עבור לתוכן

להתחיל במודינג ואוברקלוקינג

Featured Replies

פורסם

שלום.

שמי מאור, צייר קירות (חפשו: מאור ציורי קיר), מפתח פלאש ומנהל רשתות.

נורא אהבתי את עניין המודינג והתחלתי בלהכניס פנטיום 2 למארז של פנטיום אחד. היה מסובך, אבל הצלחתי :)

עכשיו אני רוצה להוסיף לדים, לחתוך צורה לא מורכבת מדי וללמוד קצת על מודינג, קירור ואובר קלוקינג.

1. מהיכן ניתן לקנות לדים ופלורוסנטים בכל מיני צבעים? להיכן אני מחבר אותן?

2. באיזה כלי מומלץ לחתוך? האם חייב להוסיף מסביב לחיתוך גומייה? ואם רק מומלץ, למה מומלץ? מהיכן קונים גומיות?

3. לגבי קירור מים, כמה זה פרקטי, איפה ניתן לקנות משהו זול, ומה האחריות שזה לא ידפוק לי את המחשב?

4. איך מבצעים אוברקלוקינג, וכיצד יודעים מקבלים אינדיקציה על הצלחה או כשלון?

הרבה שאלות אבל לפחות מסודרות :-)

תודה רבה למשיבים,

מאור.

• תגובות 35
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לא מעט מדריכים באתר שעוסקים בזה. תקרא אותם קודם, ותבין הרבה:)

פורסם

to read the guides you must...emmm

לדים אפשר לקנות בחנויות מחשבים נרחבות במיוחד בחנויות של אתרים כמו פנדה או פי סי הארדוור וכדומה.

www.zap.co.il

לדים אפשר לחבר ישירות ללוח או לפאן באס שאפשר לבנות גם סוג של מודינג - כמובן שכל רכיב מודינג אפשר גם לקנות.

חברות כגון THERMALTAKE וVANTEC מייצרות דברים כאלה.

פלורסנטים לא חושב שכדאי לדחוף לתוך מחשב.

קירור מים זה מאוד פרקטי אבל תופס מקום בחדר בגלל זה לא נוח לי למשל.

אבל זה פרקטי - תקרא מדריך באתר.

אוברקלוקינג עושים דרך הBIOS או תוכנה. תוצאה טובה זה כשאתה מריץ תוכנות כמו PRIME95 או PCMARK 2002 והמחשב לא קורס.

פורסם
  • מחבר

ברור שקראתי כל מה שמצאתי באתר לפני ששאלתי...

-אולי אני עדיין לא מתמצא כראוי בין המאמרים...

אבל השאלות שלי עדיין זקוקות למענה.

מאור.

פורסם

1. לדים אתה יכול למצוא בחנויות אלקטרוניקה רגילות.

הפלורסנטים אלו קטודות קרות, ואותם ניתן להשיג בחנויות רשת בעיקר.

את שניהם אתה מחבר לספק, ועם הקטודות בא בדר"כ חיבור מתאים.

2. דרמל. ה-כלי. עוד מידע עליו תמצא ע"י חיפוש בפורום או פה.

גומייה זה רק לחלונות - זה מחזיק את החלון על הדלת וזה יותר יפה.

אם אתה סתם חותך צורה מסויימת, אין צורך.

3. זה פרקטי אם אתה מתכנן אוברקלוק כבד או אם אתה חולה שקט.

עדיף לקנות חלקים בנפרד ולהרכיב לבד - יוצא יותר זול.

רדיאטור לדוגמא אפשר לקחת מאופנועים, משאבה קונים מחנות חיות, וכו'.

לפני החיבור למערכת, תנסה את זה מחוץ למארז ככה אם משהו נדפק - רק הוא הולך ולא כל המחשב.

4. זה אני ישאיר לך לקרוא בפורום כי זה יותר מורכב. לא חסר מידע על זה.

בהצלחה, וברוך הבא לפורום!

פורסם
  • מחבר

תודה על קבלת הפנים החמה :)

-ביום רביעי אני מבצע את החיתוך ובחמישי כבר צובע (בתקווה גם את העכבר המקלדת והמסך)...

היום קפצתי לחנות אלקטרוניקה וקיבלתי כמה לדים במתנה, לגבי הקטודה הקרה(?), כולם קוראים לזה ניאון, האם זה אותו הדבר?

האם ניאון קטנה של רכב תעבוד גם אצלי במחשב?

לגבי חיבור לדים:

מה הכוונה ישירות ללוח? הרי כבר יש 2 לדים על הלוח, איפה אפשר להוסיף עוד?

לגבי חיבור לפאן באס (הכוונה לזרם של המאוורר מהלוח, נכון?), אני יכול לחבר כמה לדים לאותה נקודה? זה במקום או בנוסף למאוורר?

לאיזו יציאה של הספק מחברים לדים בצורה ישירה, של ה-HD או של הפלופי?

מצטער, עד עכשיו חיברתי לדים רק לאן שצריך בסטנדרט, אבל כאן סטנדרט זו מילה גסה... :)

מאור.

פורסם

אחרי שתיגמור תעלה תמונות :D

פורסם
  • מחבר

כמובן שאשמח להראות כשזה יגמר...

אבל בינתיים אני צריך לפתור את כל העסק עם הלדים...

מאור.

פורסם

האם ניאון קטנה של רכב תעבוד גם אצלי במחשב?

כן. כל מה שעליך לעשות הוא לחבר אותה לחוטים של ספק הכוח. פלוס לצהוב ומינוס לשחור שלידו .

לגבי חיבור לדים:

מה הכוונה ישירות ללוח? הרי כבר יש 2 לדים על הלוח, איפה אפשר להוסיף עוד?

בד"כ מדובר בלדים חזקים הרבה יותר מלדים רגילים (מאירים כמו פנס קטן). ניתן למצוא לדים כאלה במחירים של 5-10 שקלים. המתח שלהם הוא בערך 3V (תמיד עדיף לתת להם קצת פחות). השיטה הכי טובה היא לחבר אותם עם נגד לספק. אם אתה יודע את צריכת הזרם שלהם, אפשר יהיה לחשב איזה נגד אתה צריך. אם לא, קח פוטנציומטר (נגד משתנה), כוון אותו למקסימום התנגדות וחבר אותו ואת הלד בטור ל-12V של הספק. קח וולט מטר, מדוד את המתח על הלד וסובב את הפוטנציומטר עד שהמתח מגיע ל-2.9V. כעת מדוד את התנגדות הפוטנציומטר ורכוש נגד קבוע מתאים.

לגבי חיבור לפאן באס (הכוונה לזרם של המאוורר מהלוח, נכון?)

לא מדובר על חיבור. פאנבאס הוא פנל לשליטה על מהירות המאווררים. יש שני מדריכים כאן באתר, קרא אותם כדי ללמוד עוד! :D

פורסם
  • מחבר

קראתי 9 מאמרים בינתיים ואני נהנה מכל רגע :)

קומפוננט, לצערי אין ברשותי את הציוד שהזכרת... וגם לא חושב שאני מבין מה תפקידו של הנגד ומדוע הוא הכרחי.

מה יקרה אם אחבר לד לבאס פן?

עקבתי אחר מדריך לאילתור מאוורר מספק ישן. אכן הצלחתי לחלץ את המאוורר וכעת ברצוני לחבר אותו ללוח.

למאוורר רק 2 חוטים (במדריך הוזכרו 4 רק 2 רלוונטים, אז כנראה נחסכה לי עבודה...) הבעיה היא שבלוח לפאן באס יש 3 פינים,

איך אדע לאיזה מהם צריך להתחבר השחור ולאיזה האדום?

לפי המדריך יש להחליף את החיבור של המאוורר לזה של הפלופי, אבל לפלופי יש בכלל 4 כניסות, שוב אני לא יודע איך זה אמור להתחבר לפינים.

בגדול אני פשוט לא מבין איפה ניתן או לא ניתן לחבר מאווררים או לדים ללוח (חוץ מהיכן שכתוב).

אבל אני משתדל...

מאור.

פורסם

עד כמה שזכור לי בחיבורים של הלוח יש 3 פינים האמצעי הוא בשביל להראות כמה rpm ושתי הצדדים זה + -

אתה יכול לקחת ספק ישן להוציא ממנו את היציאות לפלופי ולחבר את זה למאוורר

פורסם

הנה סיכום מתוך דיונים מהתקופה האחרונה :

חיבור לדים

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=27485;start=0

חיבור מאווררים ישנים

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=29961

פלורוסנטים של רכב אני חושב עושים את העבודה. אם אני לא טועה אוויגנם\אוויגן השתמש בהם

פורסם
  • מחבר

Dark mind, אחלה דיונים, קראתי אותם בעיון. -אתם תותחים...

הידע שלי בחשמל ואלקטרוניקה רדוד בהרבה.

לא ברור בסוף הדיון אם הבחור הצליח לחבר הכל עם נגד 4 לדים בטו?ר.

חיפשתי אותו באייסי אבל הוא לא ענה :(

לגבי הבחור שחיבר בהצלחה ניאון רכב, איזה סוג לקנות ולאן לחבר? (צריך נגד?)

מאור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :))

אני מייד ניגש לקרוא, אני מקווה להסתדר עם הלדים (סביר שבסוף אעדיף ניאון), כדי שיצא יפה כי היום החיתוך יצא לי משהו בן-ז**ה!

ד"א, הזכרתי שמדובר בפנטיום|| של החברה שלי, אין מאווררים במארז (הפיצי של המעבד לא נחשב) וחשבתי לחבר לו אחד, אבל במדריך לפיזור החום במארז נאמר שהשימוש במאוורר אחד במארז יעיל כמו ללא מאוורר כלל... אם כך הייתי מעדיף לפני שאחבר אותו ואסבול מהרעש הנוסף לשאול האם זה באמת לא יעיל עד כדי כך?

בנוסף שאלה קצת אוף-טופיק, מה עדיף, זכוכית או פרספקט (לחלון)?

מאור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים