עבור לתוכן

אחרי / במקום צבא, ללא בגרות... מה ניתן לעשות?

Featured Replies

פורסם

לפותח התראד אין בכלל תעודת בגדות, איך אתם יכולים להשוות אותו לאחד שאין תואר?

כדי ללמוד לתואר אין צורך בתעודת בגרות, אך כדי לקבל את התואר צריך.

לא נכון :nono: ראה ערך האוניברסיטה הפתוחה.

• תגובות 70
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא נכון :nono: ראה ערך האוניברסיטה הפתוחה.

הוא צודק. כדי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה לא צריך תעודת בגרות. צריך תעודת בגרות כדי לקבל את התואר. יש לי קרוב משפחה שהתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בגיל 17. הוא הגיע לבגרויות רק כדי לקבל 55 בכל מקצוע כי לא היה לו צורך בתעודת בגרות.

פורסם

אני חושב שהדבר הכי טוב שבנאדם בלי תעודות יכול לעשות זה לנסות להרוויח בגוגל אדוורדס. עם מספיק הבנה של המערכת והרבה זמן פנוי אפשר לעשות די הרבה כסף.

פורסם

הוא צודק. כדי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה לא צריך תעודת בגרות. צריך תעודת בגרות כדי לקבל את התואר. יש לי קרוב משפחה שהתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בגיל 17. הוא הגיע לבגרויות רק כדי לקבל 55 בכל מקצוע כי לא היה לו צורך בתעודת בגרות.

אתם טועים ומטעים, מתוך הידיעון הרשמי של האו"פ:

"האוניברסיטה הפתוחה פותחת את שעריה, בלא תנאים מוקדמים ובלי דרישות קדם, הן בפני מי שמבקשים ללמוד קורסים בודדים או חטיבות קורסים, הן בפני מי שמעוניינים ללמוד תכנית לימודים מלאה לתואר "בוגר אוניברסיטה" (B.A., B.Sc.). ההרשמה פתוחה לכל פונה, ואין היא מותנית בתעודת בגרות או בתעודת סיום אחרת של מוסד לימודים כלשהו. הנרשמים לאוניברסיטה הפתוחה אינם נדרשים להוכיח את הישגיהם בלימודים עיוניים בעבר, אבל הישגים בלימודים הם המפתח להצלחה באוניברסיטה הפתוחה בעתיד. לצד פתיחות בקבלה תובעת האוניברסיטה הפתוחה מן הסטודנטים שלה תכונות אישיות שבלעדיהן אין הישגים אקדמיים: שאפתנות אינטלקטואלית, רצון עז, התמדה, אחריות ומשמעת עצמית. כמו כן, נדרשים הסטודנטים ללימוד עצמי ותרגול שקדני בבית, להשתתפות פעילה בפעילות לימודית קבוצתית, ולעמידה בלוח הזמנים ובדרישות הקורסים."

זה שיש מכללות שמאפשרות לימודים לתואר של האוניברסיטה הפתוחה ומתנות את הקבלה ללימודים בתעודת בגרות.

אינו אומר שהאוניברסיטה הפתוחה דורשת זאת.

ד"א רבים מהאנשים לא יודעים זאת, אך המכללות הללו גוזרות קופון שמן על שירותים שכלולים בשכר הלימוד הרגיל.

תבדקו את עצמכם להבא. :bash:

פורסם

למה ? תדבר . על זה התראד .

אתה מתכוון על פתיחת עסק ? סבבה יתכן שתצליח ויתכן שלא מי ערב לך שהעסק יצליח ?

לאו דפקא עסק.... אני מתכוון בסדר גודל של עובד בחברה

אתה יכול להכנס לכל חברה בתפקיד זוטר ולהגיע עם הזמן בהסתמך על הביצועים שלך לתפקידים די בכירים, כמובן שבגלל שבלי התעודות לא תוכל להגיע לתפקיד ניהולי בכיר

אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות שום דבר בלי תארים........

אולי אחרי שצברת את הניסיון הזה בתחום ואת יכולת העבודה תיפנה לפתיחת עסק ושמה תעשה את המיליון הראשון שלך...., אבל בכללי הכל תלוי בבןאדם ובביצועים שלו וביכולת שלו להציג את עצמו.

פורסם

אני אישית חושב שכדאי לכל אדם ללמוד לתואר ראשון .(אם לא אוניברסיטה אז מכללה , אם לא מכללה , אז האוניברסיטה הפתוחה )

וככל שתתרבה השכלה בישראל , תתרבה הצמיחה במשק .

לאו דפקא עסק.... אני מתכוון בסדר גודל של עובד בחברה

אתה יכול להכנס לכל חברה בתפקיד זוטר ולהגיע עם הזמן בהסתמך על הביצועים שלך לתפקידים די בכירים, כמובן שבגלל שבלי התעודות לא תוכל להגיע לתפקיד ניהולי בכיר

אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות שום דבר בלי תארים........

אולי אחרי שצברת את הניסיון הזה בתחום ואת יכולת העבודה תיפנה לפתיחת עסק ושמה תעשה את המיליון הראשון שלך...., אבל בכללי הכל תלוי בבןאדם ובביצועים שלו וביכולת שלו להציג את עצמו.

אני מבין את הרעיון הזה מקרוב , אבא שלי ללא השכלה , וכיום הוא בתפקיד נהולי ומרוויח לא רע .

אבל אני עדיין חושב שקודם כל רצוי ללמוד לתואר ראשון , אחר כך תעשה מה שאתה רוצה .

פורסם

אתם טועים ומטעים, מתוך הידיעון הרשמי של האו"פ:

"האוניברסיטה הפתוחה פותחת את שעריה, בלא תנאים מוקדמים ובלי דרישות קדם, הן בפני מי שמבקשים ללמוד קורסים בודדים או חטיבות קורסים, הן בפני מי שמעוניינים ללמוד תכנית לימודים מלאה לתואר "בוגר אוניברסיטה" (B.A., B.Sc.). ההרשמה פתוחה לכל פונה, ואין היא מותנית בתעודת בגרות או בתעודת סיום אחרת של מוסד לימודים כלשהו. הנרשמים לאוניברסיטה הפתוחה אינם נדרשים להוכיח את הישגיהם בלימודים עיוניים בעבר, אבל הישגים בלימודים הם המפתח להצלחה באוניברסיטה הפתוחה בעתיד. לצד פתיחות בקבלה תובעת האוניברסיטה הפתוחה מן הסטודנטים שלה תכונות אישיות שבלעדיהן אין הישגים אקדמיים: שאפתנות אינטלקטואלית, רצון עז, התמדה, אחריות ומשמעת עצמית. כמו כן, נדרשים הסטודנטים ללימוד עצמי ותרגול שקדני בבית, להשתתפות פעילה בפעילות לימודית קבוצתית, ולעמידה בלוח הזמנים ובדרישות הקורסים."

זה שיש מכללות שמאפשרות לימודים לתואר של האוניברסיטה הפתוחה ומתנות את הקבלה ללימודים בתעודת בגרות.

אינו אומר שהאוניברסיטה הפתוחה דורשת זאת.

ד"א רבים מהאנשים לא יודעים זאת, אך המכללות הללו גוזרות קופון שמן על שירותים שכלולים בשכר הלימוד הרגיל.

תבדקו את עצמכם להבא. :bash:

במה אנחנו טועים בדיוק? כתבנו שקבלה ללימודים אינה דורשת תעודת בגרות, אבל קבלת התואר עצמו אחרי עמידה בדרישות האוניברסיטה דורשת זכאות לתעודת בגרות.

פורסם

זהו שלא צריך בגרות , כתנאי לתואר .

פורסם

אני אישית חושב שכדאי לכל אדם ללמוד לתואר ראשון .(אם לא אוניברסיטה אז מכללה , אם לא מכללה , אז האוניברסיטה הפתוחה )

וככל שתתרבה השכלה בישראל , תתרבה הצמיחה במשק .

אני מבין את הרעיון הזה מקרוב , אבא שלי ללא השכלה , וכיום הוא בתפקיד נהולי ומרוויח לא רע .

אבל אני עדיין חושב שקודם כל רצוי ללמוד לתואר ראשון , אחר כך תעשה מה שאתה רוצה .

מה אתה חושב שמי שיש לו תואר הוא יותר מוצלח ממישו בלי???

תואר לא מקנה לך שום דבר חוץ ממדבקה....... אז כן כל החיים שלנו הולכים לפי זה אבל זה שוב לא אומר כלום עם לי יש תואר ראשון ולך אין אתה יכול לדעת הרבה יותר ממני בתחום וזהו ולעשות את העבודה פי 100 יותר טוב מאחד שרק סיים עכשיו תואר ולא יודע בכלל תעבודה חוץ מתאורטית איך לבצע אותה, בקיצור בכל תחום אפשר להיות מומחה מבלי לסיים תארים... שוב הכל תלוי בבןאדם כי לא כל אחד יכול .... העולם מתחלק לשלושה סוגים של אנשים: אלה שרואים, אלה שרואים כשמראים להם ואלה שלא רואים בכלל.

פורסם

זה לא שאלה מה אני חושב , זה השאלה מה המעסיקים חושבים ;)

ד"א אל תתעצבן עלי , אתה חופשי לעשות מה שאתה רוצה....

פורסם

לא.. לא התעצבנתי אולי הבנת את זה מאיך שזה כתוב בהתחלה אבל שטויות,

המעסיקים ברוב המקרים בוחרים את האנשים שמציגים את עצמם כיותר טובים מאחרים ברעיונות עבודה........

בן כמה אתה ד"א..?...

פורסם

29 :-X ואחרי הרבה עבודות בשכר מינימום ........

פורסם

לא, מעסיקים בעבודות רציניות מעלים דרישות מינימום בינהם תואר ראשון לפחות במקצוע הרלוונטי לעבודה.

פורסם

קודם כל תגיד מה זה במקום צבא, (תכתוב מה איתך :)

ו... אני במקומך היתי שוקל מאוד ברצינות ללכת למכינה

לא נראה לך ראש טוב?

פורסם

זהו שלא צריך בגרות , כתנאי לתואר .

כדי ללמוד ולהיכנס לקורסים לא צריך תעודת בגרות. כדי לקבל תעודת זכאות לתואר, חייבת להיות לך תעודת בגרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים