עבור לתוכן

בעיה שצפויה בעידכון ביוס והרכבת מעבד. כנסו ותבינו

Featured Replies

פורסם

היי חברה.

העניין הוא כזה אני קניתי לפני כמה חודשים לוח אם 965-S3 של גיגהבייט כאשר הוא REV 1 ולא מהחדשים יותר.

כרגע אני מתכנן לקנות מעבד אחרי הכניסה של הדגמים החדשים ב 22 ליולי.

העניין הוא שגירסאת הביוס בלוח האם כנראה לא תומכת עדיין ב E4300 או לצורך העניין ב Q6600 ששניהם עומדים על הפרק וזה תלוי בתקציב.

השאלה שלי מה צפוי לקרות שאני אחבר את המעבד ללוח האם.

הוא לא יזהה בכלל או חלקי? והאם ניתן לבצע את עידכון הביוס ללא מעבד מחובר במחשב?

כל אחד שהתנסה במקרה דומה. אנא תנו את דעתכם לנושא.

תודה

פורסם

לוח ללא מעבד לא אמור לעלות אפילו...

לוח אם עם מעבד שהביוס שלו לא תומך בו אמור לעלות אבל ללא ניצול מלא של המעבד.

פורסם

אני מניח שלא קנית לוח לפני כמה חודשים, וסתם הנחת אותו בצד עד שתקנה מעבד, ומכאן אני מניח שכרגע יש לך מעבד כלשהו שעובד עם הלוח הזה. זאת אומרת שאתה יכול לבצע עידכון ביוס ללוח הזה לפני שאתה מחליף מעבד.

הנה רשימת המעבדים הנתמכים ל 965P-S3 גירסה 1.1 מהאתר של ג'יגהבייט:

http://www.giga-byte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

גם ה E4300 וגם ה Q6600 נתמכים החל מגירסת ביוס F7. אם אתה מתכנן לקנות מעבד אחר, כמו E2XXX, או E4400, וגירסת הביוס שלך ישנה יותר, פשוט תעדכן אותו לגירסה האחרונה. הכי פשוט שתעדכן את הביוס דרך התוכנה של הלוח ממש לפני שאתה קונה או מתקין את המעבד החדש.

פורסם
  • מחבר

מבחינת ההנחה אתה שוגה כי הלוח יושב אצלי כבר כמה חודשים פשוט אבא היה בסין ואין לי שום מעבד בשביל לעבוד איתו.

נקודת ההנחה הבסיסית היא שמעבד מדגם ש"לא נתמך" פשוט יעלה באופן יותר איטי וזה יאפשר שידרוג?

פורסם

??? ???©? ?©?? ????¨ ??¢??? ???.. ??..

פורסם

לדעתי זו טעות לקנות לוח מספר חודשים לפני שקונים מעבד - עד שתקנה מעבד כבר ייצאו לוחות טובים יותר, טוב אבל אין מה לעשות בקשר לזה עכשו.

אני מניח שמכיוון ואין לך מעבד, אין לך גם מושג מה גירסת הביוס של הלוח, נכון?

האם הלוח יצליח להפעיל מעבד שלא נתמך בגירסת הביוס הנוכחית? שאלה קשה - יכול להיות שהוא יפעיל אותו, אך יזהה אותו כמעבד אחר, יכול להיות שהוא יפעיל אותו אך בתור מעבד חלש יותר, ויכול להיות שהוא בכלל לא יזהה את המעבד ולא יפעיל את הלוח. אני מניח שגם קיימת אפשרות שהלוח יפעיל את המעבד, אך המעבד לא ייתפקד בצורה טובה ויגרום ל"תקיעות" וקריסות.

לדעתי, האפשרויות שעומדות בפניך הן:

1. להשיג מעבד שבטוח עובד עם הלוח הזה (לפי גירסת הביוס הישנה ביותר), להתקין אותו, לעדכן את הביוס, ואז להחליף את המעבד.

2. לקחת את הלוח למעבדה - שיתקינו לך את המעבד שם, ואז גם יעדכנו את גירסת הביוס.

3. לשלוח דוא"ל ל Gigabyte ולשאול אותם האם הלוח שלך יעבוד עם המעבד שאתה רוצה לקנות כאשר גירסת הביוס ישנה יותר, ואם לא - האם יש להם פיתרון אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים