עבור לתוכן

המסמך של אינטל

Featured Replies

פורסם

ברגע שתפסיק להפיץ שטויות אני אפסיק לתקן אותך

• תגובות 111
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעניין אם כל הבלוגים ההזויים האלה הם במימון AMD.

זה מעניין כשממש היא תיהיה לחוצה בכסף (לא שעכשיו היא לא) אם היא פתאום תסגור אותם...

אולי גם משתמשים כמו אורי פתאום יעלמו להם.. :lol:

זה פשוט קשה להאמין שאנשים מפיצים ולוקחים את הדברים האלה כאמת... במדד הפרפוגנדה והטיפשות זה כמו שמישהו יאמין בדברים כמו עליונות של גזע אחד על השני או משהו בסגנון ויכתוב את זה ויביא לזה "הוכחות" וכו' וכו' - האמתי זה אפילו יותר טיפשי מזה - כי פה המציאות הרבה יותר פשוטה. צריך להיות חתיכת מנותק מהמציאות להאמין לדברים שנכתבים שם. :screwy:

אורי תתעורר תתעורר!

אורי איפה המפתחות לצוללת!

:lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

אני מקווה שאינטל לא תעשה את הטעות ש AMD עשתה ותרכוש חברה שמייצרת GPUים.

פורסם

למה אנשים ישר חושבים שזה טעות?

למה כי ATI איחרה בדגמים הגבוהים שרק קצת יחסית קונים?

למה בגלל שAMD מאחרת לתת תשובות לקונרו שהמון זמן היה יקר לרוב הצרכנים?

התחרות הגדולה בין AMD לאינטל היה פנטיום D מול האטלונים כפולי הליבה

רק שירד מחיר הקונרו התחילו למכור אותו בכמויות והפנטיום D נעלם

תפסיקו ליקבוע עתיד של חברות לפי מוצרי הדרג גבוה

היום יצא לי ליראות תוכנית על יתפתחות המטוסים ולמרות שהקונקור היה מטוס "דרג אולטרה גבוה"

מסחרית הוא נכשל קשות והבוינג 707 שהיה פשוט בהרבה ניצח בגדול מסחרית

תבדקו גם אחורה במוצרים טכנולוגים ותיראו שמוצר יותר טוב אפילו מבחינת עלות תועלת לא תמיד מנצח מסחרית

AMD לדוגמה היתה עדיפה על אינטל כמה שנים מתקופת האטלון XP עד הכפולי ליבה

שאז התחרות היתה צמודה

אבל אינטל בכל התקופה מחרה הרבה יותר מעבדים

ואני לא פאן לא של אינטל ולא של AMD פשוט נימאס שקובעים גורל של חברה

על מוצרים זניחים מבחינה מסחרית

פורסם

קירקין הוא בסך הכל הביע דעה... דעה שהרבה חושבים כמוהו.

אפילו לפני ההשקות הכושלות היו הרבה בדעה הזאת.

ואני חושב שהשורה התחתונה היא שחוסר היכולת של AMD להתחרות הביא לה להפסדים עצומים בשני רבעים האחרונים - אז "זניחים מבחינה מסחרית" הם לא.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאינטל לא תעשה את הטעות ש AMD עשתה ותרכוש חברה שמייצרת GPUים.

למה שתקנה כאשר יש לה כבר חטיבה כזו?

אינטל היא אחת החברות המובילות במכירת מאיצים גרפים.

כמעט כל הלוחות בעלי מאיצים גרפים מובנים שנמכרים היום הם בעלי מאיץ גרפי מבית אינטל.

לפי דעתי, אינטל גם תנסה לנגוס בשוק הבינוני של כרטיסי המסך כדי להשתוות ל-AMD.

פורסם

נכון... אבל דווקא היום זה נראה רחוק מתמיד החטיבה הזאת של IBM רואה צמיחה. בכל זאת היא מייצרת את המעבדים לכל שלושת הקונסולות החדשות ועבור קו השרתים של IBM. מדובר על נתח רווח לא קטן מפעילות IBM - בעיקר שמחשיבים את זה שחלק ממוצרי התוכנה והתמיכה של IBM הם למערכות שהמעבדים שלהם מיוצרים על ידי חטיבה זאת - זה רווח שלא רואים בשורה התחתונה אבל הוא גדול.

שווי השוק של IBM קצת יותר גדול משל אינטל... אתה יכול לבדוק.

משהו כמו 165 מיליארד מול 150...

לא צריך להגזים. ה power pc בקושי הצליח להציג תחרות ל x86 בביצועים.

מעבדי ה power לשרתים עם זאת עושים קצת יותר חיל ומובילים את השוק בביצועים היום בשנתיים שלוש האחרונות.

קצת מוזר להכריז את זה אחרי שאינטל מכרה את החטיבה הזאת ולא הציגה שום דבר לתחום הזה לאחרונה.

מה שהיא כן הציגה הוא לשוק Ultra-mobile pc... אבל זה לא פלאפון חכם - והעתיד של הform factor הזה לוט בערפל ומאכזב בנתיים.

הCELL רחוק שנות אור מלהיות מעבד מתאים לשימושים האלה. אולי יחידת ה DSP שלו מתאמים - אבל אפילו זה לא - זה מעבד שמכוון לתדרים גבוהים, לצריכת חשמל גבוהה, אין לו אפילו חלקיק מהאינטרגציה שמצריך מעבד לפלאפון. אם כבר IBM לוקחת אותו לשוק עוד יותר גבוהה של תחנות עבודה ושרתים והגרסה הבאה שלו (BE2) כוללת יחידות SPE משופרות. מצד שני כוונה על צמצום יכולותיו של הציפ פחות קיים.

צודק, כיום IBM שווה יותר.

אבל ב- 10 השנים האחרונות לרוב אינטל הייתה מעליה. בכל מקרה כלכלית אינטל נחשבת לחברה טובה יותר מ- IBM שבשנים האחרונות פשוט נפטרת מכל מה שקשור לחומרה בכמויות גדולות (שולי רווח נמוכים - מחשבים, הארד דיסקים וכו').

החטיבה של IBM לא רואה צמיחה במידה כ"כ גדולה. IBM אפילו לא בין 10 יצרניות המוליכים למחצה הגדולים בעולם. לצורך העניין Hynix גדולה ממנה.

תאמין לי, במחיר טוב עם תפיסת העולם של מנכ"ל IBM כיום הוא היה נפטר מהחטיבה הזו לגמרי.

בכלל IBM פעם הייתה חברת טכנולוגיה שלא תיאמן בתחומים כמו פיסיקה ומתמטיקה. היום הם משקיעים כסף רק במה שמביא להם רווח גדול. מחקר לרוב לא עושה את זה.

לגבי אינטל.

כמו שציינתי הם מכרו את החטיבה שלהם למרוול. אבל בעיקר כי לתפיסתם חבל היה להשקיע ב- XScale כאשר אפשר להשתמש בפנטיום M.

מעטפת החום שלו תהיה דומה בייצור של היום. קו הפיתוח שלו כבר קיים ולכן יהיה רווח גדול יותר. והכי חשוב... הוא ישר מאפשר ווינדוס בכולם. כבר ציינתי שזה מכונת הכסף הכי טובה של אינטל - ווינדוס.

היו אפילו הימורים שכבר ב- IPHONE היינו רואים אותו. באה סמסונג ולקחה את הקופה.

מה שמעניין, עכשיו ה- OS X של אפל רצה על 3 פלטפורומות שונות - X86, Power Pc ו- ARM.

לגבי השוואה של Power Pc ל- X86.

ראשית דיברתי על חידושים בתכנון ובתפיסה של מעבד. לאו דווקא בביצועים. למרות שגם שם זה נתון לוויכוח.

סדרת ה- Power של IBM היא בדיוק מה שהייתה ה- Power Pc. רק מיתוג שונה של IBM מול הדגמים של Motorola בזמנו.

ה- Cell הוא הרבה יותר ממעבד, הוא תפיסה.

ואת התפיסה שלו אין בעיה ליישם על מעבדים לשוק הפלאפונים החכמים תוך שנתיים. למעשה ל- TI יש מעבדים דומים כבר כיום.

בקיצור, אני לא רואה את IBM נכנסת למלחמה כזו. ייצר קומודטי הוא לא בראש מעייניה.

זה שוב יוריד את מתח הרווחים שלה והיא צועדת בדיוק בכיוון ההפוך.

פורסם

למה שתקנה כאשר יש לה כבר חטיבה כזו?

אינטל היא אחת החברות המובילות במכירת מאיצים גרפים.

כמעט כל הלוחות בעלי מאיצים גרפים מובנים שנמכרים היום הם בעלי מאיץ גרפי מבית אינטל.

לפי דעתי, אינטל גם תנסה לנגוס בשוק הבינוני של כרטיסי המסך כדי להשתוות ל-AMD.

*החברה המובילה במכירת מאיצים גרפים.

פורסם

יש בהחלט כמה דברים שאני לא מבין אצל האנשים שמגיבים פה.

מצד אחד צוחקים על אורי וה"פאנטיות" שלו לגבי AMD

ומצד שני אם נאמין לכל מה שאחרים כותבים פה אז אינטל זה העולם ותיכף הם גם עושים שלום איתנו והכל יהיה בסדר.

בואו ניכנס לפרופורציות אה?

אינטל חברה טובה. מייצרת המון דברים שולטת בתחום המעבדים וכרגע גם מחזיקה בתואר של כתר הביצועים למחשבים ביתיים, אבל מכאן ועד להגיד שכל פינה שהם יגעו בה הם יהפכו אותה לזהב..נו באמת!

יתכן ובעוד שנה פתאום כל אותם אנשים פה שצעקו שאיזה ביזיון ש AMD קנתה את ATI פתאום יחייכו ויגידו כמה טוב ש AMD קנתה את ATI

פורסם

אתה צריך משקפיים :screwy:

מה הקשר של זה "שכל פינה שהם יגעו בה הם יהפכו אותה לזהב," ולנושא שמדברים עליו פה?

אני לא ראיתי מישהו שמדבר ככה ,חוץ ממך.

מה כבר יכול להיות טוב בכך שAMD קנתה את ATI?

מאז שזה קרה כל המוצרים של ATI מדרדרים במידרון תלול. לנו כצרכנים זה ממש לא טוב.

וגם אם הם יחזרו למצב הקודם של לפני הקנייה אז מה? עדיין נהיה באותו מצב.

הצרכנים(אנחנו) לא כל כך מרוויחים מהקנייה הזו של AMD.

פורסם

מי בדיוק כתב שכל מה שאינטל עושה הופך לזהב?

התיחסו פה בעיקר לעובדות.

ודרך אגב, הקניה של ATI לא היתה שטות -רק התזמון והצורה שבה זה נעשה היו גרועים.

פורסם

סליחה? אני צריך משקפיים?

שולטת בתחום כרטיסי מסך OB?

אני כתבתי את זה?

זה נתח שולי למדי בלוחות האם של אינטל אבל עשיתם אותה שולטת גם בתחום הזה ואני צריך משקפיים?

פורסם

זו עובדה שאינטל חברת המאיצים הגרפיים הגדולה בעולם ::)

כן אתה צריך או מנגד אתה צריך ללכת לשיעורי פיתוח חשיבה, גם בריא וגם יעזור.

פורסם

עובדה שלא ממש ידועה לי.

שיהיה.

עריכה:

אין ספק יש לך יופי של תרבות דיון עם אנשים לא מסכימים עם דעתך..מכוון אליך בעיקר KILL

טוב שלא כתבת לי שהעבודה משחררת....

פורסם

זה כבר משהו אחר.

אל תאשים אחרים על חוסר ידע שלך, זה לא בריא.

פשוט תלמד משהו חדש ,כולנו לומדים כל הזמן דברים חדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים