עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדי AMD.

Featured Replies

פורסם

לAMD יש את סדרת האופטרון ואתלון, מלבד זאת שהאופטרון מיועדים בעיקר לשרתים/תחנות עבודה ושיש להם L2 גדול יותר.

והאתלונים מיועדים לPC ועם L2 נמוך יותר.

רציתי לדעת מה הם ההבדלים בינהם למעט אלה שרשמתי פה ואיזה מעבד יהיה טוב יותר בביצועים, ללא OC ועם OC, על סוקט 939 ובאותו תדר

ובנוסף אשאל נושא הL2 כמהא משפיע והאם ההבדלהזה הוא כ"כ משמעותי או שהוא זניח?, בכלל מה זה נותן למשתמש הממוצע?

כמובן שלא פתחתי את הדיון סתם, אני מתכוון לשדרג מעבד ולכן אני רוצה לדעת את ההבדלים במפורט כי אני נמצא כרגע בדילמה בין הסדרות הנ"ל.

מפרט מערכת מופיע בצד.

בנוסף אשאל על איזה מעבד יותר חזק (לא משתלם יותר אלא חזק יותר) Athlon X2 4200 s939 או הOpteron 170 dual core?

וכמובן אשמח להצעות שלכם למעבד ממולץ לשדרוג בסוקט 939 התקציב שלי הוא 2000-1800 שקל למעבד.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

אופטרון 939 זהה לK8 השולחניים בסוקט 939

(כמעט) לכל דגם של אופטרון יש דגם מקביל (עם אותה מהירות שעון ואותה כמות זכרון מטמון)

וכמובן שמעבדים זהים יתנו אותם ביצועים, לא משנה אם קוראים להם ATHLON או OPTERON

(למעבדי אופטרון מסדרות אחרות בסוקט 940 יש הבדל נוסך, יותר ערוצי תקשורת HT לחיבור מספר מעבדים, גם זה לא משפיע על הביצועים במערכת עם מעבד אחד)

מעבדי האופטרון אמורים לעבור בדיקות קפדניות יותר, כתוצאה מכך הם בד"כ עדיפים לOC

במצב סטוק, ה4200 יהיה טיפה מהיר יותר, בOC יש סיכוי טוב שהאופטרון יגיע רחוק יותר

ואם התקציב שלך הוא 2000 ש"ח אולי כדאי לחשוב על שדרוג כולל יותר

לדעתי, ב2000 ש"ח אתה יכול לקנות לוח AM2, מעבד כפול ליבה ו2GB זכרון מסוג DDR2

משהו כזה

Athlon 64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore 670 1 670

M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E 535 1 535

2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC 695 1 695

סה"כ 1900

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא לנכון להחליף סוקט בזמן הקרוב, גם לא בשביל הK10, אני מרוצה מאוד מהמערכת כפי שהיא ורוצה רק לשדרג את המעבד.

עומרי לפי מה שאתה אומר כדאי לי בעצם אופטרון 170.

פנאן מחר בבדיקה פנדס ליד העבודה :) נקווה שהם יהיו פתוחים...

גם ככה AM2 לא ממש משנה משהו (כרגע) לפחות כך אני חושב, הDDR2 לא ממש משנה לי גם ככה יש לי 3GB אז עדיף לי ה-939.

וככה אני גם יכול להשקיע במעמבד יותר חזק במקום להוציא גם על לוח וגם על זיכרון.

זה בעצם השיקול שלי :)

פורסם

אופטרון 170 יעלה לך המון כסף, ממש לא משתלם

גם סביר להניח שבכלל לא תוכל להשיג אותו דרך רוב החנויות בארץ (גם אם הוא מופיע באתר שלהן)

את ה4200 לעומת זאת, תוכל להשיג ביותר קלות (או לפחות קלות יחסית) ויעלה לך הרבה פחות כסף (ההבדל יכול להיות 700 ש"ח)

פורסם
  • מחבר

עכשיו מגיע החלק שאני לא מבין, אם הם אותו דבר, כפי שאמרת אז למה ההבדל הזה במחיר חוץ מיכולות OC זה לא משהו שמצדיק הפרש של 700 שקלים

ואיזה מעבד שנמצא בגבולות התקציב הוא גם בעל הביצועים הגבוהים ביותר לתקציב זה כמובן?

פורסם

מנסיון עם אופטרון 165 , שמקביל בערך ל 3800 X2

האופטרון היה אוברקלוקר בממוצע יחסית ל3800 שהשוותי פחות טוב

וכן הביצועים שהוא הפיק היו פחות טובים על מערכות זהות

(בדקתי 2 אופטרונים כאלה)

אז הייתי אומר שלא כל כך שווה לקפוץ עליהם אם יש לך מעבד יותר טוב כמו ה4600 במחיר זול בהרבה.

עריכה: זה בגלל שהם מעבדים שמיועדים לשרתים הם מתומחרים יותר גבוהה

אתה רוצה מעבד ב2000 ש"ח?

פורסם

עכשיו מגיע החלק שאני לא מבין, אם הם אותו דבר, כפי שאמרת אז למה ההבדל הזה במחיר חוץ מיכולות OC זה לא משהו שמצדיק הפרש של 700 שקלים

ואיזה מעבד שנמצא בגבולות התקציב הוא גם בעל הביצועים הגבוהים ביותר לתקציב זה כמובן?

למה? כי ככה AMD קבעה

אין לזה שום הסבר אובייקטיבי

אם אתה קונה בפנדה, זה המעבד כפול ליבה היחיד שמופיע אצלם באתר

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_1702&products_id=11025

אם יש לך מזל אז יש להם כאלה וזה לא סתם יושב באתר

אחרת זה יעלה לך יותר, משהו כזה

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=664

אני בעצמי נמצא בדילמה טובה

ואני פשוט מסרב לשלם סכום כזה על מעבד שיש מעבדים טובים ממנו בחצי המחיר (עניין של עיקרון :) )

ובגדול, אם האופציה הראשונה לא תעבוד אני במקומך מנסה להזמין מעבד (חדש) מEBAY או למכור את השילוב הקיים ולקנות משהו יותר עדכני

רק לצורך השוואה, מעבד AM2 במהירות 3GHZ (דגם 6000) עולה כ900 שקלים בלבד

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מעבד שיהיה מספק חזק ויחזיק לשנתיים שלוש הקרובות, ושלא ייצור צוואר בקבוק למערכת הנוכחית.

יש לי אפשרות להגיע עד 2000 ש"ח למעבד, כמובן לא לשכוח סוקט 939.

אל תשכחו שאני גם הולך לבצע OC למעבד (מה לעשות שריטה קשה חייב לטגן כל רכיב במחשב.)

פורסם

תנסה קודם את המעבד שמופיע בפנדה

אם לא, תלך על ה3800+ מנעה (לא מוצא אתרים אחרים בהם יש מעבדים כפולי ליבה בסוקט 939...)

לא שווה להוסיף מאות שקלים בשביל ההבדל בביצועים, מה גם שבכל מקרה אתה מתכנן אוברקלוק

לא אמור להיות הבדל כמעט במהירות הסופית שאליה יגיעו המעבדים בOC (אולי אפילו יתרון ל3800)

פורסם
  • מחבר

או קיי, עד כאן אני מבין שיותר כדאי ללכת על אתלון X2 לאור זאת שההבדל בינו לבין האופטרון הוא רק המחיר ולפי superblader האופטרון גם לא מציגים הפרש ביצועים שמצדיק את הפרש המחירים הלא הגיוני, ולאור זאת שאני מתכנן לטגן את המעבד בOC אז ללכת על מה שיותר תקציבי וזול סבבה זה הולך בטוב.

עכשיו עוד שאלה חשובה, מי נותן אחיות טובה יותר פנדס או נועה?, כי יש לי את שניהם ליד העבודה ככה שמחר אני יכול פשוט ללכת לחנות לדפוק בדלת להכנס לשלוף כרטיס אשראי ולצאת עם מעבד חדש דנדש. ועוד שאלה לקחת מעבד BOX או TRAY?

אגב זה מגיע עם משחה טרמית או שצריך לרכוש בנפרד..?

קירור כבר יש לי אמנם לא הכי טוב בעולם אבל מחזיק לי את מעבד הנוכחי על 50 מעלות בעומס מלא על תדר 2.7GHZ.

פורסם

הפרשי ביצועים אין (כתבתי כבר בהתחלה)

יש הפרשים באוברקלוק (מבחינת תוחלת, עדיין אפשר ליפול על אופטרון גרוע/אט'לון מעולה לOC).

לדעתי, שתי החנויות לא משהו :-\

אבל זה בסה"כ מעבד, זה לא מוצר שמתקלקל ולא סביר שתצטרך לממש אחריות

תקפוץ קודם לפנדה, אח"כ לנעה (בגלל המחיר, לא שום סיבה אחרת)

פורסם
  • מחבר

סבבה אבל איזה לקחצ BOX או TRAY מה ההבדל בכלל???

וזה מגיע ם משחה טרמית??? ואני כבר לא בטוח בקשר לקירור....

סורי שאני נודניק...

פורסם

ההבדל הוא באחריות (בד"כ 3 שנים בתצורת BOX ושנה בTRAY) כמו שאמרתי, לא משמעותי במיוחד במעבדים

הבדל נוסף הוא שBOX מגיע עם גוף קירור (שעליו משחה טרמית) וTRAY מגיע בלי גוף קירור (וכמובן בלי משחה)

אבל אם אתה מתכנן אוברקלוק, בכל מקרה כנראה תצטרך קירור קצת יותר רציני, בכל זאת זה מעבד די חם

ולא הבנתי מה בקשר לקירור, אתה מחפש המלצה לקירור?

פורסם

אני בעצמי נמצא בדילמה טובה

ובגדול, אם האופציה הראשונה לא תעבוד אני במקומך מנסה להזמין מעבד (חדש) מEBAY או למכור את השילוב הקיים ולקנות משהו יותר עדכני

סליחה על ההתפרצות,

גם אני אני נמצא בדילמה דומה. מישהו יודע אם הזמנה מחו"ל (EBAY למשל) כדאית? האם צריך לשלם מס?

ראיתי שהמחירים שם נמוכים מאוד.

פורסם

צריך לשלם מע"מ, על מחיר המוצר+המשלוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים