עבור לתוכן

לימוד אקדימאי

Featured Replies

פורסם

שלום ...

מה לפני דעתכם יותר טוב מבין שני הנושאים הבאים ללימוד אקדימאי

1- מנהל עסקים וכלכלה

2- משפטים

מה דעתכם מה יותר טוב אני מתלבט .... אני שואל שאלה כללית מבחינת הכל , אפשרויות עבודה וכל הדברים האלה

תודה לעונים

פורסם

תלוי מה אתה רוצה לעשות?

להיות עו"ד?

או לנהל איזשהו עסק?

לדעתי הכל תלוי בך, ולאו דווקא ביתרונות שהמקצוע מציע.

פורסם

בן כמה אתה?

בכול אופן, תלמד את מה שאתה יותר מתחבר אליו. זה משהו שתצתרך להתעסק בו כל החים שלך, ואתה לא רוצה להיתקע עם מקצוע שאתה שונא.

לך ליום פתוח באוניברסיטה שאתה רוצה ללמוד בה ותברר בדיוק מה לומדים בכל מקצוע... בד"כ זה ממש לא מה שאתה חושב שאתה יודע על המקצוע...

ומנהל עסקים וכלכלה זה לא בדיוק "לנהל עסק".

בשביל להנהל מכולת יש מקצועות פשוטים יותר (שכחתי את השם :P)

פורסם

הכוונה שלי הייתה תפקיד ניהולי כלשהו, אם זה בחברה גדולה או מסעדה.

פורסם
  • מחבר

אני בן 20 - ואני חושב שאני אלך על משפטים בסוף

פורסם

חשבת אולי ללמוד חשבונאות (רו"ח) ?

ד"א אתה חייל ?

פורסם

משפטים אני יודע שיש הצפה בשוק

אבל לך על מה שמתאים לך

אתה צריך לחיות עם זה

פורסם

אני בן 20 - ואני חושב שאני אלך על משפטים בסוף

אם אין לך קרוב משפחה שיהיה מאושר לקלוט אותך בסטאז' ועבודה אחר כך, די חבל על הזמן, יש יותר מדי עו"דים בשוק.

הם מורידים את המחירים לרמת הרצפה וקשה מאוד להתבסס במקצוע כיום. :nixweiss:

פורסם

הכוונה שלי הייתה תפקיד ניהולי כלשהו, אם זה בחברה גדולה או מסעדה.

זו הסיבה שאני שונא את הפרסומות ללימודים גבוהים של מכללות/אוניברסיטאות קש. (עיין ערך אוניברסיטת דרבי) הפרסומות האלה גורמות לכל אחד לחשוב שאם הוא יסיים תואר במנהל עסקים אחרי חצי שנה ינהג במרצדס חדשה וילבש חליפות של ארמני. אז זהו שלא. גם אם מסיימים תואר במנהל עסקים קשה מאד למצוא עבודה. ואחרי שמוצאים עבודה צריך לעבוד שנים בתפקידים זוטרים במשכורת מצחיקה לפני שמתקדמים לתפקידים בכירים יותר. וכל זה בתנאי שבכלל תתקדם.

ומשפטים? אתה יודע בכלל איזה הצפה יש בשוק? אתה יודע בישראל יש את המספר הרב ביותר של עורכי דין לנפש בעולם? עורכי דין מתחילים מרווחים גרושים. פשוט גרושים.

לא כתבתי את התגובה במטרה לבאס אותך. אתה צריך ללמוד מקצוע בהתאם לנטיות האישיות ובהתאם לביקוש בשוק, לא בגלל שזה נשמע פיצוצי על הנייר.

פורסם

תוכל ללמוד את שנהם תואר 1 בכלכלה ואחר כך משפטים ואז יהיה לך תואר כפול במשפטים בהתמחות בכלכלה

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות , אני במצב חבלז אני יודע שיש הרבה עורכי דין בשוק אבל אתם יודעים לא כולם עובדים כמו שצריך מי שטוב מצליח , ואני יודע שהתואר במנהל עסקים לא יהיה כלכך משמעותי וקשה למצוא עבודה אבל זה מאוד מבאסס .. אני לא רוצה שאני אלך אלמד משהו ובסוף אשב בלי עבודה זה כל העניין ...

על מה אתם ממליצים ??? יש לכם נושאים שיש להם ביקוש בשוק??

תודה לעוזרים

פורסם

בהצלחה :screwy: :screwy:

את האמת רציתי גם למצוא את הקטע עם הרו"ח הפיראטים.

פורסם

טוב, זה רק בגלל שאף אחד לא יודע מה רו"ח באמת עושים :P

חוץ מזה, הרוב לא נשארים רואי חשבון (סטטיסטית, הרבה יותר מחצי)

יש מספיק תפקידים במשק לרו"ח

פורסם

אני די סולד מעורכי דין בגלל מה שהם עושים. הם מגינים על אנשים תמורת כסף ולא אכפת להם אם הם צודקים או לא וזה לא רלוונטי אם הם מאמינים להם או לא. עורך דין ייגן על פדופיל ורוצח ויעשה הכל כדי להכפיש קורבנות אונס וכו' רק כי הלקוח שלו שילם לו, גם אם הוא מאמין שאת מי שהוא תוקף הוא הקורבן. ברור שזה יותר מורכב מזה, אבל זאת דעתי השטחית. מה שגם יש היצע מאוד גדול של עורכי דין.

הייתי ממליץ לך ללמוד כלכלה. אני לומד והנושא מאוד מעניין ויש לך אפשרויות תעסוקה רבות. לגבי ראיית חשבון, למדתי כמה קורסים בתחום ואותי זה שיעמם רצח. אין שום דבר יצרתי או מאתגר לפי מה שראיתי בראיית חשבון וזה אחד הנושאים היותר משעממים שקיימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים