עבור לתוכן

כוכב נופל, מה ההסתברות שזה יקרה בישראל?

Featured Replies

פורסם

מזה איך זה משפעי

זיהום זה אובך בוודאי שזה משפיע

• תגובות 34
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע אם אור עושה אינטראקציה עם כל חומר. וגם אם כן, לא כל זיהום נראה כאובך לעין אנושית.

פורסם

יש גם דבר שנקרא זיהום אור (או משהו כזה), שקיים בערים ופוגע בצפייה בכוכבים. יש מצב שזה משפיע גם על צפייה במטאורואידים.

פורסם

אני לא יודע למה בנגב לפחות במקומות שוממים

שאפילו האבנים בהם יתאבדו משיעמום יש אפקטים מגניבים של אור

אבל מנסיון של חצי שנה שם ב1997 אני יכול להבטיח שזה קיים

פורסם

יכול להיות שזה קשור לזה שבנגב בלילה יש הבדל גדול יחסית בטמפרטורה בין האדמה לאוויר. או לשינויים קיצוניים בלחות באוויר בין שני איזורים (אני די בטוח שזאת גם הסיבה לפאטה מורגנה).

פורסם

אולי אתה צודק

באמת קר בלילה בנגב בימיוחד בחורף

יכול להיות אבל שזה קשור לתאורה בערים

הבסיס שאני היתי בו היה בלי אף עיר קרובה ככה שיכול להיות שזה משפיע

פורסם

לפני יותר מחצי שנה היה לי מקום די טוב בכפר סבא שהיה מרוחק מכל מקום אור והיה איפה לשכב (צינורות ענקיים כאלה ששמים בתוך האדמה, אבל זרקו אותם שם אז אפשר לשכב עליהם וזה נוח ^^ ) ובגלל ששוכבים אז באופן טבעי מסתכלים למעלה.

ובגלל שהמקום מרוחק ממקורות אור, האישונים מתרחבים לגמרי ואפשר לראות שם כל מה שקורה בחלל (ראיתי שם טונות של עב"מים וטונות של כוכבים נופלים, ותאמת זה מקום מעולה לאפטר דייטים! מאד רומנטי).

עכשיו גדלה שם צמחייה ואי אפשר להגיע, גם סיימנו לבנות ליד את הכביש העוקף של כפר סבא אז יש מלא אור..

פורסם

בחזרה לגבי "כוכבים נופלים", יצא לי לראות די הרבה.

יש שני סוגים שניתן לראות. אחד זה עם השובל הזוהר שנשרף באטמוספירה והשני הוא פשוט נקודה שזזה ממש מהר ונעלמת (לא יודע מה ההסבר של זה).

את הסוג הראשון ראיתי הרבה ואת השני ראיתי אולי פעמיים.

פורסם
  • מחבר

יש שני סוגים שניתן לראות. אחד זה עם השובל הזוהר שנשרף באטמוספירה והשני הוא פשוט נקודה שזזה ממש מהר ונעלמת (לא יודע מה ההסבר של זה).

איפה...?

פורסם

יש גם דבר שנקרא זיהום אור (או משהו כזה), שקיים בערים ופוגע בצפייה בכוכבים. יש מצב שזה משפיע גם על צפייה במטאורואידים.

כן, בפעם הראשונה שישנתי בתוך מכתש רמון זה פשוט מדהים לראות את הגלקסיה שלנו.

אפשר פשוט להבחין שיש לה צד צר יותר ויש שביל בשמיים.

נראה לי שבתנאים כאלה טובים של ראות יהיה ניתן לראות "כוכבים נופלים" אפילו כל לילה. :xyxthumbs:

פורסם

נקודה שזזה מהר זה לוויין.

פורסם

אני ראיתי כוכב נופל לפני כמה חודשים עם חבר שלי...

כמה רומנטי.... :s07:

פורסם

יש בארץ רק שני מקומות שאפשר לראות מהם את השמיים בצורה הכי טובה שאפשר - הנגב (טוב נו, זה מקום די גדול) ופסגת החרמון בלילה בהיר. אפשר פשוט לשכב שם על האדמה ולבהות במיליארדי הכוכבים שמעל.. משו בסט :xyxthumbs:

פורסם

dom כמו שנאמר אתה צריך ללכת למקום שאין תאורה אנושית בלילה כמו בנגב או אפילו במקומות מסוימים בצפון

(אני גר במקום יחסית מדולל מאוכלוסיה וראיתי מלא פעמים כוכבים נופלים )

אני פעם בטיול שנתי לנגב בבית ספר עשינו חניית לילה (על כביש אילת ים המלח איפשהו ) , במקום כל כך נידח , ללא שמץ של תאורה אנושית

זה פשוט היה :biggrinangelA: חוויה רוחנית להסתכל השמים . בחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה כוכבים בשמים בצורה בהירה כזאת .

פורסם

דרך מעולה לראות המון כוכבים היא להסתכל לשמים עם אמר"ל (מא"כ לא תרמי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים