עבור לתוכן

קניית לוח אם ל22/7 - כנראה p35/G33 - שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות לוח אם למחשב חדש. חשבתי תחילה על G965 , אך מצאתי דגם של G33 שעולה רק 30 ש"ח יותר, וזה נראה לי עדיף,

לכן החלטתי כנראה לקנות את GA-G33M-S2. שימו לב ש G33 זה בדיוק P35 רק כולל גם כרטיס מסך XMA3100

למידע טכני : http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2557&ModelName=GA-G33M-S2

אוברקלוקינג לא בא בחשבון, המחשב לא מיועד למשחקים - ובכל זאת פעולה אינטנסיבית של מעבד. אני לא אשתמש ב RAID ולכן ICH9 מספיק לי.

ועלו אצלי כמה שאלות

1. הלוח תומך רק ב DDR2. מכיוון שהשיפור ב DDR2 לעומת 1 לא כזה גדול אני מניח שגם בין 2 ל- 3 לא יהיה גדול, כן?

2. היתרון בציפסט הזה מבחינתי, זה התמיכה במעבדים מהדור החדש - 45ננו.

האם יכול להיות שיודיעו שהמעבדים לא תומכים ב DDR2? (כי בעצם הציפסט P35/G33 תיאורטית הוא DDR3 עם תמיכה אולי ב DDR2)

3. אז תמיכה יש, השאלה היא האם כדאי. אתם רואים את זה יוצא לפועל? שאני אקנה מעבד ואתקין אותו על הלוח אם המשומש הזה?

4. הלוח תומך בבאס 1333MHZ. האם יש פה יתרון גדול יותר לקנות זיכרון DDR בתדר 800MHZ ? או שאפשר לקנות 667 (הזול) או אפילו 1333

5. האם כדאי לקנות זכרונות עם תזמון יותר טוב מהרגיל?

6. אני חושב לקחת לאחר ירידת המחירים את E6750 או E6550. רק רציתי לדעת אם אתם מוצאים את זה להיות שילוב טוב

7. X38 זה ציפסט יותר חדש מזה? יש לו יתרונות משמעותיים? (מלבד השיפור ל PCIE2) מתי הוא ייצא ?

בחיפוש שעשיתי ראיתי מישהו רושם

"תהיה להם תוחלת חיים קצרה ממש של שנה בערך עד שיגיע ה-nehalem."

תרגום בבקשה? :) מה זה נהלם? (זה מלפני קצת יותר מחודשיים, כך שייתכן שזה שונה) (האם זה קנטספילד?)

תודה

פורסם

2. לא.

3. אם תקנה מהמעבדים החדשים שיצאו E6X50 לא נראה שתשדרג לפרנין(מעבד 45NM שצריך לצאת). מסתבר שתשדרג לדור אחריו לפחות אם לא יותר מאוחר.

4. אם תקנה זכרונות 667 ותשנה להם את המחלק מ1:2 ל1:1 הם יעבדו בבאס 1333 שזה מה שאתה צריך.

5. ודאי, השאלה מה הפרשי המחירים.

6. עדיף הQ6600.

7. הם אותו דור רק שהוא יותר חזק, הוא תומך רק בDDR3 ועומד לצאת בעוד כחודשיים.

הmelahen זו משפחת מעבדים שאמורה לצאת בעתיד הרחוק.

פורסם
  • מחבר

ירוני,

תודה על התגובה

3. אם לא יהיה משתלם לעבור לפנרין כמו שאתה אומר, האם הלוח הזה יתמוך בדור הבא(ששמו מלהן?)? כי אם לא אין שום סיבה לקחת P35 לעומת 965 (למרות שבשבילי ספציפית ייתכן שהשיפור שלXMA3100 לעומת 3000 יכריע. בנוסף יש גם CH9 לעומת 8)

4. אני לא במאה אחוז מבין את העניין של מחלקים, אם תוכל להסביר - מה טוב, אם לא - רק תגיד לי אם זו טעות גורלית או שכולם יעשו את זה כנראה (לוודא שאני לא עושה פה משהו ש 80% מהאוכלוסיה לא עושה אותו)

5. בהינתן הפרשי המחירים הנתונים + האם 800 אומר מחלק פחות יעיל או יותר יעיל? מה המשמעות של זה ? (לקנות 1333 לא אופציה מבחינת מחיר בשבילי)

6. בהנחה שאוכל לשדרג את המעבד בעתיד.. לדעתי עדיף לקחת E6750 ורק אחכ לשדרג. Q6600 אמנם זול - אבל עדיין יקר - לפחות 1400 שקל לעומת פחות מאלף (אולי יותר, אבל לא הרבה יותר)

פורסם

לענין ערכות השבבים החדשות שיצאו:

http://hwzone.co.il/news/1174245280/26407/

לענין מעבדים עתידיים:

http://hwzone.co.il/news/1174245280/26407/

3. תקרא ותחליט.

4. אני אף פעם לא עשיתי את זה אבל כתבו על זה רבות באתר ובפורום. זו אפשרות שמשנים בביוס וכך הזיכרון עובד יותר מהר.

אם אני לא טועה, דווקא עם ה E4400 אנשים שעושים OC נתקלים ב"FSB WALL" - מגבלת FSB שלא מאפשרת למעבד לעבוד ב FSB גדול יותר. אני חושב שמדובר ב FSB של 350MHz בערך, אבל אני לא בטוח ב 100% לגבי הערך הזה.

בכל מקרה, למעבדים שעובדים ב FSB של 800MHz יש מספר יתרונות כאשר מתוכנן OC כלשהו:

1. כמעט כל הלוחות היום תומכים ב FSB של 1066MHz בצורה טבעית, כך שהעלאת תדר ה BUS מ 200MHz ל 266MHz בכלל לא נחשבת כ OC ללוח, והלוח יעבוד באופן תקין בתדר הזה.

2. אם עובדים עם הזיכרונות ביחס 1:1, עבור מעבד שעובד ב FSB של 800MHz צריך זיכרונות של 400MHz בלבד. עבור מעבד שעובד ב FSB של 1066MHz, צריך זיכרונות של 533MHz. רוב זיכרונות ה DDR2 הנמכרים כיום הם בכלל 667MHz (זיכרון DDR2 הוא לכל הפחות 533MHz בכל מקרה), מה שאומר שאם מגדילים את תדר ה BUS ל 266MHz, ועובדים ביחס 1:1, זה בכלל לא נחשב OC לזיכרון, מה שמבטיח שהזיכרון יעבוד באופו תקין.

3. המכפלה - למעבדים שעובדים ב BUS של 200MHz, יש מכפלה גדולה יותר מאשר מקביליהם (מעבדים בעלי תדר קרוב) העובדים ב BUS של 266MHz. מכפלה גדולה יותר משמעותה מרחב תימרון גדול יותר כאשר עושים OC למעבד.

חוץ מזה, גם אם לא מתוכנן OC, למעבד שעובד ב BUS של 200MHz תמיד אפשר להעלות את תדר ה BUS ל 266MHz, ולהוריד את המכפלה, כך שבסופו של דבר תקבל מעבד בלי OC (או עם OC מינימלי), אבל עם ניצול טוב יותר של הזיכרון. לדוגמא:

ה E6300 עובד ב BUS של 266MHz והוא בעל מכפלה 7, מה שנותן תדר סופי של 1862MHz. הזיכרון ביחס 1:1 עובד ב 533MHz.

ה E4300 עובד ב BUS של 200MHz והוא בעל מכפלה 9, מה שנותן תדר סופי של 1800MHz. הזיכרון ביחס 1:1 עובד ב 400MHz.

אם נעלה את תדר ה BUS של ה E4300 ל 266MHz ונוריד את המכפלה שלו ל 7, נקבל תדר זהה לזה של ה E6300, כלומר 1862MHz, שהוא OC מינימלי ביותר (כל מעבד E4300 אמור ל"סחוב" OC קטן כזה), אבל הגדלנו את רוחב הפס לזיכרונות, ובכך שיפרנו את ביצועי המחשב בלי לעשות OC "אמיתי".

(תראה את סעיף 2.)

5. תזמונים ומחלק זה לא דברים קשורים. תדר זו כמות הנתונים שעוברת בכל סבב וזה ה667\800 וזה גם קשור למחלקים וכו'. תזמונים זה באיזו מהירות הזיכרון עושה עוד סבב נוסף, כמה זמן יש בין סבב לסבב, וזה נמדד בCL. יש CL5 שזה רגיל יש CL4 שהוא יותר מהיר וכו'.

6. זו החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון, בהתייחס להפרש במחיר, האם יש תועלת ביצועים משתלמת בקניית זכרון עם תדר גבוה יותר (אני יודע שבעקרון התשובה היא לא, אבל אולי בגלל שזה באס 1333 התשובה משתנה)

האם הלוח אם זה יתמוך במעבדי הדור אחרי הבא? (אחרי הפינרין)

השאלה על מחלקים הייתה בכלליות. עדיף שיהיה מחלק כמה שיותר קרוב ל 1 אני מניח (1:1 זה 1, 1:2 זה חצי..) האם המשמעות של מחלק 1:2 זה שעל כל שני מחזורים של מעבד בעצם הוא מקבל רק פעם אחת מידע מהזיכרון. אם אני מנסה לחשוב על ההשפעה של זה - הרי היא צריכה להיות גדולה - אבל אז מעלים את השאלה אולי למעבד מספיק המידע שהוא מקבל בפולס אחד מתוך שניים ולכן מחלק קרוב יותר ל1 הוא לא קריטי. נכון או לא נכון ?

מה ההבדל בביצועים בין שני המעבדים שציינתי? ה 6550 לעומת 6750, סביר להניח שההפרש בין שני אלו יהיה כ 100-150 ש"ח - האם ההבדל בביצועים שווה את ההפרש (950 שקל לעומת 1070 נגיד)

פורסם

יתכן ויש, אבל אתה צריך להביא מחירים בשביל לדעת כדאיות. לפעמים (תלוי בדגמים/חנויות) ההפרש ביניהם הוא מזערי ממש.

עד כמה שאני יודע אין היום לוח שתומך במעבדים שאחרי פרנין. אבל אם אתה קונה מעבדים מסדרת E6X50 אז יש FSB 1333MHZ ובזה תומכים רק הלוחות החדשים.

הבדל בביצועים בפועל אפשר רק לשער, מבחינת נתונים אני מצרף טבלה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

ההבדל יהיה בין 100 ל 110 (זה לא מוקרץ, זה נעשה ע"י חישוב דולר אפקטיבי במעבר מ NEWEGG ל ZAP עבור כל מעבדי אינטל בממוצע)

אגב - מהחישוב שלי נובע שהמחירים הללו הם : 991 לעומת 896

נובע גם ש Q6600 יעלה 1417

פורסם

בסדר, בכל מקרה הבאתי לך את הנתונים של המעבדים למקרה שלא ידעת אותם.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שחיפשתי את הטבלה הזאת. לא ברורים לי מה העמודות (סוגי טכנולוגיה) אומרים , אתה מכיר איפשהו שאוכל לקרוא על זה?

אגב, למה בעצם אנשים חושבים בכלל על לקנות p35/g33 אם בעצם הסיכוי שהם ישדרגו לפנירין הוא אפסי (העלות לעומת תועלת נמוכה)

וכמובן הם לא קונים עכשיו פנירין כי זה לא קיים, ובכל זאת אנשים קונים לוחות אלו עכשיו...

האם הסיבה היא כי זה בכל זאת טכנולוגיה חדשה יותר, כנראה עובדת יותר טוב ובגלל עוד איזה חיבור USB (ששמעתי שיש 12)?

פורסם

הלוחות האלו יותר טובים לאוברקלוקינג מאשר הישנים. חוץ מזה, אני למשל נמצא כעת עם מעבד D820 על לוח מעפן וחשבתי לקנות לוח מבוסס על P35 בשבילו ומתי שהוא אם ארצה אני אשדרג לפרינין.

יש לו 12 USB.

ולגבי הטכנולוגיות אני גם לא מכיר את כולן. תריץ חיפוש.

פורסם
  • מחבר

המקרה שלך הוא יוצא מן הכלל, אני לא חושב שהרבה אנשים עושים אותו, למרות שהוא באמת צעד נכון (כשחשבתי שהלך לי הלוח אם לציפסט 965 חשבתי לקנות 865 ואולי לקנות D2C לאחר מכן כשיהיה זול).

ייתכן אולי שהסיבה היא תמיכה טובה יותר בבאס 1333? הרי הסדרה החדשה של ה 6X50 עובדת בבאס 1333. רוב הלוחות של 965 לא תומכים ב 1333 מלבד הגיגהבייט המפורם כאן בפורום DS3 - אבל התמיכה שלו הוספה רק ב REV 3.3 וייתכן שהיא פחות טובה?

למה אינטל בעצם משיקה ציפסט לפני המעבד? אני מניח שזה משהו שהיא עושה כל שנה - אז מי בעצם רץ לקנות את הלוחות החדשים? מה זה נותן לו בדיוק? במקרה הטוב תמיכה ברייד 5... (לפחות מבחינת השוואת spec של שני הלוחות)

זה מזכיר לי קניית תנור. ההורים רצו לקנות תנור, אז ביררתי עבורם בזאפ איפה כדאי לקנות. ניתקלתי במוכר אחד שבסבבה הסביר לי על ההבדלים בין התנורים. הוא רצה למכור תנור יקר ואני רציתי דגם אחר שיש לו יותר זול. אז הוא בהחלט ניסה לשווק את הדגם היקר - וכל מה שהיה לו לומר זה פחות או יותר רק עיצוב עיצוב עיצוב. למה לשלם כפול על תנור בשביל עיצוב? (בסוף הם קנו אצל מני בראשלצ מי שמכיר, הם לקוחות קבועים שלו, אז זאפ לא נכנס לעניין)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים