עבור לתוכן

רוכשי דירות בחפציבה מיואשים: "איבדנו הכל"

Featured Replies

פורסם

קרירין- די כבר עם כל ההתבכיינות הבלתי פוסקת על "יש הומלסים ויש כאלו עם מרצדס"

לא טוב לך? לך תחיה במדינה קומוניסטית! (ותעבור באיזשהו קורס לשון מזורז בדרך)

אתה לא יכול באמת להגיד שמוכר בפיצוציה צריך להרוויח כמו מהנדס הייטק.

ולפני שתגיד שיש מקרים לא הוגנים שכאלו שלא מגיע להם כן מרוויחים את הכסף- אי אפשר לבודד כל מקרה לגופו. לא אפשרי, נקודה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתבכין על זה

אני כן אומר שעשיר שחטא צריך לעמוד לדין כמו כולם

אם אתה גונב מי חנות

אתה חייב בדין

לדעתי מי שעובר על חוקי המכירות בבניין צריך לעמוד לדיין

וצריך ליראות אם עברו על החוק

כמו כן לעשות חברות בערבון מוגבל שבמקרה של פשיטת רגל הבעלים לא חייב כלום לדעתי זה טמטום

שמעודדת מקרים כאלו

פורסם

אה, כן, בואו נשנה את הדרך שבה העולם עובד :kopfpatsch:

זה לא רק בישראל, אלא בכל העולם.

בארה"ב זה נקרא LTD

ובמקומות אחרים, בשמות אחרים.

אם אי פעם תהיה לך חברה (כן, בטח....) אתה כבר תחשוב אחרת.

פורסם

מורה שלי לשעבר הועסק פעם בחברה שעברה מקרה דומה. הוא לא ראה את התשלום מגיע, אז הוא פשוט נכנס למשרדים, לקח ציוד- מחשבים, שולחנות וכל הבא ליד ונסע לדרכו. הבעלים לא יכל לבוא בדרישות לפני שהוא שילם לו על הלנת השכר- מה שבסוף לא קרה והציוד הזה מצא קונים בדרך זו או אחרת.

פורסם

אני לא מתבכין על זה

אני כן אומר שעשיר שחטא צריך לעמוד לדין כמו כולם

אם אתה גונב מי חנות

אתה חייב בדין

לדעתי מי שעובר על חוקי המכירות בבניין צריך לעמוד לדיין

וצריך ליראות אם עברו על החוק

כמו כן לעשות חברות בערבון מוגבל שבמקרה של פשיטת רגל הבעלים לא חייב כלום לדעתי זה טמטום

שמעודדת מקרים כאלו

זה לא חייב להיות הסוף, אפילו בתור המנהל או בעלים של חברה בע"מ, אם ניתן להוכיח שפעלת שלא בתום לב,

כמו חתירה מכוונת לפשיטת רגל, מכירת מוצרים או שירותים בידיעה שאין ללקוח דרך לשלם ועוד הונאות אחרות.

יש הליך משפטי שנקרא "הרמת מסך" ובו ההגנה של הבע"מ מוסרת. הליך זה לא קורה הרבה. :nixweiss:

פורסם

לא הרבה זה אנדרסטייטמנט

אפילו במקרים בהם מקימים חברה בשביל תרגילי עוקץ לא רואים הרמת מסך

פורסם

מורה שלי לשעבר הועסק פעם בחברה שעברה מקרה דומה. הוא לא ראה את התשלום מגיע, אז הוא פשוט נכנס למשרדים, לקח ציוד- מחשבים, שולחנות וכל הבא ליד ונסע לדרכו. הבעלים לא יכל לבוא בדרישות לפני שהוא שילם לו על הלנת השכר- מה שבסוף לא קרה והציוד הזה מצא קונים בדרך זו או אחרת.

אם זה היה מגיע למשפט אז המורה שלך היה נכנס לכלא והמעסיק שלו היה מקסימום משלם קנס. האמת? חבל שזה לא קרה.

פורסם

כן,

חבל שאתה סתם עוד ילד מפונק שלא יודע מזה לעבוד ולא לקבל משכורת.

פורסם
  • מחבר

זה לא חייב להיות הסוף, אפילו בתור המנהל או בעלים של חברה בע"מ, אם ניתן להוכיח שפעלת שלא בתום לב,

כמו חתירה מכוונת לפשיטת רגל, מכירת מוצרים או שירותים בידיעה שאין ללקוח דרך לשלם ועוד הונאות אחרות.

יש הליך משפטי שנקרא "הרמת מסך" ובו ההגנה של הבע"מ מוסרת. הליך זה לא קורה הרבה. :nixweiss:

חבל מאוד שזה לא קורה מספיק

זה רק מוכיח שצריך לעשות שינוים

פורסם

לא קראתי את כל הדיון אבל לפי מה שאבא אמר לי (הוא קרא בעתון על הנפילה זו), שחפציבה פשטה את הרגל מניהול כוזב, חפציבה קנתה המון שטחים מהכסף של המשפחות, שטחים חקלאיים שלא ניתנה להם אישור לבנייה.

וכך חפציבה נשארה עם חובות והבנייה נתקעה.

פורסם

חבל מאוד שזה לא קורה מספיק

זה רק מוכיח שצריך לעשות שינוים

כן ותהרוס את הכלכלה...

פורסם
  • מחבר

לא זה לא

אתה לוקח רכוש של נוכלים\בעלי עסקים כושלים

ומחזיר אותו לנושים

וככה ההפסד של האנשים הקטנים מיצתמצם ובעלי עסקים צריכים לדעוג שהעסק יפעל בניהול מיקצועי אמין ורציני

במקום כל מיני עסקים אם ניהול משפחתי כולל חברות ועסקים מאוד גדולים

הצימצום של השוק לכמה משפחות גדולות במקום פיזור יותר טוב פוגע בשוק הרבה יותר

רק תיראה איזה נזק גדול ניגרם מנפילת חפציבה

נזק של 1.5 מילירד ובטח הרבה יותר כי הרבה ספקים ונותני שרותים אחרים הפסידו לקוח גדול כמו חפציבה

פורסם

לא זה לא

אתה לוקח רכוש של נוכלים\בעלי עסקים כושלים

ומחזיר אותו לנושים

וככה ההפסד של האנשים הקטנים מיצתמצם ובעלי עסקים צריכים לדעוג שהעסק יפעל בניהול מיקצועי אמין ורציני

במקום כל מיני עסקים אם ניהול משפחתי כולל חברות ועסקים מאוד גדולים

הצימצום של השוק לכמה משפחות גדולות במקום פיזור יותר טוב פוגע בשוק הרבה יותר

רק תיראה איזה נזק גדול ניגרם מנפילת חפציבה

נזק של 1.5 מילירד ובטח הרבה יותר כי הרבה ספקים ונותני שרותים אחרים הפסידו לקוח גדול כמו חפציבה

תגיד לי אתה מפגר?

זה לא בעלים, זה עובדים, זה בעלי מניות זה הכל.

כלומר אם לך יש מניות של חברה X לא רק שאתה תפסיד את הכסף אם היא נסגרת כי ערך המניות יהיה 0, בגלל שיש לך מניות, כלומר יש לך חלק מהחברה ולכן יש לך גם מילה בניהול שלה, גם אם אין לך שום דבר שקרוב לאחוז שליטה, מספיק מניה 1 מתוך נגיד 100 כלומר אתה הבעלים של 1% מהחברה.

יבואו אליך וידרשו 1% מאותם נזקים שהחברה "שלך" כביכול גמרה. כלומר אם בן דוד שלך מקים חברת קבלנות ומנפיק 100 מניות כאשר מניה אחת מהם שלך.

החברה לוקחת על עצמה פרוייקט להקים קניון חדש ולא מצילחה לספק את הסחורה, במקרה שאותם נזקים למשל מגיעים למילארד שקל, אתה תצתרך לשלם 10 מיליון שקל כיוון שאין לך הגנת ע"מ, ועל מה על מניה אחת?!

ערבון מוגבל זה המנוע של הכלכלה המודרנית בלי זה אנשים לא יקימו חברות, אנשים לא ישקיעו בחברות ואפשר לחזור לדבר יותר גרוע מקומוניזם, תחזור לכסף הברזל של ספרטה או במקרה קצת פחות גרוע לשבטים במיקרוזניה שעדיין משתמשים בצדפים.

לכל חברה לכל עסק יש ערבות בנקאית, אתה לא יכול להקים עסק בע"מ ללא ערבות בנקאית כלומר יישות שלוקחת עליך אחריות.

אם היית קורא עיתונים היית רואה שכל הבנקים קפצו ורוצים לממש את הערבות הבנקאית של חפציבה, בסופו של דבר הם ייצאו מורווחים מכל העניין כיוון, הם יניעו את העסק מחדש ויציאו פיצוי\תנאים חדשים לרוכשי הדירות. סביר להניח שמי שלא ירצה לקבל את הכסף שלו חזרה יצתרך לשלם בין 10 ל20% יותר מהסכום שסוכם לפני כן בשביל לקבל דירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים