עבור לתוכן

פיצוי חשיפה, או איך נפטרים מהשחור...????

Featured Replies

פורסם

בטיו האחרון נתקלתי בבעיה מעצבנת ביותר, אומנם ידועה אך מציקה, אשמח לקבל עזרה.

חשיפת יתר.

כל פעם שצילמתי רחוב ,נוצרה הבעיה הבאה:

,

או שהרחוב יצא כהה והשמיים בהירים מאוד,

ואז ניסיתי לתקן על ידי הוספת חשיפה,מה שגרם לבניניים להופיע יפה , אך הרס את השמיים לחלוטין,

או שניסיתי להוריד מעט כדי להוריד את עוצמת השמיים אבל אז קיבלתי חושך מוחלט ברחוב,

איך פותרים את זה ?

פורסם

בנוסף למדריך של אורן יש לחלר מהמצלמות אפשרות לבחירת צורת מדידית האור. תבדוק אם יש כזו במצלמה שלך וכשאתה חושב שתצא לך תמונה שרופה\חשוכה בחלקים מסויימים תשתמש באפשרות הזו ותבחר במדידת אור ממוצעת לכל התמונה

פורסם
  • מחבר

בנוסף למדריך של אורן יש לחלר מהמצלמות אפשרות לבחירת צורת מדידית האור. תבדוק אם יש כזו במצלמה שלך וכשאתה חושב שתצא לך תמונה שרופה\חשוכה בחלקים מסויימים תשתמש באפשרות הזו ותבחר במדידת אור ממוצעת לכל התמונה

עבדתי עם מדידת אור ממוצעת כל הזמן.

ואורן אני מכיא את הפתרון שלך,

אבל זה אומר שכל התמונות יראו חשוכות עד שאני אערוך אותם בפיקסה.

פורסם

אבל זה אומר שכל התמונות יראו חשוכות עד שאני אערוך אותם בפיקסה.

עדיף תמונה חשוכה שאפשר להציל מאשר תמונה שרופה שאפשר רק לאכול את הלב.

פורסם
  • מחבר

עדיף תמונה חשוכה שאפשר להציל מאשר תמונה שרופה שאפשר רק לאכול את הלב.

כן,

אבל זה קורה כל הזמן,

אין איזה דרך לפחות למזער את התופעה בשטח ?

איזה טריק ?

פורסם

אין טריק. אם התמונות יוצאות לך כהות מדי אתה יכול להשתמש בפיצוי חשיפה חיובי, אבל אז ייגדל אחוז התמונות השרופות.

מה שאתה רוצה זה מצלמה עם טווח דינמי גדול יותר, ואת זה תוכל לקבל רק במצלמות שתומכות בפורמט RAW.

פורסם
  • מחבר

אין טריק. אם התמונות יוצאות לך כהות מדי אתה יכול להשתמש בפיצוי חשיפה חיובי, אבל אז ייגדל אחוז התמונות השרופות.

מה שאתה רוצה זה מצלמה עם טווח דינמי גדול יותר, ואת זה תוכל לקבל רק במצלמות שתומכות בפורמט RAW.

רגע עצור,

RAW יפתור לי את הבעיות?

יש לי RAW , איך זה משנה משהו ? הרי RAW זה בעצם התמונה אחרי החיישן, עדיין מבחינה אופטית אותו מידע מגיע . אותה כמות אור, אותה תמונה בדיוק לא ?

פורסם

RAW לא בהכרח יפתור את הבעיה במצבים קיצוניים, אבל הוא יקטין אותה. לקובצי RAW יש טווח דינמי גדול בסטופ~שניים מ-JPEG, ובמקרים רבים ניתן לחלץ פרטים אפילו מאיזורים שנראים שרופים כשמסתכלים על צילום מקביל ב-JPEG. רק קח בחשבון שהמרת RAW דורשת תוכנות מתאימות, סבלנות ומיומנות. אם אתה מחפש למזער את כמות העיבוד שהתמונות דורשות, RAW לא ייתן לך את זה. להיפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים