אנימציה ,ריגגינג, סקריפטינג)

בהצלחה ליוצא, יש כמה פרומים יותר מיועדים בארץ לנושא, ממליץ על - www.cgisrael.com יש שם כמות מאוד רצינית של חברה

שיודעים על מה הם מדברים, אני נקרא שם Wiz אם אתה צריך עזרה..

יום טוב :)

פורסם
  • מחבר

אמממ ניסיתי לעבוד עם מקס , ממש לא הסתדרתי , דווקא עם המאיה אני הרבה יותר מסתדר

אני יודע שזו תוכנה מתקדמת , וכשאני מדבר לרנדר לדו מימד אני מתכוון להוציא את זה לתמונה בפורמט של תמונה (JPEG , PNG וכו' )

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני הייתי ממליץ על התוכנה C4D Cinema, שבתור התחלה, היא נחשבת לפשוטה יחסית, בעיקר ביחס למאיה...

שמע, אני לא ממש עבדתי על התוכנה הזאת (שתי עבודות שגם אותן העתקתי ממדריך)...

מה שאני ממליץ לך אם אתה מתחיל זה להכנס לאתר הזה:

http://www.c4dcafe.com/ipb/index.php?automodule=downloads&showcat=1

אם תכנס אליו זה יכניס אותך ישר אל המדריכים...

המדריכים הם מדריכי וידאו, נוחים מאוד... תתחיל ללמוד משם...

תהנה

פורסם

תשמע... הבסיס בסדר עכשיו תתחיל לחשוב איך היית מיעל את מה שכב בנית.. אני מתכוון לדוגמה דלת.. אני מבין שזה מן בית פרטי כזה.. אז תנסה לעשות חלון זכוכית בדלת כדי שזה יראה אמיתי וחי יותר... אני סתם נותן דוגמה, פשוט תיזרום עם זה.

פורסם

הממ, לגבי זה... מקס דווקא בא עם סט די גדול של אוביקטים פרמטריים (כלומר שאפשר לשלוט כמעט בכל דבר שלהם) עם חלונות, דלתות, גדרות, ומדרגות.

פורסם

אני מסכים עם כל דבריו של Boomerang בדיון עד כה.

INFERNo, אני לא יודע מה היקף משימת המידול שלקחת על עצמך, אבל אני מתאר לעצמי שהיא פשוטה יחסית כי אתה בשלב לימוד. עדיף באמת להשתמש בכלים יותר נוחים וידידותיים למידול כמו מקס.

באופן כללי צריך להבין שכפי שיצירות תלת מימד מתחלקות למגוון קטגוריות ושלבים (מידול, טקסטורות, rigging, אנימציה, סקריפטים ועוד), כך הכלים הייעודיים לכל שלב צריכים להיות מגוונים. במקום לנסות לבצע הכל במאיה או מקס או cinema 4D וכו', צריך לעשות כל תת - משימה בתוכנה שמשרתת אותך הכי טוב לביצועה.

מה שאני רוצה לומר בזה הוא שמאיה היא לא התוכנה שתשרת אותך טוב למידול. היא חזקה מאוד לאנימציות וסקריפטים, אבל במידול כדאי ללכת על מקס (שהיא תכנת all - around מצויינת עם כלים חזקים ואינטואיטיביים כמעט לכל דבר), או sketchup שטובה בדיוק למודלים בסגנון שאתה מנסה ליצור עכשיו. (ויסלחו לי חסידי cinema 4D או lightwave שלא הזכרתי אותן, אני פשוט לא מכיר אותן מספיק :))

לגבי ביקורת - כרגע אין אפשרות לתת ביקורת כי אתה מראה לנו שלב התחלתי מדי (ומוקדם מדי בכלל לדבר על טקסטורות) . אני מקווה שאתה עובד עם מקור רפרנס כלשהו (כמו צילום של בית), זה ייתן לך מושג עד כמה אתה צריך לנסות ולפרט (כמובן נתון לשיקוליך ולגבולות שאתה מציב לעצמך).

וגם אני לא הבנתי למה שתכוונת ב:

כמו כן אני אשמח אם תתנו לי בערך את ההצעה להגדרות הכי טובות לרנדר של האובייקט לדו מימד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים