עבור לתוכן

אם כבר פורצים לדירה לא מומלץ שתהיה בבת-ים...

Featured Replies

פורסם

אבל שם הפורץ סחט אותם :smile1:

• תגובות 60
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן אבל לפני זה הוא חטף מכות בכל הנסיונות פריצה

כאילו מזכיר מבחינת הזמן הלא נכון המקום הלא נכון

MV018876-P.jpg

פורסם

אין לי HOT.

גם כן תירוץ

ובקשר ל-15000 ש"ח - לא מאמין שיש ל"חוזה" הזה אפילו פיסת תוקף משפטי

פורסם

ברור שלא

על מנת שחוזה יהיה תקף בישראל הוא צריך לעמוד בתנאים של הצעה וקיבול וצריך להיות אלמנט של רצון משני הצדדים (כמו קונה מרצון ומוכר ברצון)

(הוא צריך לעמוד בעוד תנאים כמו גמירות דעת ומסויימות אבל זה כבר לא קשור לעניין)

פורסם

אולי שמישהו ישנה כבר את הכותרת בעלת הסטיגמה הזאת?

פורסם

לסיכום, השניים קצת הגזימו, מצד שני, גם הפורץ שלהם לא ממש שא תמים, הוא פרץ אליהם לבית, הוא חדר לפרטיות שלהם, הוא חדר לטריטוריה ששייכת להם, הוא חטף עונש, לא מהמשטרה, אלא מהם, מצד שני, גם הם לא ממש נהגו בצורה כשרה, הם היו צריכים לקשור אותו לכיסא, אבל כמו שמיני אמר, מכיוון שהמשטרה שלנו לא ממש הייתה עושה משהו בנידון, לא לתת לגנב בכלל הזדמנות לספר לעיתונאים את הסיפור שלו, לזרוק את הגופה לים או משהו כזה, או פשוט לקבור אותה, בכל מקרה, להעלים אותה, אם הם כבר עושים לגנב משהו, שיעשו את זה בצורה מקצועית ;)

שוב אני אומר, זה מעורר הדים מסוימים מסיפור שי דרומי, לדעתי צריך לשנות את החוק הדן בפורצים, אתה לא יכול לדעת באמצע הלילה, כשאתה מבוהל, אולי אפילו התעוררת הרגע משינה שבלי הגנב הזה הייתה מאוד שלווה ורגועה, איזה נשק יש או אין לפורץ שלך, במקרה כזה, כל האמצעים כשרים בשביל לנטרל אותו, אם אפשר, להשאיר אותו בחיים, אבל אם אין ברירה והוא נאבק ומשתולל ולא מצליחים להגיע למצב שבו הגנב מנוטרל, אין ברירה אלא שהבחור יצא מהבית בשקית שחורה.

אולי שמישהו ישנה כבר את הכותרת בעלת הסטיגמה הזאת?

אני מכיר מישהו מהצוות שגר בבת ים, ואני מאחל לו מכל הלב שלא יעמוד לעולם במצב שבו יש לו פורץ בבית.

פורסם

עמרי, תסכים איתו שבתי המשפט בארץ סלחניים עד כדי בכי כלפי עברייני הרכוש למיניהם.

אם לא מתקנים את החוק ומחמירים עם עברייני הרכוש (וזה לאו דווקא ישיבה בכלא, אלא להסתובב למשל חודשיים עם שלב מביש כדוגמת "אני גנב, תתחפו לי מוט לתחת".) אין ממש ברירה אם אתה רוצה להגן על עצמך אלא לקחת את החוק לידיים.

פורסם

אני מבין איך להרביץ לו, אפילו להרוג אותו=להגן על עצמך

אבל איך לסחוט אותו באיומים ולשדוד אותו בחזרה=להגן על עצמך?

דרך אגב

רק לי ברור שמי שעושה כזה דבר הוא בטוח עבריין גדול יותר מהשודד שפרץ אליהם לבית?

פורסם

אני מכיר מישהו שפרצו אליו הביתה והוא תפס אותם על חם.

הם לא תקפו אותו, אבל הוא שבר לאחד כמה עצמות (ואת האף) ולשני הוא רדף אחריו במשך כמה רחובות עד שתפס אותו.

אחרי זה אני לא ממש יודע מה קרה, אבל אני יודע שתבעו אותו, וזה לא נחשב תחת הגנה עצמית.

פשוט בושה שלנשדד אין זכות להגן על עצמו כי הזכות לרכוש נמצאת איפשהו נמוך בסולם העדיפויות של החוק בישראל.

כלומר לנשדד אין זכות להגיב למישהו ששודד אותו אם הוא לא הפעיל כלפיו אלימות. לכן אי אפשר לטעון להגנה עצמית.

פורסם

איך זה קשור למשהו שכתבתי בת'רד הזה?

כבר מההתחלה אמרתי

אני לא דן איתך על החוק בישראל, האם צריך לשנות אותו בנוגע לפורצים ולאפשר לאזרחים לגונן על רכושם

מההתחלה כתבתי שאם הם לא היו סוחטים אותו ופורצים לביתו לא הייתי מגיב בכלל בת'רד הזה.

אני בסה"כ כתבתי מההתחלה ששלושתם עבריינים ושלושתם צריכים לשבת בכלא

ומהתגובה שלך אני מבין שלדעתך הם לא צריכים לשבת בכלא, כי הם בסך הכל החזירו לו מה שהגיע לו

(שיגיד תודה בכלל שנשאר בחיים)

בדיוק בגלל זה נתתי את הדוגמה על האונס, להמחיש למה הם כן צריכים לשבת בכלא

פורסם

תקשיבו, זה לא כ"כ פשוט כמו שאתם חושבים, אם אין לכם איזושהו כלי נשק לידכם, או סכין או משהו כדי להגן על עצמכם.. עדיף שלא תהיו בבית או תתעוררו, כי לכו תדעו מה יש לגנב ביד, זה סיכון.

פורסם

וזה בדיוק מה שאני טוען, כשיש לך גנב בבית, אתה לא יודע איזה נשק יש לו או אין לו, או איזה זכויות יש לו או אין לו, כל מה שאתה יודע זה שאיזה קול שהגנב בטעות עשה (הפיל משהו, סביר להניח) העיקר אותך, שאתה מבוהל, שאין לך מושג מי נגד מי, ושמשום מה יש לך גנב בבית. זאת סיטואציה שבא בנאדם נואש, וזאת סיטואציה שבא הוא מסוגל לעשות הכל בשביל להגן על עצמו ועל הבית שלו, לדעתי לשודד במקרה הזה לא צריכות להיות זכויות, הוא פרץ לבית של אדם אחר למען השם !!!

עם זאת, ההתנהגות של האב ובנו פה הייתה קצת מוגזמת לטעמי.

אני מכיר מישהו שפרצו אליו הביתה והוא תפס אותם על חם.

הם לא תקפו אותו, אבל הוא שבר לאחד כמה עצמות (ואת האף) ולשני הוא רדף אחריו במשך כמה רחובות עד שתפס אותו.

אחרי זה אני לא ממש יודע מה קרה, אבל אני יודע שתבעו אותו, וזה לא נחשב תחת הגנה עצמית.

פשוט בושה שלנשדד אין זכות להגן על עצמו כי הזכות לרכוש נמצאת איפשהו נמוך בסולם העדיפויות של החוק בישראל.

כלומר לנשדד אין זכות להגיב למישהו ששודד אותו אם הוא לא הפעיל כלפיו אלימות. לכן אי אפשר לטעון להגנה עצמית.

האף הוא אחת מהעצמות הכי חלשות בגוף האדם, אם לא החלשה ביותר, מאוד פשוט לשבור אותו, ועצם העובדה שהדם משפריץ משם מאוד מאוד מפחידה ומאוד מאוד מרתיעה, במצב כזה בדרך כלל בורחים, גם הברחת את השודד שלך, וגם אם הוא יעז לתבוע אותך, הוא יאלץ להסביר גם מה לעזאזל הוא עשה בבית שלך.

מצד שני, אם אתה עושה "בו" או משהו כזה לגנב, הוא יבהל (והוא כבר מבוהל ממילא, כי הוא יודע מה מצפה לו אם הוא יתפס), ישתולל, ואז הרווחת בצורה כשרה את הזכות להגן על עצמך\לקרוע אותו במכות, ואז לטעון להגנה עצמית.

פורסם

.אני מכיר מישהו מהצוות שגר בבת ים, ואני מאחל לו מכל הלב שלא יעמוד לעולם במצב שבו יש לו פורץ בבית.

גם אני גר בבת-ים.פריצות ואלימות יש בכל מקום, לכן אין טעם בכותרת כזאת.
פורסם

איך זה קשור למשהו שכתבתי בת'רד הזה?

כבר מההתחלה אמרתיומהתגובה שלך אני מבין שלדעתך הם לא צריכים לשבת בכלא, כי הם בסך הכל החזירו לו מה שהגיע לו

(שיגיד תודה בכלל שנשאר בחיים)

בדיוק בגלל זה נתתי את הדוגמה על האונס, להמחיש למה הם כן צריכים לשבת בכלא

הוא כן צריך לשבת בכלא, והרבה.

רק יד קשה תוכל לבלום קצת את ההשתוללות הזאת. כל יום נפרצים אלפי בתים וזה פשוט מרתיח שגם שתופסים את הגנב (נגיד הפעם - השוטרים) לא עושים איתם כלום ("זה רק טלוויזיה")

פורסם

זאת בכלל לא השאלה, ברור שהוא צריך לשבת בכלא

כל "הויכוח" הוא אם האב והבן צריכים לשבת בכלא

אני חושב שכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים