עבור לתוכן

אוהד ברק: "הפכנו לצבא של חצי העם"

Featured Replies

פורסם

זה שלך היה חרא שירות בחרא תפקיד לא אומר שאתה צריך לעשות הכללות. למרות שצה"ל דורש ניעור רציני ושיפור בהרבה מקומות, אתה פשוט מקצין הכל.

נגדים חותמים קבע כי בעזרת קבע הם יכולים לאכיל תגוזלים

גם ככה מי יקבל נגד לעבודה אזרחית?

והג"וב שלי יחסית לג"וב לא היה חרא

5\9 5\9 7\7 זה בכלל לא חרא יחסית לשרות

אני יתבכינתי בכל זאת אבל יצאתי בזול ::)

• תגובות 62
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיפור חייך לקוח מ"הרס"ב שמעון", הא?

תכלעס, הכותב עצמו טוען שרבים כתבו לו והיו בטוחים שזה מתרחש בבסיס שלהם - פאק, אפילו אני.

למי שלא מכיר: www.rasabshimon.com

פורסם

סיפור חייך לקוח מ"הרס"ב שמעון", הא?

תכלעס, הכותב עצמו טוען שרבים כתבו לו והיו בטוחים שזה מתרחש בבסיס שלהם - פאק, אפילו אני.

למי שלא מכיר: www.rasabshimon.com

after reading the first chapter, i became afraid of serious addiction. :smile1:

Cafe (A)Nassi :silly:

thanks Vitnir :xyxthumbs:

פורסם

איפו את מוצת לינקים כאלה?

אל תגידי אני לא באמת רוצה לדעת :errrr: :errrr: :errrr:

פורסם

האמת, לפני הגיוס שלי שכן שלי זיין לי את השכל שאקרא את זה, כאילו "להכין אותי למה שהולך לבוא". אמרתי שלא יבלבל לי את המוח. ואז נתקלתי בזה באינטרנט בזמן שהייתי בצבא ואמרתי "שווה לבדוק". התמכרתי וכבר באמת חשבתי שמדובר במפקד המח"א של חיל הים בטירת הכרמל וכל הנקניקים בבסיס שלנו. הכותב, מסתבר, מכיר את הבסיס שלי, אבל כנראה לא היה בו. :nixweiss:

פורסם

אני ניתקלתי בהמון טימטום בצבא

יש שם אנשים ברמה השיכלית של קלי באנדי ונותנים להם לפקד :screwy: :screwy: :screwy:

פורסם

חבר'ה אני לא רוצה לחפור פה עכשיו (בנתיים). ...

אני אגיד דבר אחד. אני בספק כמה אנשים פה היו חלק מהלב של המערכת הזאת. ואני לא מדבר עכשיו להיות איזה ג'ובניק בקרייה, אני מדבר על תרומה מכל הלב - להיות קרבי .

הבעיה היא שאנשים רוצים ישר הכל ואם הם לא מקבלים אז "על הזין שלי" ומנסים "לדפוק את המערכת, אחי" .

חד-משמעית - מי שבא רק לקבל בצבא, לא יצא לו מזה הרבה. הצבא מתייחס לאנשים כמו שמתייחסים אליו .

ו Vitnir אני לא יודע מי את ומה עשית בחיים שלך, אבל אני דיי בטוח שאת מאלה שרק יודעים להגיד "זה לא טוב וזה לא ככה" חוץ מזה לא עשו שום דבר מעבר ולא ניסו באמת להתעמק ולהבין איך הדברים עובדים ולמה, ולכן את רק מנסה לנחש מה קורה (מה שלא יוצא לך טוב) וכמובן שאת מנחשת לצד הלא נכון - במה אנשים עשו לא טוב ולא את עצמך.

חבר'ה תבאו תתרמו על תחשבו "מה יצא לי מזה" ותראו איך הכל מסתדר ואיך החברה כולה תתחיל להתקדם ולהשתפר. בנתיים רק ראיתי אימרות שהכל חרא ושכולם שונאים את האירגון הזה. שימו לב אתם הם האנשים שמביאים את האווירה הזאת לצבא ולכל מקום אחר בארץ . רק אנחנו, בלי יוצא מן הכלל , כולם אחראים על המתרחש.

מצטער אולי אני נשמע קצת פלצני והכל, אבל זאת האמת.

פורסם

ראיתי מספיק חמוד, התעללו בי, הפקירו אותי רפואית ונתנו למצבי להמחיר, הוטרדתי והותקפתי מינית והמפקדים שלי טענו שאני מעלילה, אח"כ גם העלילו עליי והעיפו אותי. אין לך שום זכות בכלל להגיד ש"לא ראיתי כלום" כי ראיתי מספיק ודיי ואם אחותך היתה עוברת מה שעברתי, היית יושב בשקט וסותם את הפה. :pissed:

פורסם

קודם כל אל תתעצבני עליי.

אז המפקד שלך ספציפית חרא. אז המקום שבו הית ספצפית חרא. את לא יכולה להגיד שהכל חרא כי לא הית בכל המקומות.

אני לא מדבר פה באויר, אלא מניסיון. זה שקיבלת תראומה מהצבא זה לא בסדר אין ספק בזה, אבל לבוא ולהגיד בצורה כל כך יהירה רק דברים רעים על הצבא כולו כשאני בספק אם יצאת יותר מידי מהמקום בו שירתת זה פשוט פשע.

וסלחי לי אם חס וחלילה היו עושים את זה לאחותי (ויש לי אחת ברוך השם) היתי מאשים את אותו הבן אדם ואת המשפחה שגידלה בן אדם כזה. אבל מה הקשר לצה"ל??

פורסם

אני אגיד לך מה הקשר לצה"ל - שהם נותנים למפקד כזה לפקד על חיילים, ובכלל להיות בצבא, ולעשות מה שהוא עושה, ונותנים לחיילים כאלו להמשיך להיות בצבא במקום להעיף אותם קיבינימאט! הסיבה היחידה (כך הבנתי) שלא עשו כלום עם התלונה שלי זה כי החייל היה "חרוץ" ו"חברמן" ו"נשאר לו עוד חודשיים עד לשחרור, למה להרוס לו עכשיו את החיים?". אפילו כשסיפרתי את זה לחברה מהבסיס, גם היא אמרה לי את אותו הדבר.

לא, לא הייתי בכל מקום בצבא, אבל זה לא ייתכן שרק אני אכלתי חרא לחינם וכל השאר יצאו תותחים, נהנו, עשו חיים וכבוד ובלה בלה. היה לך טוב אולי, או אולי סתם היית עיוור למתרחש סביבך. זה לא קורה רק בבסיס שהייתי בו, זה קורא בהמון מקומות, והתנכלות לקורבנות תקיפה/הטרדה מינית היא רק אחת מהתופעות המכוערות בצבא. לא עושים את זה רק לחיילות "קוקו", גם לקצינות בדרגת סרן (היתה אפילו כתבה על איזו קצינה שהוציאו אותה על 21 נפשי אחרי שהתלוננה).

זה קורה בצה"ל, אז ברור שיש קשר.

פורסם

זה הופך קצת לדו שיח ...

תשמעי אני לא איזה מישהו שחיי בסרט (ואני עדיין משרת) אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הצבא טוב מאוד ועל בוריו. במה מאמין הצבא ואיך הוא בוחר את מפקדיו.

אני אגיד לך שנכון להגיד "למה יש מפקדים כאלה" זה נכון להגיד "למה לא מעיפים אותם" האם יש תשובה לשאלות כאלה? אז יש... תביני שאנחנו צבא שמקבל אליו את כולם יש מגבלות לצבא הוא לא יכול לגייס לצבא רק את הטובים שבטובים ואם מישהו יעשה טעות - להעיף אותו. אני בטוח שגם את עשית טעויות בשירותך ואף אחד לא העיף אותך ישר. זה כוח האדם שיש לנו בארץ וזה מה שיש. צה"ל מנסה להוציא את הטובים ביותר לפיקוד כי בסופו של דבר יש את הצורך במפקדים אין מה לעשות ואם אין אנשים ראויים אז עדיין בוחרים את הפחות גרועים. אף אחד לא יכול להגיד על מישהו "זה בחיים לא יתריד חיילת" כי מה לעשות אנשים משתנים עם הזמן ... את מבינה את זה בטוח...

תאימנו לי יש לכם את הזכות\חובה לשרת בצבא הכי הומני על הכדור. צבא בעל ערכים, לא ערכים באויר אלא כתובים בפק"ל כיסים של כל אחד מכם, צבא שחותר לערכיות וזה מה שחשוב. אין דברים כאלה בצבא רוסיה\ארה"ב\אנגליה וכו' . תיהי בטוחה שלצה"ל יש כוונות טובות ולזה הוא שואף, אף אחד לא יכול להבטיח שזה מה שיהיה, אבל אלה החיים , משתדלים.

אגב אם יכלת לעשות את העבודה של המפקד יותר טוב אף אחד לא מנע ממך אני מאמין להיות מפקדת.

פורסם

מה זה צבא "אומני"? ???

לא, אי אפשר לגייס רק את הכי טובים, אתה עוזר להמחיש את העובדה. אז בסדר, שישארו בצבא הזה כל מטומטמים (חכמים לא נשארים, הם בורחים להייטק), השקרנים, הגנבים, הזבלים והסוטים - אני הייתי מסתדרת טוב מאד בלעדיהם. אני כבר מצטערת שלא השתחררתי על 21 אחרי הפעם ה-1 שמפקדות בטירונות התעללו בי, במקום לאכול עוד ועוד חרא.

אי אפשר להעיף את כולם כי עשו טעות? נכון, אי אפשר. כמו שלא על כל פשע הולכים לכלא. אבל הגיוני שמפקדת שגרמה לפציעה בחיילת ולא רק שלא נתנה לה לקבל טיפול רפואי, אבל גם ללכת לשירותים ולשתוף את הדם, נשארת בצבא וממשיכה לפקד על חיילות וכל זאת בלי שתועמד לדין משמעתי?

אעלק בצבאות אחרים אין. חברים שלי בצבאות זרים קיבלו חרארא כששמעו מה עבר עליי ועל חיילים אחרים כאן. כוונות טובות אעלק... שמענו. גם להיטלר היו כוונות טובות.

תישאר אתה בצבא, נשמע שאתה עושה חיים. אל תלמד - תהיה נגד.

פורסם

זה הופך קצת לדו שיח ...

תשמעי אני לא איזה מישהו שחיי בסרט (ואני עדיין משרת) אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הצבא טוב מאוד ועל בוריו. במה מאמין הצבא ואיך הוא בוחר את מפקדיו.

אני אגיד לך שנכון להגיד "למה יש מפקדים כאלה" זה נכון להגיד "למה לא מעיפים אותם" האם יש תשובה לשאלות כאלה? אז יש... תביני שאנחנו צבא שמקבל אליו את כולם יש מגבלות לצבא הוא לא יכול לגייס לצבא רק את הטובים שבטובים ואם מישהו יעשה טעות - להעיף אותו. אני בטוח שגם את עשית טעויות בשירותך ואף אחד לא העיף אותך ישר. זה כוח האדם שיש לנו בארץ וזה מה שיש. צה"ל מנסה להוציא את הטובים ביותר לפיקוד כי בסופו של דבר יש את הצורך במפקדים אין מה לעשות ואם אין אנשים ראויים אז עדיין בוחרים את הפחות גרועים. אף אחד לא יכול להגיד על מישהו "זה בחיים לא יתריד חיילת" כי מה לעשות אנשים משתנים עם הזמן ... את מבינה את זה בטוח...

תאימנו לי יש לכם את הזכות\חובה לשרת בצבא הכי אומני על הכדור. צבא בעל ערכים, לא ערכים באויר אלא כתובים בפק"ל כיסים של כל אחד מכם, צבא שחותר לערכיות וזה מה שחשוב. אין דברים כאלה בצבא רוסיה\ארה"ב\אנגליה וכו' . תיהי בטוחה שלצה"ל יש כוונות טובות ולזה הוא שואף, אף אחד לא יכול להבטיח שזה מה שיהיה, אבל אלה החיים , משתדלים.

אגב אם יכלת לעשות את העבודה של המפקד יותר טוב אף אחד לא מנע ממך אני מאמין להיות מפקדת.

גם אם לוקחים מטומטמים שיעברו הכשרה נורמלית

אני ראיתי נגדים קורסיסטים והם בעיקר יודעים הצדעות ודברים מטומטמים אחרים

לדעתי צריך להוציא תמושג נגד מהצבא ולהכשיר את כולם כקצינים

פורסם
מה זה צבא "אומני"?

לא, אי אפשר לגייס רק את הכי טובים, אתה עוזר להמחיש את העובדה. אז בסדר, שישארו בצבא הזה כל מטומטמים (חכמים לא נשארים, הם בורחים להייטק), השקרנים, הגנבים, הזבלים והסוטים - אני הייתי מסתדרת טוב מאד בלעדיהם. אני כבר מצטערת שלא השתחררתי על 21 אחרי הפעם ה-1 שמפקדות בטירונות התעללו בי, במקום לאכול עוד ועוד חרא.

אי אפשר להעיף את כולם כי עשו טעות? נכון, אי אפשר. כמו שלא על כל פשע הולכים לכלא. אבל הגיוני שמפקדת שגרמה לפציעה בחיילת ולא רק שלא נתנה לה לקבל טיפול רפואי, אבל גם ללכת לשירותים ולשתוף את הדם, נשארת בצבא וממשיכה לפקד על חיילות וכל זאת בלי שתועמד לדין משמעתי?

אעלק בצבאות אחרים אין. חברים שלי בצבאות זרים קיבלו חרארא כששמעו מה עבר עליי ועל חיילים אחרים כאן. כוונות טובות אעלק... שמענו. גם להיטלר היו כוונות טובות.

תישאר אתה בצבא, נשמע שאתה עושה חיים. אל תלמד - תהיה נגד.

צודקת לא אומני - הומני . כולם טועים (אמרנו לא?) .

תשמעי הגישה שלך לא נכונה .

אני עושה חיים ?? לא עושה שום חיים אוכל גם הרבה חרא. לעומתך אני מבין איפה אני נמצא ושלאנשים כמוני זקוקים . מה לעשות את כנראה לא יודעת באיזה מציאות אנחנו חיים ועל איזה רקע קמה המדינה שלנו (או שאת יודעת?). ושעדיין אין לנו מקום אחר בעולם וכל מי שחושב אחרת חיי בסרט.

תביני, להגיד שהכל חרא זה רק חצי מהדרך, צריך גם לעשות משהו.

אני לא אומר שמה שעשו לך בצבא זה על הכיפכיפק וח"ח למפקדים. זה ביזיון אחושרמוטה, אבל זה לא הצבא זה המפקדים שלצערי כנראה חושבים כמוך שהכל חרא ויאללה החיילים החראות האלה לא רוצים לשרת בכלל אז לא איכפת לי מהם . זה בדיוק הנקודה שלי. את חושבת בצורה שגויה לגמרי.

חחחח ומה זה הסיסמאות האלה ??? אל תלמד תהיה נגד ??? היטלר ?? תצאי מהמרמרה על העולם .

פורסם

אני מבינה טוב מאד, אתה לא מבין, וגם אותם אנשים שנמצאים בצבא כדי לספק חסכים רגשיים שלהם/להוציא נקמות ילדותיות או סתם, כדי לגנוב (גם כאלו פגשתי). נדבר כשתקבל זובור בתחת עם עם "מטטא".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים