עבור לתוכן

האם אפשר לשים על AC FREEZER 7 PRO פטנציומטר בכדי להשתיק אותו קצת?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE.

השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפול גז כל הזמן (=לוח האם נותן לו מתח מקסימאלי כל הזמן), יש למישהו מושג מהם השלבים הקודמים בפרויקט? איזה פוטנציומטר נוח למטרה הזאת, וכו' וכו'?

אני אשמח מאוד לתשובה, וכמובן, להכנס סוף סוף לתחום המודינב ממנו פחדתי עד מאוד, עד לאחרונה :smile1:

פורסם
  • מחבר

אפשר, אבל אני לא רוצה ללכת לביוס בכל פעם שאני רוצה לישון, בכל מקרה, אני אברר מה זה המוצר הזה והאם הוא שימושי לי ;) תודה ;D

הבעיה עם השליטה בביוס היא שהיא לא ישירה, כלומר, יש AUTO, ויש לא AUTO, וב-AUTO הוא רועש מדי, ובשני הוא אפילו עוד יותר רועש, ולכן אני רוצה פוטנציומטר :smile1:

עריכה : החיבור של הדבר הזה לא נראה כמו זה שהקירור של המעבד מתחבר אליו...

פורסם

החיבור של הפריזר זה 3 פינים אז זה כן מתאים, וגם אם זה 4 פינים אז הרביעי זה החט שנותן אפשרות לקבוע את הסל"ד ואז זה אתה עושה באמצעות הפוטציומטר.

לחבר שלי יש גם את הפריזר והוא מקרר פאסיבי את המעבד (רק עם הגוף קירור?) ויש לו 4800X2 ומאורר 120MM שמכניס אויר- מחשב כזה שקט לא שמעתי/ראיתי בחיים שלי...

פורסם
  • מחבר

כלומר, אני יכול פשוט לחבר את זה בין לוח האם לבין הקירור, ואז להוציא את זה מחוץ למארז ולכוון את עוצמת המאוורר כרצוני? חשבתי להוציא אותו דרך אחד מהמקומות לכוננים אופטיים, הוא מספיק ארוך?

פורסם

אני חושב שזה ארוך מספיק (30 ס"מ לפחות) כדי להוציא אותו דרך מפרצי הCD . לחבר שלי יש משהוא דומה על ה120MM שלו ויש לו בערך 30 ס"מ אורך אם אני לא טועה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים