עבור לתוכן

מחפש מצלמה לצרכים שלי בסביבות ה-1500 ש"ח - פרטים מדוייקים בפנים

Featured Replies

פורסם

מה אני מחפש במצלמה:

1. תוציא תמונות איכותיות גם במקומות סגורים וגם בחוץ עם מינימום הגדרות והתעסקות בפרמטרים שאני לא מעורה בהם.

2. אם דרישה 1 לא סבירה - אז לפחות ששליטה בפרמטרים בסיסיים כמו צמצם, חשיפה ISO וכו' תיהיה פשוטה ומהירה - כלומר במרחק קליק אחד או שניים (מקסימום)... יש לי נסיון רע מקנון a80 שתפעולה ממש גוזל זמן ומוציא את כל החשק...

3. אורך מוקד - עדיפות לנמוך מאשר גבוהה. אפשרות להרכבת עדשה במקרה הצורך - יכול להיות מעניין.

4. לא גדולה מידי - הפורמט של סדרת canon axx הוא טוב מקסימום כמו סדרת הקנון Sx (יענו SLR?) אבל עדיף קטנה יותר - אם אפשר.

5. מעניין אותי לצלם אנשים, נופים וחפצים (גם מאקרו) בתאורה משתנה... צילומים של עצמים מהירים לא נראה לי רלוונטי.

6. תשמש אותי בטיול למזרח בין השאר.

7. שתפיק צילומי grayscale איכותיים.

8. וידיאו - לא מעניין אותי.

אם צריך פירוט נוסף - אני ישמח לנסות לתת אותו.

תודה רבה!

פורסם

1. תוציא תמונות איכותיות גם במקומות סגורים וגם בחוץ עם מינימום הגדרות והתעסקות בפרמטרים שאני לא מעורה בהם.

תמונות איכותיות במקומות סגורים מקבלים עם חצובה ו/או עם פלאש חיצוני. ללא הציוד הנוסף הזה תתקשה לקבל תמונות איכותיות. היחידות שיוכלו לספק לך תמונות סבירות בתנאי תאורה קשים הן המצלמות של פוג'י - F31 (וגם F20/F30) ו-S6500.‏

2. אם דרישה 1 לא סבירה - אז לפחות ששליטה בפרמטרים בסיסיים כמו צמצם, חשיפה ISO וכו' תיהיה פשוטה ומהירה - כלומר במרחק קליק אחד או שניים (מקסימום)... יש לי נסיון רע מקנון a80 שתפעולה ממש גוזל זמן ומוציא את כל החשק...

נושא הממשק הוא דווקא חסרון אצל פוג'י. שינוי הפרמטרים האלה לא מסובך, אבל בהרבה דברים אחרים הממשק לא נוח.

3. אורך מוקד - עדיפות לנמוך מאשר גבוהה. אפשרות להרכבת עדשה במקרה הצורך - יכול להיות מעניין.

שוב חסרון אצל פוג'י. בסדרה F הקומפקטית העדשות מתחילות מ-36 מ"מ. ב-S6500 יש אמנם 28 מ"מ, אבל המצלמה גדולה ומסורבלת. ה-E900 היא פשרה באמצע - יש לה עדשת 32 מ"מ, אבל ה-ISO הגבוה שלה פחות מוצלח (אבל עדיין טוב יותר מבחברות אחרות).

הרכבת עדשות מתאם היא בד"כ לא פתרון מוצלח מבחינת איכות ועלות. עדיף לרדת מהרעיון.

4. לא גדולה מידי - הפורמט של סדרת canon axx הוא טוב מקסימום כמו סדרת הקנון Sx (יענו SLR?) אבל עדיף קטנה יותר - אם אפשר.

זה משאיר אותך עם ה-E900 וה-F31 בפוג'י, ועם לא מעט דגמים בחברות אחרות (בתנאי שאתה יכול להתפשר על דרישה מספר #1).

5. מעניין אותי לצלם אנשים, נופים וחפצים (גם מאקרו) בתאורה משתנה... צילומים של עצמים מהירים לא נראה לי רלוונטי.

ריקו R6 נותנת את השילוב הכי מוצלח לנופים ומקרו, בזכות עדשה שמתחילה ב-28 מ"מ ושנותנת במקרו של צד הטלה הגדלה יותר טובה מכל קומפקטית אחרת (מלבד דגמים ישנים יותר של ריקו). עם זאת תאורה חלשה היא לא הצד החזק של המצלמה הזו וכדי לקבל תוצאות טובות תצטרך להשתמש בחצובה או בחצובת שולחן. חסרון (מינורי) נוסף הוא שאין לה שליטה על צמצם, אבל במצלמת חיישן קטן זה לא חסרון משמעותי.

6. תשמש אותי בטיול למזרח בין השאר.

כנ"ל. כמצלמת טיולים קומפקטית, ה-R6 היא בחירה מעולה, בעיקר בזכות הטווח של העדשה שלה - 28 עד 200 מ"מ. גם הפנסוניק TZ3 היא אופציה די טובה, עם עדשת 28-280 מ"מ, אבל עם מימדים יותר גדולים ועם מקרו פחות מוצלח מזה של הריקו. בשני המקרים, חצובת שולחן תאפשר לך לקבל תמונות טובות גם בתנאי תאורה חלשים, כל זמן שמדובר בדוממים (למשל נופים ליליים). בדף הזה תוכל לראות מספר צילומים שצילמתי עם ריקו R5 (הדגם שקדם ל-R6), בין הצילומים יש גם צילומי לילה. באופן כללי, ברגע שמשתמשים בחצובה, אור חלש כבר לא ממש מהווה מגבלה.

7. שתפיק צילומי grayscale איכותיים.

המרה לש"ל עדיף לבצע במחשב ולא במצלמה. יש שם הרבה יותר שליטה על התהליך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

ה-R6 נראית מפלצת (לחיוב) ומאוד מפתה העדשה שלה... איך היא מבחינת תפעול? בתנאי תאורה נורמליים בחוץ היא תיתן תמונות טובות כמו F31?

ואם הולכים על SLR אז ה S6500 היא הבחירה הכי טוב? די התלהבתי מהמיצב תמונה של הקאנון במצלמה של חברה - אתה אומר שהפוג'י יותר שווה ?

F31 היית לוקח בלב שקט ? - היא נראית... לא יודע ... פשוטה משו... המחיר אבל מושך.

סליחה על ריבוי השאלות....

פורסם

ה-R6 נראית מפלצת (לחיוב) ומאוד מפתה העדשה שלה... איך היא מבחינת תפעול?

כל המצלמות של ריקו כוללות ממשק משתמש נוח מאוד לדעתי. יש שם הרבה דברים קטנים וחכמים שלא קיימים בחברות אחרות. למשל טיימר 2 שניות שמתבטל רק כשהמשתמש מבטל אותו מפורשות ולא לאחר כל צילום, למשל מצבי זכרון שמאפשרים לשמור ערכות הגדרות כך שניתן לעבור במהירות מאחד לשני, למשל כפתור ADJ שניתן להגדיר בו עד ארבע פונקציות שימושיות לגישה מהירה (למשל ISO, WB, פיצוי חשיפה, ומעבר בין מצבי פוקוס).

בתנאי תאורה נורמליים בחוץ היא תיתן תמונות טובות כמו F31?

ה-R6 תתן תוצאה מעט יותר גרעינית, אבל עם פחות purple fringing. צילום באור יום זה לא ממש דבר מאתגר. רוב הקומפקטיות מספקות תוצאות מאוד טובות בתנאים כאלה, ה-R6 וה-F31 אינן יוצאות דופן מבחינה הזו. דוגמאות בגודל מלא לצילומים של ה-R6 תוכל למצוא כאן.

ואם הולכים על SLR אז ה S6500 היא הבחירה הכי טוב?

ה-S6500 היא לא SLR, היא רק גדולה ושוקלת כמו SLR. אם המימדים שלה מתאימים לך, אז היא אכן המצלמה הטובה ביותר שתוכל לקנות בתקציב הזה.

די התלהבתי מהמיצב תמונה של הקאנון במצלמה של חברה - אתה אומר שהפוג'י יותר שווה ?

הפוג'י בהחלט עדיפה. מייצב זה פיצ'ר נחמד, אבל ISO גבוה איכותי שווה יותר, כי הוא מאפשר לעצור גם תנועה בנושא ולא רק את רעידות היד.

F31 היית לוקח בלב שקט ?

מה זה "היית לוקח"? לקחתי! ;) יש לי F31, והיא משמשת אותי כמצלמת כיס משלימה לריקו GX8. פרטים כאן.

פורסם
  • מחבר

תמונות איכותיות :xyxthumbs:

תודה רבה על התשובות המקצועיות והמהירות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים