עבור לתוכן

בעיה עם הקול המובנה בלוח אם ועם כ. קול

Featured Replies

פורסם

ככה, אחי קיבל את המחשב החדש.

המפרט (בקצרה):

Intel E6600

Intel DG965RY Rogers City

2x1024mb Kingston 667 5-5-5-15

Sapphire x1950XT VIVO.

המחשב לא מזהה את כרטיס הקול OnBoard. הוא פשוט לא מופיע במנהל ההתקנים. גם לא בתור התקן לא מזוהה (כל ההתקנים מזוהים).

ניסיתי להתקין את כל ה-Hotfixes, ניסיתי גם עם Vista וגם עם XP, לא הלך.

חיפשתי קצת בגוגל והבנתי שהבעיה הזאת מופיעה לפעמים בסאונד HD (כמו שיש לי בלוח אם) רק ב-XP אם אין KB888111. התקנתי את ה-Hotfix הזה, לא עזר. חוץ מזה, הבעיה קיימת גם ב-Vista.

כשאני מנסה להתקין את הדרייבר (HD Audio של Sigmatel, מהאתר של אינטל) הוא כותב Device Object Not Present, או במילים אחרות - ההתקן לא נמצא.

התקנתי את כל הדרייברים כולל דרייבר של צ'יפסט. הביוס של הלוח אם מעודכן לביוס הכי חדש.

אני מתחיל לחשוש שהבעיה היא פיזית בלוח אם, ואין לי ממש אחריות עליו. (קניתי אותו בארה"ב)

ניסיתי לשים במחשב Creative SB ישן מהמחשב של אמא שלי, שבמחשב שלה הוא עובד מעולה. כשאני מחבר אותו למחשב החדש המחשב אפילו לא עושה POST, ולא מראה כלום על המסך, בלי צפצופים.

ניסיתי גם לבטל את ה-OnBoard Audio ב-BIOS ואז לחבר את הכרטיס, לא עזר.

מה עושים? :(

פורסם

כנס לביוס

תעשה DISABLE לכרטיס קול

שמור ותעשה REBOOT

כנס שוב לביוס, תעשה ENABLE ותעשה REBOOT

אם הווינדווס עדיין לא מזהה את הכרטיס קול ONBOARD תנסה לאפס את הביוס ע"י הוצאת הסוללה שעל הלוח.

אם לא עוזר, אני ממליץ שתממש את האחריות.

פורסם
  • מחבר

כנס לביוס

תעשה DISABLE לכרטיס קול

שמור ותעשה REBOOT

כנס שוב לביוס, תעשה ENABLE ותעשה REBOOT

ניסיתי כבר, לא עזר

אם הווינדווס עדיין לא מזהה את הכרטיס קול ONBOARD תנסה לאפס את הביוס ע"י הוצאת הסוללה שעל הלוח.

רציתי לעשות את זה, אבל הכרטיס מסך חוסם את הסוללה. כשאני מנסה להוציא אותו הוא לא יוצא (אני חושב שיש לו שם תופסן ואני לא יודע איך אמורים להוציא את זה.)

מה לעשות, אני עוד תקוע בדור הישן של AGP ששם זה היה פשוט להבריג בורג החוצה ולהוציא את הכרטיס :|

איך אמורים להוציא את הכרטיס הזה?

בצד ימין שלו (לכיוון פנימה של הלוח אם מאזור הפאנל האחורי) יש צ'ופצ'יק לבן כזה, שנראה לי חוסם את הכרטיס מיציאה.

אם לא עוזר, אני ממליץ שתממש את האחריות.

האחריות היא בארה"ב (קניתי את הלוח במחיר עלות מאינטל ישירות דרך חנות לעובדי אינטל).

השאלה היא אם זו אחריות בינלאומית ואז אני יכול ללכת לאיסטרוניקס והם יסדרו.

תודה רבה.

נ.ב. ניסיתי מספר גרסאות ביוס (ראיתי את השינוים שלהם ואיפה שהיה שינוי שקשור ל-Audio - ניסיתי גרסה אחת קודמת), שום דבר לא עזר. עכשיו עדכנתי חזרה לגרסה העדכנית.

פורסם

יש לך מן תופסן כזה בחריץ של ה PCIEX

פשוט תלחץ אותו לכיוון ה SLOT ואז תוציא את הכרטיס תוך כדי שאתה לוחץ עליו.

פורסם
  • מחבר

יש לך מן תופסן כזה בחריץ של ה PCIEX

פשוט תלחץ אותו לכיוון ה SLOT ואז תוציא את הכרטיס תוך כדי שאתה לוחץ עליו.

הוצאתי את הבטריה למשך דקה, החזרתי אותה, ואז הביוס התלונן על איפוס CMOS ואיפוס שעון - ז"א שהוצאתי אותה בסדר :P - אבל זה לא עזר.

כנראה לוח אם תקול?

פורסם

יש מצב

פורסם
  • מחבר

עדכון:

כנראה שהצ'יפ AUDIO וחריץ PCI אחד באמת תקולים.

שמתי את הכרטיס קול בחריץ אחר, ועובד מעולה.

אני מחכה לספטמבר, שבו כנראה נטוס לארה"ב ונחליף את הלוח אם (איסטרוניקס אמרו שאין אחריות בינלאומית)

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים