עבור לתוכן

בקשה לחוות דעת על תכנון מוד 7v-12v

Featured Replies

פורסם

בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי:

4ztixpc.jpg

והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון :s07:, אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה :

63v0opi.jpg

אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר?

מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).

פורסם

תעבוד עם ה 12V הכי טוב

פורסם
  • מחבר

מה הקשר

תעבוד עם ה 12V הכי טוב

אני רוצה לישון, ו 7v יעזור לי להשיג את השקט הדרוש.

רציתי לדעת אם זה יעבוד איך שעשיתי?

בכל מקרה כבר ראיתי איפה שהוא בפורום שמישהו עשה בדיוק ככה, אז אני מניח שזה עובד.

פורסם

זה ניראה לי סבבה. אמור לעבוד.

פורסם

הבנתי...

אבל אתה מודע לזה שיש לזה גם השלכות...?

בכל מקרה זה יעבוד כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה...

פורסם
  • מחבר

איזה השלכות יש לזה? :s05:

פורסם

איזה השלכות יש לזה? :s05:

שאתה לא מנצל כמו שצריך את המאוררים והם מקררים פחות? :-\

פורסם
  • מחבר

לרגע חשבתי שיכול להיות איזה שהוא נזק, אני יודע שהמאווררים יעבדו פחות טוב, זה כל הרעיון שבלילה המחשב שלי לא נמצא במצב מאמץ ולכן אפשר להוריד מהעוצמה של המאווררים. חוץ מזה בלילה הרבה יותר קר אז המחשב ישרוד יפה מאוד עם איוורור מוחלש, אבל בכל זאת תודה על הדאגה.

פורסם

לרגע חשבתי שיכול להיות איזה שהוא נזק, אני יודע שהמאווררים יעבדו פחות טוב, זה כל הרעיון שבלילה המחשב שלי לא נמצא במצב מאמץ ולכן אפשר להוריד מהעוצמה של המאווררים. חוץ מזה בלילה הרבה יותר קר אז המחשב ישרוד יפה מאוד עם איוורור מוחלש, אבל בכל זאת תודה על הדאגה.

האמת היא ?

שלא ראיתי כל כך את הסרטוט בגלל זה אמרתי לך שזה יפגע, אבל אז ראיתי שבעצם אתה נותן את האפשרות של ה 12V...לא ראיתי שאתה רוצה בעצם לעשות שתהיה אפשרות החלפה בין 7 ל 12.

אבל רק דבר אחד, אין 7V, יש 5V.

פורסם

תשמע עומרי.. אני לא בא לפגוע אבל..

זה פשוט מעצבן ...: 1. לא הסתכלת בכלל מה הוא עשה וישר הגבת בלי להתייחס למה שהוא שרטט!!! 2. אתה מדבר שטויות בלי סוף!!! :bash:

mind_storm... מה שעשית זה מעולה... השרטוט בנוי כמו שצריך... ;)

עודד ב.

פורסם
  • מחבר

רציתי לעדכן, עשיתי את המוד וזה יצא טוב מאוד, עכשיו המחשב שלי יכול להכנס למצב שקט שכמעט לא שומעים אותו.

אני ממליץ מאוד למי שחשובה לו היכולת לישון ליד מחשב שיעשה את זה, זה ממש פשוט ומאוד זול.

המפסק עלה לי 5 ש"ח , 1 מטר של שרוול מתכווץ 3 ש"ח, וחוטים ומולקסים לקחתי מכל מיני ספקים ישנים.

פורסם

גם אני פעם הייתי עם כזה מוד עד שהבנתי שכל העניין של המאוררים מיותר ועכשיו המארז שלי פתוח ומחורר.

פורסם

ומפוצץ אבק.... ::)

פורסם

לא הרבה הבדל מזה שיש מאווררים שדוחפים אליו אבק. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים