עבור לתוכן

המחשב החדש ממש חם.. מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

אהלן, המחשב החדש שלי (מפרט בצד) ממש חם יחסית..

70 מעלות + לכרטיס מסך..

45 מעלות במנוחה לHDD..

המחשב הוא מחשב חדש, לא עשיתי OC, המארז הוא LEXA שבא עם 4 מאווררים (ועוד יש מאוורר לכרטיס מסך לספק למעבד..), למה המחשב כל כך חם?!

מה לעשות??

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה.

משהו לא עובד טוב?

פורסם
  • מחבר

אממ 70 מעלות במנוחה זה לא קצת בעייתי?

פורסם

עם הכול עובד סבבה אז זה לא בעיתי עכשו ממש ממש חם אז אל תתירגש מהט'מ של המחשב

אתה יכול להוסיף עוד מאורר שיזוק עליו אויר לא יזיק :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אממ עד כמה מומלץ לHDD?

בקשר למאוורר.. איזה מאוורר להוסיף? מארז/כ.מסך/מעבד/הארד דיסק איזה מומלצים? באיזה סביבת תקציב?

פורסם

עם הכול עובד סבבה אז זה לא בעיתי עכשו ממש ממש חם אז אל תתירגש מהט'מ של המחשב

מה הקשר לעזאזל? הבחור אומר שהמחשב שלו מגיע ל 70 מעלות במנוחה (הכוונה ל idle אני מניח). הפרסקוט שלי, ביום חם, עם גוף קירור מאובק וכמעט ללא גריז טרמי - עבד על 60 במנוחה. אחרי ניקוי - זה ירד ל 42 וזה עוד מעבד שידוע שהוא נוטה להתחמם.

זה שקיץ עכשיו והימים חמים זה טוב ויפה אבל זה חסר כל משמעות. חום הסביבה לא יכול להשפיע על חום המעבד אל מעבר לרמתו. כלומר - אם יש עכשיו 39 מעלות צלזיוס בחדר, שום דבר לא יכול להתחמם באופן פאסיבי ליותר מטמפ' החדר.

החימום של מעבד הוא פונקציה של המתח שעובר דרכו. צריכת המתח של המעבד היא פונקציה של המאמץ שהוא עובר. בקיצור, מחשב ב idle עם מעבד בטמפ' של 70 מעלות - זה לא תקין - ואם זה אכן ככה, מן הסתם גם בחורף הטמפ' היו כאלה (בקירוב).

איפה יכולה להיות בעיה?

אם למשל המחשב מוצב בתוך כוך לא מאוורר טוב (כמו שיש ברוב שולחנות העבודה היום - סגור מאחורה, מימין, משמאל, מלמטה ומלמעלה) יש מצב שהמחשב שלך מריץ בסירקולציה את האויר החם שהוא פולט. במקרה כזה, המחשב שלך מוציא אוויר חם ומכניס אותו בחזרה ולכן המעבד לא מתקרר (כי טמפ' הסביבה קרובה לטמפ' המעבד ולכן מעבר החום פוסק).

אפשרויות אחרות - סירקולציה מחורבנת (כל המאווררים נניח מכניסים אוויר ואין אף אחד שמוציא). מעבד דפוק (יש גם כאלה) או הרכבה דפוקה (ללא גריז טרמי, גוף קירור לא מולבש נכון וכ').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים