עבור לתוכן

*עדכון* איך לקצר את הספק שיפעל ללא הדלקה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי ספק אחד במחשב וכל היציאות שלו תפוסות (שלושה HD וצורב אחד).

קניתי כרטיס PCI שנותן לי עוד 2 יציאות IDE וע"י כך אני אוכל לחבר עוד 4 התקני IDE בנוסף ל-4 ההתקנים הקיימים.

הבעיה היא שכל היציאות של הספק שלי תפוסות ואני לא מעוניין לחבר מפצלים כדי שלא יהיה עומס על הספק הקיים,

במקום זה, רציתי לחבר ספק נוסף ולהשתמש בחיבורים שלו.

אין לי על אף אחד מהספקים מתג, כך שאם את הספק החדש אני אחבר ישירות לחשמל, ישאר מתח על הכוננים המחוברים אליו גם לאחר שאני אכבה את המחשב.

אבל מה שכן, יש לי יציאה פנויה על הספק הקיים, יציאה שאמורה להתחבר למסך ולספק לו חשמל, אך המסך שלי מתחבר ישירות לחשמל,

לכן רציתי לדעת, האם אפשר לחבר את הספק השני אל הספק הראשון (דרך אותה יציאה שאמורה לתת כוח למסך, רק שכאן הכוח ילך לספק החדש) והאם דבר זה ישפיע על המתח של הספק הראשון (כלומר יעמיס עליו יותר) ?

כי אם כן, אז כבר עדיף לי לחבר את הספק החדש ישירות לחשמל ולסדר איזה מתג באמצע וכל פעם שאני מכבה את המחשב אני אכבה גם את המתג.

אך אם ניתן לעשות מה שרציתי, כלומר לחבר את הספק הישן לחדר, הרי שבצורה זו כאשר אני אכבה את המחשב יתכבו 2 הספקים :smoke:

תודה רבה ויום טוב,

אורן.

********* עדכון: ************

אז ככה, חיברתי ספק לספק ובדקתי אותו והוא אכן מחובר ויש בו חשמל, הבעיה היא שהוא לא יפעל עד שאני לא אקצר לו את החיבור שמתחבר ללוח וגורם לו לפעול.

יש שם הרבה מאוד חיבורים ואני לא יודע איזה בדיוק אני צריך לקצר, זה נראה בערך כך:

8675153.bmp

ארבעת החיבורים עם ה-4 חורים אלו 4 החיבורים של התקני ה-IDE והחיבור הגדול זה החיבור ללוח

אם החיבור ללוח לא מחובר ללוח והלוח לא מופעל ע"י המתג אז הספק לא נדלק.

לכן רציתי לקצר את החיבור ללוח כך שיהיה מופעל תמיד וכך הספק ידלק, אך יש המון אפשרויות ורציתי לדעת בדיוק אילו חוטים לקצר.

תודה.

פורסם

2 הספקים לא יתנו מתח דומה, בקיצר זה בלאגן.

פורסם
  • מחבר

לא ענית לי על השאלה:

לחבר את הספק השני לראשון זה כמו לחבר את השני לחשמל? לא יעמיס על הראשון ויתן אותו מתח בשני?

ולגבי מה שאמרת, למה הם לא יתנו מתח דומה?

וגם אם לא יתנו מתח דומה, מה זה מפריע לי?

פורסם

מניסוי שערכתי בחיבור ספק ליציאת המתח למסך זה לא עובד

הפקק קפץ ופתאום הכל החשיך מסביבי... כבר הייתי בטוח שהנה דפקתי עוד לוח אבל למזלי הכל היה בסדר :)

אני לא יודע אם זה לא עובד בכלל או שעשיתי משהו לא בסדר, אבל איפה כבר אפשר לטעות כאן...

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע!

אני אנסה לחבר בכל זאת ספק לספק אך לפני כן אנתק את כל ההתקנים, שלא יהיו בעיות, ואבוא לעדכן אתכם (אם עד שאני אעשה זאת לא יהיו פה תגובות נוספות)...

תודה שוב.

פורסם

משום מה אצלי משורשרים ככה 2 ספקים ועובד אחלה

פורסם
  • מחבר

רציתי לדעת איך לקצר את החיבור של הספק שמתחבר ללוח כך שיהיה דלוק תמיד...

פורסם

כל ספק צריך לקבל חשמל, זה לא קשור להדלקה שלהם.

בשביל להדליק ספק ATX שמחובר לחשמל צריך לקצר את החוט הירוק לאחד השחורים (בפלאג של ה 20 פינים).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה!

אני אנסה את זה ואעדכן.

פורסם

החיבור הנוסף בספק זהו רק קצר שמיועד בדר"כ לשירשור (קצר) המתח למסך.

כך שחיבור הספק הנוסף אליו רק יחסוך ממך את הגישה לשקע החשמל (כבל יותר קצר)

אפשרות טובה היא חיבור ממסר שיופעל ע"י אחת מיציאות ה -12V מהספק הראשון ושיתחבר אל אותו חוט ירוק-אל-שחור שצויין פה ע"י אחד המשתמשים בספק השני.

כך שניהם יופעלו יחדיו

כמובן ששניהם צריכים להיות מחוברים לחשמל ישירות או שהראשון לחשמל והשני בשירשור

פורסם

מה זה ממסר?

פורסם
  • מחבר

שוב המון תודות!!

בדיוק באתי להגיד שיש לי בעיה כי הספק כל הזמן דולק כשאני מחבר אותו לספק הראשון, אז מה שעשיתי בינתיים כפתרון זמני זה שאת החוט שמקצר בין החוטים הירוק והשחור, חיברתי אל מפסק. אך יש בעיה כי כל פעם שאני מפעיל את המחשב אני צריך להפעיל 2 מפסקים...

אז עכשיו קראתי לגבי הממסר ואני אדבר עם אבא שלי על זה כי אין לי שמץ מה זה ממסר...

עכשיו רק עוד שאלה קטנה כדי להיות בטוח:

כשאני מחבר ספק לספק, זה לא לוקח מתח מהספק הראשון?

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה,

אין לי את האפשרות לחבר ממסר, ישנה אולי דרך אחרת שבה ניתן לגרום לספק החדש להתכבות כשהמחשב נכבה?

אני מציין שוב ש-2 הספקים הם ATX...

חשבתי אולי "לגלות" חלק מהחוט השחור וחלק מהחוט הירוק של הספק הישן ולחבר אליהם את החוטים שמתחברים לירוק והשחור של הספק החדש, זה יגרום לו להתכבות כשהמחשב נכבה?

פורסם

אתה יכול פשוט לחבר את שני הירוקים אחד לשני.

אין צורך לקצר את השחורים כי כל האדמות כבר מקוצרות דרך ההארקה.

זה פיתרון לא "מקצועי" בניגוד לממסר.

פורסם
  • מחבר

כלומר לחשוף את הירוק של הספר הישן ולחבר לשם את הירוק של הספק החדש?

וזה גם ידליק את שניהם וגם יכבה את שניהם?!

זה כל מה שצריך לעשות? זה יותר פשוט ממה שעשיתי עם המפסק!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים