עבור לתוכן

בעוד שבועיים אינטרנט מהיר-זקוק לרשת בין יותר משני מחשבים--עזרה!

Featured Replies

פורסם

לאחר אין ספור תכנונים לאמא, צעקות על אבא ובירורים אין סופיים של מחירים ברחבי הנט' הצלחתי להגיע למצב שבו הזמנתי איטרנט מהיר! כפיים! היום נערך השינוי במרכזייה של בזק ותוך 14 ימי עובדה, אמור להגיע אלי מודם חדש מחברת ברק-013.

עכשיו, כמובן שהכניותי מראש וביררתי מה אני צריך לעשות כדי שיהיה לי שיתוף איטרנט בין יותר משני מחשבים (4+אחד נייד במקרה שלי) והגעתי למסקנה לאחר הסברים רבים מחברים, שאני צריך לקנות האב.

זה הולך ככה אם אני לא טועה:

מודם----כבל מוצלב--->HUB<---כבל רגיל----כרטיס רשת שמחובר לכול מחשב.

עכשיו, כדי שכול הסיפור יפעל צריכים לשדרג את ה-HUB לגירסאה מתקדמת (PRO) וזה אומר לערוך שינויים פניימים במודם בעזרת המחשב.

קראתי כמה מדריכים פה ושם, והבנתי את הרעיון הכללי ואני חושב שאני די מוכן למשימה המסוכנת שנאי הולך לצאת אליה בעוד שבועיים וכמה ימים. אבל היום התברר לי מאחד מחברי הפורום האדיבים שהתפנה לעזור לי, שאי אפשר לערוך את השדרוג בסוגים מסוימים של מודמים ונכנסתי ללחץ! אז השאלות שלי הם כאלה:

1. האם למישהו ידוע איזה סוג אני מקבל מברק 013? הם שאלו אותי איזה מודם אני רוצה ואמרתי חיצוני, זה מה שאני יודע. אם אני לא טועה, מודם USB.

2. האם במודם שאקבל מהם זה אפשרי?

3. כיצד אתחבר לרשת בין יותר משני מחשבים אם השדרוג נמנע ממני?

4. המדיריכם שאני מכיר הם די ישנים (techno לדוגמא) ואיני בטוח אם הם תקפים גם למודמים האחרים.

הכי חשוב לי הוא שתתנו לי מידע קצר על איך כול העניין עובד, בלי העניין המעשי אלה יותר על העניין התאורתי, מה צריך בשביל זה ואיך אני מברר אם יש לי.

מצפה לתגובות, עדן.

פורסם

אז ככה: את מה שאתה משדרג לפרו זה ה Modem ולא ה HUB, המודם הניתן לשידרוג הוא ה Alcatel בלבד(מודם שחור המתחבר לכרטיס רשת)

1. כנראה לא את האלקטל

2. לא כפי שהוסבר למעלה (אף מודם אחר שהם נותנים הוא לא רואטר ולא יכול להפוף לרואטר)

3. אין לי מושג (נראה לי שתצטרך לקנות Modem-Router אחר)

4. כאמור, אי אפשר לעשות את זה על מודמים אחרים...

פורסם

הסבר קטן:

בשביל לשתף אינטרנט אתה צריך ראוטר.

ראוטר- הדבר שמנתב (מכאן השם: נתב/ראוטר בלועזית) את המידע שמגיע דרך חיבור לאינטרנט, לכל מחשב ומחשב ברשת פנימית. הוא בעצם מחבר בין שתי רשתות- אחת פנימית של כל המחשבים בבית שלך, ואחת חיצונית של רשת האינטרנט. כל מידע שמגיע מהאינטרנט, הוא מעביר למחשב המתאים ברשת הפנימית.

יש שני סוגים של ראוטר: ראוטר בתוכנה, וראוטר בחומרה.

כאשר אתה מחבר מחשב אחד לאינטרנט, והוא משתף את האינטרנט שבו למחשב אחר דרך כרטיס רשת ברשת פנימית (כמו שאתה מחובר עכשיו), יש לך ראוטר בתוכנה. הווינדוס שלך בעצם משמש כראוטר, ומנתב את המידע למחשב הנוכחי, או לחילופין למחשב הבא ברשת הפנימית.

ראוטר בחומרה הוא מכשיר חיצוני שמנתב את המידע לבד, ללא תלות במחשב אחד שיפעל ללא הפסקה.

שידרוג מודם אלקטל או סאמסונג, בעצם מפעיל את הראוטר המובנה בתוכם, וגורם להם לפעול כמודם+ראוטר חיצוני בחומרה. אחרי שידרוג, המכשיר גם יתחבר לאינטרנט לבד (מתוקף תפקידו כמודם), ויוכל לנתב בעצמו את המידע לכל מחשב (מתוקף תפקידו כראוטר).

HUB/Switch - מכשירים שתפקידם הוא ליצור רשת פנימית בין מספר מחשבים.

אחרי שידרוג, תוכל לחבר את המודם+ראוטר ל-HUB/Switch וכך לשתף את האינטרנט בין שאר המחשבים ברשת הפנימית המחוברים ל-HUB/Switch.

מודם USB לא מגיע עם ראוטר מובנה בתוכו, לכן תצטרך לקנות ראוטר חיצוני בנפרד אם תרצה לשתף אינטרנט כך.

דרך אחרת, יותר חסכונית (אבל עדיין משתמשת בראוטר תוכנתי של הווינדוס) היא לחבר את המודם ישירות למחשב אחד, בתוכו לשתף את האינטרנט, ואת המחשב הזה לחבר ל-HUB/Switch כדי שיהיה חלק מרשת פנימית של כל המחשבים. כך הווינדוס שוב יתפקד כראוטר, אבל הפעם, ברשת דרך HUB/Switch, במקום ברשת ישירה למחשב אחר.

פורסם

דרך אחרת, יותר חסכונית (אבל עדיין משתמשת בראוטר תוכנתי של הווינדוס) היא לחבר את המודם ישירות למחשב אחד, בתוכו לשתף את האינטרנט, ואת המחשב הזה לחבר ל-HUB/Switch כדי שיהיה חלק מרשת פנימית של כל המחשבים. כך הווינדוס שוב יתפקד כראוטר, אבל הפעם, ברשת דרך HUB/Switch, במקום ברשת ישירה למחשב אחר.

הכל נכון, אך למיטב הבנתי - בדרך האחרת (היותר חסכונית) המוצעת כאן תקבל ביצועי אינטרנט הרבה פחות טובים. הפיתרון המיטבי הוא באמצעות נתב. צריך רק לוודא קודם שהוא יידע "לדבר" עם המודם שלך. פרוטוקולים מקובלים במודמים הם PPTP או PPPoE וכו'. הראוטר צריך לדעת לטפל בכך. מחיר נתב סביר המאפשר חיבור 4 מחשבים + מודם בחו"ל כ-60 דולר. בארץ ראיתי באינטרנט נתב EDIMAX (שיודע לטפל בפרוטוקולים הנ"ל) ב-433 ש"ח + דמי משלוח (39 ש"ח).

פורסם

הכל נכון, אך למיטב הבנתי - בדרך האחרת (היותר חסכונית) המוצעת כאן תקבל ביצועי אינטרנט הרבה פחות טובים. הפיתרון המיטבי הוא באמצעות נתב. צריך רק לוודא קודם שהוא יידע "לדבר" עם המודם שלך.

...

אכן, לא אמרתי שלא.

ICS וניתוב פשוט של ווינדוס אמנם פשוטים וזולים, אך לא חסרים ת'רדים בפורום שמדברים על בעיות בסידור הזה, וביצועים לא מקסימליים. הפורטים סגורים כולם by default, אין גישה מלאה החוצה מהמחשב קליינט, בעיות בהתחברות למחשב הקליינט, וכו' וכו'.

בהחלט, בשביל ביצועי אינטרנט מקסימליים עדיף לקנות ראוטר ולעשות רשת מסודרת עם ראוטר חיצוני ורכזת.

אבל,

יש לעשות את השיקול אם זה כדאי. כי יכול להיות שהשימוש היחיד של מחשב נוסף באינטרנט הוא גלישה, ואת זה אפשר לעשות באופן מצויין עם ICS בלבד. לכן פה עדיפה הרשת הזולה, ולא זאת עם הביצועים המקסימליים.

לפעמים ההוצאה הזאת על ראוטר מיותרת לחלוטין, ועדיף להישאר עם ICS פשוט.

כל אחד צריך לבדוק בעצמו אם הוא באמת צריך את ההוצאה הזאת על נתב, או שאפשר להסתדר עם ICS וחבל לבזבז את ה-400-500 שקל האלה.

פורסם

אבל,

יש לעשות את השיקול אם זה כדאי. כי יכול להיות שהשימוש היחיד של מחשב נוסף באינטרנט הוא גלישה, ואת זה אפשר לעשות באופן מצויין עם ICS בלבד. לכן פה עדיפה הרשת הזולה, ולא זאת עם הביצועים המקסימליים.

לפעמים ההוצאה הזאת על ראוטר מיותרת לחלוטין, ועדיף להישאר עם ICS פשוט.

כל אחד צריך לבדוק בעצמו אם הוא באמת צריך את ההוצאה הזאת על נתב, או שאפשר להסתדר עם ICS וחבל לבזבז את ה-400-500 שקל האלה.

צודק בלי ספק, במיוחד כאשר מדובר בשרת וקליינט אחד. במקרה הנוכחי - 4 מחשבים + נייד- אני כבר לא כ"כ בטוח.

פורסם

...

במקרה הנוכחי - 4 מחשבים + נייד- אני כבר לא כ"כ בטוח.

שיקול שלו לעשות.

בנוסף, אם לא מבינים הרבה בנושא, ICS מומלץ יותר. הרבה יותר פשוט להגדיר ולעבוד, מאשר נתב.

ברשותכם, בואו נסכם ככה:

למשתמש הביתי המתחיל, שלא רוצה לבזבז הרבה כסף, או להסתבך עם הגדרות נתבים - עדיף ICS.

למשתמש שטיפה יותר מבין, חייב ביצועי אינטרנט מקסימליים על כל המחשבים, מוכן להשקיע בנתב ובעל ידע לעבוד איתו - עדיף לקנות נתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים