עבור לתוכן

בעיה עם Core 2 Duo E6300

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

קניתי מחשב חדש בערך בינואר 07..

עד לפני חודש וחצי הכל עבד פיקס, שום בעיה, שום כלום.

תחילה קניתי את המחשב עם 1GB זכרון, כשרציתי לשדרג.. התקנתי SiSoftSandra בשביל לבדוק איזה סוג של זכרון יתאים לי בדיוק (הוספתי עוד 2GB זכרון, כרגע יש לי 3).

עכשיו, אחרי שהתקנתי את הסאנדרה, סתם הסתכלתי בכל מיני פרטים על המחשב.. הטמפ' של המעבד עמדה על 71 מעלות צ'. התקשרתי לחברה שממנה קניתי את המחשב - אמרתי להם שטמפרטורת המעבד גבוהה מדיי, ואני רוצה טיפול.

אין לי תלונות לחברה, החליפו לי מאוורר למעבד ללא תשלום - אצלם במעבדה לא היה רעש (בדקתי את זה). החזרתי את המחשב לביתי, אחרי כמה זמן (עד 12 שעות) הרעש מהמאוורר החל שוב.

התקשרתי שוב, וכך 3 פעמים החליפו שוב ושוב את המאוורר ללא תשלום, והוא עדיין מרעיש.

עכשיו שאלתי היא כזאת - המחשב עדיין תחת אחריות , האם יש לי "זכות" לדרוש החלפה של המעבד קומפלט, עם המאוורר המקורי שלו וכו', כחלק מהאחריות על המוצר?

תודה מראש. אא"א .

עריכה:

אגב הרעש הוא בוודאות מהמאוורר של המעבד. פתחתי את המארז כשהיה רעש, והנחתי בעדינות אצבע על המאוורר של המעבד על-מנת לבדוק האם הרעש נובע ממנו.

המאוורר עצר לרגע (בגלל המגע עם האצבע שלי) והרעש נפסק גם כן.

פורסם

בדקת שאכן הוחלף המאורר או שרק שימנו אותו?

מה בידיוק הקשר בין רעש המאורר למעבד?לא ברור לי...

יכול להיות שאצלך המחשב לא יושב טוב,או שבעת השינוע משהו זז.לא נראה ונשמע סביר ששלוש פעמים החליפו לך מאורר..שם זה עובד ואצלך לא.

פורסם
  • מחבר

1. בדקת שאכן הוחלף המאורר או שרק שימנו אותו?

2.מה בידיוק הקשר בין רעש המאורר למעבד?לא ברור לי...

3.יכול להיות שאצלך המחשב לא יושב טוב,או שבעת השינוע משהו זז.לא נראה ונשמע סביר ששלוש פעמים החליפו לך מאורר..שם זה עובד ואצלך לא.

1.אכן, עמדתי על-יד הטכנאי שהוחלף המאוורר. בפעמיים מן המקרים.

2.אני מדבר על המאוורר שיושב על המעבד. ואם הרעש נובע ממנו לאחר החלפה של החלק אצלם (והחלק הוחלף מספר פעמים). השאלה שלי האם אני רשאי לדרוש מעבד חדש עם המאוורר ה'מקורי' שמגיע איתו, כפי שקבלתי בעת שקניתי את המחשב. ובאותה תקופה לא היה הרעש.

3.זה מה ששאלו אותי גם באותה חנות. המחשב עומד בדיוק כמו שעמד לפני שהרעש החל (זאת אומרת לפני שהחליפו לי את המאוורר לראשונה).

פורסם

עכשיו כשיש לך הכרות עם מאווררי הסטוק של אינטל אני ממליץ לך להחליף למאוורר שקט יותר.

גם לעצמי וגם לאנשים שהרכבתי להם מחשבים החלפתי את המאורר הזה, מה לעשות המאווררים של אינטל רועשים ולא טובים.

יש מגוון של מאווררים חלופיים במגוון מחירים, נכון שזה יעלה לך כסף אבל זה יתן לך שקט ששווה את זה.

לדוגמא:

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&keyword=freezer&orderby=price

מאוורר שקט וטוב שישמר על המעבד קר וסביבה שקטה, כמו כן תוכל לשלוט במהירות המאוורר כפי רצונך, השקעה שווה לדעתי לכל מחשב.

לגבי המאוורר שלך, אין מה לעשות בעניין, תוכל להחליף אות עוד פעם והבעייה הזו לא תיעלם.

פורסם

יכול להיות שהסיבה שאצלך בבית הוא מרעיש ושם לא היא העובדה הבאה:

כאשר המחשב מתאמץ יותר, הכל יותר חם, ובמיוחד המעבד. כאשר המעבד יותר חם - המאוורר שעליו מתחיל לעבוד יותר מהר. בסל"ד מסויים הקירור סטוק של אינטל פשוט נשמע כמו הליקופטר ממריא, מניסיון

פורסם
  • מחבר

עכשיו כשיש לך הכרות עם מאווררי הסטוק של אינטל אני ממליץ לך להחליף למאוורר שקט יותר.

גם לעצמי וגם לאנשים שהרכבתי להם מחשבים החלפתי את המאורר הזה, מה לעשות המאווררים של אינטל רועשים ולא טובים.

יש מגוון של מאווררים חלופיים במגוון מחירים, נכון שזה יעלה לך כסף אבל זה יתן לך שקט ששווה את זה.

לדוגמא:

http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&keyword=freezer&orderby=price

מאוורר שקט וטוב שישמר על המעבד קר וסביבה שקטה, כמו כן תוכל לשלוט במהירות המאוורר כפי רצונך, השקעה שווה לדעתי לכל מחשב.

לגבי המאוורר שלך, אין מה לעשות בעניין, תוכל להחליף אות עוד פעם והבעייה הזו לא תיעלם.

תודה רבה.

למקרה שאתה יודע, מהחנויות שמופיעות בקישור שפרסמת, האם אחת מהחנויות נמצאת בירושלים? ואם כן איזו?

כי אם כן אני אלך עוד היום לקנות את המאוורר.

תודה רבה!

---------

יכול להיות שהסיבה שאצלך בבית הוא מרעיש ושם לא היא העובדה הבאה:

כאשר המחשב מתאמץ יותר, הכל יותר חם, ובמיוחד המעבד. כאשר המעבד יותר חם - המאוורר שעליו מתחיל לעבוד יותר מהר. בסל"ד מסויים הקירור סטוק של אינטל פשוט נשמע כמו הליקופטר ממריא, מניסיון

בתקופה שלפני השידרוג של המחשב(תוספת של 2GB זכרון), שיחקתי כל היום במשחקים.

Test Drive unlimited, Counter Strike Source, ועוד כמה משחקים. הרעש פשוט לא היה.

מאז החלפת המאוורר, המחשב יכול לפעול עם עמוד אינטרנט אחד פתוח, ופתאום להתחיל להרעיש.

תודה על התגובות.

עריכה:לגבי הציטוט הראשון . תודה בכל אופן . חיפשתי בגוגל וראיתי שיש חנות של אייבורי בירושלים.

תודה.

המאוורר הזה באמת מומלץ?

ואם יש משהו עד 150 שקל שישתלם לי יותר לקחת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים