עבור לתוכן

מה זה 1080p/ x264/720p ?

Featured Replies

פורסם

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך...לא חשבתי שיהייה על זה מידע בויקיפדיה, טעות שלי :bash:

פורסם

סרטים של היום (DVD) הם 480p~

ומה שבא לפני הp/iמסמל את מספר הפיקסלים (+-) באורך של הסרט (מלמעלה למטה)

פורסם

ד.א. זה H264, לא X.

פורסם

סרטים אלה הם ריפים של תכני High Defintion, או מטלויזיה (HDTV) או מדיסק בלו-ריי או HD-DVD.

כפי שאמרו, רוב הסרטים היום הם ריפים מ-DVD רגיל, כלומר או 480p או 576p (תלוי לאיזה שיטת שידור), אבל זה וידאו אנמורפי כך שהוא לא באמת ממצה את תחום הרזולוציה.

x264 הוא רק הקודק בו הם מקודדים, בדומה ל-XVID לסרטי SD, רק שהוא מותאם הרבה יותר לוידאו HD (רזולוציה גבוהה, ביטרייט גבוה וכו').

אני מקווה ששאלת על זה כי אתה רוצה להתחיל להוריד כאלה סרטים. אם כן - מבטיח לך שלא תתחרט, ההורדות אמנם גדולות מאוד אבל האאיכות פשוט מצדיקה את זה... לא תוכל להסתכל יותר על ריפ XVID באותה צורה. אם כבר התחלת להוריד - וולקאם טו דה קלאב!

ולבחור מעלי: הם לא טועים, וגם אתה לא. H.264 זהו השם "התקני" לפורמט הוידאו (MPEG-4 Part 10/AVC). מבחינתנו, x264 הוא רק קודק שמשתמש בתקן הזה. כמובן שיש עוד, אבל היתרונות שיש בו זה בעיקר זה שהוא חינמי ונמצא תחת פיתוח מתמיד, וגם זה שהוא מצוין מבחינת איכות ועוקף אפילו קודקים "רשמיים" כמו אלה של אפל ונרו.

אתה יכול להתסכל על זה כמו XVID ו-DIVX ועוד קודקים שהם בעצם אותו תקן וידאו (MPEG-4 Part 2/ASP), אבל עדיין קודקים שונים ולא תואמים אחד לשני מבחינת מפענחים. x264 דוקא יכול לשמש כ-Raw stream ואז כל מפענח H.264 יכול להציג אותו, בתנאי שהוא אכן תומך בכל האופציות המיוחדות שקיימות בוידאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים