עבור לתוכן

איזו מצלמה לוקחים לטיול אחרי צבא?

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם :)

אז בעוד כמה חודשים התוכנית היא לטוס לטיול הגדול.

כרגע היעד הוא אוסטרליה ניו זילנד ולבסוף סין - הכל עדיין בחיתולים כי כרגע טיפה עסוק.

אבל היום עלתה בראשי המחשבה..

האם אני צריך לבצע רכישה של מצלמה?

השאלה היא האם מספיקה מצלמה דיגיטלית רגילה 5 מגה פיקסל עם זום "מעפן" A95 canon או שמה יש צורך לרכוש מצלמה קצת יותר מתקדמת?

ואם כן אז איך ?כמה עולה? מה עושים ואיך עושים?

אשמח לתשובתכם... בעיקר של מי שעבר חוויה כזו כבר.. אני בטוח שיש...

תודה מראש,

:jump: :jump:

פורסם

נתחיל מזה שה A95 היא אמנם לא כ"כ חדשה אבל היא מצלמה לא רעה בכלל ואני מכיר דיי הרבה מצלמות שיש בשוק שיתנו איכות תמונה הרבה פחות טובה.

בקיצור השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע, אם התשובה היא פחות מ 1500 אז אני לא חושב ששווה לך להחליף אותה כי ההבדלים לא יהיו כאלה גדולים.

פורסם

אני ממליץ על מצלמה עם זום אופטי גדול.

בטח במילא תסתובב תמיד עם תיק אז שהגודל לא יפריע לך

פורסם
  • מחבר

לרגע לא פקפקתי ב A95 פרט לעובדה שהיא זוללת סוללה וטיפה כבדה - את העבודה היא עושה והאיכות לא רעה.

מה שכן מפריע לי זה הזום שלה..

אני לא מצליח להשיג איתו תמונות מרחק.. וכמו שבטח אתם מבינים רוב מה שנוסעים לראות זה נוף אחר (חוץ מכל שאר הדברים שכמובן יש בטיולים כאלה).

השאלה היא האם יש סיכוי שזה יספיק או שאולי כדאי להשקיע..

לא מתככון להוציא אלפי שקלים וכרגע גם אין לי סדר גודל של מחיר ולכן לא יודע להעריך את גודל ההוצאה.

אשמח לתשובות נוספות או לחידוד הקימות..

בכל אופן מה אתם ממליצים לעשות?

פורסם

אולי תעמיד אותה במבחן?

תחשוב שהמקום שאתה גר בו הוא אזור חדש שאתה מטייל בו.. צלם את הבניינים הרחוקים, צלם בתנאי תאורה קשים ותבדוק

פורסם

בתור אחד שטייל ביעדים שאתה מעוניין בהם.

חובה שתהיה לך מצלמה עם עדשה רחבה.

בניו זילנד ואוסטרליה תפגוש מקומות שאתה חייב להכניס כמה שיותר.

אז נתחיל בעדשות שמתחילות ב- 28מ"מ לפחות.

אתה חייב מצלמה שיש לה צבעים שאתה אוהב. זה כבר טעם אישי. אבל מצאתי את הקומבינציה של פוג'י והירוק של ניו זילנד פשוט מדהימים.

בגדול אם אתה חובב צילום ויודע לצלם לא יהיה טוב מאיזו DSLR עם עדשה טובה שמתחילה ב- 28 מ"מ. הטווחים 28-200 יהיו די והותר (ל- 99% מהתמונות).

אבל אם אתה לא שולט ברזי הצילום אזי משהו יותר אוטומטי ייתן תוצאות טובות לא פחות.

אם אתה שואל על P&S אני הייתי הולך על פוג'י S6500.

בכל מקרה... התמונות בראש יהיהו יפות מכל תמונה במצלמה. ניו זילנד כ"כ פוטוגנית שזה מדהים.

פורסם

אני טיילתי 7 חודשים בדרום אמריקה עם מצלמה קומפקטית sony cybershot dsc-p93...מצלמה גדולה זה פחות נוח ויותר קורץ לגנבים.

במיוחד בדרום אמריקה.אבל בכל זאת היו הרבה שהסתובבו עם מצלמות דמויות SLR כמו canon powershot s2 או lumix fcz לסוגיו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים