עבור לתוכן

אחרי / במקום צבא, ללא בגרות... מה ניתן לעשות?

Featured Replies

פורסם

למה לא מכינה????

בשנה אחת אתה משלים הכל

ומה זה אחרי צבא/במקום?

מה זה במקום?

• תגובות 70
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מכינה רעיון מעולה. גם תשלים בגרויות, גם תעשה תעודה שערכה גבוה יותר מתעודת בגרות וגם תבדוק אם אתה בכלל מסוגל לעמוד במסגרת תובענית ואינטנסיבית כמו אוניברסיטה.

לי יש תעודת בגרות ואני מתכנן ללמוד במכינה של האוניברסיטה העברית.

פורסם

אתה יכול לעבוד בחברת הייטק במשך 10 שנים. פתאום השוק יקרוס ותמצא את עצמך מובטל.

מה גם שאם זה קורה אחרי גיל 40 - נדפקת.

פורסם

שום דבר לא בטוח בחיים.

אבל עדיין, עדיף ללכת לפי ההגיון ולא להסתמך יותר מדי על המזל.

פורסם

יש לי בשבילך כמה טיפים. לפותח התר'ד.

קודם כל אבא שלי עבד בערך מגיל 20 + בגדרות היה מקבל 80 שקל יומית אחרי שהוא עבד כל החיים שלו בגדרות היה שכיר, היום בגיל 42 הוא כבר קבלן!!!!

משכורת מכובדת של 30 אלף שקל + בחודש. ויש לו רכוש אוטו כבוד והכל.

הוא שרף את החיים שלו בשביל העבודה בסוף יצא מזה משהו ולא היה לו תואר ולא לימודים אבל הוא עשה צבא אני לא יודע מה איתך תעשה צבא משוגע!!

בכל מקרה מה שאני מציע זה שתעבוד במקצוע כל שהוא תיהיה אלוף תעבוד כמה שנים תאסוף כסף לדוגמא 100 אלף 200אלף עד כמה שתגיע ואז תפתח עסק או שתקנה עסק או פיצוציה או משהו שאתה אוהב. בעלי עסקים מרוויחים יותר בדרך כלל.

ככה כולם עושים כל מי שלא למד הרוב עובדים קשה בעבודות ביניין לדוגמא גדרות גינון בקיצור עבודות שאתה בשמש ואז אוספים כסף מגיעים לסכום שרציתם ואז פותחים עסק או קונים כמו שהזכרתי ונהנים מהחיים כניראה זה גורל שלא יצא לך ללמוד אולי זה בגלל מצב כלכלי אני מבין אין מה לעשות צריך לעבוד קשה.

אני יתן לך את הדוגמא שלי אני בן 17 עבדתי קשה שנה מ16 אספתי כסף עזבתי את העבודה.

לקחתי החלטה בחיים וזה ללמוד, היום אני לומד בכוחות עצמי גרפיקה אני מעצב! זה רק אם אתה אוהב ויש לך כשרון.

אני לאט לאט יסתדר בחיים יהיה איש היטק מעצב זה איש היטק ונראה לאן החיים יקחו אותי אם לא הלכת ללמוד תלמד בעצמך.

החיים קשים תקבל אותם כמו שהם.

אמרו לי הרבה אנשים צבא זה הסיכוי האחרון שלך להצליח כאילו אם לא הצלחת לעשות משהו אז הצבא זה הפתרון לפחות תוציא משם רשיונות מקצועות ועוד כל מיני ג'ובים וגם לעשות קבע וכל מיני .

פעם שמעתי מישהו אומר: "בישראל זה לא כמו באמריקה מחכים שמשהו יבוא, פה כדי שמשהו יבוא צריך לבוא אליו" ככה זה.

צריך להזיז תתחת כדי להצליח בחיים אם לא אף אחד לא יעזור לך רק אתה יכול לעזור לעצמך!

בהצלחה. ;)

פורסם

כבוד ממי? מהפיליפינים?

:lol:

פורסם

כבוד ממי? מהפיליפינים?

:lol:

:lol: :lol: :lol:

פורסם

בואינה בני כמה אתם שאתם אומרים את השטויות האלה???.

זה שאין לא בגרות או צבא לא חורץ את גורלו...

זה לא אומר שהוא טיפש או משו כזה

אולי הוא תותח בתחום מסויים וואלה תאמינו לי בחיים לא מספיק רק התואר המעפן הזה בשביל להצליח אפשר לעשות המון בלעדיו...

יש מלא הוכחות לכך

אבל בסדר אין לי כח להתווכח אם אנשים שחושבים שהדרך היחידה בחיים להצלחה זה לימודים באוניברסיטה........

שיהיה בהצלחה

אלכס

ובן כמה אתה?

כדי להצליח בחיים, צריך לפחות אחד מתוך הגורמים הבאים:

- תואר, תעודה, מקצוע וכו'.

- פרוטקציות.

- ראש חכם.

אגב, מכירים את המשפט "אל תלמד תהיה נגד"?

פורסם

לצערי הרוב פה צודקים..

גם אם אין לך תעודת בגרות ותואר אתה עדיין יכול לקבל מקום עבודה טוב,

רק בגלל שזאת ארץ של חאפרים!!

פורסם

בדיוק!!! ;D

פורסם

גם אתה יכול לחשוב על לעשות צבא ולעבור לחו"ל ששם מרשים אותם אנשים אחרי 3 שנים בצבא

פורסם

^

|

לא.

זה בגלל שיש דברים יעלים שאפשר לעשות בלי תואר. :nixweiss:

אנשים פה מתנהגים כאילו בן אדם עם תואר בהכרח פתאום נהיה איזה מנכ"ל מוכשר בעוד שמישהו בלי הוא בהכרח אדיוט.

אז כן- תואר פותח דלתות. למה?

קודם כל, זה "נחשב". בדר"כ בן אדם שלמד ברמה אקדמית הוא בן אדם שיודע להתמודד עם דברים מסויימים, שמקומות עבודה מסויימים רוצים, טוב יותר.

שנית, זה מביא ידע שאכן לפעמים הכרחי לעבודה.

שלישית, זה מכשיר את הבן אדם לדעת וללמוד דברים חדשים בצורה טובה יותר.

חלק מהסיבות הנ"ל מאפשרות לאנשים בעלי תואר אקדמי התמודדות טובה יותר במצבים מסויים ולכן יהיה לו קל יותר להתקבל לעבודה, קל יותר להתקדם בה ויתרונות בהתמודדות עם עסק עצמאי.

אבל, כמו שהמציאות מוכיחה (כי המציאות עולה על כל דמיון, ודווקא כי לא הכל פרוטקציות בחיים) אפשר להצליח גם בלי תואר אקדמי.

אפשר לצבור ידע יעיל גם בלי אקדמיה. ישנם קורסים מקצועיים שונים ויעילים שגם הם טובים. כמו ש chymes אומר. אפשר, זו לא בושה, ולפעמים זה טוב, להיות פועל "צווארון כחול". המשק צריך גם "אנשי מקצוע". אם המקצוע שלהם הוא אינסטלטור, אם חשמלאי, אם קברן, אם זבלן ואם טכנאי מחשבים או רשתות (ועם כל הכבוד, אין הבדל בין אינסטלטור לטכנאי מחשבים). כמו כן- יש את אלה שהולכים להיות "אנשי עסקים". נרחיב מאוחר יותר.

בנוסף, יש אנשים שיודעים המון מכיוון שהם אוטודידקטים מוכשרים. אני מכיר אנשים בגילי, בלי תואר עדיין, שיש להם ידע שאין גם לאנשים בעלי תואר אקדמי.

האקדמיה לא בהכרח המציאה הכל, המידע שמלמדים שם לא קיים רק שם. יש אנשים שיודעים "לשלוף" אותו גם מאמצעים אחרים.

חוץ מזה, הידע שלומדים בחלק מהמקצועות לא תמיד רלוונטי להמשך. פיזיקה לא תעזור לך לנהל חברה. מתמטיקה גם לא בהכרח.

יש גם הרבה אנשים שלמדו מקצוע מסויים ובכלל לא עוסקים בו בהמשך. יש משרות מסויימות שאליהן דורשים אקדמאים, אבל לא בגלל הידע שלהם, אלא בגלל הסיבות האחרות שציינתי בהתחלה. הסיבות האלה יכולות לחול גם על אנשים שאינם אקדמאים, רק שלהם יהיה יותר קשה.

עוד משהו שלא הבנתי, udiiii, זה מה הקשר בין עסק עצמאי להשכלה אקדמאית? לא כל מי שאקדמאי חייב להיות שכיר.

יש גם אקדמאים שרוצים להיות עצמאיים ולהקים עסק. אני ממש לא מבין את ההקשר שעשית בין עסק לבין השכלה גבוהה.

בקשר לאנשי עסקים מצליחים כמו יצחק תשובה ושות'- הם מצליחים בגלל תכונות אישיות מסויימות שמאפשרות לבן אדם להצליח. אותן אי אפשר ללמוד באקדמיה.

אלה אנשים שקודם כל- היה להם מזל. שנית, אלו אנשים שחינכו אותם, או שהתחנכו, בצורה טובה. בלי פינוק, בלי יוהרה. אלה אנשים שהרצון לעוד ולעוד טמוע בהם. אנשים שלא היה להם כלום ולכן כל יום בבוקר הם חושבים על איך להשיג עוד. אנשים שמבינים שצריך לעבוד קשה בשביל זה.

וכמובן שאי אפשר לעשות זאת בלי מזל ובלי שכל ישר וחושים טובים. יש דברים שהם מולדים ונרכשים (לא באקדמיה).

כמו כן- יש אנשים ש"סתם" יש להם עסק בינוני מוצלח בלי לימודים. למה? כי הם יודעים מה לעשות וכי יש להם שכל ישר (כמובן שכל עניין בפני עצמו, לכל תחום צריך כישורים שונים וכו').

באותה מידה תמצא אקדמאים שלא מצליחים. יש גם אקדמאים אדיוטים. תאמין לי. ראיתי הרבה.

לסיכום- יש הסכמה כוללת על כך שתואר פותח דלתות. ידע זה תמיד טוב. בן אדם צריך לשאוף לדעת והתקדם.

עם זאת, תואר אקדמי הוא לא הדרך היחידה לא להיות עני, לא לחיות חיי בורגנות, ולא להיות מליונר.

יש שילוב של הרבה דברים שצריך, כולל מזל.

לפותח הת'רד- אני מאחר לך בהצלחה. תנסה לדחוף את עצמך ותנסה לרכוש ידע שאנשים אחרים ידרשו (אנשים תמיד יהיו מוכנים וצריכים לשלם כסף עבור דברים שהם עצמם לא מסוגלים\יודעים לעשות, לא משנה מה).

פורסם

אגב' date=' מכירים את המשפט "אל תלמד תהיה נגד"?

[/quote']

הייתי נגד, ביחידה לסילוק פצצות, ואם תמשיך בהשוואות חסרות הטעם הללו כדי שתתחיל לבדוק את האוטו שלך כל בוקר :pissed: ....

סתם בצחוק. :silly:

זה לא נכון, רוב הנגדים הם דווקא הסמכות המקצועית בתחומם, קצינים אמורים להתעסק בניהול.

מנהל לא חייב להיות מקצוען בתחום שבו העובדים שלו מתמחים, אלא שבארץ זה הגיע לקיצוניות השנייה:

כל פישר שגומר קורס בניהול תקציב קרטיבים בחוף, חושב שהוא יכול לנהל חברות בינלאומיות בלי להבין דבר וחצי דבר בתחום העיסוק של החברה.

יחידה בלי נגדים היא יחידה בלי זכרון והמשכיות, כמו חברה ללא עובדים מומחים, כל פרוייקט חדש יצריך המצאת הגלגל מחדש מכיוון שהידע יאבד. :nixweiss:

ולפותח השרשור: ניתן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ללא בגרות ופסיכומטרי, יש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות וגם לטכניון.

ואם אתה לא רוצה ללמוד באוניברסיטה, תשתדל ללכת על אחד מהקורסים המקצועיים בלשכת העבודה כמו שהציעו לך, זה בטוח לא יכול להזיק.

חשבונאות, מכונאות רכב, חשמלאות, אפילו אם אתה לא רוצה לעבוד בתחום זה יכול לחסוך לך כסף בעתיד. :xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול לעבוד בחברת הייטק במשך 10 שנים. פתאום השוק יקרוס ותמצא את עצמך מובטל.

מן הסתם גם זה יכול להיות ...

למעשה שמעתי מאיזשהו דיון באינטרנט , חשש , מכך , שחברות ההיטק עלולות להשתמש בחלק ממיליוני מהנדסי תוכנה הודים וסינים וכולי.....

וכך להשאיר את המתכנת הישראלי מובטל . באותו הדיון הטענה הזאת נדחת על הסף .

אבל כמו שאמרת , אין ערבים לפרנסה.

עוד משהו שלא הבנתי, udiiii, זה מה הקשר בין עסק עצמאי להשכלה אקדמאית? לא כל מי שאקדמאי חייב להיות שכיר.

יש גם אקדמאים שרוצים להיות עצמאיים ולהקים עסק. אני ממש לא מבין את ההקשר שעשית בין עסק לבין השכלה גבוהה.

לא עשיתי שום קשר , רציתי לדעת מאיפה הבחור חושב להתעשר.....(ואין לי שום בעיה עם זה , כל אחד הטוב בעיניו יעשה....)

פורסם

לפותח התראד אין בכלל תעודת בגדות, איך אתם יכולים להשוות אותו לאחד שאין תואר?

כדי ללמוד לתואר אין צורך בתעודת בגרות, אך כדי לקבל את התואר צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים