עבור לתוכן

אוברקלוק לE6850?

Featured Replies

פורסם

קראתי פה באיזה מקום בפורום שמישהו אמר שכל הסידרה החדשה (1333 מגה הרץ)

היא בעצם אותו מעבד שיהי ליפני פשוט אינטל עשתה לו אוברקלוק שיהיה יותר מהיר או משהו כזה

אז השאלה שלי היא עם כבר ביצעו בו אוברקלוק אם זה אפשרי או מסוכן לבצע בו אוברקלוק נוסף?

לא מבחינת מספר הפעמים של אוברקלוק אלה מבחינת הגבולות שלו...?

פורסם

הם פשוט דחפו/העלו לו את הFSB ל1333 (באס של 333 במקום 266)...

זאת אומרת שהם "חסכו" לך (למשתמש) את הצורך בOC ל333...

לאן תגיע מעבר זה לא משנה (או מסוכן :kopfpatsch:) גם עכשיו...

פורסם
  • מחבר
לאן תגיע מעבר זה לא משנה (או מסוכן :kopfpatsch:) גם עכשיו...

מה אחי לא ממש הבנתי אותך...

פורסם

אתה שאלת עם זה מסוכן לעשות OC "מעבר" למה שהם עשו...

עניתי בפשטות שלא.. ;D

פורסם

אז אם הE6700 עולה לי פחות מהE6750

אז בעצם קניתי את אותו מעבד בפחות כסף ?

[רק שאני צריך לשנות לו את הFSB ]

מה עם הGO ?

פורסם

אם השינויים היחידים הם בתדרים רק ולא בזיכרון מטמון ודברים כאלה אז כן זה אותו מעבד

פורסם

יש שינוי גם בסטיפים הGO

שאני לא בדיוק מבין מה זה אומר

פורסם

בא נעשה סדר בבלגן.

אינטל מיצרים את המעבדים מסדרת E6XXX (יותר נכון E6600, E6700 X6800) באופן קצת שונה, ככה שלא יתחמם ויצרוך פחות חשמל.

באותו זמן הם גם משנים את הבאס, ככה שכל המערכת תעבור על 333 במקום על 266 ובשביל לשמור על התדר הקודם פשוט הורידו את המכפלה.

המעבדים החדשים נקראים E6X50.

לאינטל יותר משתלם ליצר את מעבדי E6X50 בגלל שיותר קל למעבדים האלה לעבור את הבדיקות (יותר מעבדים נמכרים כמעבדי high-end ופחות הולכים למיינסרים או לזבל).

ולכן אינטל יכולה להרשות לעצמה להוריד את המחירים של סדרת E6X50 ולקבור את E6XXX.

פורסם

ניראה לי שעם קירור טוב ב 200 שקל (המתכת הזה שכחתי איך קוראים לזה) שיגיע בקרוב לארץ,אפשר להגיע ל4.0GHZ שזה כבר קרוב לכח של הQ6600 שמפעיל את כל המעבדים.

פורסם

בא נעשה סדר בבלגן.

אינטל מיצרים את המעבדים מסדרת E6XXX (יותר נכון E6600, E6700 X6800) באופן קצת שונה, ככה שלא יתחמם ויצרוך פחות חשמל.

באותו זמן הם גם משנים את הבאס, ככה שכל המערכת תעבור על 333 במקום על 266 ובשביל לשמור על התדר הקודם פשוט הורידו את המכפלה.

המעבדים החדשים נקראים E6X50.

לאינטל יותר משתלם ליצר את מעבדי E6X50 בגלל שיותר קל למעבדים האלה לעבור את הבדיקות (יותר מעבדים נמכרים כמעבדי high-end ופחות הולכים למיינסרים או לזבל).

ולכן אינטל יכולה להרשות לעצמה להוריד את המחירים של סדרת E6X50 ולקבור את E6XXX.

עדיין יש לי קצת בלאגן

אם נגיד שה 6700 יותר זול לי מה6750 בנגיד 200 -300 שקל

אז כלכלית יותר כדי לי את ה6700

אבל פה באה שאלת הביצועים של מי הביצועים יותר טובים והאם אני יכול ב6700 להוריד את המכפלה ולעלות את הבאס ל333

ככה ששניהם יהיו בעצם זהים מבחינת ביצועים.

ומבחינת OC כללי מי מהם יותר טוב ?

תודה.

פורסם

אם נגיד שה 6700 יותר זול לי מה6750 בנגיד 200 -300 שקל

אז כלכלית יותר כדי לי את ה6700

לא יודע מאיפה הבאת את זה...

אמרתי שהסדרת המעבדים E6X50 יותר זולה מאשר E6XXX, וזה כולל את E6750 שיותר זול מ-E6700.

אתה יכול לבדוק בכל חנות, לדוגמא:

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=531

ולכן כלכלית עדיף E6750 ללא כל ספק.

ולא רק כלכלית גם מבחינת ביצועים בסטוק הוא עדיף.

ומבחינת OC כללי מי מהם יותר טוב ?

ממה שאני ראיתי, E6850 הוא אוברקלוקר מטורף, אבל הכל עניין של מזל.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר לי פה שאינטל העלתה את הבאס של המעבד עשתה לו אוברקלוק בעצם ואני לא יכול לעשות לו עוברקלוק בעצמי למשו יותר גבוה????

פורסם

אז מה שאתה אומר לי פה שאינטל העלתה את הבאס של המעבד עשתה לו אוברקלוק בעצם ואני לא יכול לעשות לו עוברקלוק בעצמי למשו יותר גבוה????

אינטל לא עשתה לו אוברקלוק, היא פשוט העלתה את הבאס של המעבד.

אתה יכול לעשות לו אוברקלוק בלי בעייה עד 3800MHZ.

פורסם

אינטל לא עשתה שום overclock,היא הוציאה מעבד.

המעבד הקודם (e6700) היה בבאס 266 עם מכפלה 10

המעבד החדש (e6750) הוא בבאס 333 עם מכפלה 8

266*10=333*8 (פחות או יותר,2 מגה הרץ לפה ולשם לא משנה שום דבר) ולכן המהירות של המעבד נשמרת אותו הדבר.

אבל:

1)באס יותר גבוה = FSB יותר גבוה = יותר ביצועים מצד הלוח אם (וגם מצד הזכרונות,תלוי ביחס dram/fsb)

2)לאינטל יוצא יותר זול לייצר מעבד כמו ה e6750,ולכן הוא גם יותר זול

אין פה שום קשר לאוברקלוק,אתה יכול לעשות אוברקלוק (הגון בהחלט) לשני המעבדים.

בגלל הrevision החדש (G0) צריכת החשמל של המעבד קצת יותר נמוכה,ופוטנציאל האוברקלוקינג גבוה יותר -> ככה שאתה מקבל מעבד שיתן ביצועי מערכת יותר טובים בסטוק,ומעבד עם פוטנציאל אוברקלוקינג קצת יותר טוב -> והוא עולה בכמה מאות שקלים יותר זול - עסקה מצויינת,ומהלך מצויין מצד אינטל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים