עבור לתוכן

החלפת לוח אם במסגרת האחריות - חדש או מתוקן?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בשנה האחרונה הוחלפו לי במסגרת האחריות כשלוש לוחות אם. עכשיו המחשב בתיקון על בעיה שכנראה נובעת מהלוח ה"מתוקן" האחרון שהוחלף. לאחרונה נודע לי (מהרשת עצמה) שהרכיבים שהרשת מחליפה לי במסגרת האחריות הם "מתוקנים" ולא חדשים.

שאלתי היא האם הרשת שממנה קניתי את המחשב מחוייבת להחליף לי ללוח חדש ואני יכול לדרוש זאת מהם או שהם יכולים להחליף ללוח "מתוקן".

בתעודת אחריות של המחשב לא רשום על זה כלום, ואין לי תעודת אחריות נפרדת ללוח.

החברה של הלוח היא MSI. והבעיה היא שאני לא יכול לפנות ל-"MSI ישראל" מכיוון שהרשת שממנה קניתי את המחשב הם הייבואנים של MSI והם למעשה MSI ישראל.

(http://www.msi-israel.co.il/)

תודה רבה!

פורסם

אם לא היית מזכיר שמות הייתי עונה לך

פורסם
  • מחבר

אני חושב ששם החברה של הלוח הוא הכרחי... לכל חברה יש את התקנון שלה. לא רוצה לעזור אל תגיב!

אני אשמח לקבל עזרה ממשהו אחר.

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לי בעיה עם לוח ה Gigabyte שלי, ואז החליפו לי אותו. במהלך החודש-חודשיים הבאים הייתי צריך להחליף את הלוח הזה עוד 4-5 פעמים בגלל בעיות בקבלים. אני יכול להגיד לך שלפחות בחלק מהמקרים הלוחות לא היו חדשים, אלא לוחות "משופצים". בסופו של דבר החליפו לי את הלוח ללוח מדגם אחר.

בעיקרון, אם אתה לא נותן חלק חדש לגמרי לתיקון (עכשו קנית והוא לא עובד), אז אני לא חושב שיש חנות כלשהי שמתחייבת לתת לך חלק חדש במקום. מה שכן חשוב הוא שהאחריות ממשיכה גם על החלק ה"משופץ", ואז אתה לא צריך לחשוב על זה יותר מדיי (הכל עובד, האחריות עדיין בתוקף).

אגב, אם כל הזמן יש לך בעיות בלוחות (לא רשמת מהן), אז כנראה שמשהו בסיסי יותר לא בסדר - יכול להיות שספק הכח גורם לבעיות, יכול להיות שפשוט סידרת הלוחות מהדגם של הלוח שלך פשוט לא תקינה (כמו במקרה שלי - כל הקבלים בכל הלוחות היו מאיכות נמוכה ונטו להתפוצץ), ויכול גם להיות שיש לך חלק אחר שמקצר ושורף משהו בלוח.

אני מציע לך לדרוש לוח מדגם אחר במקום הלוח שלך, רק שתדאג שהוא יהיה לפחות באותה רמה כמו הלוח שלך (עם אותם פיצ'רים).

אם קנית את כל המחשב מאותה חנות, אז אני מציע שתדרוש מהם לעשות בדיקה יסודית לכל המחשב, ושהם יקבעו למה כל הזמן הלוחות שלך מתקלקלים.

פורסם

אני חושב ששם החברה של הלוח הוא הכרחי... לכל חברה יש את התקנון שלה. לא רוצה לעזור אל תגיב!

אני אשמח לקבל עזרה ממשהו אחר.

כנראה שלא הבנת אותי נכון

אני אשמח לעזור לך בכל נושא ככל שאוכל

אך בנושא כאן מדובר בבעיה חוקית כאן בפורום

אף אחד לא רוצה להשמיץ אף חברה כזאת או אחרת

למרות שאין צורך בלהשמיץ מדובר בנושא רגיש

כבר היו פורומים שקיבלו תביעות מהחברה הנ"ל

פורסם
  • מחבר

לא מדובר פה בהשמצה כלל וכלל! סך הכל רציתי לדעת איך העניין אצל החברה הזאת עובד כדי לדעת אם אני יכול לדרוש לוח חדש אחרי כל הבעיות שהיו עם המתוקנים..

אגב, אם כל הזמן יש לך בעיות בלוחות (לא רשמת מהן), אז כנראה שמשהו בסיסי יותר לא בסדר - יכול להיות שספק הכח גורם לבעיות, יכול להיות שפשוט סידרת הלוחות מהדגם של הלוח שלך פשוט לא תקינה (כמו במקרה שלי - כל הקבלים בכל הלוחות היו מאיכות נמוכה ונטו להתפוצץ), ויכול גם להיות שיש לך חלק אחר שמקצר ושורף משהו בלוח.

אני מציע לך לדרוש לוח מדגם אחר במקום הלוח שלך, רק שתדאג שהוא יהיה לפחות באותה רמה כמו הלוח שלך (עם אותם פיצ'רים).

אם קנית את כל המחשב מאותה חנות, אז אני מציע שתדרוש מהם לעשות בדיקה יסודית לכל המחשב, ושהם יקבעו למה כל הזמן הלוחות שלך מתקלקלים.

העניין הוא שהבעיות היו בגלל שהלוחות לא היו חדשים. ביקשתי החלפת ספק והחליפו לי. חלק אחר אני לא מאמין שמקצר בגלל שהבעיות בכל לוח הן שונות.

אני לא מצפה מהחנות שקניתי מהם לעשות בדיקה יסודית למחשב (למרות שהם טוענים שהם עושים) ואני מעדיף שהם כמה שפחות יתעסקו איתו.

הבעיות שהיו לי עד עכשיו בלוחות:

לוח אחד עושה ריסטרטים.

לוח אחד גרם למחשב להדלק לבד אחרי הכיבוי.

לוח אחד קרס פתאום.

לוח אחד פתאום לא עלה.

כמו שאתה רואה מדובר בבעיות שונות בכל לוח ולכן אני מסיק שלא מדובר ברכיב אחר שגורם לבעיה. (פרט לספק שגם הוחלף כמה פעמים)

תודה רבה על ההתיחסות ועל התגובה!

פורסם

יכול להיות שיש לך בעיית תאימות כלשהי, ויכול להיות שיש בעיה בכל סידרת הלוחות האלו. אני שוב אציע שתבקש לוח מדגם אחר בהחלפה הבאה.

לוח אחד גרם למחשב להדלק לבד אחרי הכיבוי.

זה יכול להיות בגלל הגדרה בביוס שמאפשרת למחשב להידלק אם הוא מקבל אותות מכרטיס הרשת או מהמודם.

פורסם
  • מחבר

לא זאת לא היתה הגדרה בביוס. פשוט לוח פגום.

יש לי עוד שאלה שלא קשורה לנושא הת'רד אבל חבל לפתוח ת'רד חדש אז אני אשאל פה:

קיבלתי את המחשב מתיקון ואמרו לי שגם שהחליפו לי זיכרונות. (לא הבחנתי בשום בעיה לפני)

עכשיו הסתכלתי ב CPU-Z וראיתי שאחד הזכרונות עובד ב frequency יותר גבוהה מהשני. (אחד 200MHz אחד 166MHz).

האם זה מצב תקין או שזאת בעית תאימות בין שני הזיכרונות? (מה שאומר שהם לא אותם זכרונות). כי לפני כן היו לי אותם זכרונות בדיוק.

הזיכרונות הם SAMSUNG 256MB DDR 400 X2.

שוב תודה רבה!

פורסם

לעבוד בתדרים שונים בטוח שהם לא

אולי הם זיכרונות שונים בתדרים שונים אבל

הם יעבדו לפי התדר הנמוך

הם כנראה החליפו לך רק סטיק אחד

דרך אגב אם היה לך דואל צ'אנל

אז היה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה אבל לא ממש הבנתי אותך.

היה לי דואל והם היו אותו דבר.

אז הם אמורים לעבוד בתדר הזה או שהם שניהם אמורים לעבוד בתדר 200MHz ? באמת נראה שהחליפו סטיק אחד. אז אתה אומר שהסטיק שהם החליפו לי עובד בתדר נמוך יותר ובעצם גם גורם לסטיק השני לעבוד בתדר הזה?

פורסם

1. צרף את התמונות המתאימות מ CPU-Z - גם מתגית Memory וגם מתגית SPD (שם תצרף תמונה לכל מודול זיכרון).

2. הזיכרון תמיד יעבוד בתדר של הזיכרון האיטי יותר, אלא אם כן שינית את ההגדרות ידנית.

פורסם

רוב הסיכויים שדואל כבר אין לך

פורסם
  • מחבר

זה דואל, בדקתי. אני תכף אעלה תמונות מ CPU-Z ובהמשך תמונות של הסטיקים. (המראה שלהם מאוד דומא אבל לא אותו דבר ויש מדבקות עם מספרים שונים.)

עריכה: הנה תמונה מה- CPU-Z:

untitledgs7.jpg

ואין צורך להעלות תמונה של הסטיק כי ההבדלים בשם של הדגם רשומים גם ב CPU-Z (עכשיו שמתי לב)

תודה רבה על העזרה!

פורסם

שני הזיכרונות שלך הם DDR 400MHz, והמחשב עובד איתם בתדר של 400MHz (מעשית 200MHz) בערוץ כפול. הכל נראה תקין מכאן.

פורסם

נכון אני לא רואה איפה הבעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים