עבור לתוכן

ועדת שוחט: להעלות שכר הלימוד ב- 70%

Featured Replies

פורסם

ומה שהכי עצוב שההכנסה לאוניברסיטה מזכר הלימוד זה אחוז קטן יחסית מכלל ההכנסות שיש לה והתרומות שהיא מקבלת.......ככה שעוד 70% תוספת ל10-20% שמהווה השכר לימוד מכלל ההכנסה השנתית של האוניבריסטאות לא ממש יזיז להן!

• תגובות 87
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טחחחחחחחחחחחחחח

תנסה לשלם פעם שכר לימוד.

אחרי זה תנסה למצוא הלוואה כאשר אין לך עבודה קבוע שמכניסה כסף טוב נראה מי ייתן לך אותם בכלל.

הלוואות סטודנט זה סיוט, בד"כ צריך חסכון לא קטן בתור ערבון, ולמה לכל הרוחות שהוא ישלם פעמיים? כל עוד ההלוואה הזאתי לא תיהיה הוצאה מוכרת במס אין שום סיבה לקחת אותה או להביא את הבן אדם למצב שצריך לקחת אותה.

לפחות תקרא את הת'רד ואת הקישורים לפני שאתה כותב שטויות...

זה לא אפלייה... זה ברירה טבעית... אם הם היו שווים משהו, לא היו להם בעיות לקבל עבודה.

ואחרי זה תכתוב בת'רדים אחרים שאתה לא גזען

פורסם

אבל... זה נכון :nixweiss:

בלי קשר לגזענות...

פורסם

זה מעניין את שרת החינוך כבר לא מעט זמן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=638395&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0הערבים לא מצליחים בגלל אפליה בעיקר

כשסיימנו את הלימודים כולם אצלנו מצאו סטאז' חוץ מ... (את מבינה לבד)

גם כאלו שסיימו עם ציונים הרבה יותר גבוהים מהיהודים

אבל אני לא שמעתי אף פעם על תופעה של מעבר למדינות ערב

מעניין את שרת החינוך? מעניין מספיק כדי לא להתקפל? אני מאד מקווה.

אפליה שמפליה. יש מלא בתי חולים באיזורים עם הרבה ערבים. יש מלא רופאים ערבים בארץ. אחד מהם, בקופ"ח שלי, רופא המשפחה הכי טוב שאני מכירה, כולם רוצים ורצים רק אליו, יהודים או ערבים. זה שהוא סיים עם ציונים גבוהים ואינו מפלה פציינטים ומטפל בכולם בצורה מסורה והקולגות שלו לא, זה כבר משהו אחר.

אפלייה?!

הם מתקבלים ללימודים על סמך אפלייה למרות ציונים נמוכים

כך בדיוק.

פורסם

דעתי היא,

*ברגע שלא תיהיה מלחמה בישראל ישקיעו יותר כסף בהשכלה ובבריאות ,עד אז הציבור ישלם כל הזמן יותר ויותר גם על חינוך וגם על בריאות ועל עוד הרבה דברים אחרים.

*אסור להשוות את ישראל למדינות אחרות באירופה למשל , פשוט מאוד כי אנחנו לא אירופה.

אנחנו יותר מודל אמריקקי .

המצב בארץ מצויין יחסית להרבה מקומות אחרים .

בעניין השכר לימוד,

*מי שיתקשה לשלם והוא באמת יתקשה לשלם כי אין לו ולא כי הוא מעדיף לבזבז את כספו על דברים אחרים "פחות חשובים" אני בטוח שהמדינה וגופים אחרים יעזרו לאותו אדם ,יש מלגות יש סבסודים שונים יש הרבה דברים ופשוט צריך לעבוד ולקוות לטוב.

*אני באופן אישי מעדיף ששכר הלימוד לא יעלה .

פורסם

כולנו מעדיפים ששכר הלימוד לא יעלה

מצד שני לחלקנו גם אכפת מרמת המוסדות האקדמיים שללא ספק מתדרדרת לאור הפיחות בתקציבים

פורסם

נחש מאיפה אפשר לגזור את הכסף הזה ולא ע"י הטלת מיסים יותר גבוהים?

מהפראזיטים, זה ממי. מישהו יכול להגיד לי כמה משלם תלמיד ישיבה על ה"לימודים" שלו? או שמא הוא מקבל...?

לאף מדינה, אשר מסבסדת לימודים אקדמאיים, אין כזה סדר גודל של ציבור אשר גוזל ואיננו תורם דבר, כמו אצלינו. אולי הערבים באנגליה, אבל אפילו הם עושים פחות ילדים מהאברכים בארץ. מה עוד שיותר ערבים באנגליה עובדים לפרנסת ילדיהם, מאשר חרדים בישראל. בישראל, אתה לא רק מאכיל את ה-3.2 ילדים שלך (סטטיסטית), אתה גם מאכיל את ה-12 של מר. זילברוביץ' ממאה שערים ועוד אלפים כמותו. אם לא היית מאכיל את הפיות הללו (שאח"כ גם ירקו לך ביד), יכולת להרשות לילדים שלך יותר - או לחליפין, להרשות לעצמך יותר ילדים באותם תנאים או טובים יותר.

יש עוד המון מקומות שבהם אפשר "לקצץ" כיד המלך כדי להזרים תקציבים לסבסוד לימודים אקדמאיים (as well as other things), כמו ביזבוזים של חברי כנסת ושרים (נגיד תודה על ביטול תקציב קשר עם הבוחר).

א. אני מסכים עם כל מה שאמרת בקשר לחרדים. אני גם לא בעד לשמור עליהם ולסכן את החיים שלי בשירות בצבא בזמן שהם לומדים תורה.

ב. זה לא קשור לזה שאין כסף לכלום. למה שלא נממן לכולם אוכל בחינם? או טלפון בחינם? אז למה לימודים בחינם? זה מוצר אומנם שתורם למדינה, אבל עוד יותר תורם לפרט שלומד. כל בנאדם עם מעט שכל יבין שמשתלם לו ללמוד, ולכן אין סיבה שהמדינה תעודד אותו כספית. גם אם שכר הלימוד היה 30,000 בשנה - והוא כזה במכללות פרטיות למשל, וכזה בדולרים באוניברסיטאות יוקרתיות - עדיין היה משתלם ללמוד. ההבדל עם תואר לעומת עם בגרות יכול להסתכם בקלות בכמה עשרות אלפי שקלים בשנה. בוא נניח שההבדל הוא רק 2,500 שקל בחודש. זה אומר 30,000 בשנה. 35 שנות עבודה (בנאדם סיים לימודים נגיד בגיל 27 ועובד עד גיל 62) בחישוב טיפש נותנים קצת מעל מיליון ש"ח. בחישוב אמיתי, שמביא בחשבון ריבית של 7% (אי תשלום ריבית על המינוס, או השקעה ארוך טווח עם השקעה רלוונטית לבורסה או הפקדה לקופת גמל. 7% בממוצע זאת הערכה די זהירה לדעתי) מדובר ב-4 מיליון ש"ח עד לפרישה. אם נניח שההבדל הוא "רק" 1000 שקל בחודש, זה עדיין יצטבר ל-1.4 מיליון. אם ההבדל יהיה 6,000 שקל (שכר של 12 לעומת 6 נגיד, הגיוני ביותר), זה כבר 8.3 מיליון. גם אם תואר יעלה 25,000 לשנה, וגם עם ההבדל יהיה רק 1,000 שקל בשכר - בניכוי ההפסד רב השנים כתוצאה מריבית דריבית שלא הושגה על הסכום שהוצא על הלימודים (100,000 עבור 4 שנות לימוד) - עדיין יהיה משתלם לעשות תואר. בפועל - שרוצים שתואר יעלה בממוצע 55,000 - וההבדל בשכר הממוצע הוא כנראה באיזור ה-3,000 בחודש - מאוד משתלם ללמוד. זאת עיסקה מטורפת בכדיאותיה. אין כמעט השקעה עם יחס סיכון-סיכוי שכזה. רק צריך להסביר את זה לתלמידי כיתה י"ב אם הם לא יודעים.

וגם בלי הלוואות מהמדינה - יש גופים פרטיים שנותנים הלוואות (ISL למשל). ותמיד אפשר שנתיים לפני הלימודים לגור אצל ההורים, לעבוד בשכר מינימום ולחסוך כסף. לתלמידים נזקקים יש הרבה תוכניות עם מלגות, והמדינה באמת צריכה לתת הלוואה. ואין בעיה עם זה, אפשר לגייס עוד כסף - היא יכולה להנפיק אג"ח ממשלתי נוסף בתמורה להלוואה שהיא תיתן לסטונדטים. זה יהיה כמו תיווך של המדינה בין הסטודנטים לבין המשקיעים - המשקיעים יקנו אג"ח ל-10 שנים למשל מהמדינה ב-5% ריבית, המדינה תיתן לסטודנטים הלוואה ל-10 שנים ב-6%, וככה ההלוואה לסטודנטים תהיה מאוד הוגנת. ה-1% הפרש תהיה נגיד פרמיית הסיכון עבור חובות אבודים.

פורסם
שכר הלימוד השנתי במוסדות המתוקצבים יורכב משני מרכיבים: תשלום מזומן בגובה 5,800 שקלים

והלוואה בנקאית מסובסדת ל-10 שנים בגובה 9,000 שקל, אשר תוחזר רק לאחר שהסטודנט יסיים את לימודיו לתואר, ייקלט בשוק העבודה וישתכר שכר חודשי שעולה על 5,300 שקלים (נטו).

סטודנט שלא ייקלט במעגל העבודה ולא ישתכר שכר חודשי העולה על 5,300 שקלים, לא יחזיר את ההלוואה.
ההחזר החודשי להלוואה יעמוד על 95 שקלים עבור כל שנת לימוד (החזר חודשי של מקסימום עד 285 שקלים בעבור הלוואה לשלוש שנים)
יועמדו כ-300 מיליון שקלים כמלגות על בסיס סוציו-אקונומי, מלבד ממלגות פר"ח שאינן ניתנות על בסיס זה

לי זה נשמע טוב

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3425868,00.html

פורסם

סביר, אבל לפי דעתי ההחזר החודשי צריך להיות אחוז מסויים מהמשכורת, כדי שלאנשים שמרוויחים יותר תהייה אפשרו להפטר מהחוב הזה מהר יותר...

פורסם

בכל הלוואה יש אפשרות לפירעון מוקדם

בכל מקרה, לדעתי זה אחלה הסכם, וכנראה מחוייב המציאות לאור מצב האקדמיה בישראל

אבל סביר להניח שהסטודנטים ישבתו ויעשו הרבה רעש שנה הבאה, הם מתייחסים לצורה יותר מאשר למהות

מי שקשה לו תמיד יכול לעשות פר"ח, מדובר בכ 50% שכר לימוד

ו300 מיליון שקלים למלגות על בסיס סוציו אקונומי זה סכום אדיר

פורסם

נשמע לא רע , אני בעד .

פורסם

נשמע מפתה אבל אין לי אמון בזה בכלל.

פורסם

במה בדיוק אין לך אמון?

פורסם

ת'אמת? בכלום ובאף אחד. כאן ספציפית, בכך שמישהו יקיים את ההבטחות לתנאי ההלוואה המאד נוחים הללו.

פורסם

אני ממש לא רוצה להיות משועבד לתנאי הלוואה של גורם כזה או אחר!

מילא הייתה תכנית מימון מלגות לתלמידי הפריפריה אבל הסיכוי לקבלת זכאות למלגת לימוד שווה לסיכוי לזכות בלוטו.

אני לא אומר שעכשיו 13 אלף לשנה זה לא סכום סביר, משלמים עבור מה שמקבלים אבל יותר מהסכום הזה יהיה פשוט בלתי נסבל (אני מדבר על הבן אדם הממוצע ולא על מיעוטי יכולת).

13 אלף זה סכום שאפשר להרוויח ב3 חודשי עבודה, הבעייה שלאגודות הסטודנטים אין כח של ממש, אז מה אם הם מפגינים? מי בדיוק נפגע כאן.

ראו ערך איגוד נהגי המשאיות בארה"ב ואני מדבר על נהגי משאיות סך הכל! אבל תקראו מה קרה לאומה החזקה בעולם שהעזו לעצבן אותם.

אם הייתה לסטודנט זכות שביתה ממקום עבודתו תחת החסות של אגודת הסטודנטים הכל היה נראה אחרת, בוא נראה את חברות הסלולר מסתדרות יום אחד בלי כח האדם האיכותי הזה!

חייבים למנף את כוחם של הסטודנטים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים