עבור לתוכן

דריברים ל NFORCE4 ... בעיה מוזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום. בעודי מתקין את המחשב החדש שלי (לוח אם M2NPV-VM ) אני מקבל באופן אוט' את ההרדיסקים שמחוברים ב IDE כ ULTRA DMA 5 ועל פי המפרט הוא יכול להגיע ל 6 (גם ההרדיסק תומך ב 6 ). מבדיקה במנהל ההתקנים אני רואה שהדריבר של ה IDE הוא של MS ולא של NVIDIA. הורדתי והתקנתי את הדריברים של NFORCE מהאתר של NVIDIA וגם של ASUS. זה תקין? או שיש איפשהוא דריבר ל IDE של NVIDIA ?

ועוד שאלה שאני אהיה בטוח DMA5 = 100 DMA6 = 133 ?

פורסם

שלום רב miim17 :hi:

תתחדש על המחשב החדש :xyxthumbs:

כמה הסברים בנושא:

1. דרייברים אחרונים שאינם BETA, המתאימים לצ'יפסט שלך מסוג nVidia 430 תמצא כאן:

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_8.26_11.09.html

* יש סיכוי טוב שאחרי התקנתם אכן תראה דיווח נכון על היכולות של הכוננים הקשיחים שלך - אבל בספק גדול מאוד אם בכלל תראה שיפור בביצועים, אפילו בבנצ'מרקים.

כדי לשים עניינים בפרופורציה:

נכון להיום, גם אם רכשת כונן SATA/IDE

במהירות 7200RPM

עם זכרון מטמון 16MB

ובנפח של 320GB כל-אחד

וחיברת שניים כאלו ב- RAID-0 - יהיה לך מאוד קשה לגרד את ה 100MB/sec לאחר התקנת Windows, ככה שלא הייתי משקיע בדבר הרבה מחשבה.

2. ענית נכון לגבי התקנים של UDMA6 = 133MB/sec ו- UDMA5 = 100MB/sec.

עוד דבר שאתה כן צריך לקחת בחשבון:

ישנם מקרים נדירים, שבהם לאחר סיום התקנת Windows - בעת התקנת מנהל ההתקן ל IDE/SATA עלולות לצוץ תופעות של BSOD - Blue Screen Of Death (המסך הכחול החמוד עם טקסט בלבן על כולו :bash: ) / בעיות נדירות אחרות כגון Data Curruption - השחתת נתונים בעת כתיבה/קריאה מהכוננים.

שורה תחתונה, אם יש לך זמן פנוי - לך על זה.

אם לא - ואתה גם לא עובד בתצורת RAID-O, אין טעם לדעתי להשקיע בנושא.

שמוליק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת. ב HDTUNE אני מגיע ל 55 מגה לשניה. ומדובר יחסית על הרדיסק בן שנה של 80 GB IDE. אני יודע שזה סביר השאלה העם עם דרבירישם NVIDIA עדיף? או שאין בעיה בדריברים של MS ?

פורסם

היי :)

הייתי נשאר עם הדרייברים של MS.

מכל הסיבות שפירטתי ולאור העובדה שאתה אכן לא משתמש בכלל בציוד שמתקרב למה שתואר לעיל.

תהנה מהמחשב ידידי :xyxthumbs:

שבוע טוב,

שמוליק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים