עבור לתוכן

Thermaltake SF/2 - שאלות בקשר למהירות/רעש המאוורר

Featured Replies

פורסם

קראתי דיונים על ה-SF2 ואיזה מאוורר עדיף ל-SLK800, אבל עדיין לא הגעתי להחלטה... ::)

אני מתלבט איזה מאוורר לקנות ל-SLK800 (מארז 6A19 עם 2*120 מ"מ).

הכי חשוב לי לא לעבור את 30 dB !

חשבתי לקנות SF (בלי 2), שנותן 46CFM ב-2900rpm , ברמת רעש של 27dB (מהירות איטית).

לעומתו כמובן יש את ה-SF2 שבמהירות הנמוכה נותן ביצועים עלובים 20.5CFM ב-1300rp, ברמת רעש מיזערית של 17dB.

אני לא רוצה להגיע למהירות גבוהה באף אחד מהם (בגלל הרעש), בטח שלא עם ה-SF2 שמגיע ל-48dB !! (אם כי 76CFM - יפה מאד).

ולשאלתי:

האם ניתן לשנות את מהירות המאוורר SF2 ממהירויות ברירת המחדל? ז"א שאני אחליט כמה RMP הוא יעשה? (כדי שלא יגיע למקסימום וירעיש כמו טרקטור).

אני רוצה להעלות אותו למהירות מסויימת (סביבות ה-3000rpm בטח), ככה שהרעש לא יעבור את ה-30dB (בערך).

כי אם לא, אני אקנה את SF (הפשוט) שנותן 46CFM עם רעש 27dB.

ועוד משהו: האם יש דרך לבטל את חיישן החום של המאוורר , כי אני ארצה שהוא יעבוד על מהירות איטית בכל מקרה.

פורסם

לדעתי מה שאתה צריך

זה ה80 מ"מ הפשוט יחד עם AX7

הכוונה היא למאורר הפשוט יחסית של טרמיילטק

שהנתונים שלו:

2900rpm - 37cfm 30db

נתונים טובים לכל הדעות במיוחד עם AX7

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

לא ביקשתי המלצה לגוף קרור, אלא למאוורר.

גוף הקרור יהיה SLK800 (זכיתי בו, בערך).

תודה.

פורסם

אם הSF 1 הוא באמת נותון 46 CFM ו27 DBA הוא נראה לי ממש מצוין!

פורסם

נSF2 הוא בעל אפשרות לכיונון ע"י חוגה. אתה מסובב עד שהרעש מספיק לך וזאתי המהירות!

פורסם
  • מחבר

shibby15 , לא הבנתי.

איפה זה ניתן לשינוי בדיוק? מה מסובבים בדיוק?

אפשר לקבוע בדיוק את המהירות/רעש?

אנא הסבר.

עריכה: פה לא כתוב כלום על בקרה נוספת חוץ מ-2 המהירויות שהן ברירות מחדל. :-\

פורסם

כמו שהבנתי יש פנציומטר, שאותו אתה יכול לסובב

כמו פאןבאס למאורר אחד

אתה מכון את החוגה הזאת, שמחוברת למאורר וכה אתה מכון את המהירות (וכמובן הרעש שיוצ מהמהירות)

פורסם
  • מחבר

איפה זה מוזכר!?

פורסם

בדף שנתת בפונקצייה ה3 בצד ימין

פורסם

הנה, זה הפוטנציומטר:

a1357p3.jpg

פורסם
  • מחבר

פשוט מסובבים את זה והוא מעלה/מוריד סיבובים?

עריכה: got it!

;D

פורסם

ה-SF1 ממש לא יתאים לך

אם לא שמת לב הוא עובד על חיישן טמפרטורה שבנוי בתוך המאורר

כשהטמפרטורה במארז (בחלל של המארז) היא 25 מעלות הוא באמת יהיה שקט

אבל בקיץ הטמפרטורה של המארז תגיע בקלות ל-40 מעלות ותקבל מטוס סילון

אני מציע לך ללכת על ה-SF2 כי אתה יכול לקבוע בו בדיוק באיזה מהירות המאורר יסתובב בין 1300 סל"ד ל4800 סל"ד

אם אתה רוצה לדעת ממש איך זה עובד אני יכול לצלם לך את זה...

דרך אגב ב-SF2 אתה יכול לחבר חיישן חיצוני ולהתמיד אותו למעבד ככה שהמהירות שלו תהיה לפי הטמפרטורה של המאורר

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה. ;)

אני אקנה SF2.

פורסם

אם הרעש מטריד אותך - לא היתי ממליץ על SF2.

השתמשתי במאורר הזה לקירור המארז כמאורר היונק אויר בחזית המארז והוא פשוט רועש בכל מהירות!

מעבר לרעש הרוח המבהיל שהוא עושה במהירות המקסימלית (כמו מיבש שיער אבל גם מייצר דחיפת אויר בהתאם) יש לו רעש חזק של המיסבים גם במהירות הנמוכה ביותר - מעין זמזום מעצבן שמתגבר ככל שמגבירים את המהירות.

בנוסף במהירות המינימלית (שזה היה מקסימום הרעש שהיתי מוכן לסבול) הוא כמעט ולא מיצר אויר - מאוד עלוב ובטח שלא מתאים לקירור מעבד.

אני לא יודע אם היתה בעיה ספציפית במאורר שקיבלתי אבל אם כולם זהים אני מאוד לא ממליץ עליו.

השתמשתי גם ב SF הרגיל והוא היה הרבה פחות רועש - רוב הזמן הוא היה סביב 3200 סל"ד והרעש היה סביר ודחיפת האויר מאוד מרשימה.

במאורר הזה לא היה זמזום של במיסבים כמו בSF2.

החסרון שלו כמובן הוא שלא ניתן לשלוט בשום צורה במהירות שלו.

פורסם

החסרון שלו כמובן הוא שלא ניתן לשלוט בשום צורה במהירות שלו.

בהחלט ניתן, כל מה שצריך הוא להחליף את החיישן בפוטנציומטר. שהרי החיישן עצמו הוא לא יותר מפוטנציומטר שעובד על חום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים