עבור לתוכן

מהירות זיכרון ותדר FSB - מה בדיוק קורה שם?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בזמן האחרון אני קורא הרבה הודעות שמדברות של שילוב של מעבדי AMD עם לוח nForce 2 וזכרונות DDR במהירויות של 400MHz.

ה FSB של מעבדי ה AMD הנפוצים כיום אצל רובנו הוא 133MHz, אז למה לא לקחת זכרון DDR במהירות 266MHz? האם ניתן להריץ את הזיכרון במהירות אחת ואת ה FSB במהירות אחרת? מישהו מוכן סוף סוף להסביר לי מה הולך פה?

תודה.

נ.ב.

האם זכרונות samsung ו winbond הם אותו דבר (ככה אני מבין מהאתר של הדובים)?

ואם לא,אז איפה קונים זכרונות winbond שאני שומע עליהם כל כך הרבה המלצות פה בפורום (ובמערכת המפרטים המומלצים)?

שוב תודה.

פורסם

הזכרון עובד ביחס ישיר לFSB. ברגע שמעלים את הבאס גם מהירות הזכרון עולה. מכיוון שגם מעבדי AMD וגם זכרון DDR מכפילים את הבאס בכדי להגיע למהירות שלהם (למעבד יש גם מכפלות), שניהם מושפעים ישרות מהבאס.

אם תקנה זכרון 266 אתה לא תוכל להגיע להרבה יותר מ133 כי הם לא יעמדו בזה, אבל אם תקנה 400 הם יתחילו את האובר קלוק שלהם רק כשתגיע לבאס של 200.

סמסונג וווינבונד הם שתי יצרניות שבבים לזכרונות. הם מתחרים אחד של השני (כרגע ווינבונד מנצחים) אבל בגלל ששניהם נמכרים כמין גנרים הם נמכרים תחת אותה הקטגוריה. ופשוט תתקשר לחנות ממנה אתה רוצה לקנות ותשאל אם יש להם זכרונות ווינבונד (תבקש עם שבבי BH-5)

פורסם
  • מחבר

רגע, תן לי להבין, אתה יכול להעלות את ה FSB של כל מעבד T-BRED ל 200 בלי שום בעיה למרות שהם אמורים לעבוד ב 133 ?

פורסם

הזכרון עובד ביחס ישיר לFSB.

אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שהזיכרונות תמיד עובדים במהירות ה-FSB? אם כן אתה טועה טעות מרה. גם ה-KT333/400 וגם ה-NF1/2 יכולות להפעיל את הזיכרונות במהירות גדולה יותר מה-FSB (ה-KT333/400 וה-NF1 ב-333 מה"צ וה-NF2 ב-400 מה"צ כאשר ה-FSB הוא 266 מה"צ).

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין אותך נכון, אתה טוען שהזיכרונות תמיד עובדים במהירות ה-FSB? אם כן אתה טועה טעות מרה. גם ה-KT333/400 וגם ה-NF1/2 יכולות להפעיל את הזיכרונות במהירות גדולה יותר מה-FSB (ה-KT333/400 וה-NF1 ב-333 מה"צ וה-NF2 ב-400 מה"צ כאשר ה-FSB הוא 266 מה"צ).

אז מה שאתה אומר זה שהם עובדים בצורה אסינכרונית. מה זה נותן בנוגע לביצועים אם המעבד מדבר במהירות נמוכה מהזיכרון?

פורסם

גם ה-KT333/400 וגם ה-NF1/2 יכולות להפעיל את הזיכרונות במהירות גדולה יותר מה-FSB (ה-KT333/400 וה-NF1 ב-333 מה"צ וה-NF2 ב-400 מה"צ כאשר ה-FSB הוא 266 מה"צ).

וזה שווה לתחת....

תבדוק בסנדרה ותראה שהביצועים נשארים זהים....

תבין, אין מי שיעביר מידע לזכרון במהירות 400MHZ אם ה-BUS רץ ב-266MHZ...

תחשוב על למלא את האמבטיה כשהפקק שלה פתוח בעזרת מזרק....... האמבטיה מנוצלת לגמרי רק כשהיא מלאה אבל זה לא יקרה כשכל מה שיש לך זה מזרק. (חרא משל אבל זה מה שעלה לי לראש)

פורסם

רגע, תן לי להבין, אתה יכול להעלות את ה FSB של כל מעבד T-BRED ל 200 בלי שום בעיה למרות שהם אמורים לעבוד ב 133 ?

אף אחד לא מבטיח לך את זה(שתגיע ל200) אבל זה אפשרי כלומר אפילו שהם אמורים לעבוד ב133 הם יכולים לעבוד ביותר זה מה שנקרא OVER-CLOCK

פורסם

הזכרון עובד ביחס ישיר לFSB.

זה כבר מכפלות נוספות לזכרון שלא שוות יותר מכלום...חוץ מזה שהם באות עם מחלקים שונים...

פורסם

אני יודע שהשיפור בביצועים מגיע במקרה הטוב ל-5%, אבל בכל זאת חשוב לציין זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים