עבור לתוכן

לוח - Gigabyte - GA-P35-DQ6 - לא מתקין התקני אאודיו

Featured Replies

פורסם

בעקבות שדרוג מחשב עם לוח Gigabyte - GA-P35-DQ6 נתקלתי בבעיה הבאה

אשף התקנת ההתקנים מזהה את התקן הקול אבל לא מצליח להתקין את הדרייברים - UAA Bus driver for High Definition Audio

ניסיתי התקנים מהדיסק המקורי וגם מאתר היצרן Gigabyte . האשף לא מצא בהם את מה שהוא מחפש.

ביצעתי גם שתי התקנות מלאות של חלונות XPSP2 ENABLE שלא שינו את המצב.

התקן הקול בביוס פעיל

התקני האדיו הבסיסיים של ה XP קיימים

נראה שחסר קובץ כלשהו (INF?) אבל לא ברור מה בדיוק, לא מצאתי ברשת התייחסות לבעיה דומה בלוח הזה

התוצאה כרגע שאין קול.

1. אשמח להפניה לדרייברים מתאימים ועובדים

2. רשימה של הקבצים המתאימה ע"ת לנסות לאתר אותם בCD שלי או ברשת

3. פתרון יצירתי אחר

תודה

פורסם

מה המפרט שלך?

פורסם

אל תשתמש באשף של windows, תוריד את הדריברים מהיצרן של הכרטיס קול (לא של הלוח!) ותתקין דרכם.

ד"א, אם הכרטיס הוא גם כן של realtek אז תוריד את זה ותתקין:

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/REALTEK/Realtek-High-Definition-Audio-Codec-Driver-R172.shtml

אם עדיין לא עובד, אז תוריד גם את זה ותתקין:

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/REALTEK/Realtek-AC97-Audio-Driver-A400.shtml

לא הבאתי לינקים מהאתר של realtek כי האתר שלהם איטי כמו חמור נגוע ב e-coli 0157 (ראה ערך)

תודה לפאבל שעזר לי למצוא מה בדיוק צריך להוריד :)

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה

הבעייה עדין לא נפתרה

כאמור מדובר בהתקני קול על הלוח

Realteck ALC889A codec

High Definition Audio

ע"פ הספר של הלוח שמזכיר את העניין הדריברים בשוליים, צריך קודם להתקין את הדריברים של High Definition Audio ורק אחרי זה את הדרייברים של Realteck

ואכן כך פעלתי. אלא ש....לאחר התקנת הדריברים של Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio (הן אלה בדיסק הלוח או מאתר גיגבייט)

האשף מזהה התקנים ועולה להשלמת ההתקנה אבל הוא לא מוצא את הקבצים הנחוצים וההתקנה נכשלת. כאמור אי אפשר להתקין את הדריברים של Realteck לפני ההתקנה הראשונית.

הקבצים שנתת לא שינו מאום כי הם לא פתרו את בעיית ההתקנה הראשונית. הקובץ הראשון שנתת אומנם מכיל גם את הדריברים האמורים אבל הם זהים למה שכבר יש לי ובכל מקרה גם אלה לא עוזרים.

לכן חשוב לי לדעת מה האשף מחפש כדי לבדוק האם אולי בכל זאת הקבצים מצויים אצלי או במקום אחר ולבצע התקנה מוכוונת.

בספר

תודה

פורסם

תשמע,

תסיר את כל מה שהתקנת! AC97, HD, UAA BUS וכל החרא ותתקין מה שנתתי בהודעה למעלה.

אם עדיין לא עובד תתקין בנוסף את השני.

פורסם
  • מחבר

גם זה נעשה כולל הסרה פרטנית (אחד אחד) של קבצים שלא הסכימו להסתלק בהסרה רגילה שנכשלה שוב ושוב.

כולל נקיון רגיסטרי לאחר ניטרול ההתקן מהביוס

בוצעה גם פריסה של קבצי ההתקנה והתקנת הדריברים באופן ישיר.

כאן דווקא האשף התחיל למצוא מה שהוא מחפש אבל בשלב מסויים הוא ניתקע שוב ולא ברור האם מדובר בחוסר קבצים או אי תאימות ל XP.

כרגע הכל עומד לאחר ניקוי (מלא אני מקווה) כאשר האשף מזהה את ההתקנים אבל לא מוצא אותם.

למי שעשה תהליך התקנת התקני קול על הלוח הזה וסיים אותו בהצלחה מספר שאלות

האם השתמשת בקבצים המסופקים בדיסק המצורף ללוח או ממקור אחר?

1. איזה קובץ התקנים הופעל ראשון? שם הקובץ המלא

2. איזה קובץ הופעל בשלב שני? שוב שם מלא של הקובץ

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים