עבור לתוכן

האם כדאי לעשות יג' ויד'?

Featured Replies

פורסם

אתה בטוח? חתמת על זה?

י שלי ידיד שעשה י"ג י"ד והוא רק מצטער על זה, במזל שהיה לו מפקד עם לב זהב הוא לא נשאר קבע, ואין לו שום אופציה להשלים אתזה לתואר, סוג של בזבוז זמן..

כבר עדיך עתודה.. מימן תואר, נסיון מקצועי. במחיר פעוט של למכור את נשמתך לשטן (:

אז זהו, שהנסיון שתקבלי בעתודה (פרט לרפואית), הוא נסיון בהכנת קפה, הכנת מצגות, כתיבת סיכומים, לא פיתוח, לא מחקר ולא נעליים, את מימון את צריכה להשלים קצת כול שנה, זה לא ממן את כול התואר רק 8.5k כול שנה, כלומר יש להשלים עוד 4-3 k כול שנה מאיפה שהוא, בזמן חופשות את עושה קורסים והשתלמיות, בזמן שחברייך לאונבריסטה באמת נהנים מחופש, ושלא נזכיר את הלחץ והבלאגן שזה יוצר עם פסיכו בי''א וכ'ו, קיצר לא שווה.

ואת זה שמעתי מ2 חברים עתודאים שלי שבוכים על כול רגע בסדיר, ולא מאמינים שיש להם עוד שנה לסדיר, ואז עוד שנתיים וחצי קבע.

• תגובות 71
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר לעשות יד' מבלי לעשות יג'?

צריך קודם לקבל תעודת טכנאי- י"ג ואז י"ד שזה הנדסאי..

בכל מקרה, אני אמור להתחיל י"ג ב1 לספטמבר בגמסניה הריאלית בראשל"צ..נחיה ונראה מה יהיה :-X

פורסם
  • מחבר

בביה"ס שלי בעמל יש לידי שזה בייחד עם עמל יג' ויד', אז ככה שאני לא צריך להרחיק בנסיעה רבה לעומת עכשיו, כולה עוד הליכה של כמה מטרים, לא הרבה. :smile1:

פורסם

בכל מקרה, אני אמור להתחיל י"ג ב1 לספטמבר בגמסניה הריאלית בראשל"צ..נחיה ונראה מה יהיה :-X

גם אני אמור להתחיל ללמוד יג' ב1 לספטמבר בגימנסיה את לומד חשמל?

פורסם

גם אני אמור להתחיל ללמוד יג' ב1 לספטמבר בגימנסיה את לומד חשמל?

הנדסת תוכנה.. :xyxthumbs:

פורסם

אפשר לעשות יד' מבלי לעשות יג'?

אתה עושה ישירות הנדסאי בלי קשר לטכנאי השנה ה1 היא משוטפת לשנהם

בכל מקרה' date=' אני אמור להתחיל י"ג ב1 לספטמבר בגמסניה הריאלית בראשל"צ..נחיה ונראה מה יהיה :-X

[/quote']

זה כבר טימטום זה כמו לומר אם אתה לומד לטוס במטוס אתה צריך רשיון נהיגה לפני שאתה לומד לטוס

quote author=udii link=topic=276112.msg2433780#msg2433780 date=1185214821]

פשוט מאוד : השאלה היא כמה נק' זכות מכירים לך , כשתרצה לעשות תואר ראשון .

ההנחיה הרגילה היא היא עד 30 נק' מקסימום . (לתואר ראשון בהנדסה צריך 120-160 נק' )

לכן זה ממש בזבוז של שנתיים מהחיים שלך

אבל אם יש תוכנית הנדסאי שמכירה לך משהו כמו 60-70-80 נק' זכות , אז כדאי ומשתלם .

לכן תברר מראש כמה נק' זכות יהיה מוכר לך לתואר ראשון .

נקודות זכות לא עוברות את 30 בלי קשר

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת אם אני עושה יג' ויד' מביאים לי נקודות זכות בשביל להשלים תואר ראשון באונברסיטה?

פורסם

נקודות זכות לא עוברות את 30 בלי קשר

נכון זה מה שידוע לי גם .

אז איזה תוכנית לימודים ליאור 23 עושה ?

יפה, אנחנו מקבלים 70 ומשהו או 80

פורסם

זאת אומרת אם אני עושה יג' ויד' מביאים לי נקודות זכות בשביל להשלים תואר ראשון באונברסיטה?

זאת אומרת שאם אתה רוצה ויכול לעשות תואר ראשון אז טכנאי/הנדסאי זה בזבוז זמן.

לך לעתודה או תחרוק שיניים 3 שנים בצבא ואחר כך תתחיל ללמוד.

אתה יכול גם, אם תהיה ג'ובניק באיזור המרכז או חיפה/ירושליים,

ללמוד קורסי מבוא באוניברסיטה הפתוחה (לינארית אינפי מבוא למדמ"ח) בזמן השירות הצבאי.

לאחר השירות להמשיך ללמוד באו"פ או להשתמש בקורסים באחד מאפיקי המעבר לאוניברסיטאות אחרות או לטכניון.

אם כל הכבוד ויש כבוד, רמת הלימודים ב- י"ג/י"ד לא מתקרבת לרמה אקדמאית וזה מקרוב משפחה שמרצה בשתי מכללות איזוריות.

למי שיכול עדיף להשקיע עוד שנתיים (והרבה דם) ולהיות מהנדס (בטכניון :smile1:).

פורסם

נתחיל מזהש לא קראתי את כל התרד כי לא היה לי כח לכל השטויות שרשומות בו.....

אני הנדסאי חשמל (יג-יד) והנסיון שאינ מקבל בצבא לא שווה כלווווום! העבודה שתעשה בתור הנדסאי זאת תיהיה עבודה שחורה שכל מיני נגדים מתוסכלים יפילו עליך !!

ומי שאמר שהוא בפרוייקט שח"ק של חיל האוויר ,אחי אתה לא יודע לאן אתה נכנס,אני עשיתי את הפרוייקט הזה גם והמערך הטכני של חיל זה החיל הכי טוחן שיש למרות כל ההבטחות שאתה מקבל בהרצאות ובמצגות!

וכמו שאמרו פה לפני עדיף כבר לעשות תואר ראשון להתגייס לצבא ושם להלחם על תפקיד טוב שאתה באמת מעוניין בו ,כי גם בעלי תואר ראשון מקבלים לפעמים תפקידים מפגרים שלא ממש קשורים למה שהם למדו

פורסם

מה שמצחיק עם הנדסאי חשמל הוא שבארץ רק חברת חשמל מעסיקה אותם והיא מקבלת את כולם בלי קשר לניסיון (היא מחפשת עבדים שיעלו על עמודי חשמל) . כך שאין מה לעשות . אבל יש מאות חברות הייטק שצריכים הנדסאי אלקטרוניקה וביוטכנולוגיה ושם אם יש לך ניסיון צבאי אתה נחטף כמו לחמניות חמות

פורסם

נתחיל מזהש לא קראתי את כל התרד כי לא היה לי כח לכל השטויות שרשומות בו.....

אני הנדסאי חשמל (יג-יד) והנסיון שאינ מקבל בצבא לא שווה כלווווום! העבודה שתעשה בתור הנדסאי זאת תיהיה עבודה שחורה שכל מיני נגדים מתוסכלים יפילו עליך !!

ומי שאמר שהוא בפרוייקט שח"ק של חיל האוויר ,אחי אתה לא יודע לאן אתה נכנס,אני עשיתי את הפרוייקט הזה גם והמערך הטכני של חיל זה החיל הכי טוחן שיש למרות כל ההבטחות שאתה מקבל בהרצאות ובמצגות!

וכמו שאמרו פה לפני עדיף כבר לעשות תואר ראשון להתגייס לצבא ושם להלחם על תפקיד טוב שאתה באמת מעוניין בו ,כי גם בעלי תואר ראשון מקבלים לפעמים תפקידים מפגרים שלא ממש קשורים למה שהם למדו

קודם כל מסכים עם bluemail .

אני שמעתי מכמה שהיו בשח"ק שהם ממש מרוצים אבל גם ראיתי חלק שלא,כך שאני מניח שזה תלוי לאן אתה מגיע בצבא..

בכל מקרה אני ממליץ לכולם להתקבל לפרוייקטנטים.

פורסם

צל"ש על הגיבוי

פורסם

מה שמצחיק עם הנדסאי חשמל הוא שבארץ רק חברת חשמל מעסיקה אותם והיא מקבלת את כולם בלי קשר לניסיון (היא מחפשת עבדים שיעלו על עמודי חשמל) . כך שאין מה לעשות . אבל יש מאות חברות הייטק שצריכים הנדסאי אלקטרוניקה וביוטכנולוגיה ושם אם יש לך ניסיון צבאי אתה נחטף כמו לחמניות חמות

אני מכיר את הכיתה המקבילה במכללה שלמדו אלקטרוניקה,ואני לא חושב שמישהו מהם יחטף לסוג כלשהו של עבודה..

פורסם

התוכנית שבה אני לומד רלוונטית רק למי שגר בחור - איזור עדיפות לאומית

אגב הלימודים אצלנו במכללה (בהנדסת תוכנה לפחות) הם ברמה של המכללה האקדמית ואפילו רמה מעליהם (הציונים הכי נמוכים אצלנו זה 75 ואצלם ה-3 הכי גבוה זה 70) כשהחומר הוא אותו חומר בהבדל קטן - להם היה לכתוב תוכנית מ-0 ולנו היה השלמות

אם כבר מעלים את הנושא אז ההשלמות זה הרבה יותר קשה כי צריך להיכנס לראש של המרצה שלנו, שזה אחד הדברים הכי קשים

אה ואצלם היה גם מערך תלת מימדי ואצלנו דו מימדי עם תוספות (כל תא מצביע לתחילת רשימה וכאלה יצורים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים