עבור לתוכן

יש לי בעיונת שאשמח לקבל חוות דעת לגביה...

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

קניתי לפני שבוע את המחשב הבא:

מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2400Mhz conroe

כרטיס מסך Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe

לוח אם v2MSI intel 945gcm5-f 7.1

ספק כוח LED 12CMF500W REAL EZCOOL

דיסק קשיח 250GB 16MB SATA2 Westren Digital WD2500KS

זיכרון 1.00GB RAM 667Mhz

מערכת הפעלה Windows xp sp2

השקעתי ממיטב כספי בקניית מחשב זה ומסתבר שהוא לא פועל בצורה שציפיתי.

הכל פועל כמו המהירות של המחשב הישן שלי ולדעתי אפילו איטי יותר.

המשחקים הכבדים לא פועלים חלק, ולפעמים נתקעים לקטעים קצרים כשהמחשב חושב, דבר שלא ציפיתי שיהיה במחשב שכזה.

השאלה שלי היא: האם ישנה במחשב חוליה חלשה (חומרה מסויימת) שגורמת לכולו לעבוד לאט מהרצוי?

אם כן, איזה רכיב עליי להחליף ולמה?

והאם ישנם תוכנות שעושות בדיקה מקיפה לכל החומרה במחשב שאוכל להוריד ולבדוק איפה הבעיה?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת עצה לבעייתי.

אופיר

פורסם

המפרט נראה סביר ביותר, למעט העובדה שיש לך רק 1GB זיכרון. אני אישית גם לא הייתי הולך על לוח מבוסס 945, מכיוון שהוא ישן יותר (2 דורות אחורה למעשה), למרות שערכת השבבים עצמה אמורה להיות מסוגלת לסחוב את המעבד שקנית.

אם מסתכלים באתר של MSI על הלוח:

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1157&maincat_no=1

כתוב שהלוח Supports FSB 800/533MHz, ובנוסף כתוב ש According to the Intel North Bridge 945GC chipset spec, this board supports CPU of FSB 800MHz at maximum by default . However, you may let your board running at FSB 1066MHz (Core 2 Duo CPUs) by overclocking and adjusting the CPU FSB frequency in the BIOS. כלומר, הלוח הנ"ל תומך ב FSB של על 800MHz באופן רשמי, אבל באופן לא רשמי, הוא כנראה יגיע גם ל 1066MHz אם תעשה OC ידנית בביוס. ה E6600 שקנית עובד ב FSB של 1066MHz, ואם הוא לא הוגדר לעבודה ב FSB של 1066MHz, יכול בהחלט להיות שהוא בכלל רץ על FSB של 800MHz בלבד, וזה הגורם ל"איטיות".

תמונות מ CPU-Z יעזרו לנו לדעת איך בדיוק המעבד מוגדר.

בכל מקרה, אם אני הייתי צריך לבחור רכיב אחד שאותו יש להחליף, הייתי בוחר בלוח.

בנוסף לכל האמור לעיל, תוודא שהתקנת את כל הדרייברים המתאימים לכל הרכיבים (ובעיקר ללוח ולכרטיס המסך)

אם אתה רוצה לבדוק את הרכיבים, תשתמש ב memtest לבדיקת הזיכרון, ב MHDD או בתוכנה הרשמית לבדיקת הדיסק הקשיח מאתר היצרן, בתוכנות מאמץ כמו S&M ו Intel TAT לבדיקת יציבות במאמץ, ובתוכנות כמו 3DMark לבדיקת כרטיס המסך. אין תוכנה אחת שיכולה לבדוק את כל הרכיבים ביחד.

עריכה:

לפי האתר של MSI אין לוח 945gcm5-f, אלא רק 945GCM5, המבוסס על ערכת השבבים 945GC (אני מניח שזה הלוח שלך). ערכת שבבים זו כוללת גם כרטיס מסך מובנה, שבד"כ מגביל ב OC, אבל במקרה שלך זה לא ממש משנה, כי ערכת השבבים הספציפית הזו לא ממש מיועדת ל OC.

אני לא יודע מי בחר לך את הלוח הזה (למה לקנות לוח עם כרטיס מסך מובנה, כאשר אתה קונה כרטיס מסך "אמיתי" מצויין?), אבל לדעתי זו הייתה טעות לקחת את הדגם הספציפי הזה.

פורסם

אני רק רוצה לומר כל הכבוד על התשובה שנתת לו...

מאוד מקצועי

פורסם
  • מחבר

וואו... smalul כל הכבוד על התשובה, זה הרבה מעל למצופה...

שוב פעם, אילו פירטי המחשב שלי:

מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2400Mhz conroe

כרטיס מסך Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe

לוח אם v2MSI intel 945gcm5-f 7.1

ספק כוח LED 12CMF500W REAL EZCOOL

דיסק קשיח 250GB 16MB SATA2 Westren Digital WD2500KS

זיכרון 1.00GB RAM 667Mhz

תראה, אם אתה חושב שלוח האם שלי לא מספיק טוב אז אחליפו, מאחר והמליצו לי עליו בחנות ומאחר וקניתי את המחשב לפני 4 ימים...

אשמח אם תאמר לי אילו לוחות אם כן היית ממליץ לי כדי להשוות אותו לרמת שאר המחשב, המחיר יכול להגיע גג 700 ש"ח אבל עדיף הרבה פחות אם אפשר.

האם זה מהותי איזה זיכרון ג'יגה נוסף 667MHZ או 800MHZ?

ואם אתה מבין גם בספקי כוח, אז האם כדאי לי להחליפו או שהוא מספיק טוב?

ואיך אוכל לוודא פעילות תקינה של FSB ושל 1066mhz שאמרתי לי בהודעה האחרונה?

זה תחת adjust cpu FSB frequncy [200] או תחת FSB/Memory ratio [auto]?

סליחה על הבורות, אני לא מבין גדול...

ותודה רבה רבה על התמיכה.

פשוט להוריד את הכובע!

אופיר

פורסם

אם אתה משחק במשחקים חדשים ועם הגדרות מקסימליות ביחד עם 1GB זה פשוט לא זה.

זה יעשה לך המון בעיות ובגלל זה אתה חייב לשדרג ל2GB.

בקשר למהירות זה לא מהותי כל עוד אתה לא עושה OC. אם אתה מתכוון לעשות OC לך על ה800MHZ.

פורסם

רק שיהיה ברור - בחירת הלוח לדעתי הייתה טעות מהסיבה הפשוטה שהוא פשוט לא תומך באופן טבעי במעבד שאתה קנית. העובדות שללוח יש כרטיס מסך מובנה בעוד שאתה קנית כרטיס מסך "חיצוני", ושהלוח מבוסס על ערכת שבבים פחות טובה הן קריטיות הרבה פחות. אם היית הולך על לוח מבוסס על ה P945 (ערכת שבבים מאותה סידרה, אך קצת יותר טובה), אז המצב שלך היה יותר טוב.

בקשר לתדר ה FSB - לפי מה שכתבת, אני מסיק שהלוח עובד ב FSB של 200MHz. אם אכן זה המצב, אז המעבד שלך עובד ב 75% מהיכולת שלו (75% ~= 200/266), ואז אתה חייב לעשות OC ידני ולהעלות את תדר ה FSB ל 266MHz כדי לנצל את המעבד כמו שצריך.

כדי להיות בטוחים, תוריד את תוכנת CPU-Z מהאתר הזה:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

תפעיל אותה, תלחץ F6, תפתח את הצייר, תעשה הדבקה (CTRL-V), ותשמור את התמונה כקובץ JPEG. תעשה את זה עבור התגיות CPU, Mainboard ו Memory. אח"כ תעלה את התמונות לפורום הזה (בפירסום תגובה פה בפורום, תלחץ על אפשרויות נוספות, ואז בצרף קובץ, תלחץ Browse ותבחר את קבצי התמונות ששמרת).

בקשר לזיכרון - מהירות 667MHz מספיקה בהחלט, אלא אם כן מתוכנן OC או שאתה רוצה ביצועים קצת יותר טובים. אם ההפרש במחיר הוא קטן, לך על הזיכרון של ה 800MHz, אבל בעיקרון זיכרון בתדר של 667MHz אמור להספיק. בקשר לכמות - שוב, אני ממליץ ללכת על 2GB לפחות.

אותי מעניין לדעת איך בדיוק הגעת ללוח הזה - האם זה לוח שאתה בחרת? זה לוח שהחנות המליצה עליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים