עבור לתוכן

[עזרה] במונחי יסוד במצלמות הדיגיטליות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני הולך לקנות בקרוב את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי (אחרי עידנים שלמים עם פילם)

עכשיו, אני חדש לגמרי בכל עולם המצלמות הדיגיטליות,

בכל מפרטי המצלמות יש מונחים שאין לי מושג מה משמעותם...כמו- האם המספר בתכונה מסוימת גבוה יותר זה טוב יותר? וכו'

רציתי שתעזרו לי לפרש כמה תכונות/פרמטרים במפרטי המצלמות כדי שאני להבין טוב יותר בבחירה של מצלמה איכותית:

1. ה MEGA PIXEL -

האם הMP באמת כזה חשוב באיכות התמונה של המצלמה?

הבנתי שזה האורךXהגובה של התמונה אבל האם ככל שיש יותר זה יותר טוב?

למצלמה שיש 7MP סה"כ, אז אם אני השתמש ב 7/7 הMP שיש לה ,האם איכות/חדות התמונה תיהיה יותר טובה מאשר שימוש רק ב 4-5MP מתוך ה-7 שיש למצלמה?

2. ה-ISO:

מה משמעות הפרמטר ה ISO? : ראיתי שיש 80-3200 ISO.

- איך הוא משפיעה על התמונה?

- לאיזה צרכים צריכים אותו?

- האם פרמטר גבוה יותר משמע, טוב יותר?

3. Max. Aperture

-הבנתי שהמשמעות של זה זה "מפתח הצמצם" אבל מה זה אומר?

-מה פרוש הפרמטרים שקשורים לזה כמו ה: F2.7 - F3.5

Focal length (35mm equiv. 4.

ראיתי שיש מספרים כמו :36mm - 432mm

- מה משמעות התכונה והמספרים האלה?

- ואיך תכונה זו משפיעה על התמונה הכללית?

תודה רבה מאוד לכל העוזרים!!! :yelclap::hi::yelclap:

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור בבקשה???.... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, לא ידעתי שיש את זה בFAQ.. ;D

אבל אתה יכול לענות לי על השאלה הראשונה שלי בקשר ל MP ?

כי זה לא מוסבר שם..

פורסם

MEGA - PIXEL

כידוע לך (או שלא) כל תמונה מורכבת ממספר מסויים של פיקסלים. או במילים אחרות: פיקסלים הם נקודות קטנות שמרכיבים את התמונה.

לדוגמא ניקח את הסמיילי הזה: ;D

pixelxq8.jpg

אם נגדיל אותו פי 5 נוכל לראות שהוא לא באמת עגול אלא מורכב מריבועים, ריבועים ש"מרחוק" נראים לך כעיגול, הריבועים האלו הם הפיקסלים. ככל שהוא יהיה מורכב מיותר פיקסלים נוכל להגדיל אותו יותר מלי לאבד מאיכות התמונה. יותר פיקסלים = יותר פרטים.

מגה פיקסל זו יחידת מידה ששווה מליון פיקסלים.

מצלמה של 7 מגה פיקסל היא מצלמה שמצלמת תמונה בעלת שבע מליון פיקסלים.

אם המטרה שלך היא צפיה בתמונות על המחשב בלבד מצלמה עם 6 מגה פיקסל יכולה לעשות את העבודה מצויין (למרות שמצלמה עם 9 מגה פיקסל תפיק תמונה עם יותר פרטים אבל לא בהכרח ברמה שנראת לעין בצפיה ראשונה)

פורסם

כדאי לזכור שמספר הפיקסלים האפקטיביים (הפיקסלים שבאמת פועלים כתאים פוטואלקטריים) נמוך מהנתון המוצהר, מכל מיני סיבות טכניות. אם אתה מייעד אותה לשימוש ביתי, לאמיתו של דבר גם דגמים ישנים של 3 מגהפיקסל היו עושים עבודה מצויינת. נתונים חשובים יותר מתייחסים לסוג החיישן (כמו CMOS או CCD), תוכנת עיבוד התמונה (שמהווה את אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר על הנתון הסופי) ואיכות האופטיקה (עדשת המצלמה).

לאמיתו של דבר, גם אם אתה מתכוון להדפיס הגדלות, יש היום תוכנות מצויינות שיודעות "לטפל" בקבצים ולבצע בהם מניפולציות די טובות.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

נתונים חשובים יותר מתייחסים לסוג החיישן (כמו CMOS או CCD), תוכנת עיבוד התמונה (שמהווה את אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר על הנתון הסופי) ואיכות האופטיקה (עדשת המצלמה).

לאמיתו של דבר, גם אם אתה מתכוון להדפיס הגדלות, יש היום תוכנות מצויינות שיודעות "לטפל" בקבצים ולבצע בהם מניפולציות די טובות.

בהצלחה

בממצלמה שאני מעוניין של DSC-W80 SONY יש עדשות של CARL ZEISS הם נחשבות לאיכותיות?

של איזה חברה העדפות יותר איכותיות CARL ZEISS או leica ?

וה CCD במצלמה הזאת בגודל של 1/2.5", זה נחשב לטוב?

ואיזה חיישן נחשב ליותר איכותי CCD או CMOS?

פורסם

העדשות של Zeiss מצויינות, וברמת המצלמות עליה אנחנו מדברים, הן זהות באיכותן לאלו של Leica (שאפשר למצוא בדגמי p&s של Leica ו-Panasonic) וכן לאלו של שניידר, שלדעתי קודאק עושה בהן שימוש בדגמים שלה. אפשר לשקול גם דגם של Olympus- האיכות האופטית שלהם טובה למדי.

חיישן CCD בגודל שציינת נפוץ למדי ברוב דגמי ה-p&s; גדולים ממנו (משמעותית) אפשר למצוא רק במצלמות SLR, היקרות משמעותית.

כמעט כל דגמי מצלמות ה-p&s מצויידות בחיישני CCD. ה-CMOS נפוץ יותר במצלמות SLR (למרות שלאחרונה הוצג CMOS המיועד לדגמי המצלמות הקומפקטיות) ואפשר להקדיש מאמר שלם להבדלים ביניהם. אם אתה מתכנן לרכוש מצלמת p&s, אין סיבה לבדוק את סוג החיישן; רוב הסיכויים שזהו CCD.

לדעתי כדאי לנסות לחפש דגם שתומך בשמירת קובץ RAW, שהוא קובץ במצב גולמי שלא עבר עיבוד ודחיסה ע"י התוכנה שבמצלמה, ומשום כך ניתן להוציא ממנו תוצאות איכותיות מאד. יש כיום לא מעט דגמים, לאו-דווקא Hi-End, שמציעים את האפשרות הזו.

הייתי גם מנסה לבדוק בפורומים לצילום באינטרנט לגבי חוות דעת על הדגם המסויים הזה; יש דגמים שנראים מצויין על הנייר מבחינת המפרט הטכני, אבל בפועל מתגלים כבעיתיים.

מקווה שעזרתי,

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים